Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#1301 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2012 - 08:20 PM

Извинявайте, не исках да ви обидя, просто наистина такива зооборси и търговци на едро са възможно най-неподходящото място за купуване на кученце. Особено при положение, че толкова държат никой да не ги знае кои са и как гледат животните и доколко изобщо могат са здрави. На много са им умирали така кученцата в ръцете, след като преди това порядъчно са били одрусани със сериозни суми.
А ако човекът не знае за какво точно иде реч, нека погледне какъв гнусен бизнес ще подкрепи с парите си просто с едно търсене на термина "Puppy mill".
Поздрави и да са ви живи и здрави кученцата.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#1302 Потребителят е офлайн   Блага Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 08:46 PM

Аз също писах на Aleksina да се осведоми за зооборсите, но решението от къде ще купи е нейно, не мога да налагам мнение. За себе си съм наясно, че няма да си купя от зооборса, зоомагазин и т.н.

#1303 Потребителят е офлайн   DidAlex Икона

Публикувано: 30 January 2012 - 06:02 PM

Здравейте, и аз да добавя нещо по темата.....
Преди 2-3 месеца аз също търсех да си купя кавалерче. Тази фирма доколкото разбрах е нещо като просредник между клиенти и собственици, но също и внасят от чужбина. Тогава, когато търсех имаше бебета кавалерчета бленхайм, които можех да видя при собствениците им гр, София, кв Лозенец. Разговарях с тях по телефона, казаха, че кученцата са родени и отгледани в домашни условия и че мога да видя също родителите или поне майката /не помня точно/ след предварителна уговорка за ден и час. Не съм ходила на място, предпочетох друг вариант. Взех си кученце от тази фирма ***
Доколкото знам те редовно внасят кавалерчета от Унгария и Словения. Спечелиха ме с факта, че можех да избирам от много кученца и че дават 3 месеца гаранционен срок, ако има проблем със здравословното състояние на кученцето да го заменят с друго, което никъде другаде не ми предложиха като опция. Нямам представа къде точно и при какви условия са гледани кученцата, може и да съм извадила късмет, но до момента изобщо не съжалявам за решението си.
Вие, които посрещате всяка обява с недоверие и обвинявате, че в предложенията на другите потребители има комерсиална изгода предложете от къде в България човек може да си купи кавалерче, което да е с гарантиран произход да не е на баснословна цена!!!
Това е моето кавалерче, на 3 месеца и половина е, казва се Чарли :smile:

***Мод: Редакция. Тук не се толерира рекламата на зооборси и зооферми.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1304 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 01:59 PM

Блага благодаря ти за услугата.Аз първо говорих с тази фирма.Поисках да ми патят снимки и клип на кученцето,попитах я дали тази снимка,коята са сложили е реална(защото има абсолютно същата на обява на друга фирма преди 21 или 2 години не помня) и дали кученцата са българчета,а и дали още сучат.Отговора и беше,че е работила преди с тази фирма,а сега е сама,че снимката е реална и майката е нейна(нищо че бебетата от тази година и от преди 2 са едни и същи :) )Каза,че малките сучат по малко вече,но до 2-3 дена вече нямало да сучат.Исках да ги видя на скайп и бебетата и майката оказа се че майката е на вилата,там живее,а бебетата гледала в апартамента,а как така сучат незнам.Няма значение накрая се скри,а аз и казах,че ще тръгвам за София,за да купя кученце от нея,защото неисках да ми го изпраща по автобус.Накрая се скри изключи телефона,не прие поканата ми в скайп,нито ми отговори на пощата.Затова си помислих,че нещо не е наред и така приключих с нея.Накрая какво стана мислих да си взимам кученце от чуйбина,после реших от въпросната фирма и накрая реших да се разходя до Варна до един зоомагазин.Там видях едно кавалерче на 5 месеца,толкова мило и сладко,бяха и сложили преграда и обикаляше половината магазин.Хареса ми много и си казах взимам я,да и покажа Другият свят и сега сме заедно.Децата много я харесаха,много си играят,само дето неиска да пишка навън,но ще свикне.И така мислих варианти как да ми прати брат ми куче от Германия,а накрая си взех куче от зоомагазин и то на 5 мес. Дано да расте здрава,поне ще е по щастлива отколкото е била до сега.

#1305 Потребителят е офлайн   Radena Икона

Публикувано: 02 February 2012 - 01:16 PM

Здравейте на всички!Прочетох всичко писано дотук за Кавалерите.Много искам да си взема такова кученце.От Варна съм.Парите ,който мога да дам в момента са до 1000 лева ,но от прочетеното разбрах ,че истинските кавалерчета са над тази цена.Така ли е ? Не искам да си го вземам с изложбена цел и не държа да има родословие ,но ме притеснява въпроса със здравословното състояние.Ако някой си е взел кученце до тази цена и не е имал здравословни проблеми моля да ми пише откъде.Благодаря ви предварително!

#1306 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 02:53 PM

Здравейте,ние вече свикнахме с новата обстановка и пада голяма игра.Все още сме малко притеснени когато излизаме навън и се страхуваме,но надявам се скоро и това ще мине.Започна да джафка вече когато някой слиза по стълбите или когато сме със шапки :) .Някой може ли да ме посъветва как е добре да я храня.Аз и давам само гранули три пъти на ден по 50 грама.Така ли трябва?Чета,че вече трябва да я храня по 2 пъти на ден,но ако се храним по 2 пъти отново ли да и давам по 50 грама?И по колко кучешки солетки (от кожа които са) мога да и давам на ден и трябва ли да намаля храната ако и давам такива солети.Ние сме малко дебеланки :) Благодаря предварително за помощта.Качих снимки в албумчето,дано нашата Лоли ви хареса,там е и Блейт,но той живее в двора :)

#1307 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 08:58 PM

Здравейте,има ли хора на булсатком?Преди десет минути са давали по булсатком някакво предаване за Кавалерите.Не ми казаха какъв е знака на програмата,но давали само предавания за различните породи кучета,та днес са били нашите сладури.Някой има ли начин да разбере дали няма да има повторение и дали няма къде да го гледаме в интернет.

#1308 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 04 February 2012 - 11:40 AM

Здравейте Алексина,
Пожелавам ви много здраве и щастливи моменти!А относно въпросите ти за храната и дажбата, би трябвало да си пише на чувалчето с гранули.Ако я храниш 3 пъти по 50 грама, когато минеш на 2 пъти става по 75 гр. ако не се лъжа и все пак зависи от дажбите на чувалчето.Относно солетките не мога да ти отговоря, но можеш да прочетеш наистина много в раздела за хранене, включително и колко пъти на ден да храниш.А за предаването, за което говориш най-вероятно е ,,Кучета 101'',защото тези дни точно за кавалерите даваха.Каналът е Animal Planet и има много интересни предавания като цяло за животните.Можеш да видиш в You Tube ето: http://www.youtube.c...h?v=rd5dR7YR2ig , а и в сайта на Animal Planet. :smile:

#1309 Потребителят е офлайн   Aleksina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2012 - 12:25 PM

Благодаря ви много

#1310 Потребителят е офлайн   Jani-Leidy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 May 2012 - 06:06 PM

Здравейте на всички! :re_037: Виждам, че от отдавна никой не е писал. Искам да попитам някой знае ли дали тази година ще има кучешки изложби или състезания в България, защото с моята хубавица искаме да се пробваме.Благодарим предварително.Поздрави на всички :smile:

#1311 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2012 - 08:52 PM

Издирвам Тони :) с женски кинг присъствала е на изложба - от Пловдив.
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#1312 Потребителят е офлайн   vqcheslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Пътуване, спорт, кино, кучета
Публикувано: 14 June 2012 - 03:19 PM

До колкото знам членуваше в някое от Пловдивските Киноложки Сдружения, провери там или питай във форума някой от членовете на тези сдружения.
Някъде се загуби тази жена.

Поздрави

#1313 Потребителят е офлайн   niki_shpanyol99 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета,Кавалер кинг чарлз шпаньол

Публикувано: 11 July 2012 - 04:25 PM

Тази неделя ,в Южния парк ,на централния вход откъм жк.Иван Вазов,от 19:00 - 19:30 часа всеки може да дойде на Кавалерска среща.http://www.facebook.com/events/499201586762573/?context=create.%D0%9D%D0%B5 можах да поканя всички,но се чувствайте поканени :))

#1314 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 04:58 PM

Здравейте Кавалерковци.
Ние сме от Пловдив и търсим приятелчета на Ари. Много бихме се радвали да се срещнем с други кавалерчета от нашия град.
Нека да направим кавалерска среща с майнички. Кажете кога ще ви е удобно и да се организираме

#1315 Потребителят е офлайн   Mariela i Lucky Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кавалер Кинг Чарлз шпаньол, Дакел, Мопс, морски свинчета, хамстери.

Публикувано: 14 September 2012 - 11:43 AM

Здравейте! От около месец искам кученце от тази порода, но мама не ми дава защтото имам морско свинче-Лъки.Много харесвам породата и ще се радвам ако някой ми даде подробна информация за отглеждане на тази уникална порода куче. Ще се радвам ако някой ми покаже и развъдник. :dog:На снимката е Лъки(извинявам се ако тук се пускат снимки само на кучета). Четох статията от началото до 11-12 страница, но не се сдържах и се регистрирах запознах се с Одри, Оззи и другото кученце дето за почваше с Б (забравих му името).Много са хубави и трите. Някои може ли да ми даде инфо за тях, понеже го обикнах даже и да не са мой.
User's Signature

Да живеят Кавалер Кинг Чарлз шпаньолите, Дакелите и Мопсовете!

#1316 Потребителят е офлайн   bobito_t Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 October 2012 - 07:48 PM

Кавалерска среща в Пловдив.
Ари и Амур.Невероятна игра падна.Изкараха си страхотно домашните любимци. Ако има други желаещи
за Кавалерска среща с най голямо уговолствие ще я организираме.
Пишете ми на : bobito_t@abv.bg
или на телефон :0898747530 Бойко Цветанов

Ето и малко снимчици....................:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1317 Потребителят е офлайн   stravaganza Икона

Публикувано: 26 October 2012 - 06:11 PM

Привет, мили хора!

За пръв път пиша във форума, но отдавна го следя.
От известно време съсредоточено се опитвам са си намеря малко Кавалерче за отглеждане в апартамент. Смея да твърдя, че успях да изчета сериозно количество информация за породата, за селектиране, отглеждане, специфични здравословни проблеми, взимане на кученци и т.н.
Пиша Ви с молба да ми разкажете дали вашите кученца са проявили характерни генетични болести (като напр. проблеми с митралната клапа, тазобедрена диспазия, очни болести и вс. др.). Преценила съм за себе си, че породата съответства на начина ми на живот и на средата, която мога да предложа на едно куче, но все пак здравето ми е основен въпрос. Имам опит с болни животни и знам колко е тежко, не само финансово, ами и емоционално (най-вече).
Нямам възможност да закупя кученце от чужбина и се оглеждам за такова от бг, от семейство, няма да закупувам животинка от зоомагазин и развъдник, но не мога да си позволя да отделя суми за кученце - внос от лицензиран развъдник. В случай, че някой от Вас в момента има малки бебета, или му предстои скоро - ще се радвам да си побъбрим и за отглеждане и за насока от къде мога да взема куче от съвестни хора :)
Пожелавам на всички Кавалерчета и феновете им да са живи и здрави и щастливо да тичат по поляните, след което морно, отпуснали тела, да се радват на близостта между човек и куче :)

#1318 Потребителят е офлайн   Mihalkovi Икона

Публикувано: 11 December 2012 - 11:17 PM

Здравейте!

Ние сме нови собственици на малко бебе Кавалерче. Взехме го преди 4 дни и още не можем да му се нарадваме. Казва се Wooten и е роден на 13.10.2012г. Много е красив, мил, умен, игрив и любвеобилен. Обича да спи при нас и да се гушка. Полагаме много грижи и усилия за възпитанието му и можем да се похвалим, че вече може би 40% от пишканията си ги прави на определеното от нас място. Все още имаме проблеми с акитата, но се надяваме, че това ще изчезне с времето. Чувстваме се късметлии с такова чисто и любящо същество до нас.

Поздрави,
Михалкови

Прикачена снимка
Прикачена снимка

#1319 Потребителят е офлайн   mefka Икона

Публикувано: 19 December 2012 - 11:06 AM

Здравейте!
Нова съм във форума,но го следя с удоволствие и интерес.Харесвам Кавалерите и имам намерение да стана собственик на кученце от тази порода.Имам 3-годишен котарак -Турска ангорска.Много игрив и забавен е.Прочетох ,че Кавалерите са толерантни и към котки.Затова мисля,че ще се получи забавна комбинация.Това е ,като за първо влизане във форума.Споделяйте моменти от ежедневието си с вашите Кавалери,тяхното израстване и лудории.Винаги ми е много интересно.Имам и доста въпроси.Но засега -толкова.

#1320 Потребителят е офлайн   stravaganza Икона

Публикувано: 28 December 2012 - 11:09 PM

Привет на всички :) След като ви писах, че си търсим кавалерче, оказа се, че имахме късмет и успяхме веднага да намерим нашата госпожица.
Казва се Айра, скоро ще стане на 4 месеца, имаме я от два. Радва ни непрестанно и ако трябва да дам описание с няколко думи, то това е "топка любов".
Страшно е миличка, с пишкането и акането се справяме. Още след първата седмица на разходки свикна къде да си върши работата :) Сега подпишква вкъщи, но това се случва ако не я изведем навреме. Още на първия си ден в къщи свикна да изпълнява командата "донеси" с любимата си играчка, която прекрасните хора, от които я взехме ни подариха. Често имаме гости и след като веднъж я видят, хората се влюбват в нея и вече имаме няколко другари, които искат да си вземат кавалерче.
Ето и малко снимки, които са от по-бебешкия период.
Да вметна, от София сме и си търсим другарчета, та който иска може да ни пише да си правим заедно разходки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема