Фотогалерия на БОК
Публикувано: 06 January 2009 - 08:46 PM
Кучкарите много добре знаят от къде идват кучетата,а на тези които представят чуждите кучета за свои,никой не им вярва,вярно е,че овчарите не могат да напишат опровержение на лъжите на някои,но не е нужно,няма скрито-покрито,всеки се движи,всеки научава истината рано или късно.

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 06 January 2009 - 08:57 PM
Цитат
Цитат
Много правилно,както знаеш Джоли,в доспадсдкия край живеят българомохамедани,животновъдци и земеделци,едни от най-хубавите кучето са от там,а и другото което е важно,там хората с най-добрите кучета никога не са чували името-каракачанско,ти си направи сама изводите. ;)
А точно тия къде се изкарват големи чобани по форумите аз всеки път като вляза в някои форум те все са online :huh: Тея лаптопи де ги влачат докато пасът овцете сигорно са на слънчеви батериии ;D

Публикувано: 06 January 2009 - 09:36 PM
;DНяма нужда да питаш :blink: Той Барса, вече разбра ;)
B)Да та кае над 20 години тази кръв е в Хасково дядо му е наистина НЕГЪРА а баба му е ТАНГРА-БАРСА дето я дадох на Таро68 а баща му се казва Доню-гъза карах го на изложбата в Велинград ;той черно-грив и е брат на Куна дето беше при ЗЪНДЕ в Банско.
Цитат
Цитат
Кучето не е мое,а със собственика се запознах на скоро,от Пещера е,това,което ми каза за кучетата му(двама братя и сестра) е,че са по линията на Пирин негъра от хасково. А тази линия води начало от село край Доспад,мога да го питам и да ти кажа точно родителите. :blink:
Публикувано: 06 January 2009 - 10:07 PM
Цитат
Снощи говорих с един чобанин-дядо му е пасял овцете в ТКЗС-а той от 9 год. е със тяхните.36 год.вече ги държат-много интересен разговор беше.Взимали са кучета от Якоруда и Доспат-страхотни истински песове е имало в този край с чобаните.ОВЧАРСКИ им казвали и ПОМАШКИ-така каза.
През 73-та когато са ги избивали едвам са спасили по някое-още имат истински кучета.. :blink:
През 73-та когато са ги избивали едвам са спасили по някое-още имат истински кучета.. :blink:
Публикувано: 07 January 2009 - 08:38 PM
Цитат
Таро,много си приличат кучетата,този от моята снимка е доспадски дамазлък,а твоя?
В първия момент и аз се изненадах от прлиликата между двете кучета,като братя са,но след като разбрах на кого е кучето нещата ми се изясниха. По голямата част от кучетата в Добрич вървят по Хасковки кучета,и мисля ,че причината за приликата е точно тази.
Публикувано: 07 January 2009 - 08:54 PM
Цитат
;D
Няма нужда да питаш :blink: Той Барса, вече разбра ;)
B)Да та кае над 20 години тази кръв е в Хасково дядо му е наистина НЕГЪРА а баба му е ТАНГРА-БАРСА дето я дадох на Таро68 а баща му се казва Доню-гъза карах го на изложбата в Велинград ;той черно-грив и е брат на Куна дето беше при ЗЪНДЕ в Банско.
Цитат
Цитат
Кучето не е мое,а със собственика се запознах на скоро,от Пещера е,това,което ми каза за кучетата му(двама братя и сестра) е,че са по линията на Пирин негъра от хасково. А тази линия води начало от село край Доспад,мога да го питам и да ти кажа точно родителите. :blink:
Това е Доню ;D ;D

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +