Dog.bg Форуми : Шотландско коли

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (29 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Шотландско коли

#441 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 December 2008 - 11:06 PM

Надявам се някой по-запознат да се включи тук и да ти помогне да намериш твоя приятел.  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#442 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 December 2008 - 09:03 AM

Искренно съчуствам на Никита ,за загубата на любимият й приятел.На мен ми се случи същото тази година ,когато загубих двете мои вече стари колита.
Много е трудно да се намери в България куче от тази порода,макар и клубно.За съжаление колито губи популярност в България,поради това,че не е модно както някои други породи .
За това е правилно Никита да се свърже с хора,които следят породата и имат възможност да и помогнат,а не в последният момент да си купи куче от зоомагазин или зооборса с "доказан произход" и то защото и предлагат такова куче на по ниска цена родено в България или "внос" или при липса на кученца в клуба или в развъдници на тази порода в България.
Желая й успех в начинанието.

#443 Потребителят е офлайн   nikita1696 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 10:00 AM

БЛАГОДАРЯ ВИ,ЗА РАЗБИРАНЕТО!
ПИТАХ В ЕДИН РАЗВАДНИК,НО В МОМЕНТА НЯМА КУЧЕНЦА.ИМАЛО ЖЕНСКА БРЕМЕННА, НО НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ИМА И ЗА МЕНЕ.

#444 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2008 - 10:28 AM

Ето ги и моите две стари колита.Винаги си спомням за тях със смесени чуства на тъга и че вече не са между нас и с радост от прекараните щастливи мигове с тях.

#445 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2008 - 10:31 AM

Ето пак.

#446 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2008 - 10:32 AM

...

#447 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2008 - 10:33 AM

...

#448 Потребителят е офлайн   nikita1696 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 December 2008 - 10:56 AM

Много са красиви.
рафаел,не исках да те разчуствам.Много съжалявам за твоите приятели.
Нещо ми стана?
Моята ЛАСИ ми я взеха когато бях 1-ви клас.Тя беше на 28-дни,беше най-красивата.
Детсвото ми ,тинейджърските години ....Абе 14 год. беше с мене
Беше неотлъчно до мене.
С ЛАСИ се отгледахме една друга(така да се каже).Бяхме на един акъл.
Аз просто не я възприемах като куче,беше много умна. :'(

#449 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 December 2008 - 12:15 PM

Цитат

БЛАГОДАРЯ ВИ,ЗА РАЗБИРАНЕТО!
ПИТАХ В ЕДИН РАЗВАДНИК,НО В МОМЕНТА НЯМА КУЧЕНЦА.ИМАЛО ЖЕНСКА БРЕМЕННА, НО НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ИМА И ЗА МЕНЕ.
Ако искаш да си сигурна,понеже много се спекулира с думата "развъдник" е добре да питаш тук, като кажеш името на развъдника. Също на сйат ададен по-горе ще ти кажат дали дадения развъдник е лицензиран или няма такъв. Така ще знаеш дали наистина Е развъдник или е ферма или прекупвач.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#450 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2008 - 09:35 AM

Не знам защо не работи сайтът на Клуба за шелти и коли. Но на този адрес:
http://www.bosch-food.com/
вляво има телефони. Звънни - те също са на хората от клуба.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#451 Потребителят е офлайн   nikita1696 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 09:14 AM

Благодаря на всички!
А сега искам да покажа и моята Ласи!Снимката е малко с лошо качество,но се вижда моята малка принцеса!С тези очи ме грабна за първи път.

#452 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2008 - 10:02 PM

Никита,Ласи е била голяма симпатяга.Много красиви ,може да се каже ,че очите й са почти човешки.

#453 Потребителят е офлайн   nikita1696 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2008 - 08:58 AM

О рафаел ,Благодаря.
Но найстина си я възприемах като човек.
Незнам дали ще си намеря същата като нея,но аз не искам да я заменям.Просто искам пак същият живот ,който имах когато Ласи беше при мене.Незнам дали ще ме разберете!
По принцип ако имаше как да се свържа с хора на който сме продавали бебенцата на Ласи ,щеше да е по-добре за мене (ако те имат кучило),но вероятноста е много малка.А и незнам къде да ти търся.
Мисълта ми е ,че ако намеря някое кученце на Ласи да има малки кученца в момента съм по съгласна да си купя от тях(поне ще знам че има и част от ЛАСИ).Искам да ви кажа ,че не попаднахме на свестен Ветеринар.

#454 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2008 - 06:45 PM

Никита,искрено се надявам да виждате част от Ласи и в новото си куче ,все пак те са от една порода,а всяка порода си има характерни черти и разбира се всеки индивид  си има и свой характерни черти като характер.Ето например ,Найт моето възрастно коли .Винаги е бил със сдържан характер,много умерен в общуването.Много е сладък с неговата деликатност.
Докато Хайди е друг характер винаги ще изобрети някоя беля,бих казала ,че е доста безочлива в общуването  и винаги налага своето виждане  е разбира се не и се позволява.Тя сега може да се каже е в пубертетна възраст и е страшно нервана,Найт вече както се казва е вдигнал"ръце"от нея.Хайди има едно предимство не обича да лае засега ,за разлика от Найт.Иначе като интелект и обич към стопанина бих казала са на едно ниво. :blink:

#455 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 December 2008 - 09:10 PM

Пожелавам на всички форумчани красива и щастлина Коледа!

#456 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 06:41 PM

Здравейте.
В Хасково вече 2 пъти засичам едно коли... това куче е уникално. Излъчва такова величие, красота, мощ!
Кучето е доста едро, мъжко, с много дълга козина - при всяко движение се разтърсва. Не мога да ви опиша просто...
Името му не успях да го разбера, но собствениците му мисля са немци.
За съжаление обаче нямам снимки да ви го покажа.  :kisel:
User's Signature

#457 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2009 - 06:58 PM

goldroks,
Следващият път като се засечете питайте как се казва въпросното куче и ако имате възможност го снимайте.
А ето няколко днешни снимки от мойте приятелчета...
Извинявам се ,че Найт в момента не е в добрата си форма,все пак сега сменя козина. :blink:
Но на мен ми харесват кадрите и реших да ги споделя с вас.

#458 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2009 - 10:18 PM

Ако нося фото ще го снимам задължително.  :wub:

Найт е голям красавец.  :wub:
User's Signature

#459 Потребителят е офлайн   nikita1696 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 03:51 PM

Цитат

Пожелавам на всички форумчани красива и щастлина Коледа!

Много хубава снимка,рафаел!
Честита коледа и щастлива нова 2009г. и от мен.
Аз да ви кажа ,не сам писала отдавна.Ама мисля ,че е крайно време да ви се похваля.
Имам си вече кученце коли Рая се казва,не ви писах по-рано когато я взехме защото малко преболедува 3 дни след като я купихме и ми беше едно такова настроението.
Но вече всичко е ок.
Благодарна съм на Shehi и рафаел,защото се свързах с тях преди да си купя Рая.И не съм им казвала,но съм им много Благодарна за всичките съвети и куражи които ми даваха.
Куражи защото,очаквах от едно място кученце но нямаха в момента и чакали чак напролет или лятото на тази год.
И си мислех ,че Дядо Коледа ще ме пропусне и съвсем случайно намерихме Рая:yahoo: .
А може би тя нас намери.
Успешна година ,пожелавам на всички!  :blink:

#460 Потребителят е офлайн   рафаел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2009 - 07:52 PM

Избор на кученце от породата коли.
При колито е характерно изразен половият диморфизъм.Мъжкият е мъжествен,внушителен,женската по природа е женствена и емоционална,но не по-малко умна и красива.Като психика мъжкият,не по малко емоционална и той преданно реагира.Колито е предимно спортно куче придрожител.Те са интелигентни и послушни кучета.Прекрасно установява контакт с децата и са добри "детегледачки".Колито в голяма степен е куче на един стопанин т.е. по силно се привързва към един член на семейството.То не е куче скитник ,това не е  негова черта обича да стой в територията си.Колито е много преданно към семейството си.
Много е важно правилно,а в голяма част да изберете именно вашето кученце.Не се поддавайте на инпулс и да купите първото видяно кученце,особенно от пазара или зоомагазина.
Даже в кучилото от шампиони ,кученцата не са с еднакви дадености.Като правило грамотният развъдчик,отделя от кучилото най переспективните кученца.Но обикновенно те струват по скъпо .Но от тези переспективни кученца не е обезателно да израстне шампион,защото първо да се предполага е много сложно,вноро,шампион е нужно да порасне и отгледа,а това значи да се обезпечи с правилно хранене,да се освои освен общите команди,като "ела" и т.н. и ринг дресурата,да умее да работи с хендлера/водача/ си,което се придобива постепенно или е природна даденост.;да умее да предава породната наследственост и на края,да има просто късмет,защото изложбената кариера се гради 5-8години.
  Когато кучилото е еднотипно.Купуването на кученце от такова кучило е за предпочитане,защото това показва че родителите са подбрани много грамотно и развъдчика има переспективна линия.
Освен това преди да избереме кученце не е лоша да се прочете повече за породата ,стандарта.Освен това е желателно до вас да има добър консултант,които да знае  интересните линии/група родствени кучета,които се характеризират с генетична еднородност./ или семеиства.Разбира се ,че трябва да имате доверие в консултанта си.Когато има стабилни породни  признаци в една линия,то тогава може да се каже ,че развъдчика грамотно води селекционата работа.

• (29 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни