vano, в 08 February 2012 - 11:02 AM, написа:
Zin, в 07 February 2012 - 11:47 PM, написа:
vano, в 07 February 2012 - 02:04 PM, написа:
Zin, в 06 February 2012 - 11:41 PM, написа:
Д.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 06 February 2012 - 01:53 PM, написа:
.....ще чакаме за родословието, стана интереснно какви имена има е него !

Ами аз може и да се забавя с "родословието" ама - по принцип сме го взели от Равно поле - вярвам познавате добре хората там.
Та въпроса ми беше - дали Чапи е достатъчно развит или още ще расте?
Катя, от кой в Равно поле си го взела това куче? И Чапи ли му е името по родословие или това си е твое име?
Вано - ти ме познаваш мисля добре и знаеш, че като кажа нещо значи е така и ме смятам, че с нещо съм заслужила съмненията ти. Разбира се, че кучето го взехме без име - Чапи го кръстихме ние - и го взехме от тук - развъдник Топо / www.topobg.com/
Името на бащата е - Вуте от Мировяне и майката е -Ласка Топо - както казах доста са екзотични имета и като Гаран и Перла и Чабам Вардж или Каралам - все интересни имена.
По отношение на ловците - много моля поне тук да не се обиждаме и слагаме етикети - в ловните сайтове за тях не съм ловец, тук съм убиец на животни - е моля то така излиза , че все някъде съм етикирана
Не съм вадила пушката си от калъфа за лов разбира се, иначе се почиства на всеки 6 месеца, такава е традицията в къщи от 2 години. И нямам никакво желание - просто желанието ми и мерака се изпариха от хорските приказки.
Не искам да се натрапвам - просто исках да споделя няколко снимки и да си поприказвам, да науча нещо повече за тази порода и т.н
Но ....... няма значение кучето го обичам, харесва ми и съм щастлива, че имам възможност да споделям част от живота си с него.
В нищо не съм се съмнявал, просто много добре познавам Тошко Петров и затова питам, че ми стана интересно дали кучето е от него. Значи кучето ти носи името на ТОПО, но е произведено от собственика на Ласка ТОПО (Кирето), с което ми се изясни и окраската и визията. Вуте от Мировяне е куче произведено от д-р Цецо Димитров, но не се сещам кое е. В родословието има доста интересни имена, като Гарант Горан, Перла ТОПО, Шабан ВАРДЖ и Караман ТОПО.
Ето ти част от родословието на майката - Ласка - за да си знаеш
http://topobg.com/pe...mid=169&fid=140
Благодаря Вано - аз също много упорито събирам информация за кучето си - все пак е хубаво да си знаем роднините, пък и като го взехме доста се различаваше от останалите като визия, после и като характер и затова започнах още по упорито да се интресувам от произхода му.
Много ми е интересно да го видя как ще завърши растежа и развитието си - просто доста съм объркана, като гледам доста различни кучета, пък още уж е малък а лапата му е два пъти моята ръка, ако не и повече - пък и немога да повярвам каква сила има това куче - нищо не може да го спре ако реши нещо.
Искрено се надявам всичко да е ОК при него - спазват се всички ветеринарни указания от калция, колагените, витамините, протеините - движението . Каквото може ме му даваме и честно той ни се отблагодарява стократно. Невероятен другар е, приятел е чудесен и съм страшно удовлетворена от неговата съобразителност и хитрина. Много хитри тези кучета - направо уникално хитри. Обожавам го - не е нужно да му казваме какво да прави или не - просто знае, а е още блед юноша хахаха