Dog.bg Форуми : Смесени породи

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Смесени породи

#561 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 May 2007 - 11:10 AM

Съжалявам за повода, дано все пак се оправи жената!

Иначе такива гальовни кученца са страхотни и дори съм сигурна, че само с присъствието си разтоварват човек от ежедневния стрес!

Моето прасенце много обича да му се радват и като види някой на улицата да го погледне само и вече тича да го целува, някой път дори срещаме куче и стопанин, той подушва кучето и бърза при човека да му се радва l) всички му се радват, че е много контактен. Той тъмните страни на характера си ги пази за вкъщи, хората го мислят за мнооого добричък.

Вчера срещнахме в парка човек с Дого, огромно мъжко и каза, че по-добре било да не се доближават други мъжки /беше вързано/ ние уж отминахме, но Ари после се върна и докато стигна го подуши, а човека си го успокояваше без да му дава да подуши дребния и чух, че Догото ръмжи... чудя се дали е защото е зло или защото не можа да подуши Ари? Защото в бъдеще ще има повече подобни ситуации, другия вариант е да го пускам само на поляната където по презумпция идват само добрите кучета.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#562 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 May 2007 - 11:15 AM

Цитат

Хохохо, недей пита за Антон, че и за Точица голяма (семейна) борба беше - ще спра до тук...за сега l)

Айде, айде - 2кг мишка, а звучи като голям fun! Аз уж съм по едрите породи, ама ми се ще някога едно мило пухче като слушам r)

По повод това, че вървите комплект с Точка ме навяха едни мисли....Яд ме е, че тук кучетата не са така приети в обществото и с голямо куче те гледат странно по улиците, отдръпват се, в магазин да влезеш забрави - нищо, че е за строителни материали примерно. На малките се гледа по-така, вдигаш го на ръце и може цел ден да сте заедно в градски условия. А ми се иска да можехме да споделим и градските разходки с Макс - той е толкова безпроблемен сред хора, ходи редом без да напомням къде му е мястото, сяда и чака ако се налага - иска ми се да се популяризира КУЧЕТО В ГРАДА. Когато кученцето е свикнало от малко да го водят на такива места свиква с динамиката на града - затова и в Мюнхен например всички кучета ми се струваха перфектно обучени - а за тях това просто е ежедневие и най-естественото нещо, придружавайки бабата в съботната и обиколка по магазини и пазари например worthy
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#563 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 11:22 AM

Цитат

чудя се дали е защото е зло или защото не можа да подуши Ари?

Добре е да внимавате при запознанствата, когато едното куче е на повод - причините са комплексни, не е нужно догото да е било "зло". Аз не допускам Макс да доближава друго куче на повод, особено мъжко - когато е пуснат със същото това куче няма проблем. Така наречената агресия на повод с която ние се сблъскахме може да е от фрустрация, че не достига другото куче и ескалация на емоциите, както ти си предположила - не значи задължително, че кучето е агресивно по принцип. Също когато "се запознават" в краката на стопаните не е добра идея при някои кучета и е възможно да възникне проблем. Това са мои наблюдения, понеже темата ме е засягала.
User's Signature

Качена снимка

#564 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 11:37 AM

Цялата работа е, че това куче не го пускат, какъвто и да е проблема явно си го има - а че е "зло" предупреждава и стопанина, но някак трябваше да се разминем. Просто се замислих после, защото досега не сме имали проблеми с Ари, нали е малък. Иначе съм чела по въпроса за агресията на повод. В случая обаче положението на кучето е комплексно, и без повод. Той ми казва: не понася други мъжки особено ако го лаят- явно си мисли, че Ари като е малък и ще лае по неговото, което не е така. Както и да е.
User's Signature

............................................BLACKY forever in my heart.............................................[br]Качена снимкаКачена снимка

#565 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 May 2007 - 11:42 AM

Бе не знам за тебе ,Буши,но на малката мога да и честитя- паднала си е на късмета - да е при теб!!Много да сте щастливи заедно!!! victoryVVV
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#566 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 12:00 PM

Цитат

Бе не знам за тебе ,Буши,но на малката мога да и честитя- паднала си е на късмета - да е при теб!!Много да сте щастливи заедно!!! victoryVVV

1super Тенкю l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#567 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 02:54 PM

Цитат

Както и да е.

Понеже изречението беше въпросително относно чуденката дали е зло изказах предположение. А зло е термин, които не ми се струва на място, но щом стопанинът така си окачествява кучето bl)

Да, бе и аз взех, че забравих да честитя за Точка, нищо че се сетих да и честитя прическата l)
User's Signature

Качена снимка

#568 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 03:05 PM

Цитат

Да, бе и аз взех, че забравих да честитя за Точка, нищо че се сетих да и честитя прическата l)

Мерси, мерси, много е сладко да имаш нещо ново, сладко и добро. Бях забравила каква е тръпката от ново куче - дъртите ми са ... доста дъртички, особено 18 годишния...друго е да имаш детенце w)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#569 Потребителят е офлайн   Patita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 04:48 PM

Цитат

Понеже изречението беше въпросително относно чуденката дали е зло изказах предположение. А зло е термин, които не ми се струва на място, но щом стопанинът така си окачествява кучето bl)

Да, напротив - радвам се, че писа по въпроса и сподели опит 1super . Просто имах предвид, че както и да е- занапред ще внимавам с подобни кучета, които изглеждат агресивни и си ги водят на максимално къс повод, не исках да разводнявам повече темата с моите чуденки. Между другото, доколкото мернах из форума и вие скоро ще имате куче - бебе да тормози Макс и вас? ;)
User's Signature

#570 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 05:07 PM

Ха-ха, пепел ти на устата l) Съвсем скоро ще си вземем мадамата. Надявам се все пак освен да му виси по ушите и опашката да му е дружка на Макс и да не разчитаме само на компания в парка за да става играта wink Макс е станал един прилежен ученик с примерно поведение, та направо се надявам да прихваща от него бебето - ама само хубавите неща b) Защо ли си мисля, че няма да стане точно така r)

Ще се радвам да ви видим с Ари на училище ако не сте загубили стимул след пороя последния път.
Както и другите смесени - айде банда!
User's Signature

Качена снимка

#571 Потребителят е офлайн   bubsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 12:00 PM

Едно голямо Честито на Точка за новите и стопани.И много да я слушкат. wink И тя тях де. l)
Ние се надяваме този път да стигнем до училището,че този дъжд ни е голям проблем.На нас,не на Рея b)

#572 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 12:40 PM

Цитат

Едно голямо Честито на Точка за новите и стопани.И много да я слушкат. wink И тя тях де. l)
Ние се надяваме този път да стигнем до училището,че този дъжд ни е голям проблем.На нас,не на Рея b)

1super cheers
Вчера я разхождах малко "из града" - бях забравила какво е да се озърташ за други кучета, хората да те спират да си поговорите за кучето, да внимаваш какво има в тревата и идващото куче как ще реагира - трябва да ви кажа, че хем ми беше мило, да си спомня този начин на разхождане на куче, хем ми се стори много трудно - изискващо постоянно внимание, концентрация. Точно все едно си с малко дете на разходка. Моите от години живеят само в къщи и се разхождат само в двора.
User's Signature

#573 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 12:43 PM

Буш...таз принцеса ще те върне в младостта wink w) ....да ти е жива и здрава сладурката и да пази мама при разходките от лоши хора b)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#574 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 12:46 PM

Цитат

Буш...таз принцеса ще те върне в младостта wink w) ....да ти е жива и здрава сладурката и да пази мама при разходките от лоши хора b)

Мерси w) Принцеса е - има гердан с пайетки, подрънква с тях и тогава е "Айше" l)
Може да е идиотско, но ми е голям кеф да й закачам по врата разни дрънкулки, но тя няма против l)
User's Signature

#575 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 12:51 PM

Цитат

има гердан с пайетки, подрънква с тях и тогава е "Айше" 
l) l)

Цитат

трябва да ви кажа, че хем ми беше мило, да си спомня този начин на разхождане на куче, хем ми се стори много трудно - изискващо постоянно внимание, концентрация. Точно все едно си с малко дете на разходка.

Ух, концентрация и още как! Аз бях като скенер, докато още подозирах Макс в тероризъм и не му бях взела респекта - "голямо, черно куче на 2 часа", "пуснато НОК на 200м" n) Така не подпомагах оздравителния процес де... И сега съм концентрирана, но слава богу не в такава степен. Но пък се научаваш да виждаш света през кучешки очи и да предусещаш подтика и действията му - което за мен е много интересно r)

Иначе е нежна душа косматеца - ето сега, не иска да излиза като вали и мига при всяка капка на муцуната, все едно ще се разтопи. Не се отделя от мен и циври жално и любимата команда (след ЯЖ) - "ТИЧАЙ" дори не върши работа r)

Цитат

има гердан с пайетки, подрънква с тях и тогава е "Айше" 
l) l)
User's Signature

Качена снимка

#576 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 12:58 PM

Цитат

Иначе е нежна душа косматеца - ето сега, не иска да излиза като вали и мига при всяка капка на муцуната, все едно ще се разтопи.

Хахах - знам го тоя поглед, все едно им вали киселина направо в очите l)

п.п. На форума му стана нещо, не мога да ползвам "Цитирай" - дава ми някакви глупости bl)
User's Signature

#577 Потребителят е офлайн   mamaZu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 01:00 PM

абе за тия порои....нямахме страх поне от гръмотевици, сега е ужас...крие се в дън банята и няма излизане...вашите реагират ли? s)
User's Signature

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!

#578 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 01:01 PM

Цитат

п.п. На форума му стана нещо, не мога да ползвам "Цитирай" - дава ми някакви глупости  bl)

Аз пък цитирам, но не мога да редактирам - виждам кода на самия форум....

Макс не реагира на гръмотевици, нито на пиратки, фойерверки, изстрели и подобни - само наостря уши. При буря идва да спи в спалнята за подкрепа, но ако е на разходка, гръмне ли се - никаква реакция.....слава богу!

ПП. Оправи се "редактирай....при мен, а мога и да цитирам bl)
User's Signature

Качена снимка

#579 Потребителят е офлайн   bubsan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 01:02 PM

Оу,това че не му харесва дъжда е хубаво.Аз от както е лошо времето не съм се прибирала в нас суха и чиста.Понеже се разхождаме на каишка и където е тя,там съм и аз.Познайте,всички локви са наши. d)
Забелязах пайетите на клипчето,много и отиват. l) Хи-хи Айше

Не реагира на гръмотевиците със страх,само се ослушва,а аз се крия,мен ме е шубе. b)

#580 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 01:06 PM

Макс на каишка не си върши работите...особено едната n) Та сме на повод до мястото и после се пускаме за тоалетна... Локвите са наши само ако играем с други кучета, тогава дори полягаме в тях, на разходка се заобикалят с отвратен вид обаче r)
User's Signature

Качена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема