Национален Български Нюфаундленд Клуб-въпроси към клуба
Публикувано: 31 August 2008 - 01:50 PM
Публикувано: 31 August 2008 - 01:58 PM
В България има една официална федерация по кинология - БРФК, която е официално приета от МФК и съответно е легитимна
В БРФК може да членуват както клубове, така и дружества
Именно поради тази причина НБНК е офциалния клуб, но има още един клуб по породата, който е частно сдружение, абсолютно легитимно, но не членува в БРФК, защото все още не е подавана молба за членство! Това е и основната причина поради която Български Нюфаундленд Клуб 'ТОП НЮФ" НЕ Е алтернативен!!!
Публикувано: 31 August 2008 - 02:03 PM
Какво значи истинскиклуб?
БНК "ТОП НЮФ" е частно сдружение, със съвсем легитимна съдебна регистрация.
Ние сме членове на Сръбската федерация, кучетата ни се явяват на изложби със сръбски номера.
Това НЕ означава, че не можем да показваме кучетата си на изложби или да им бъдат отнемани титли, понеже на някой така му се иска.
Не сме подавали документи за членство в БРФК.
Тъй като за момента в БРФК може да членува само един клуб за една порода, от НБНК явно изпадат в ужас, че може да се кандидатираме и надават вой до небето.
Поради същата причина, когато нашият клуб стана реалност, плакаха по всички чуждестранни форуми за които се сетиха. Сега е ред да се опитват да сплашат както бъдещите собственици на нюфчета, така и сегашните си членове, че ако не членуват в клуба им, светът ще се свърши. Иначе както е тръгнало ще останат сами да си членуват в клуба. Смешно и жалко.
В крайна сметка всеки сам решава къде да членува и въобще дали да членува в някакъв клуб.
P.S. Надявам се, че четеш бързо, защото постът ми ще бъде изтрит моментално. ;)
Публикувано: 31 August 2008 - 02:11 PM
Не искам да убидя никой от вас
Цитат
Аз просто попитах заради това написано.
А другият клуб защо не е тук в този форум?Нали все нюфита гледате
Цитат
Какво значи истинскиклуб?
БНК "ТОП НЮФ" е частно сдружение, със съвсем легитимна съдебна регистрация.
Ние сме членове на Сръбската федерация, кучетата ни се явяват на изложби със сръбски номера.
Това НЕ означава, че не можем да показваме кучетата си на изложби или да им бъдат отнемани титли, понеже на някой така му се иска.
Не сме подавали документи за членство в БРФК.
Тъй като за момента в БРФК може да членува само един клуб за една порода, от НБНК явно изпадат в ужас, че може да се кандидатираме и надават вой до небето.
Поради същата причина, когато нашият клуб стана реалност, плакаха по всички чуждестранни форуми за които се сетиха. Сега е ред да се опитват да сплашат както бъдещите собственици на нюфчета, така и сегашните си членове, че ако не членуват в клуба им, светът ще се свърши. Иначе както е тръгнало ще останат сами да си членуват в клуба. Смежно и жалко.
В крайна сметка всеки сам решава къде да членува и въобще дали да членува в някакъв клуб.
P.S. Надявам се, че четеш бързо, защото постът ми ще бъде изтрит моментално. ;)
Публикувано: 31 August 2008 - 02:13 PM
Публикувано: 31 August 2008 - 02:14 PM
Поздрави.
Публикувано: 31 August 2008 - 02:37 PM
Кучето се купува от РАЗВЪДНИК!
БНК "ТОП НЮФ" не се занимава с търговия и препродажба на кучета.
Това, което ние можем да направим за Вас е да Ви предоставим информация за развъдници и кучила.
Всъщност тази информация не е тайна и всеки може да я намери на страниците на сайта ни. И за да не се получава така, че правя реклама на "алтернативния" клуб, предлагам да се прехвърлим в нашия форум или да контактуваме чрез електронна поща, ICQ, Skype или като Ви е удобно.
P.S. Ако евентуално решите да се обърнете към нас за информация, това по никакъв начин не Ви ангажира да станете член на нашия клуб.
Публикувано: 31 August 2008 - 02:54 PM
Тук някой ще ми забрани ли?Ха да видим!
Добре де ама аз съм българин да го....и ако искам като такъв и кучето ми да е българско,тогава от къде да го взема?
Ако е за търговия,то и в магазина под нас има кучета,ама са като друсани-отчайваща гледка и на нищо не мязат.Така че,какво следва тогава в моя случай?
Вие тука се дърляте по български,аз ли не вдявам ама е тъпо.
Пак не ми се сърдете ама тая работа,не е работа читава.Шашкате хората,а те просто се кефят на кучетата и ще ги ушашкате много.
Я само нещо за последно-има клуб за нюфчета,има и частно сдружение,а това БРФК и НБНК какви са?И защо по д...те трябва да чета бързо и защо трият?
Публикувано: 31 August 2008 - 03:07 PM
БРФК - Българска републиканска федерация по кинология.
НБНК и БНК "ТОП ТЮФ" са двата нюфаундленд клуба.
Публикувано: 31 August 2008 - 04:36 PM
Цитат
БРФК - Българска републиканска федерация по кинология.
НБНК и БНК "ТОП ТЮФ" са двата нюфаундленд клуба.
О супер :yahoo:няма такъв кеф!Е и да изтрият кво от това...
"БРФК - Българска републиканска федерация по кинология."-Това си го открих
"НБНК и БНК "ТОП ТЮФ" са двата нюфаундленд клуба"-Да двата синода :huh:,ама никой не ме просветли по въпроса,щото гледах и сайта ви де,що трябва след като ви има тука да си купя куче от чужбинско.Вие за кво сте за да се дърляте по български ли?Ква роля играете?
Публикувано: 31 August 2008 - 04:56 PM
Клубът ни е нов и кучетата ни все още са млади за да имат поколение. Млади са и за да имат издадени сертификати за определени изследвания, без които развъждането си е чисто и просто плодене с неясни резултати. Развъдната дейност си има правила, които служат не само за украса на правилниците, но следва и да се спазват. ;)
Публикувано: 31 August 2008 - 05:14 PM
Браво българи юнаци.
Вденах много,та ще ви кажа,че нещо сте попретоплили-явно от сезона.
Еййй хора аз искам куче,не първи или втори или....пети клуб.Ама днеска съм аз,а утре други ще се пръкнат в Гуглето и ще ви намерят и ще ви четът глупостите и надмогванията...Не е истина!Нещо кинолозите сте ми като сектанти.Всички ли сте такива?
П.П А АЗ ИСКАХ САМО КУЧЕ :huh: :huh: :huh:
Публикувано: 31 August 2008 - 05:18 PM
Дано тогва не е късно де.
Хайде, със здраве!
Публикувано: 31 August 2008 - 05:24 PM
А що се отнася до това, че искаш куче - това е прекрасно. Още повече, че си се спрял на породата нюфаундленд, но ще те подсетя, че кучето е куче, а не домат, краставица, слива или баница
Няма КЛУБ, който да продава кучета!!!
Обърни се към някой РАЗВЪДНИК - там ще намериш своя нюф
Моя съвет е да потърсиш нещо качествено и да получиш документи, които да доказват че родителите на твоя избраник нямат генетични проблеми! За съжаление тук няма да постигнеш всичко това
ПОЗДРАВИ - Ц
Публикувано: 31 August 2008 - 05:28 PM
Ама щяло да е късно-сега ме амбицираха двата кучкарски синода ище си намеря кутре верно от чужбинско,та поне ще ме светнат все някъде нещо по-полезничко за песовете спасители,че тука сте си......
Мене устави и интриги не ме друсат,аз се кефя на песа НЮФ
Айде вие горди български кучкари от клубовете там знайни и незнайни гледайте си скендалите ,че сте като нашта мила политика-отвръщавате. :angry:
Публикувано: 31 August 2008 - 05:32 PM
Имаш късмет, че го осъзна толкова рано
А що се отнася за кученцата, в този форум има и други теми и ако попрочетеш ще разбереш сам "някои неща" за нюфа
Радвам се поне, че те убедих да купиш куче от чужбина :yahoo:
Лека вечер - Ц
Публикувано: 31 August 2008 - 05:34 PM
Успех при избора на куче!
И да, ако искаш качествено куче - на този етап най-разумно е да си го докараш от чужбинско. ;)
Публикувано: 31 August 2008 - 05:54 PM

Публикувано: 31 August 2008 - 06:05 PM
Утре не е днес, но въпреки всичко е добре да бъдем реалисти по всяко време ;)