Nicholay Atanassov, в 08 May 2012 - 02:43 PM, написа:
Zin, в 08 May 2012 - 01:52 PM, написа:
Уважаеми съфорумци.
П.П - исках само да съпоставя нашите настоящи данни, към евентуално правени от други собственици на кучета в тази възраст, за да преценя как се развива кучето. Това е!
Нямам представа какво е коменирано за Вашето куче и не мога да взема отношение. Само искам да Ви кажа, че посочените от Вас маркировки са неправилни. Обърнете внимание. При човека сте показали крака (ако го разглеждаме като животно – задния крак). При кучето сте показали предния крак. Там, където сте сложили червения маркер на човешкия крак от анатомическа гледна точка е мястото над скакателната става на кучето, което няма нищо общо с маркировките, които сте направили на предния крак на кучето.
Другото, което ме впечатли от текста Ви, че кучето е с „много добър генетичен материал”. Давате ли си сметка какво означава това за куче от една порода, която няма нито едно генетическо изследване, а в развъдно отношение (псевдо)селекцията се провежда единствено по фенотип.
П.П. Между другото, кученцето Ви изглежда много добре!
Извинявам се предварително, но ще позволите да не се съглася с Вашето мнение.
Първо сте абсолютно прав, че мястото, което съм посочила за съпоставка между кучето Подкитка (метакарпус), не е анатомично правилното съпоставимо с т.н глезен на човека, но ако сте се опитали да прочете това, което съм написала е визуална съпоставка на обиколка на ширината – не на анатомична.
Второ – основните измервания при кучето са точно дифиниран, т.е съм се съобразила с точното място на измерване на метакарпуса.
Трето – ще се съгласите, /няма да използвам медицинските термини, за да съм правилно разбрана /китките на всеки един човек са с по-малък обем от глезените и именно това ме подбуди да направя тази снимка, а именно да се види визуално колко са обемни крайниците на кутрето.
А – спорът, е че неправилно съм извършила измерването, т.е някой хора имат друго виждане за измерване на кучето.
Ето прилагам и схема как и къде се измерва по стандарт куче.
По отношение на генетичния материал, поддържам мнението си без да обиждам или да накърнявам нечие достойноство или да подценявам труда на хората. Но когато един човек се е постарал години на ред да събира, обобщава, селектира определени кучета – а не просто да поставя собственото си величие пред труда е за уважение.
Надявам се ме разбирате правилно и благодаря за забележката.
Моля, избягвайте цитирането на големи и дълги цитати.
Мод