Фотогалерия на БОК
Публикувано: 08 February 2012 - 01:02 PM
Zin, в 07 February 2012 - 11:47 PM, написа:
vano, в 07 February 2012 - 02:04 PM, написа:
Zin, в 06 February 2012 - 11:41 PM, написа:
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 February 2012 - 01:53 PM, написа:
Ами аз може и да се забавя с "родословието" ама - по принцип сме го взели от Равно поле - вярвам познавате добре хората там.
Та въпроса ми беше - дали Чапи е достатъчно развит или още ще расте?
Катя, от кой в Равно поле си го взела това куче? И Чапи ли му е името по родословие или това си е твое име?
Вано - ти ме познаваш мисля добре и знаеш, че като кажа нещо значи е така и ме смятам, че с нещо съм заслужила съмненията ти. Разбира се, че кучето го взехме без име - Чапи го кръстихме ние - и го взехме от тук - развъдник Топо / www.topobg.com/
Името на бащата е - Вуте от Мировяне и майката е -Ласка Топо - както казах доста са екзотични имета и като Гаран и Перла и Чабам Вардж или Каралам - все интересни имена.
По отношение на ловците - много моля поне тук да не се обиждаме и слагаме етикети - в ловните сайтове за тях не съм ловец, тук съм убиец на животни - е моля то така излиза , че все някъде съм етикирана
Не съм вадила пушката си от калъфа за лов разбира се, иначе се почиства на всеки 6 месеца, такава е традицията в къщи от 2 години. И нямам никакво желание - просто желанието ми и мерака се изпариха от хорските приказки.
Не искам да се натрапвам - просто исках да споделя няколко снимки и да си поприказвам, да науча нещо повече за тази порода и т.н
Но ....... няма значение кучето го обичам, харесва ми и съм щастлива, че имам възможност да споделям част от живота си с него.
В нищо не съм се съмнявал, просто много добре познавам Тошко Петров и затова питам, че ми стана интересно дали кучето е от него. Значи кучето ти носи името на ТОПО, но е произведено от собственика на Ласка ТОПО (Кирето), с което ми се изясни и окраската и визията. Вуте от Мировяне е куче произведено от д-р Цецо Димитров, но не се сещам кое е. В родословието има доста интересни имена, като Гарант Горан, Перла ТОПО, Шабан ВАРДЖ и Караман ТОПО.
Ето ти част от родословието на майката - Ласка - за да си знаеш
http://topobg.com/pe...mid=169&fid=140

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 February 2012 - 01:18 PM
Ето ти горе долу да видиш родословията на Арда (бабата на твоето куче):
http://topobg.com/pe...?mid=13&fid=125
А от тук може да видиш и на Хари (дядото на твоето куче)
http://topobg.com/pedigree.php?id=24

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 08 February 2012 - 01:39 PM

НИЕ СЕ РОДИХМЕ В ТАЗИ НОЩ КОГАТО РАЖДАШЕ ВЪЛЧИЦАТА СУТРИНТА ПОД РЕВ НА ЛЪВ НИ ДАДОХА ИМЕНА
Публикувано: 08 February 2012 - 04:59 PM
Nicholay Atanassov, в 07 February 2012 - 12:28 AM, написа:
Отдавна е минало времето да се убива, за да се просъществува.
Всяко убиване на животно, което е създадено да се радва на живота така, както ние - на нашия, за мен е проява на изродщина и изостаналост в еволюцията на човешкия дух.
[/color]
Кой,мислиш,го интересува какво ти мислиш по този въпрос,че досаждаш на всички с моралните си девиации?
Публикувано: 08 February 2012 - 06:26 PM
Zin, сега виждам коментара Ви и ще отговоря с няколко думи.
Първо, никой не може да обиди някого, ако почувствалият се обиден не се разпознае в съответните изказани думи.
Така че как Вие ще приемете моите думи е Ваше право.
Аз съм свободен човек и изказвам мнение, а не налагам мнение. Всеки е свободен да приема света, така както той го чувства и намира за стойностен.
Аз не Ви съдя, както и не съдя никого за начина му на живот или за отношенията му към живота. Но това не означава, че съм безразличен към живота независимо чий е той.
А иначе, колкото до разговорите за кучета, можем да говорим колкото искате. Мисля, че поназнайвам доста неща.
Поздрави!
Публикувано: 08 February 2012 - 07:05 PM
mikivt, в 08 February 2012 - 02:59 PM, написа:
Всяко убиване на животно, което е създадено да се радва на живота така, както ние - на нашия, за мен е проява на изродщина и изостаналост в еволюцията на човешкия дух.
[/color]
Кой,мислиш,го интересува какво ти мислиш по този въпрос,че досаждаш на всички с моралните си девиации?
................а защо си мислиш,че си много остроумен ?

,,САМО СЛАБИТЕ СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ПОРЯДЪК . СИЛНИТЕ ВЛАДЕЯТ И ХАОСА ......... ,,
www.balchevbalkan.hit.bg
Публикувано: 08 February 2012 - 07:16 PM
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 08 February 2012 - 07:05 PM, написа:
mikivt, в 08 February 2012 - 02:59 PM, написа:
[/color]
................а защо си мислиш,че си много остроумен ?

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !
Публикувано: 08 February 2012 - 10:14 PM
vano, в 08 February 2012 - 11:02 AM, написа:
vano, в 07 February 2012 - 02:04 PM, написа:
Zin, в 06 February 2012 - 11:41 PM, написа:
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 February 2012 - 01:53 PM, написа:
Ами аз може и да се забавя с "родословието" ама - по принцип сме го взели от Равно поле - вярвам познавате добре хората там.
Та въпроса ми беше - дали Чапи е достатъчно развит или още ще расте?
Катя, от кой в Равно поле си го взела това куче? И Чапи ли му е името по родословие или това си е твое име?
Вано - ти ме познаваш мисля добре и знаеш, че като кажа нещо значи е така и ме смятам, че с нещо съм заслужила съмненията ти. Разбира се, че кучето го взехме без име - Чапи го кръстихме ние - и го взехме от тук - развъдник Топо / www.topobg.com/
Името на бащата е - Вуте от Мировяне и майката е -Ласка Топо - както казах доста са екзотични имета и като Гаран и Перла и Чабам Вардж или Каралам - все интересни имена.
По отношение на ловците - много моля поне тук да не се обиждаме и слагаме етикети - в ловните сайтове за тях не съм ловец, тук съм убиец на животни - е моля то така излиза , че все някъде съм етикирана
Не съм вадила пушката си от калъфа за лов разбира се, иначе се почиства на всеки 6 месеца, такава е традицията в къщи от 2 години. И нямам никакво желание - просто желанието ми и мерака се изпариха от хорските приказки.
Не искам да се натрапвам - просто исках да споделя няколко снимки и да си поприказвам, да науча нещо повече за тази порода и т.н
Но ....... няма значение кучето го обичам, харесва ми и съм щастлива, че имам възможност да споделям част от живота си с него.
В нищо не съм се съмнявал, просто много добре познавам Тошко Петров и затова питам, че ми стана интересно дали кучето е от него. Значи кучето ти носи името на ТОПО, но е произведено от собственика на Ласка ТОПО (Кирето), с което ми се изясни и окраската и визията. Вуте от Мировяне е куче произведено от д-р Цецо Димитров, но не се сещам кое е. В родословието има доста интересни имена, като Гарант Горан, Перла ТОПО, Шабан ВАРДЖ и Караман ТОПО.
Ето ти част от родословието на майката - Ласка - за да си знаеш
http://topobg.com/pe...mid=169&fid=140
Благодаря Вано - аз също много упорито събирам информация за кучето си - все пак е хубаво да си знаем роднините, пък и като го взехме доста се различаваше от останалите като визия, после и като характер и затова започнах още по упорито да се интресувам от произхода му.
Много ми е интересно да го видя как ще завърши растежа и развитието си - просто доста съм объркана, като гледам доста различни кучета, пък още уж е малък а лапата му е два пъти моята ръка, ако не и повече - пък и немога да повярвам каква сила има това куче - нищо не може да го спре ако реши нещо.
Искрено се надявам всичко да е ОК при него - спазват се всички ветеринарни указания от калция, колагените, витамините, протеините - движението . Каквото може ме му даваме и честно той ни се отблагодарява стократно. Невероятен другар е, приятел е чудесен и съм страшно удовлетворена от неговата съобразителност и хитрина. Много хитри тези кучета - направо уникално хитри. Обожавам го - не е нужно да му казваме какво да прави или не - просто знае, а е още блед юноша хахаха
Публикувано: 08 February 2012 - 10:24 PM
Евтим Стамболов, в 08 February 2012 - 01:05 PM, написа:
Много красиво куче - страхотно, дано и малкия се развие както трябва, за да е достоен за своите прародители - засега апетита и щуротиите са му добре, но да видим дали всичко друго ще е също.
Аз междувпрочем доста си го харесвам с ушичките - така е още по смешен като се подмазва и не можеш да му се сърдиш много.
Публикувано: 08 February 2012 - 10:33 PM
Nicholay Atanassov, в 08 February 2012 - 04:26 PM, написа:
Zin, сега виждам коментара Ви и ще отговоря с няколко думи.
Първо, никой не може да обиди някого, ако почувствалият се обиден не се разпознае в съответните изказани думи.
Така че как Вие ще приемете моите думи е Ваше право.
Аз съм свободен човек и изказвам мнение, а не налагам мнение. Всеки е свободен да приема света, така както той го чувства и намира за стойностен.
Аз не Ви съдя, както и не съдя никого за начина му на живот или за отношенията му към живота. Но това не означава, че съм безразличен към живота независимо чий е той.
А иначе, колкото до разговорите за кучета, можем да говорим колкото искате. Мисля, че поназнайвам доста неща.
Поздрави!
Съгласна

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +