Фотогалерия на БОК
Публикувано: 27 March 2007 - 08:35 PM
Това е истината господа, привърженици на различните
имена с които е наричано овчарското куче на България.
Докато хората,
отстояващи различните тези около името и визията му не се вземат в ръце
и не седнат на една обща маса за да решат как да се излезе от тази нелепа
и абсурдна ситуация около него - просто такава порода куче няма и няма да има !!!
Орландо,
сам знаеш че тези съществуващи на хартия кръвни линий са трудно или не доказуеми (въобще) - защото те просто не са истински, а прилежно изрисувани
в измислените ви племенни книги за пред разните комисий, одобряващи и признаващи съществуването на новите породи кучета....................
Публикувано: 27 March 2007 - 10:20 PM
Без вашите смисленни и обосновани постове форума не беше същият. **************
Преди месеци и аз изказах скромното си мнение , че според мен БОК все още не е порода. Защото ако беше - то тя щеше да е призната от МФК. Но поне се работи в тази насока. И е въпрос на време.
Докато в МАК - е такова разнообразие от различни типове на "аборигенни" кучета - че израза "от кол и въже" е точното определение .
Публикувано: 27 March 2007 - 10:38 PM
Цитат
Без вашите смисленни и обосновани постове форума не беше същият.
Да се надяваме че за в бъдеще измислени капацитети няма да затрудняват достъпа ви до форума на БОК.
Преди месеци и аз изказах скромното си мнение , че според мен БОК все още не е порода. Защото ако беше - то тя щеше да е призната от МФК. Но поне се работи в тази насока. И е въпрос на време.
Докато в МАК - е такова разнообразие от различни типове на "аборигенни" кучета - че израза "от кол и въже" е точното определение .
Да, отново съм тук, ###################################
Обидни реплики към и по отношение на модераторите не се допускат !
Публикувано: 27 March 2007 - 10:52 PM
Бурен на Братя Стоеви
Прикачени файлове
-
Buren_Stoevi.jpg (35.17K)
Брой сваляния: 306
Публикувано: 27 March 2007 - 10:58 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 27 March 2007 - 11:23 PM
и у хората в другите организации също има хубави и породни кучета.
Според мен всички ние трябва да направим постъпки за зближаване и
затопляне на отношенията помежду си.
От спорове и междуличностни нападки никои от нас няма да спечели,
а най вече ще направим така че нито една организация от занимаващите се с овчарското ни куче няма да постигне нищо.
За да се признае нашето куче като една от официалните FCI породи кучета трябва да се свърши още много работа господа, да не се заблуждаваме
че камо ли ние сме направили всичко неопходимо за признаването - ама ония там от FCI нарочно не ни признават кучето за порода !!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 27 March 2007 - 11:39 PM
Прикачени файлове
-
lazar_260086l.jpg (78.06K)
Брой сваляния: 263
Публикувано: 27 March 2007 - 11:40 PM
Прикачени файлове
-
lazar_2600881.jpg (76.97K)
Брой сваляния: 256
Публикувано: 27 March 2007 - 11:40 PM
Прикачени файлове
-
lazar_2600871.jpg (70.45K)
Брой сваляния: 246
Публикувано: 28 March 2007 - 09:16 AM
Цитат
Какво е това сиво-бяло подобие на българско овчарско куче ???
Втория въпрос към мен ли е отправен?
Интересно отношение ,г-н съдия !!!Става едно куче шампион на последната изложба ,а сега на неговите роднини казвате "подобия"Ако Ви интересува по кои кучета "върви" ,ще Ви кажа или пък най-добре питайте vanko2.

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 28 March 2007 - 09:22 AM
Цитат
Цитат
Как кръсти тоя мелез b) .
Хехе .Кубер-Гривчо.Обаче определено още сега е куче с характер.По бащина линия май wink

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 28 March 2007 - 09:36 AM
Цитат
Какво е това сиво-бяло подобие на българско овчарско куче ???
Тука съм и винаги съм бил тука - друг е въпроса че доста месеци не пишех, а и защо да го правя след като ми триеха постовете.
А относно сиво-бялото подобие какво искаш да кажеш - поне цветово си се вписва в стандарта откъдето и да го погледнеш - а като порасне ще видим що за куче ще излезе.
Публикувано: 28 March 2007 - 10:07 AM

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 28 March 2007 - 12:02 PM
отстояващи различните тези около името и визията му не се вземат в ръце
и не седнат на една обща маса за да решат как да се излезе от тази нелепа
и абсурдна ситуация около него - просто такава порода куче няма и няма да има !!! Съгласен съм с вас г-н Попов че ние от НК БОК сме единствените които сме членове на FCI чрез членството си в БРФК, обаче не може да се отрече че
и у хората в другите организации също има хубави и породни кучета.
Според мен всички ние трябва да направим постъпки за зближаване и
затопляне на отношенията помежду си.
От спорове и междуличностни нападки никои от нас няма да спечели,
а най вече ще направим така че нито една организация от занимаващите се с овчарското ни куче няма да постигне нищо.
За да се признае нашето куче като една от официалните FCI породи кучета трябва да се свърши още много работа господа, да не се заблуждаваме
че камо ли ние сме направили всичко неопходимо за признаването - ама ония там от FCI нарочно не ни признават кучето за порода !!!!!!!!!!!!!!!!

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 28 March 2007 - 01:05 PM
Сега вие или щяхте да имате еднакви цели и кучета или щяхте да имате по-каракачански от каракачанските кучета.
Тема за размисъл b)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн