Dog.bg Форуми : Фотогалерия на БОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (878 Страници) +
  • « Първа
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фотогалерия на БОК

#9601 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2010 - 02:00 AM

А днес сутринта ги повторих.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#9602 Потребителят е офлайн   ТАЙСЪН Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 02:06 PM

Снимки това е добре трябва да има. но кажетъе какво става с НК БОК? Трябва да се знае вървят ли нещата , докаде са. С това мълчание става по лошо предполагам ти е ясно.

#9603 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 08:55 PM

#9604 Потребителят е офлайн   tulen79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 08:56 PM

#9605 Потребителят е офлайн   Taro-68 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 09:41 PM

За фотоархива на Стефан Попов,ако той прецени може да каже нещо за тези кучета

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9606 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 10:01 PM

НЕКА ДА СЕ ВКЛЮЧА И НИЕ СЪС НЕКОЯ ПО ПРЕЛИЧНА МУЦУНА ПЪРВО ПРИЗВОДИТЕЛЯПрикачена снимка

#9607 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 10:03 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9608 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 10:05 PM

#9609 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 10:06 PM

#9610 Потребителят е офлайн   dicsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 10:10 PM

ОДГОВАРЯ НА ВСИЧКИ ЧОБАНСКИПрикачена снимка

#9611 Потребителят е офлайн   Фегъзий Музовски Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2010 - 11:41 PM

Цитат(Taro-68 @ Mar 17 2010, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За фотоархива на Стефан Попов,ако той прецени може да каже нещо за тези кучета

тоя човек съм го виждал някъде ud_009.gif мислех ,че е певец wa_048.gif а той кучкар бил wb_052.gif

#9612 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:01 AM

Цитат(dicsan @ Mar 17 2010, 08:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ОДГОВАРЯ НА ВСИЧКИ ЧОБАНСКИПрикачена снимка

Дали сам кучкар предполагам е ясно за всички особенно за по-активните, или по-стари радетели на породата. Няма да напомням всички факти, които ме правят такъв, тъй като във форума едва ли има участник, който да може да съпостави своето място в създаване на основите на дейността с породата, през целия досегашен период и до днес., или в кучкарлъка и кинологията въобще. Аз обаче ще спомена няколко свои достояния, които ме правят и кучкар и кинолог.  Най-напред ще кажа че съм от основателите на федерацията по кинология към ЦКС, която постави началото на неловната и въобще на организираната кинология с грамотен подход у нас. През 1976 г. на градския парк "Острова" в гр.Пазарджик на изложба организирана от ловно-рибарското дружество в града за първи път изведох овчарско куче. На следващата година вече съдийствах тъй като тогава такива бяха времената и нямаше съдии, а хората в града знаеха че се занимавам с кучета и чета руска литература с киноложка насоченост. Първата книга ми подари моя учител в кинологията Атанас Василев  - Найк. Тя се казваше "Пособие служебного собаководства" на Мазовер и Зубко  от тогавашния Съветски Съюз. По късно се абонирах за "Пособие по собаководство" и Der hunt на бившето ГДР, които получавах много години. Преди казармата участвах в сбирките на любителите кинолози организирани от група софийски ентусиасти, а през 1981 г. на световното ловно изложение в Пловдив "Експо-81" показах 3 овчарски кучета на киноложкия форум. 1983 година, когато се уволних от казармата основах секция българско овчарско куче към Кинолжко дружество - Пазарджик, към местното дружество на БЛРС. На събранието присъстваха: бай Георги Атанасов - председател на дружеството, Атанас Василев- Найк, Лука Хантов и Любен Шкодров - мои учители в кинологията както и Петър Шарков, потомствено свързан с овцете и овчарските кучета и други. 
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#9613 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:26 AM

През 1984 г. участвах на първия едноседмичен киноложки семинар в България проведен в гр.Хасково. След края му бяха раздадени конспекти за по-нататъшна подготовка. На следващата година такъв семинар имахме във Враня, а на следващата - във Вонеща Вода, при който в последния ден се проведоха изпити за съдийска правоспособност. В изпитната комисия влизаха професор Павел Маринов - председател на Федерацията към ЦКС, доц.доктор Мария Ралова и разбира се Иван Димитров. При него получих единствената петица на изпитите, но другите получиха двойки и тройки. Въобще изпитите издържаха по-малко от една трета от кандитатите, а аз имах седем шестици и една петица - тази при бате Иван, с която много се гордея. През 1984г. показах и две кучета на изложба в София което правех неизменно до 1989г. Бях и един от най-активните подръжници на идеята за обединяване на двете федерации, макар че основна заслуга за това имат Иван Димитров, Таки Такев и проф.Павел Маринов - от една страна, и Йордан Симеонов - от друга. В последствие бях включен в Управителния Съвет на обединената БРФК, където съм няколко мандата и до днес. Председател съм и на най-старата и в момента най-голяма организация по породата, която продължава да е за обединение на любителите на овчарското куче. В годините съм подарил кучета из цялата страна, с което съм способствал за създаването на мрежа от организации издигащи породата на по-високо ниво. Произвел съм над 100 кучила и продължавам да го правя и до днес. В момента имам три кучила, три кучки в напреднала бременост, седем заплодени и няколко, които скоро ще бъдат заплодени.
User's Signature

#9614 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 11:52 AM

Знам че някои от кучетата ми не се харесват на една част от любителите на породата. Но аз гледам философски на този въпрос. Разбира се че трябва да има различни мнения! Само че аз съм привърженик на анатомията, кинематиката и функционалността на кучетата тъй като имам познания в тази област и знам колко е трудно да се затвърждават и усъвършенстват. Все пак съм съдия с най-високата категория в света и съм съдийствал в много държави в различни континенти. Акцентите винаги са били с насоченост към едрите породи овчарски кучета: кангал, шар планинец, азиатец, кавказец, марема, подхаланска, пиренейско овчарско и ред други породи овчарски кучета с охранително предназначение. Бил съм много пъти и съдия в родините на тези породи и познавам много от неизвестните такива като, например, бурят-монголския вълкодав. В многогодишната си практика стигнах до твърдото убеждение че много по-важна е анатомията от козметиката в изграждането и развитието на една порода. Анатомията се изгражда от скелет, мускули и органи, които трудно се подават на изменчивост и усъвършенстване, особено главата и скелета които задължително трябва да бъдат взети от някъде генетично като, например, кучета като Мурджо Мечо, Мечо на бай Никола Рахов, Бодровския Мечо, както и някои бански, разложки, гоце-делчевски и костенски кучета. Аз винаги съм бил и ще остана сторонник на едрите кучета с височина, маса и голяма глава. Много хора неоправдано твърдят че по-дребните кучета са по-подходящи за работа, което е абсолютна заблуда и неистина. В миналото овчарите винаги се гордееха най-много с най-едрото и най-силно куче и всички любители по-късно се опитваха да заплодят именно на това куче. Друг е въпроса кой от нас, тези които развъждаме породата, успя да произведе едри приплоди. При това аз съм ревностен защитник на чистопородното развъждане без абсолютно никакво вливане на кръв от други породи. Нещо повече, аз бях първия който алармирах овчарите да не вкарват в никакъв случай първоначално санбернара, а по-късно и други породи в нашите кучета. Това доведе до пълното уничтожаване на някои огромни и високо-качествени популации. Вярно е че много от нас са заели позицията че кучетата в неговия двор са "чисти", а в чуждия двор - мешани. Това е изключително некоректно отношение към колегите и нечестно към породата. Чистопородни кучетата има много и напълно достаточно за да продължи чистопородната селекция на българско овчарско куче в бъдеще. Разбира се има и кръстосани, но те никога не са интересували мен, а и другите честни и знаещи радетели на породата.
User's Signature

#9615 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 12:54 PM

Докъто някои се опитваха да правят реснички и петички други правехме маса и главички. Не случайно казвам правехме защото макар и по-активен, аз никога не съм бил сам или единствен в тази дейност освен в самото начало. През 1984г. при мен дойдоха Методи Серафимов Стефанов от Богдановдол Пернишко, Меткатаи Павката "Кривия" от Суходол водени от Слави. Заедно ходихме по чобани и ТКЗСТ-а включително и при бай Иван Катевия в Разлог. От това общуване се смени много кръв и информация. Започна създаването на контакти и центрове из цялата страна, което като процес върви и до днес. Клубовете и центровете на монтанската организация,  съм създавал лично, а със Светльо Стоев заедно ходехме по изложби с един транспорт а също и по кучета. С хората от СРОК поддържам приятелски отношения и дори си заплождаме тъй като и при тях и при нас има определено ценни екземпляри и селекционерски попадения и успехи. Такива НК БОК има и с някои от хората от каракачанските организации и аз съм сигурен че все някога ще се обединим. А Аврамчо никога не е  бил от уважаваните и признати радетели на породата и знам че нито той има бъдеще с нея нито тя с него. Просто той е работлив но много прост и понеже е амбициозен и МЕРКАНТИЛЕН нанесе най-големите щети на породата. За това от него се отдели СРОК и избягаха отвратени ред знакови развъдчици и той сега се опитва да купува човешки души и кучета. Тези от нас, които не се продават никога няма да се поддадат на мерзките му попълзновения. Той е главния виновник породата да не е още измежду признатите в света. Беше при нас, беше в уцито, сега пак се трансформира и отиде икуто, той си е такъв и сега понеже няма ни хора ни кучета пак върви по мен като лисица по коч и чака да паднат на коча.... А НК БОК се увеличава и ще покани всички радетели на овчарското куче и на общото си събрание и на изложбите си. Монтанския дис корифей сега се опитва да мъти главите на по-млади и незапознати любители на овчарското куче и да купува и продава хора и кучета с търгашките си методи, но забележете нито един от опитните в породата не купува нищо от него. Защо ли? Не е добре че държавата, която той също успя да заблуди му помага, но и това ще е ден до пладне. Жалко че през това време се финансира идин толкова тъп и неграмотен човек, но който това са основнитех характеристики. Сега освен че се опитва да приватизира породата, с което окраде труда на много хора и прави пари от същитите тези хора се опитва да приватизира и цялата кинология и да я опорочи както всичко, което му подарих, а то никак не беше малко. Само че БРФК и FCI Не са "творческото" хрумване на този толкова глуповат човечец, а организации с минало, настояще и бъдеще. 
User's Signature

#9616 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 01:43 PM

Всички изложби на Филиала на НК БОК градския клуб в Пазарджик, а те са над 20 съм платил лично и от джоба си. Плащах забележете и това е много важно и показателно и пътуванията и участието и спането и храната на Монтанския клуб, с който тогава Аврамчо навлезе в породата. Пари съм давал и за организиране на изложби в почти всички центрове на породата по онова време и ги подпомагах и с кучета произведени от мен или съратниците, с които работя. Това няма как  да бъде зачеркнато или отречено макар че Аврамчо от време на време си пуска защитници във форума, ама нали видяхте каква излагация е на живо по Нова ТВ, когато нескопосано се опита да префасонира истината за породата за пореден път. Каня го на диспут сто пъти и то публичен за да се види колко е жалък, но той понеже си знае че ще го закопчам по сто въпроса и ще пелтечи като мисирче на мърша се крие като мишок и праща други ананимни момчета да го защитават във форума, а тези момчета нито ме познават, нито знаят за това колко от себеси съм подарил на породата, и колко я  е прецакал Аврамчо. Сега има едно момче в Монтана, на което от години не връща 7 бона и той ще направи клуб в Монтана, с който ще работим. Монтана е чудесен град и аз дадох знак на Аврамчо да не си пъха нечистите ръце навсякъде имайки предвид районите, в които работим ние. Той обаче не кандиса и ние отново ще се върнем в Монтана където сме поставили началото на дейноста с породата. А недоволните от него са повече от доволните и той е обречен. 
User's Signature

#9617 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 02:03 PM

Колкото до песните: да пея не лошо поне така казват хората и т по- голяма част от песните съм събирал по овчарите заедно с кучетата, а после съм печелил национални надпявания с тези песни. Смятам че овчарското куче и народната музика и творчество са неразривно свързани. Затова пея с голям мерак и имам овчарски битов кът с автентични предмети в къщите си. И това го откопира от мен Аврамчо, но за съжаление то е едно от малкото неща, които не е изкривил защото народното творчество е неподвластно на деформации. Всички овчари обаче ме карат да пея когата ги посещавам. Така с песен успях да купя и Шабан от бай Спас Варджията иноче не щеше да го продава. Ама я накарайте Аврамчо да ви попее. Ще реве като яре в габер, а мен ме молеше по-рано на всички збиррки да запея. Многостранните интереси и дадености нито са лошо нещо, нито пречат напротив. Те са само плюс в издигането на националната ни идея част от която е и овчарското куче. Аз съм събирач на овчарски предмети на бита и колекционирам овчарски ножове. Съветвам и тези от нас, които още не са го направили да започнат макар че знам че има такива като бай Иван Катевия и сина му Динко, които вече имат такива събрани прекрасни овчарски предмети. А Аврамчо: той събира купи и медали. Брей много алчен и голям сребролюбец. Чудя се как толкова народ излъга ама така е в България за съжаление.
User's Signature

#9618 Потребителят е офлайн   божко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 02:47 PM

здравеите господин попов аз съм божко добревски от костиево , идвали сте в къщи и се познаваме от доста време , бихте ли качили снимки на този шабан . и ако имате снимки на караман кьор ще ви помоля да качите. благодаря предварително

#9619 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 02:59 PM

Цитат(божко @ Mar 18 2010, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравеите господин попов аз съм божко добревски от костиево , идвали сте в къщи и се познаваме от доста време , бихте ли качили снимки на този шабан . и ако имате снимки на караман кьор ще ви помоля да качите. благодаря предварително
Здравей, Божко! Не само съм идвал у вас но и заплодих най-хубавата си тогава кучка на гарестото куче, което показваш. Тя за съжаление не се окучи, но все пак това е признание от моя страна за високото му качество на. Снимките, които показваш са прекрасни и въпреки че от снимка не се прави оценка на куче аз казвам да, това бяха много изявени представители на породата, чудесни екземпляри, но защото съм ги виждал на живо, а не заради хубавите фотоси. Баща ти е запален много по чистата кръв и ние обследвахме и с бачи Мите Димитров произхода им и всички тези кучета бяха с даказан произход без всякакви вливания. Поздравявам те за хубавото и навременно участие във форума. Поздрави и на татко ти Станимир.
User's Signature

#9620 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2010 - 02:59 PM

Поздрави и на всички, които без манипулации развъждат чистопородно овчарското куче на България.
User's Signature

• (878 Страници) +
  • « Първа
  • 479
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни