Публикувано: 28 April 2009 - 01:21 PM
Явно предпочитате да си измисляте неща, вместо да четете. Явно за част от Вас (след като елементарни въпроси предизвикаха толкова бурна отрицателна реакция) темата "родословие" и "правила" е доста болезнена. Не предполагах, че няколко прости въпроса, предизвикани от съвсем скорошно събитие, ще съсипят добрата атмосфера. За съжаление, отговорите текът по вече утвърдена схема и това .... не е забавно. Само да отбележа, че досега в моите коментари не съм дала никъде квалификация нито на Вас, нито на кучетата Ви - за разлика от Вас, които вече косвено ме обявихте за "търговец". Благодаря, за което - показателно е! Аз съм човек, който обича правилата и се опитва да ги спазва. Разбирам емоционалната ви нагласа, защото и на мен ми се е налагало да я преодолея в името на правилата. Разбира се, знам, че този тип развитие не е присъщо на всеки. При това държа да отбележа, че не го определям за добро или лошо, то е просто индивидуално. Наистина съжалявам, че имате възможност да преодолеете много от първоначалните проблеми, съпътстващи породното развъждане (на което аз държа и не се срамувам), а не го правите. За мен то не е разделено от емоционалното ми обвързване с кучетата, колкото и да се опитват някои да го вменят като правило за развъдчиците. Познавам достатъчно разумни и отговорни хора, развъждащи кучета и това ме кара да вярвам, че това е обликът на кинологията, а не комерсиалния елемент. Забележете, че не Ви обвинявам в нищо, а поставям отново въпроси. Просто се замислете в един по-ранен етап. Замислете се, че след Вас ще има и други хора, които да искат кученце като Вашето. Породата е изключително благодатна за отглеждане в градска среда. Рядко имат проблемен характер и човек може да ги отглежда по няколко без проблем. Имам приятел, който в момента отглежда около 15. Като най-възрастното му куче е към 13 годишно и уверявам Ви, знам, че много си ги обича всичките. Ходи си на работа и той, и съпругата му. Цялата фамилия е ангажирана с любовта си към тези създания. Те са едни от най-добрите развъдчици в Европа и повярвайте ми, никога не са злоупотребили с кучетата си. Случвало се е дори да си откупят обратно кученце, за което са установили, че се гледа в лоша и ненормална среда. Не робувайте на заблуди, моля Ви. Некоректни хора има навсякъде. Въпросът е дали всеки един от нас не спомага да се умножават тези некоректни "развъдчици" чрез собственото ни пренебрегване на правилата. Естествено, че не може да се спре или забрани на някого да си заплоди кучето, макар и по емоционални причини. Вярвам, че повечето хора истински милеят за животинките си и се грижат за тях и поколението им. Бога ми не Ви обвинявам в това ! Както казах, просто съм човек, който държи на правилата - това е! Нищо повече! Не бързайте с уравниловките!
п.п. - Тодура, ще е по-полезно и градивно ако погледнете собствените си реакции на моите постове. Мисля, че тонът, за който говориш е проявен точно в тях. Ако забелязваш аз зададох въпроси и поставих теми. Отбележи колко лични квалификации, макар и косвено, направихте! Забавно е от гледна точка на психологията.
Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi