...............проблема не е само в ръста,всеки харесва по едрото и здраво куче,но както казвате вие,г-н Попов, кучето започва от главата и завършва с върха на опашката,следователно то трябва да отговаря на максимално повече породни белези,ако започна да цитирам стандарта на БОК ,писан със ваше участие, ще открия 90% разминаване с кучето което искате да наложите вие като модел на развъждане

ако главите на Мурджо-Мечо,Митьо-Очите са модел,то главата на Кубрат и още дузина Бг-вълкодави са коренно различни ,къде са малките тъмни бадемови очи???,а малкото триъгълно ухо???,а сухата и породна физиономия??? а големия зъб,така характерен за породата??? ,а дебелия и плътен глас???а правия и остър косъм???, и още много други белези ,които не се забелязват и дори липсват
.............не искам да се правя на,, по-голям турчин от Пашата,,ама кое е кощуство да имате 20 човека последователи или един цял национален клуб,който така или иначе се разтури заради липсата на диалог и егоизъм от ваша страна
.............не съм забравил кой и кога ми е подал за първи път ръка и къде съм получил уважение и добра дума,ама не ми се иска да си ,,заравям главата в пясъка,, ,че да съм угоден на някого ,в крайна сметка приятелството трябва да се гради а не да се мълчи