Цитат
Струва ми е, че не искаш да носиш отговорност за последствията?
Аз не бих се чуствала гузна, ако умре при кастрацията, защото за мен това е правилното решение. Другото е - бягам, пък да става каквото има да става, аз не нося отговорността.
Ако умре на масата -ти си отговорна, ако умре при раждането - пак така. Като измрът малките - също.
Въпроса е за себе си да си взела правилното решение, а ти явно вече си го взела.
Последно - един пример.
Някои си спомнят ротвайлера, който взехме от изолатора. С подута лапа. Оказа се рак. Кучето можеше да се оперира - т.е. да се ампутира крака. Може би щеше да живее още. Никой не ти казва колко - може много , може малко.
Тогава страшно много хора откликнаха -пратиха много пари за него.
Имаше възможност да се оперира. Т.е. нямаше извинения.
Но НИЕ (аз и агалина) решихме, да се приспи кучето.
Поехме това. И досега се сещам и се чудя - дали пък... Можеше да живее месец, можеше да живее 2 години? Но... кой ще осинови 3 крак ротвайлер? Щеше да изгние по хотелите и клиниките. Да, НИЕ отнехме живота му.
Но за мен това е правилното решение.
Когато се занимаваш с бездомни животни ще се налага под всякакви форми да взимаш такива решения. Да поемеш отговорността.
Ако спора тук е само КОЛКО е голям риска при кастрацията на ТАЗИ котка - добре. Ще попитам ветовете какво мислят по въпроса, но ако кажат, че е възможно - тогава какво?