Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#600 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 April 2009 - 08:25 PM

Абсолютно си налагам мнението, защото съм видяла доста от страданията на хора, взели си кученца от зоомагазини и обява. В нашия форум за голдън ретривърите си имаме една тема за истории на хора, сдобили се така с домашен любимец:
http://bulgoldens.co...opic.php?t=1257

Взимайки си кученце от сигурен и проверен развъдник, то бъдещият собственик ще получи информация за направени изследвания на майката и бащата. Ще може да прецени характера от родителите и до колко той отговаря на типичният за породата. Ще може да разчита на развъдчика си при проблеми, при спецификите за отглеждане на породата и т.н. 100% гаранция няма и никога няма да има, но шансът за здраво и хубаво кавалерче е по-голям.
Купувайки куче от зоомагазин, вие спасявате една душичка, но нейно място идва друга още по-изстрадала:

Цитат

За съжаление, точно е обратно от това което мислиш... По принцип кучета в БГ магазини пристигат основно от три дестинации и то:
-70% от Унгария
-10% от Словакия, Чехия, ...
-20% от Сърбия

Кученца купени от държавите от ЕС ( Унгария, Словакия, Чехия) обикновено идват с микробус ( по 50-60 парчета на веднаж) през Румъния и граничен контрол няма. Разбира се, то че им е потекло от държавите от ЕС изобщо не означава че са купени здрави и прави ( да не говорим родословни). Обикновено се купуват на едро по селски пазари в събота и неделя и то почти на кило. Обикновено това са кученца останали след купувачите на едро от Италия, Франция, Испания,..., щото тие повечко плащат.... За тяхно здравословно състояние, качество, възраст не искам ни да говорим... Много рядко се получава покупка на здраво и право куче...
Кученца от Сърбия идват през граница по вече отдавна утъпкани пътеки. Купуват се обикновено от развъдници и развъдчици който произвеждат колкото повече могат или предлагат евтино. Има по някой път и кученца от добрите родители, но за съжаление всичките имат една обща черта: докарват се тук на супер малка възраст, най вече от желание на производителите да се отърват от тях колкото е възможно по рано по много причини... Както се вижда и без ваксини преминават граници безпроблемно...

#601 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 April 2009 - 09:02 PM

Здравейте!!!!!
Ееее, как се радвам, като чуя, че някой иска Кавалерче. Моята Бети е родена в България, в обикновено софийско семейство. Майка й и баща й са от Чехия, но не съм питала, а и не ме интересува родословието. Бети струваше 200 евра, но май вървят по-скъпичко по магазините. Моето момиче е бленхайм (кафеникава) и на мен тази разцветка ми харесва повече за женско кученце, а на момченцата им отива да са трицветни...Ако мога да помогна с още някаква информация ще се радвам :ab_041:
Хей, Бари май ще ни изневери, нека понатрупа малко опит, Бети ще го почака :), но ни дръжте в течение как върви любовта :)
Поздрови на всички!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#602 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 09:04 PM

Още нови снимки на порасналото бебе!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#603 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 11:43 AM

Betunka,здравей!Къде се бяхте загубили с Бети?Как сте?Много сте хубави на новите снимки :da_005: сладурана!!!
Много ми се иска да се видиме отново,надявам се другата седмица,ако сте си в Пловдив.
Аз също съм съгласна с теб,че родословието не е от значение,важното е кученцето ти да е здраво!!!А това дори и родословието не може да го гарантира,както се изказва Valia And Kara!Въпросната госпожа или госпожица няма никакво право да си налага мнението по този начин!!!!Хората сами преценят!
Нашата дама още не се е разгонила,но ще ви държим в течение какво се случва!Стопаните й много харесаха Бари и държат той да е бащата на бъдещите бебета,дай Боже да има такива!
Къде се загубиха всички-Одри,Шърли,Ати,Оззи....пишете как са сладурите!!!

#604 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 07:01 PM

Бяхте прави, като ми казвахте, че след първата година им се отваря апетит на сладурите. Бети не мога да я наситя. Вече дори гранули си хапва и определено се чувства много по-добре от преди. Явно пролетта й се отразява положително. И на мен ми се иска да си имам малки Бетита, но на госпожицата й е още рано. Знам, че тук има доста четящи и знаещи стопани и ще се радвам да ме посъветвате при кое разгонване е най-добре за нея самата да я направя госпожа:)
Качвам още малко снимчици и се надявам на новини от Шърли, Лейди и Джеси!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#605 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 07:02 PM

Бяхте прави, като ми казвахте, че след първата година им се отваря апетит на сладурите. Бети не мога да я наситя. Вече дори гранули си хапва и определено се чувства много по-добре от преди. Явно пролетта й се отразява положително. И на мен ми се иска да си имам малки Бетита, но на госпожицата й е още рано. Знам, че тук има доста четящи и знаещи стопани и ще се радвам да ме посъветвате при кое разгонване е най-добре за нея самата да я направя госпожа:)
Качвам още малко снимчици и се надявам на новини от Шърли, Лейди и Джеси!

#606 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2009 - 07:19 PM

Betunka,от ветеринар знам,че на третото разгонване вече може да стане госпожа!!!
Ама много много сте хубави!!!Поздрави от мен и целувки на Бети от Бари :da_005:

#607 Потребителят е офлайн   Cavaler4e Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 April 2009 - 10:16 PM

Здравейте!!!
Betunka,Джеси вече е много по-добре :if_147: Имаме си втора ваксина и с нетърпение чакаме трета :tongue:
След няколко седмици и ние ще можем да се разхождаме :)
Ето няколко снимчици...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#608 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 April 2009 - 10:45 PM

Показване на мнениетоCavalier Spaniel, в Apr 25 2009, 09:43 AM, написа:

Betunka,здравей!Къде се бяхте загубили с Бети?Как сте?Много сте хубави на новите снимки :da_005: сладурана!!!
Много ми се иска да се видиме отново,надявам се другата седмица,ако сте си в Пловдив.
Аз също съм съгласна с теб,че родословието не е от значение,важното е кученцето ти да е здраво!!!А това дори и родословието не може да го гарантира,както се изказва Valia And Kara!Въпросната госпожа или госпожица няма никакво право да си налага мнението по този начин!!!!Хората сами преценят!
Нашата дама още не се е разгонила,но ще ви държим в течение какво се случва!Стопаните й много харесаха Бари и държат той да е бащата на бъдещите бебета,дай Боже да има такива!
Къде се загубиха всички-Одри,Шърли,Ати,Оззи....пишете как са сладурите!!!

По съвсем случайни причини се "сблъсках" с породата ви и я харесах. От време на време влизам да почета тук и ... да ви призная понякога доста се изненадвам от това, което пишете по повод на родословията. Считам, че във форума има достатъчно теми, които да обсъждат нуждата от такъв документ и не мисля да ги повтарям. Изумява ме само факта, че само преди около 2 месеца ваши "колеги" (нека така да ги нарека, защото не ми идва друга дума на ум) кандидатстваха с предложение на ОС на БРФК да бъдат приети като клуб на породата, а вие тук си говорите как родословието не е важно. Как мислите тогава да развивате клуба си, който евентуално пак ще кандидатства, защото приемането му беше отложено засега? Родословията са документ за произход, но по тях човек може да се ориентира или да разбере до каква степен неговото куче е наследствено обременено от различни заболявания, характерни за породата. Да, то не може да ви гарантира пълно здраве, но все пак може да ви даде приблизително представа за неговото бъдещо развитие. Странно ми е, че някаква част от вас са тръгнали да правят клуб, а тук буквално се отхвърля принципа на съществуване на клуб по порода - а именно, регламнт, документи, правила за развъждане и начин на издаване на родословия. Извинете ме за намесата, но не мислите ли, че съсипвате породата с осъществяването на връзки, които не почиват на някаква идея за селекция, а само на емоционален принцип?!
А най-странното в случая е, че госпожата, която представи кандидатурата на клуба, много уверено обясни, че поддържала връзка с почти всички, които имали кучета от породата. Според мен следва логичния въпрос - така ли ще се развива породата в БГ? Като се отричат правила, създавани не от вчера за днес, а върху които много хора (и то не в БГ) са вложили труд, усилия и мисъл? Беше ми неприятно когато не приеха клуба, но сега започвам да си мисля, че е било правилно решение. Може би наистина ви трябва повече време за да откриете "топлата вода". Знам, че това си е ваша работа и не е нужно да ми отговаряте. Надявам се само да се позамислите.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#609 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 08:46 AM

:huh: Здравейте на всички! Напълно подкрепям DessyD. За хубава и здрава порода трябва наистина много грижа и внимание. Одри е кастрирана веднага след първото разгонване именно, за да не създаваме поколение. Нямаме документ за родословие и съответно условия за отглеждане на родословни бебета и с цялото си невежество побързах да поздравя Ати за желанието за регистриране на клуб, като си мислех, че те ще се заемат с това трудоемко и отговорно начинание, да създадат и поколения, но разбрах, че регистрацията не е свързана с развъждане на бебета. Това е мое мнение - не го налагам на никого, но този форум, освен, че ни събира, ни и запознава с всички особености около отглеждане, развъждане и всякакви грижи за кученцата.
:da_005: Бетунка, Джеси - много сте красиви! Прекрасни снимки! Да сте живи и здрави и приятни първи разходки в най-скоро време.
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#610 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 03:13 PM

Благодаря, благодаря на сладките Одри и Бари!!!!
ЗА РОДОСЛОВИЕТО: Първото ми куче беше коли с родословие, второто го намерих на улицата, но и двете ги обичах еднакво. Аз нямам никакви претенции кучето ми да бъде член на клуб, щом самото животинче не се вълнува от това. Искам да роди поне веднъж, за да бъде здрава, а не, за да търгувам с животните. Не съм убедена, че качествата на моето куче се дължат на неуморните усилия на селекционерите. По някои черти от характера си тя много прилича и на безпородния ми любимец. Когато се въргаля в разни смръдливи неща по нищо не личи синята й кръв. Не ми харесва как някои хора се смятат за богоподобни и смеят да дават оценка кое куче е "качествено" и кое не е. Моята сладурана сигурно не Ви се струва съвършена, но я обичам, както се обича дете. Предполагам, че никой не класифицира децата и хората като качествени и некачествени, освен, слава богу покойните, Сталин и Хитлер. Ако бяхте чели внимателно, щяхте да видите, че не са много стопаните от нашия форум, на които им пука за жалкото родословие. Светът е пленителен и заради несъвършенствата...и все си мисля, че, ако човек обича животното си, няма да го подложи на ужасяващия стрес от подготовката и провеждането на една изложба. Това е моето мнение и не ангажирам никого. На гърба на животните не трябва да се печелят нито пари, нито самочувствие....Просто НЯМАМЕ ПРАВО!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#611 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 03:20 PM

Съжалявам, ако съм развалила настроението във форума и понеже Бети няма родословие може би трябва да се самоотлъча, за да не скверним чистата порода с плебейска емоционалност. От днес нататък ще казвам, че кучето ми наподобява породата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол, която и бездруго, много хора от градинката пред блока смятат за кръстоска от четири породи :)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#612 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 04:32 PM

Betunka,изпреварила си ме с отговора,но мнението ми напълно съвпада с твоето!!!!Браво!!!Напълно си права за всичко!
Аз само искам да попитам въпросната госпожа или господин DessyD как си представя породата да се разпространи в България след като повечето кавалерчета са без родословие???дайте след като кученцата ни нямат родословие да не създаваме поколения и да чакаме да ни ги вкарват от чужбина!!!Ама това просто е абсурдно!
Аз в никакъв случай не отричам родословието,но и смятам че не е от съществено значение да го имаш,с него или без него пак ще обичаш кученцето си!Не трябва наличието на такъв документ да е повод за гордост и само тогава да ги развъждаме!Просто е абсурдно някакви хора от други форуми да се намесват в разговорите ни и да развалят настроениета,на които се радваме всички тук!
Аз също не искам да кучето ми да създаде потомство с цел търговия и всякакви други идиотщини,които бяха споменати,искам просто Бари да има поколение,за да се запази красотата и добротата на тези кученца!!!А и най-вече по някакъв начин да допренесем за понижаването на цената на породата,за да могат повече хора да си позволят да имат такива мили същества!!!
Бари е купен съвсем инцидентно от зоомагазин без родословие и без да си имам представа за породата,чувах я за първи път,но това не ми попречи да се влюбя в него и да го купя!Едва ли има хора,които избират кученцата си по документи...а ако има такива,то много жалко за тях....!
Аз също не ангажирам никого с мнението си!Но страшно се дразня на хора,които натрапват своето!

#613 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2009 - 05:47 PM

Еййй, изпреварихте ме! Betunka, изразила си 100 % и моето мнение и макар, че аз съм противник на покупките от зоомагазини и разни съмнителни развъдници, никак не възприемам и теорията, която се повтаря като мантра, че "разбирате ли, едните са много лоши, а пък другите са хуманисти и еколози". Бля-бля, всички развъдчици развъждат с комерсиална цел. А напоследък дори чета, че горките работят на загуба. Всеки, който си купува другарче, трябва да знае, че гаранция няма, че всяко живо същество се отглежда с много труд и любов, и най-важното е да осъзнаваш отговорностите, които произтичат от действия ти. А да не пропусна, че генетичните заболявания при строго селектираните с години породи, така или иначе са много, ама айде да не се изказавам, че не съм специалист.

Иначе при нас всичко е о.к., изкарахме вирус, но сега бродим по зелените поляни. Снимките на Ози наистина са превъзходни и ни вдъхновяват за фотосесия, но като мине този ужасен за всички счетоводители 30.април. Поздрави на всички и не се сърдете, нека не разваляме атмосфера в иначе чудесния ни форум.

И накрая една смешка, във връзка с това, че Шърли също наподобява порадата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол: пристига една дама да засича топломери и казва: "Какво сладко кученце, много прилича на кокер, какво е!", на което отговорям, че е порода подобна на кокер, при което тя успокоително и твърдо ми заяви "Ама как наподобява, чист Кокер си е"

#614 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2009 - 10:40 PM

Не мога да си обясня защо винаги възниква този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪП проблем - противопоставят се правилата със любовта към животното ! Някой да ви е написал "НЕ СИ ОБИЧАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ" ???? За мен е показателен факта, че няколко човека се почувстваха засегнати от елементарна забележка и побързаха да ми дават квалификации и оценки без дори да ме познават.
Това, че с времето съм се запознала с повече породи е довело само до обогатяване на познанията ми въобще за кучетата. Не мога и никога не съм се назовавала "ЕКСПЕРТ". Знам само, че поназнайвам нещичко и то не е съвсем малко.
Изключително жалко е, че реагирате по този нелеп начин. Отказвам да водя този ТЪП И НЕЛЕП СПОР. Има достатъчно теми в този форум по въпроса. Споделих само изумлението си, че ще се създава клуб за породата, а се оказва, че значителна част от хората, които евентуално би трябвало да са съпричастни с тази дейност просто я отричат. Жалко, мноооогооо жалко!
Между другото точно с кучета от вашата и подобна на вашата породи се прави най-голяма търговия и най-често се злоупотребява. С породи като моята това просто няма как да се случи по обективни причини, можете и сами да се досетите какви.

п.п. - Опазил ме Бог да ви натрапвам мнението си ! Не знаех, че все още не сте преодолели първичните си ограничения спрямо хората, които нямат любимец от вашата порода, но все пак имат някакви интереси към нея. Желая на всички вас успех и много здраве на любимците ви ! Жалко, че настръхвате така при всеки дръзнал да напише нещо повече във форума ви освен "как си и какво правиш! " Какво ви става, бе хора?!? Полудявате ли, що ли?! Ще се мерим по това кой какво куче има или няма ли?!? Боже опази !!!! Останете си със здраве - вие си знаете всичко !!!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#615 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 28 April 2009 - 09:29 AM

Одри спи!
:ba_025: Приятели, да не разваляме добрата атмосфера на нашия форум. Всеки може да сподели мнението си. Мисля, че това да създадеш клуб и нещо много сериозно и изобщо не третира въпроса дали си обичаме кученцата, или не. Много хора в света си вземат кученца от приютите и ги обичат много, много силно, като са преодоляли факта, че са болни или пострадали от нещо или някой. Въпроса е, че е редно да направим нещата по правилата. Какво лошо има, ако някой от нас си вземе кученца с потекло и създаде поколение за България, вместо да търсим от чужбина - стига да има възможности и желание за това трудоемко начинание. Мисля, че всъщност за това ставаше дума основно. :ba_025:
Поздрави и целувки на всички!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#616 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 12:00 PM

Кавалер,разбира се, че всеки има право на мнение. Аз и с твоето съм съгласна в някаква степен, обаче да се твърди, че само едината страна е 100 % права, просто не е честно. DessyD досущ като един адвокат Марковски, извъртя нещата, че не ставало въпрос за:"НЕ СИ ОБИЧАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ това, което тя иска да ни каже е никой няма право да развъжда куче от определена порода, освен, ако не е развъдчик на породата, ако не си цака и на него не му цакат. Тя самата развъжда кучета с потекло и може да ни обясни как се върти търговийка. Първото и най-важно нещо свързано с придобиването или размножаването на едно живо същество е ОТГОВОРНОСТТА. Не можем да се застраховаме от стопани, който ще изтромозят или пуснат кученцето си на улицата, не можем да се преборим с развъждането на конвейр на хиляди нещастни същества, които, ако не бъдат купени завършват живота си не ми се мисли как, обаче да скачаш срещу хората, които искат да имат поколение от любимеца си също не го приемам силно ми мирише на комерс. А сега може и да ме баннете, за богохулство!

DessyD, искам да отбележа, че стила ти на писане е изключително агресивен и нетърпящ възражение, за това твоите писания предизвикват такива реакции. Помисли, дали с друг тон не би била по-убедителна в доводите си!

#617 Потребителят е офлайн   Betunka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 12:10 PM

Нямам нищо против този, който иска да прави клуб и да се размножават чистокръвни кучета. Аз изказах мнение и нямам желание да водя ТЪП спор, защота не мисля, че съществува подобно понятие.
Достатъчно напрегнато и ограничено от "човешки" правила е ежедневието на всеки от нас, за да си говорим за документите и роднините на любимците си. Надявам се разбирате, че повечето от нас пишат тук, за да си кажем именно КАК СТЕ? и със забавни снимки и истории да се разтоварим от мисли за работа и задължения. Приятно ми е да чета коментарите в този форум, защото са искрени и емоционални и е нормално да противореча на всеки, който ме занимава със сортиране и категоризиране на кучетата, сякаш това е важно. Предполагам, че имате много съмишленици и Ви предлагам да водите ИНТЕЛИГЕНТНИ разговори с тях, вместо да напрягаме атмосферата в този форум за емоционални лаици.
Благодаря за вниманието! :)

#618 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 April 2009 - 01:21 PM

Явно предпочитате да си измисляте неща, вместо да четете. Явно за част от Вас (след като елементарни въпроси предизвикаха толкова бурна отрицателна реакция) темата "родословие" и "правила" е доста болезнена. Не предполагах, че няколко прости въпроса, предизвикани от съвсем скорошно събитие, ще съсипят добрата атмосфера. За съжаление, отговорите текът по вече утвърдена схема и това .... не е забавно. Само да отбележа, че досега в моите коментари не съм дала никъде квалификация нито на Вас, нито на кучетата Ви - за разлика от Вас, които вече косвено ме обявихте за "търговец". Благодаря, за което - показателно е! Аз съм човек, който обича правилата и се опитва да ги спазва. Разбирам емоционалната ви нагласа, защото и на мен ми се е налагало да я преодолея в името на правилата. Разбира се, знам, че този тип развитие не е присъщо на всеки. При това държа да отбележа, че не го определям за добро или лошо, то е просто индивидуално. Наистина съжалявам, че имате възможност да преодолеете много от първоначалните проблеми, съпътстващи породното развъждане (на което аз държа и не се срамувам), а не го правите. За мен то не е разделено от емоционалното ми обвързване с кучетата, колкото и да се опитват някои да го вменят като правило за развъдчиците. Познавам достатъчно разумни и отговорни хора, развъждащи кучета и това ме кара да вярвам, че това е обликът на кинологията, а не комерсиалния елемент. Забележете, че не Ви обвинявам в нищо, а поставям отново въпроси. Просто се замислете в един по-ранен етап. Замислете се, че след Вас ще има и други хора, които да искат кученце като Вашето. Породата е изключително благодатна за отглеждане в градска среда. Рядко имат проблемен характер и човек може да ги отглежда по няколко без проблем. Имам приятел, който в момента отглежда около 15. Като най-възрастното му куче е към 13 годишно и уверявам Ви, знам, че много си ги обича всичките. Ходи си на работа и той, и съпругата му. Цялата фамилия е ангажирана с любовта си към тези създания. Те са едни от най-добрите развъдчици в Европа и повярвайте ми, никога не са злоупотребили с кучетата си. Случвало се е дори да си откупят обратно кученце, за което са установили, че се гледа в лоша и ненормална среда. Не робувайте на заблуди, моля Ви. Некоректни хора има навсякъде. Въпросът е дали всеки един от нас не спомага да се умножават тези некоректни "развъдчици" чрез собственото ни пренебрегване на правилата. Естествено, че не може да се спре или забрани на някого да си заплоди кучето, макар и по емоционални причини. Вярвам, че повечето хора истински милеят за животинките си и се грижат за тях и поколението им. Бога ми не Ви обвинявам в това ! Както казах, просто съм човек, който държи на правилата - това е! Нищо повече! Не бързайте с уравниловките!

п.п. - Тодура, ще е по-полезно и градивно ако погледнете собствените си реакции на моите постове. Мисля, че тонът, за който говориш е проявен точно в тях. Ако забелязваш аз зададох въпроси и поставих теми. Отбележи колко лични квалификации, макар и косвено, направихте! Забавно е от гледна точка на психологията.
User's Signature

#619 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 28 April 2009 - 01:35 PM

Показване на мнениетоКавалер, в Apr 28 2009, 10:29 AM, написа:

Одри спи!

Кавалер, Вие май се единствената, която има отговорно отношение към кучето си! Поздравления, вие наистина си обичате Одри и породата!

DessyD, евала за усилията да обясниш кое как е в развъждането. За съжаление, българинът след колите и футбола, най-много разбира от кучета! :cd_045:

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни