BOYAN_RAZLOG, в 26 April 2012 - 09:27 PM, написа:
Фотогалерия на БОК
Публикувано: 28 April 2012 - 04:37 PM
Абе, като гледам хич не им е лесно на някои господа като гледат показваните тук кучета !?! Особено като покажат дворните си плъхове и ги сравнят с животните на конкуренцията! Та те себе си не могат да убедят , че притежават нещо стойностно, какво остана за всички останали?!?
Публикувано: 01 May 2012 - 01:24 PM
Колеги моля за Вашата помощ и съдействие - опитвам се да проследя топографското развитие на моето куче, все от някъде трябва да се почне. Чапи е на 1 година 1 месец вече.

Много Ви моля, Вие имате изключително голям опит с тези кучета и искам да зная дали кучето правилно и пълноценно се развива.
Не меря височината по обясними причини - много е трудно да се премери обективно в този момент височината - но измерих най-тънката част на прената лапа - Подкитка (метакарпус) /10/ там е 20 см, шията /15/ е 60 см.

Сега е малко на диета, че беше станал над 70 кг и сега е както се вижда на снимките малко по-втален и на мен лично по-ми харесва.
Моля ако някой разполага с някакви топогравски измервания да ми каже, ако не тук на лични. Предварително благодаря.

Много Ви моля, Вие имате изключително голям опит с тези кучета и искам да зная дали кучето правилно и пълноценно се развива.
Не меря височината по обясними причини - много е трудно да се премери обективно в този момент височината - но измерих най-тънката част на прената лапа - Подкитка (метакарпус) /10/ там е 20 см, шията /15/ е 60 см.

Сега е малко на диета, че беше станал над 70 кг и сега е както се вижда на снимките малко по-втален и на мен лично по-ми харесва.
Моля ако някой разполага с някакви топогравски измервания да ми каже, ако не тук на лични. Предварително благодаря.
Публикувано: 01 May 2012 - 05:25 PM
Евтим Стамболов, в 01 May 2012 - 11:56 AM, написа:
над 70кг? е той на 3-4г ще стане 100 кг 
Е, чак пък 100 кг - да Ви кажа не му тежат и тези килограми, много е див и тича като изоглавен. Сега се храни само веднъж дневно и мисля е отслабнал малко, както се вижда на снимката - тук е около 65-68 кг ама не стои на кантара мирен, но е там някъде - спазваме диетата, ама нали все още е в растеж и не искаме да го ограничаваме много.
- даваме му все още калции, сулфати и колагени, добавяме витамини. Към гранулите винаги има добавка от прясна храна без подправки с ориз и зеленчуци и около 300 -400 грама чисто месо. Но имам ужасен проблем с ваксинацията - Козината му е ужастно голяма и май ще се наложи да го пострижем - за да може да му се постави ваксината и имуностимулатора.
Не сме гледали такова куче до момента и затова питам - какво е най-добре да му се дава в този период на развитие, не искам да ми тежи на съвестта че сме го ограничили с нещо.
Публикувано: 01 May 2012 - 07:44 PM
Не се притеснявайте за ваксината , никакъв проблем не е козината. Лично аз мисля че с калция и другите добавки е трябвало отдавна да спрете. И не му се притеснявайте за храната, ако гранулите са качествени другите неща дори са излишни.Още повече че идва лято и няма нужда да трупа маса която ще му пречи в жегите.Супер си е кучето няма нужда от толкова глезотии просто движение му е нужно и любов която явно му давате. Повтарям всичко това е мое мнение без претенции да съм специалист!
А и на око е около 50 - 55кг. другото е козина
А и на око е около 50 - 55кг. другото е козина

Влизам тук за да разбера подробности за породата и мероприятията който клубът провежда !

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +