Фотогалерия на БОК
Публикувано: 05 March 2010 - 02:00 AM
Шара Данпей, дъщеря на Караман Каджабак и Зана от Гладневи в любовен роман с Мечо Аян Дико. Заплождането извършихме с Митко Барзата на 1500 метра надморска височина.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 05 March 2010 - 02:03 AM
Цитат(6i6o_bak6i6o @ Mar 5 2010, 12:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
господин попов не мисля ,4е сте ме разбрали несъм се опитвал да се подигравам или нещо от сорта просто зададох вапрос нищо пове4е. интересувам се защото 4ета разни стандарти и в тях се казва за увисванията . немисля 4е е кои знае колко важно кои съм това пак непроменя вапросите . питам вас защото сте обикалял доста и сте видял доста от тези ку4ета и малко хора биха се похвалили и биха доказали ,4е познават толкова много ку4ета и толкова назад в родословията като вас .и затова попитах вас .
Представете се кой сте и ще ви отговоря. Надявам се че отговора ми ще бъде полезен за Вас, както и за други сега навлизащи в проблематиката на овчарското куче. Поздрави.

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 05 March 2010 - 02:12 AM
иметоми немисля 4е е кои знае колко важно ,несъм настроен негативно бил съм на много ваши изложби още от 98-99 година , не се представям защото мнението ми ще се вземе като мнение на хора близки околу мен , но вапросите ми мисля 4е са вапроси които валнуват доста хора които по някаква степен неискат да задават . интересувам се главно от големият ръст на които ли4но аз несъм привърженик , както и на увисванията и затова питам 4овек които цял живот с това се занимава .
Публикувано: 05 March 2010 - 02:47 AM
Още едно заплождане което направихме тия дни в Ямбол с кучето на ямболията Иван Тенев и кучката на благоевградчанина Лазар Лазаров. За това куче прочутия монтански дис корифей не виждайки че е с изключително суха конституция при едрия му ръст е с малки, дълбоко поставени очи, със сухи прорези както и сухи бърни и не знаейки нищо за произхода му, макар че гледа негови роднини, които на времето му подарих се изцепил че това куче е жив санбернар - да го махнат. Той прави така няколко пъти и после ходи да купува същите тези оплюти от него кучета както и кутретата им или гледа да заплоди на тях. В породата ни все още има много хубави и чистопородни кучетата, а това че различните радетели на овчарското куче имат различни виждания и различни кучета въобще не е лошо. Важното е от съществуващите вътре породни типове да се произвеждат кутрета в оптимален породен вид и обезателно без всякакво вливане на кръв от чужди породи. Нямам претенции само моите кучета да са най-правилни, най-хубави или единствени чистопородни. Има много такива и у много други съвестни и знаещи - грамотни развъдчици. Лошото е че когато на някого му липсват ръст, глава, сила и борбеност в любимците му те веднага стават "чисти" за разлика от кучетата на тия, които ценим ръстта и силата. Просто когато аз обикалях ТКЗС-тата избирах само ръстови пробанди, не че нямаше по-средни и калъплия кучета. От тях аз винаги съм се стремял да произведа по-едри, силни издържливи и борбени кученца. Е за това ли съм лошия Стефан Попов?
Освен това толково много съм подарявал че е срамота да се оплюват трудът ми. Дори в аврамистката монтанска организация почти няма кучета на които предците да не са излезли от моя двор. Дал съм кучетата в Монтана, Видин, Лом, Враца, Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Кърджали, Хасково, Пловдив, Велинград, Гоце-Делчев, Банско, Разлог, Благоевград, София и Перник. И сигурно пропускам много други, да не говорим за кучетата около Пазарджик. Лошото е че в безкрая от лъжи се крие произхода им и се правят фалшиви племени книги и родословия които видях с очите си. По този начин се дезинформират и манипулират по-нови, запалени и добросъвестни любители на породата. Така те биват лишавани от възможността да напреднат в селекцията и да имат своя собствен принос в прогреса и издигане на по-висок етап от развитието на българското овчарско куче.
Освен това толково много съм подарявал че е срамота да се оплюват трудът ми. Дори в аврамистката монтанска организация почти няма кучета на които предците да не са излезли от моя двор. Дал съм кучетата в Монтана, Видин, Лом, Враца, Търново, Плевен, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Кърджали, Хасково, Пловдив, Велинград, Гоце-Делчев, Банско, Разлог, Благоевград, София и Перник. И сигурно пропускам много други, да не говорим за кучетата около Пазарджик. Лошото е че в безкрая от лъжи се крие произхода им и се правят фалшиви племени книги и родословия които видях с очите си. По този начин се дезинформират и манипулират по-нови, запалени и добросъвестни любители на породата. Така те биват лишавани от възможността да напреднат в селекцията и да имат своя собствен принос в прогреса и издигане на по-висок етап от развитието на българското овчарско куче.

Публикувано: 05 March 2010 - 03:19 AM
Много едър, мощен, тежък но и силен, пъргав и злобен син на Каджабаклийския Караман, който е роден от много дребна майка. Просто в кучилото рязко се открояваше с ръста и силата си.

Публикувано: 05 March 2010 - 03:43 AM
Амиго Аян Дико, собственик и производител Димитър Тодоров - Барзата. Изключително куче и изключителен развъдчик. Ашколсун на това момче и на кучетата му!

Публикувано: 05 March 2010 - 03:48 AM
Каджабаклийския Караман. На Стефан Хаджипетков от Ихтиман. За тая глава мисля че няма какво да говорим. Продължавам да давам награда от хиляда лева на всеки който даде информация за изчезването на това куче.