Dog.bg Форуми : Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба

#641 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2007 - 09:54 PM

Цитат

Така трябва да изглежда едно бебе нюф-мъжко на 2 месеца :wub:

Сладкото ми детенце!  :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#642 Потребителят е офлайн   MEDUNI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 10:03 PM

Има много недобросъвестни хора. Меко казано печалбари. В някакъв зоомагазин на Патриарха (не съм ходила там и не знам къде точно се намира), тази пролет се е продавало нюфче. Малко след това мои познати бяха ходили в същия магазин и ми казаха, че в задния му двор заплождали една нюфка  :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#643 Потребителят е офлайн   bis85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 10:19 PM

И аз смятам, че е най-добре да се вземе куче директно от чужд развъдник без посредници, но незнам как ще се разберем с тях ако не зная съответния език.И не ми е много ясно как ще стане доставката до тук или ние трябва да отидем да го вземемл
User's Signature

Ще останеш завинаги в сърцата ни!

#644 Потребителят е офлайн   bis85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 10:32 PM

В Пловдив намерихме една жена, която вкарвала кучета от чужбина.Говорихме с нея и каза, че ще ни внесе от Чехия нюф за около 1200 лв.абсолютно чистокръвен, но без документ за родословие.Ако държим да е с такъв документ тя ни каза, че ще струва още около 200-300 лв. отгоре.Но се поотказахме от услугите й.Май май правилно сме постъпили
User's Signature

#645 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 11:31 PM

Цитат

В Пловдив намерихме една жена, която вкарвала кучета от чужбина.Говорихме с нея и каза, че ще ни внесе от Чехия нюф за около 1200 лв.абсолютно чистокръвен, но без документ за родословие.Ако държим да е с такъв документ тя ни каза, че ще струва още около 200-300 лв. отгоре.Но се поотказахме от услугите й.Май май правилно сме постъпили

Това е пълна измислица,чистокръвен но без родословие.Че кой продава куче чистопородно без документи щом има такива????
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#646 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 11:36 PM

Похвално е, че се интересувате и питате. Проучете нещата добре и не позволявайте да ви лъжат. Ако кучето е "абсолютно чистокръвно", абсолютно задължително е да има родословие и то не се заплаща допълнително.  ;)
В темата "Кучила в БГ и чужбина" има актуална информация за хубави кучила.
В "Български и чужди развъдници за нюфаундленд"  bonboni сe е потрудила да даде списък с координати на развъдници. Разгледайте го, вижте кучетата им и си изберете развъдник. Ако не знаете езика, все някой ваш приятел знае и може да ви помогне в кореспонденцията. Обикновено се ходи на място да се вземе кученцето.
Може да се обърнете за информация и съдействие към НБНК - newfbg@gmail.com
Щом имате желание, ще се намери и начин.  :blink:

#647 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 08:11 AM

Цитат

Уважаеми бъдещи (както усещам) собственици на нюфче!  :blink:

Няма такава постановка, в която кучето да е родословно но без документ за произход, а с документ с 200-300 лева по-скъпо. Няма по света развъдчик, регистриран в Международната Федерация по Кинология (FCI), който да издава родословие (експортно педигрий, ако кучето ще живее извън страната, в която е "произведено") срещу допълнителна сума!!! Това са трикове на разни посредници за допълнителна, тяхна, печалба. Развъдчика сам е задължен, да издаде документът за произход. В противен случай рискува да му бъде отнет лиценза! Както отбелязаха преди мен - цената трябва да ви подсеща, че кучето, което ви предлагат ще е "абсолютно чистокръвно" само в смисъла на това, че кръвта му ще е чиста от зараза или някакви бацили!!! В Европа цената на едно чистопородно куче от породата нюфаундленд започва от 1000 евро!

Моля ви, не се хващайте на въдицата, която ви подават!!! Лъжат ви! Рискувате да вземете куче, което само ще прилича на нюф! И когато то порасне ще бъдете безкрайно разочаровани, защото ще сте очаквали да имате едно, а ще сте получили друго!

Тук, във форума, има публикувани адреси на истински развъдници. Ако сте възпрепятствани в комуникацията с тях - с удоволствие ще ви съдействаме!

#648 Потребителят е офлайн   suhia_ribar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2007 - 06:53 PM

В краен случаи,за 1200 лв,и аз ще полая,и аз съм черничак,и аз съм кум 100 кила,абе жив Нюф съм си...пък  ако ми дадат 200-300 лв,ша си покажа и личната карта....................
Дано всички разберат,че такъв филм още не е прожектиран-чистокръвно куче,без родословие(експортно предигри)!
User's Signature

НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ НЮФАУНДЛЕНД КЛУБ

#649 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 07 November 2007 - 08:23 PM

Леле как се мъчиха и мен да ме лъжат.Бях си наивен, но добре, че поне не направих някоя глупост.Бас хващам, че тази "търговка" няма да иска да ви покаже снимки на родителите примерно ако и поискате.Явно в чужбина хартията е доста скъпа, че искат още 200-300 лева за едно родословие.Хаха последния пост ме изкефи за личната карта и теб подобни.Похвално е, че искате да си вземете такова прекрасно куче.Пожелавам ви да си вземете едно страхотно мече и много да му се радвате.Супер, че сте писали тук, защото както виждате има много добри хора които помагат с удоволствие.Айде със здраве и чакам добри новини за още едно мече в БГ. ;)

#650 Потребителят е офлайн   NEWF-FAMILY DARIUS LAND Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2007 - 10:54 PM

http://www.bbpress.n...nds_order.shtml
User's Signature

www.newfoundlandkenneldariusland.com

#651 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 01:21 AM

Цитат

Цитат

Това е пълна измислица,чистокръвен но без родословие.Че кой продава куче чистопородно без документи щом има такива????

Чета и не вярвам на очите си :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:Вкарвала .......без родословие ....пък чистокръвни :huh: :huh: :huh:Как може...ИЗМАМНИЦИ :gnqv: :gnqv: А ТЕЗИ,КОИТО ИМ ВЯРВАТ :mazohist: :mazohist: :mazohist:ТОВА ГИ ЧАКА.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#652 Потребителят е офлайн   bis85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 10:22 AM

Измамници колкото искаш и още толкова!Когато човех е неинформиран лесно може да се излъже  :o  И затова предпочетох да попитам Вас по-компетентните.Благодаря за вниманието.Надявам се скоро и аз да мога да се похваля с пухкаво меченце с родословие разбира се.Надявам се ако за напред имам още въпроси пак да сте така отзивчиви.И честит празник на именниците!  :->)
User's Signature

#653 Потребителят е офлайн   fiori Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 01:08 PM

Мисля че е хубаво и аз да се включа в тази тема и да обясня с какви неща се сблъсках в нетърпеливото ми търсене на малко сладко мече! За 6 месеца случки много, но все пак ще разкажа някои от тях!
Първо ще започна със зоомагазините (макар да знаех, че не трябва да купя меченце от зоомагазин)!  Май месец, минавайки през пазара на Иван Вазов, видях едно кафяво нюфче (нюфче силно казано но.........)само с една ваксина и без други документи, дори и не предложиха да платя за да се сдобия с документ за самоличност! Последваха търсения в какви ли не развъдници и къде ли не! Разбира се попаднах и на свестни хора, но дори и от "развъдчиците" има печалбари! Попаднах на един развъдник в Хърватска където първо казаха, че трябва да се прати капаро за да се водят преговори за нюфче, след това трябваше да подпиша договор в който ме задължават кучето да направи поне 10 кучила, искаха бележка от БРФК, че ми позволяват да отглеждам нюф и все такива безумни неща (в договора не ме задължаваха кучето да посещава изложби), но аз най-накрая реших да пратя имейл от пощата на сестра ми и отговора на тези хора беше, че нямат кучило и не знаят кога ще имат!!! Малко по-късно посетих още един зоомагазин! Там имаше черно нюфче. Цената беше 1000лв. и искаха още 200 за да се издаде родословие в Унгария. Честно казано бях на ръба, толкова мъчно ми стана за онова сладко, недохранено, уплашено бебе, че за малко щях да го взема и нямаше да искам родословие, защото бях сигурна, че ще е фалшиво!
Това са една много скромна част от всичките случки, но поне съм доволна за това, че понаучих някои неща! Не искам да го приемате като съвет, но все пак ако някой има желание да си купи качествено куче, то трябва да се зареди с максимално търпение и да търси докато намери своето сладко бебе!!! Тук има опитни хора - възползвайте се!

Ако някой иска помощ, пишете на лични!!!

#654 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 03:06 PM

bis85, през един пост, преди твоя, NEWF-FAMILY DARIUS LAND е постнал линк към най-авторитетното издание за  нюфаундленд, където са публикувани адресите на клубове и развъдчици в Европа и извън нея. С когото и от тях да се свържеш, всеки ще ти окаже съдействие и помощ в намирането ти на куче от породата нюфаундленд - можеш да си сигурна в това!

Аз съм председател на Национален Български Нюфаундленд Клуб! Ако си сигурна, че искаш точно такова куче; ако си сигурна, че си готова да се грижиш за него; ако си сигурна че ще можеш да го водиш на изложби (защото всеки развъдчик ще поиска кучето да "затвори" поне шампионата на държавата, в която ще живее кучо); ако си сигурна, че можеш да му осигуриш добри условия освен любовта, която си готова да му дадеш - аз съм насреща! Задавам ти тези въпроси, не за да отговаряш на мен, а за да отговориш сама на себе си - това е по-важното! Защото хората винаги са склонни да дават обещания!

Електронния адрес на клуба е newfbg@gmail.com

#655 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 06:04 PM

Много се надявам до тук всичко написано да е много полезно в бъдеще на всеки поискал невероятната порода НЮФАУДЛЕНД.
Всички ние от клуба ще помагаме винаги ,защото тази порода заслужава да бъде развита в правилната посока и запазена в БГ.
Иска ми се българина да има от къде да почерпи повече инфо за кинологията,тук за съжаление е доста неразбрана,повечето хора си мислят,че родословието е само за да ходиш по изложби-НЕ ,пак ще се повторя или може би потретя,то е за да сте сигурни,че кучето е от тази порода.Изложбите са за развъдчиците,тези които искат кучетата им след време да оставят поколения,изложбите не са за избиване на комплекси или суета.
Много ме радва факта,че до сега няма човек ,който е искал нюф да не ни е разбрал и да е отишъл да си купи от зоомагазин или борса.Надявам се и в бъдеще да няма нещастни стопани на нюфове и всички бебоци да са живи и здрави и да се развиват добре обградени с много любов.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#656 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 07:39 PM

Имам една голяма молба към всички милеещи за породата нюфаудленд.Ако видите в зоомагазин или борса куче от тази порода да попитате от кой град е внесено и кой е развъдчика.В Унгария има страшни закони за такива мними развъдчици.Бела Шиклоши обеща да съдейства повече такива кучета да не се вкарват от там и хората позволили си да развъждат незаконно да си получат заслуженото наказание.За това бебе,което е на Стамболийски в магазина вече се работи по въпроса,Бела знае от къде е и кой го е развъдил.Това разбира се е само една малка крачка,но трябва да се започне от някъде.
В Унгария такива магазини не съществуват,даже вече има зоополиция.Дано скоро и тук да има.
User's Signature

#657 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 07:58 PM

Хубаво е, че породата придобива все по- голяма популярност в България.
Лошото е, че търгашите няма да пропуснат да се възползват от този интерес и ако не се вземат някакви мерки ще се юрнат да внасят "чистокръвни" нюфчета без документи.

#658 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 08:16 PM

Тъй като най големия внос идва от Унгария взимаме тези мерки,които са само част от това,което ще се опитаме да направим за да няма нещастни кучета и стопани.Искам да видите агенция Нети какво куче е внесла с родословие и те твърдят,че кучетата,които внасят са по хубави от нашите(тези от клуба) :rolleyes:Лошото,е че хората не разбират и са го взели,ще поискат след това и да го развъждат....

Прикачени файлове

User's Signature

#659 Потребителят е офлайн   Anelly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 08:19 PM

Родословието истинско ли е или съчинено?
Да се надяваме, че докато дойде време за развъждане хората ще почетат, ще поразгледат снимки, ще походят по изложби и сами ще преценят става ли кучето им за разплод или не...

#660 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2007 - 08:22 PM

Не съм го проверявала,но е унгарско.
Кучо вече е толкова голям,но снимката е лоша за това ви сложих другата.

Прикачени файлове

User's Signature

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »