- (67 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Смесени породи
Публикувано: 03 July 2006 - 01:09 PM
Мое лично мнение, че в повечето случеи те се отглеждат по-трудно, заради невидението - майката и таткото кой са, какви са? Как да се определи дневния грамаж гранули, като не се знае в зряла възраст колко ще тежи... bl)
Надявам се истинските кучкари да се включват в темата и да разкриват загатката (майка, татко) и да помагат със съвети r)
Публикувано: 03 July 2006 - 01:22 PM
Моят дядка - 17 годишен е нисък и късокрак, иначе с масивно тяло и глава. И ето - има проблемите на породите с къси крака - артрит, претоварване на ставите и все по-тудно ходи. Също - тялото му е по-длъжко и има проблеми, характерни за породи с удължен гръбнак - притискане на нерви, ошипяване.
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 July 2006 - 02:27 PM
Иначе опитен ветерина може да определи по костната система и други белези бъдещият вид на палето като порастне. Така и средната дажба на животното , като тя може и да е променлива за различните дни. днес може да вали и кучето да е у дома ,но ако утре направи преход от 10 км , пак ли точен грамаж? Трябва да се доверим на усета си.
Публикувано: 03 July 2006 - 02:40 PM
Цитат
На мен това ми е основния проблем ouu
Но преди да започна да говоря за проблемите и притесненията по моето безпородно същество искам да подчертая, че темата е за съвети, а не -Мале колко е красиво! И аз искам такова същество. Ми кво му е пък на това кученце и т.н.
Всяка кръстоска крие безброй рискове и за психиката и за физиката на кучето s)
Публикувано: 03 July 2006 - 02:58 PM
тук е на 60 дни
само след 30 дни изправи ушите bl) а и по тях беше най-дългата козина, та се наложи да откраднем подстригването на ушите от йоркитата. Козинката й расте - незнам до кога? Но за всеки случай се учим на панделки - пак от йоркитата 1super
очите ни сълзяха много - ветовете казаха, че няма проблем - порода bl) подстригахме и около тях малко и намаля сълзенето.
А за яденето - храним се с Poyal canin mini junior от първия ден.
Анче, много семе далеч от таблицата ouu а и за три седмици сме качили 20гр. което за мен си е шаш. Ветовете пак казаха порода...
В момента по таблизата препоръчителната дневна дажба е 55гр. Нашате 25-30гр. Пробвахме и с друга храна пак висок клас, но резултата е същия. По моя вина два пъти си е крала пилешко месо от масата - е, кльопа като невидяла...
Публикувано: 03 July 2006 - 03:14 PM
Цитат
Какви рискове имаш в предвид?
Чудесно щом е натдала 20г , значи ще е дребосък. Като я гледам Аби мокра хич не е слаба и значи и стига храната. Това ,че е откраднала месце е все едно като се нахраним и ни падне шоколад или бомбони и да ги откажем (аз ги хапвам и мирясвам angelpik )
Публикувано: 03 July 2006 - 03:50 PM
Цитат
Ами дано да не обидя някой, но при повечето породи си има недостатъци.
Имам наблюдения само върху една кръстоска между дакел и пекинез.
токущо ходих да го заснема.
Като малко имаше много проблеми с храненето, заради захапката, сега изглежда добре - хранят го с пасирана храна.
Не се знае точно защо, но по някога се залежава с дни.
Публикувано: 03 July 2006 - 03:57 PM
Публикувано: 17 July 2006 - 11:43 AM
ами и ние да се представим!
Дара, на 7 седмици , в ловната дружинка на квартала сетера ( майка) си хванала един бретонец ( баща) и се родиха 9 напълно еднакви кутрета.
Ние със съпруга ми искахме куче отдавна , но определено не знаехме с какво се захващаме. Малката мръвка отнема цялото ми внимание през деня.
четохме и се оказа, че бретона често се кръстосва със сетер, та, затова си мислим,че все пак имаме някаква порода)) Не че това ет олкова важно. хехе.
както някои знаят ( имам 2 теми тук) пътвите 2 дни ни побърка от плач, сега всичко е нормално, кучо ходи да пишка на памперс, вратата към градината е винаги отворена, но тя предпочита да е около мен.
Дара яде Нутро, сипвам й по табличката на упътването.
За награда давам бисквитки Нутро, които според мъжа ми я побъркват, след това голяма игра пада.
Кучето е доста интелигентно.
Не само защото е наше, а защото за нула време научи доста и сме доволни.
В момента ми се мята , хапе и не мога да я науча да се отдели от краката ми и да слезе в градината.
Нормалните кучета умират да излизат, нашата ще разбие вратата да влезе.....
ами това от нас..
скоро ще постна и снимки 1super
Публикувано: 17 July 2006 - 12:46 PM
Цитат
Не само защото е наше, а защото за нула време научи доста и сме доволни.
Нормалните кучета умират да излизат, нашата ще разбие вратата да влезе.....
Здравей elena.vignuzzi victoryVVV
Радвам се, че толкова бързо се справихте с квиченето l) и с по-важните неща от възпитанието на малката Дара bravoS - да ви е жива, здрава и много да ви радва super best
Нормалните кучета умират да излизат, защото си нямат градини и разходките им се виждат винаги малко oleeee Пробвай да й затваряш вратата - да си проси сама разходката, предполагам, че така ще й бъде по-сладка d)
Ще очаквам снимки dribble
Публикувано: 20 July 2006 - 07:24 PM
Започна пак да квичи и плаче
Миналата нощ слизах да спя в хола при нея.
не знам каков й стана изведнъж, беше много спокойна...от 2 нощи проблеми пак.
ту научи нещо, после сякаш го забравя.
аз като й затворя вратата тя изобщо не се и сеща, че има външен свят.
това куче е сбъркано l)
просто не иска да е далеч от нас
разбирам я , защото е бебе, но и малко се плаша за бъдещето...
Публикувано: 01 August 2006 - 10:07 AM
[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________
Публикувано: 01 August 2006 - 10:28 AM
Вижте този симпатяга.От какво ли е смеска? bl) Не мислите ли, че е много симпатичен.Нека той е порода Българска Стрийт Овчарка.Звучи добре, мисля че и на него му харесва!
ОБЩ СТАНДАРТ НА БСО (Българска Стрийт Овчарка) №1 от НПС (Надиев Породов Списък)
Глава:
Средно голяма, със заострена муцуна, носната гъба е черна без депигментация, ушите може да са клепнали, изправени или полу-изправени, високо поставени.Над очите често има кафява окраска, във формата на кръгове.Очите са големи и кафеви.
Врат:
Дълъг и тънък(от недохранване), най-често кафяв, с дълга пухкава козина.
Общо състояние на тялото:
Най-често срещано- слабо с дълъг косъм, сплъстен и мръсен.Дълги крака, дълга пухкава опашка.Козината е оцветена в черно и светло кафяво.
Нрав:
Различни кучета, различни характери.Забелязва се страх, опити за самозащита, бягане, ръмжене.При други екземпляри се забелязва добър нрав, обич към деца(най-вече със закуски), гальовност и други характерни черти.
Височина:
Различна, зависи от кой контейнер е кучето.При контейнер "Овчарски работи" се забелязват по-високи кучета.Средната височина е от 20 до 40 см височина в холката.
Прикачени файлове
-
___.jpg (30.38K)
Брой сваляния: 2347
Публикувано: 01 August 2006 - 11:07 AM
Глава:
Тясна и издължена, допълнена от островърха муцуна.Големи очи със сенки, около тях.Черна носна гъба без депигментация.Тъжен поглед, клепнали, високо поставени уши с голи петна.(От породата, ама друг път!)
Врат:
Издължен, много слаб, с голи петна( не винаги, зависи от развъдчика).Къса козина по врата, ако изобщо я има е със заострен косъм, набиващ се в дрехите, барабар с гадните гости на Бълхукито.
Накратко казано-плачевно!С подробности: дълги слаби крака, оребрен корем, огромни голи петна(колкото повече, толкова по-породисто), издължено тяло, все по стесняващо се към края, завършващо с дълга опърпана опашка.
Нрав:
Най-често представителите на породата са страхливи, имат страх от навеждащи се хора, взимащи нещо от земята, не носят нашийници, добри с деца(ако не ги приближат), големи следотърсачи са(все душат покрай казаните).
Височина:
Варира от магарешка до конска, най-често средна работа.
Прикачени файлове
-
_______.jpg (42.83K)
Брой сваляния: 836
Публикувано: 01 August 2006 - 11:11 AM
Това е Джени
Прикачени файлове
-
_____2.JPG (79.11K)
Брой сваляния: 1164
Публикувано: 01 August 2006 - 11:13 AM
Цитат
Това е Джени
Никой не се подиграва, отбелязваме състоянието на кучетата.Ти си на всяка манджа меродия. l)
П.с. Да не вземеш да се обидиш, просто коментара ти е малко прибързан!
Публикувано: 01 August 2006 - 11:39 AM
Глава:
Средно голяма, с пленяващ поглед, клепнали високо поставени уши.
Врат:
Дебел и пухкав.
Охранено, без паразити.С дълга пухкава козина.
Нрав:
Много любвеобвилно и вярно куче.Изживява се като пазач на големи площи(а после казват, че размерът нямал значение).Почти не лае, а когато си отвори устата всичко млъква.Вие като гладен вълк.Много възпитано куче, стои залепено до стопаните си.Изживява се и като миньор, най-често върху саксиите.Има раздвоение на кучността, едната му половина е Чао, а другата Здрасти.
Височина:
Варира, варира.Породата е много рядка и не е определена точна височина.Височината е висока.(ама не много) l)
- (67 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »