Ами,аз не съм много на ясно с тези неща,а и никога не са имали голямо значение за мен,кучето сме си взели от Митко от с.Динката ,на 2 години и 5 месеца
главата на кучето е породоопределяща , а вашето куче има нетипична глава за БОК. Когато колегата от Динката ви подарява или продава кученце то трябва да бъде произведено по правилата определени от FCI: протокол за заплождане плюс снимка ; протокол за оглед на новородени кученца и когато получиш кученцето си то трябва да бъде с ветеринарномедицински паспорт и родословна справка издадена от НК за БОК , защото гореспоменатия колега членува там.
ЗА ДА ЗАПАЗИМ БОК ЧИСТОПОРОДНО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ТЕЗИ НЕЩА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ами,тези неща сега ги разбирам,че трябва да бъдат така,но аз и не се задълбочавам чак толкова в това дали всичко му е наред на кучето или не,когато го вземахме искахме такова куче,ползваме го по предназначение,живее със стока(крави) и много му се радваме.
п.п.Благодаря за изчерпателното пояснение,може ли да ми кажете какво какво прави главата на кучето ми нетипична?