Nicholay Atanassov, в 17 March 2012 - 12:11 AM, написа:
grigo009, в 16 March 2012 - 10:49 PM, написа:
Стефан Попов - председател НКБОК, в 16 March 2012 - 12:09 AM, написа:
Аз ей така от чисто любопитство бих искала да разбера, какво искате да кажете с думите "достатъчно известно и доказано"...в к'во , що, как ...всичко искам да разбера...Любопитна съм си, к'во да правиш

.
А аз пък си мисля, че любопитството Ви няма да бъде задоволено.
Ники, що така бе брат? Кучето има над двайсет грамоти, доста купи и медали и САС-ове и ВОВ-ове на изложби при най-различни и уважавани съдии от България, а и не малко чужденци! Експониран е и извън граница. Борил се е за името и успеха на породата и много пъти успешно. Е, има и загуби но то в тези неща е така, защото изложбите освен всичко друго имат и състезателен характер. Не знам дали правилно чувствам тона ти, но напоследък ми се струва /дано греша/ че улавям някакъв негативизъм в него, особенно когато коментирам успехи в работата с породата. А това че много работим, мисля че няма как да го отречеш. НК БОК е първата, най-старата, най-голяма и работеща организация по породата и е основополагаща в това, което е днес българското овчарско куче. Да не говорим че и кучетата и документите им са заложени от нас. Да, успехи имат и други, но даже да разгледаме само публикациите и фотосите във форума, лесно ще почувстваме че това е така най-вече в нашия клуб. А Амиго Аян Дико е знаково куче със страхотна анатомия и я предаде в много потомци. Той е препотентен и практически не прави криви кутрета, което си е достойно за уважение и е общо взето голяма рядкост. Нито едно кутре със слаба нервна система с голям брой кучки! Плюс победите му на ринга при най-различни съдии FCI . Гордея се с него защото майка му е родена в домът ми, а баща му при Ефтим Стамболов и е син на баща също роден у нас, от старата Тара на Ефти и когато някой оспорва качеството на това прекрасно куче, оспорва и моя и на Ефти и на Барзата труд, при когото е роден самия Амиго, а ние тримата все пак сме имена в породата. Не бива така!