Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#21 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2007 - 02:16 PM

Mamazu, като ми разказа тази история се сетих за едни познати, които имаха дакелче. Жената не можеше да го понася, а той, милия, живееше при тях вече 5-та година и беше станал татко на няколко кученца. Една сутрин го завели на разходка в по-далечна градинка и го оставили сам, за да не се върне, но ...познай той намерил пътя за дома си. Една подробност - тези хора са от провинцията и отскоро живееха в София и тоя сладур въпреки всичко се ориентира в новата обстановка и се върна. Като научих тези подробности направо онемях. Пет години не са били достатъчни да ги облагороди. Какъв трябва да си, за да си прогониш кученцето след като 5 години си бил с него.
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#22 Потребителят е офлайн   dodo___ Икона

Публикувано: 11 March 2007 - 01:41 AM

страшно ми харесва тази порода кученца-cavalier king charles spaniel!!!! w) бихте ли ми казали как и от каде мога да си намеря ,защото нищо не успях да намеря в мрежата.

#23 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 02:37 PM

Цитат

страшно ми харесва тази порода кученца-cavalier king charles spaniel!!!! w) бихте ли ми казали как и от каде мога да си намеря ,защото нищо не успях да намеря в мрежата.

Здравейте dodo! Радвам се, че има още един приятел, който НИ харесва. Породата в България я няма и аз съм щастливка, че успях да си намеря. Донесоха ми я приятели от Унгария, но през последните 2-3 месеца видях две кученца-кавалерчета в зоомагазина на попа. Цената им беше 700 лв. Скъпи са, но са страхотни.
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 March 2007 - 03:31 PM

Цитат

но през последните 2-3 месеца видях две кученца-кавалерчета в зоомагазина на попа. Цената им беше 700 лв. Скъпи са, но са страхотни.

Tuk можете да прочетете защо не е добре да се купуват кучета от зоомагазин.
Има развъдници по света. Потърсете, прочуете. Само така ще имате едно наистина здраво куче (физически и психически),което наистина е от желаната от вас порода.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 04:45 PM

Това за зоомагазините го знам, но го казвам, защото другият начин е по-труден. Аз лично се обадих първо в развъдник за друга порода и те ми обясниха, че могат да ми внесат от Европа, но цената беше непоносима - 1300 евро. Първото си кученце /кокерче/ взех от зоомагазин, но тогава нямах никаква представа за ужасите, на които може да са подложени, за условията там и не знаех за други възможности за купуване /борси и развъдници/. Ние ли имахме късмет или то - не знам, но кученцето беше здраво и така го отгледахме без проблем до черния 23 април 2006 г.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2007 - 06:00 PM

Цитат

но кученцето беше здраво и така го отгледахме без проблем до черния 23 април 2006 г.

Какво стана тогава?

И въпреки всичко никога не бих препоръчала на някой да си вземе куче от магазин.
Болни, зле гледани, без документи, вариации на тема порода, понякога с проблемна психика и накрая - така именно се стимулират зоомагазините.
Да, вие сте били късметлии - но да не търся темите от Веткабинет, на тези, кито не бяха късметлии.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#27 Потребителят е офлайн   dodo___ Икона

Публикувано: 15 March 2007 - 07:01 PM

Zdraveite!Blagodarq Vi za informaciqta ,koqto mi dadohte!!!Do momenta ne znaeh ,4e v zoomagazinite ne e jelatelno za izbiranena liubimec za koeto sa6to vi blagodarq!Naistina stra6no mi haresa taq poroda ku4enca i tova 6te e edinstveniq variant za men.Do 16.09.2006g. sam imala kotka i s kotka se pomnq ot malka,moqt MACO zagina tragi4no na tazi data i bqh re6ila pove4e nikoga da ne si vzemam liubimec ,tui kato stradah stra6no mnogo,i na nikoi ne go pojelavam tova!!! s) No tui kato skoro imam r.den priatelqt mi iska da mi podari jivotin4e za da konpensira zagubata na kotaka mi, i se spraq na cavalera.No spored vas ako uspeq da si go pora4am ot 4ujbina dali 6te moga da go vidq predi da go dokarat ili kakvoto e takova.V smisal 6te moga li da si izbera,za6toto az iskam to4no takiva 6arki kato na snimkata?

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 10:25 AM

Тук вече ще помоля запознатите да помогнат. Но по принцип - да - виждаш майката и бащата, виждаш бебетата и си избираш. Това е най-грубо.
Успех!

п.п. Моля , пиши на кирилица.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 04:16 PM

На 23.04.2006 заведох пракрасната ми Арабела на ветеринар за годишната ваксина. Беше събота - в понеделник започна да се схваща от задните крачета. През нощта я заведохме в една клиника на Розова долина /тя се оказа единствена дежурна, която открихме в интернет/. Прегледаха я, но не откриха нищо видимо. Изпратиха ни на кръв и снимка. Всички показатели бяха в нормата, на снимката не се виждаше счупено или друго. Те предположиха, че най-вероятно е засегнат нерв при поставянето на ваксината и това възпаление тръгна нагоре по гръбнака. Правиха й магнитен резонанс - 3 пъти дневно, инжекции нивалин, но безуспешно. На 4-тия ден тя почина. Беше само на 4 годинки. Не бяхме на себе си, такова ужасно преживяване не пожелавам на никого. Не мога да я прежаля и мн.страдам, но бебето е като някакво лекарство. Обичам го, защото то не е виновно за нищо, но не мога да забравя Арчето. Всъщност децата и съпругът ми настояха за друго кученце, аз не бях готова, но като ни я донесоха нямах избор и вече е наш човек. Видяхте я на снимките. От вчера е разгонена - това малко същество! Сложихме памперса и сега около месец ще се мъчим.
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2007 - 09:34 PM

Цитат

На 23.04.2006 заведох пракрасната ми Арабела на ветеринар за годишната ваксина. Беше събота - в понеделник започна да се схваща от задните крачета. През нощта я заведохме в една клиника на Розова долина /тя се оказа единствена дежурна, която открихме в интернет/. Прегледаха я, но не откриха нищо видимо. Изпратиха ни на кръв и снимка. Всички показатели бяха в нормата, на снимката не се виждаше счупено или друго. Те предположиха, че най-вероятно е засегнат нерв при поставянето на ваксината и това възпаление тръгна нагоре по гръбнака. Правиха й магнитен резонанс - 3 пъти дневно, инжекции нивалин, но безуспешно. На 4-тия ден тя почина. Беше само на 4 годинки. Не бяхме на себе си, такова ужасно преживяване не пожелавам на никого. Не мога да я прежаля и мн.страдам, но бебето е като някакво лекарство. Обичам го, защото то не е виновно за нищо, но не мога да забравя Арчето. Всъщност децата и съпругът ми настояха за друго кученце, аз не бях готова, но като ни я донесоха нямах избор и вече е наш човек. Видяхте я на снимките. От вчера е разгонена - това малко същество! Сложихме памперса и сега около месец ще се мъчим.

Ооо, съжалявам, ужасно.
Все пак е страхотно, че сте се решили - убедена съм, че загубата се лекува с ново, любимо същество. Пожелавам ви много щастливи мигове.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 16 March 2007 - 09:38 PM

Кавалер, те остават в сърцата, за да ни научат да обичаме все повече.

Много щастие с малката, ще се радваме да споделяте част от хубавите си моменти с нас ! d)

#32 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 10:28 AM

Обръщам се към всички - мн.месеци страдах сама и случайно се регистрирах във форума на abv.bg. Там се запознах със samotnata, която много ми помогна да превъзмогна загубата. Сега съм сред вас и разбрах, че това е мястото, където хората наистина се обичат и си помагат. Всъщност тук не намирам и капчица злоба, завист и лошо отношение. Защо не можем да живеем така и в ежедневието си? dog.bg, здравей! Прочетох, че добре се справяш със снимките. Аз направих безуспешeн опит да кача една снимка на Арабела, но отговорът винаги беше, че не публикува такъв тип файлове. Намалила съм я, но е в програма paint.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2007 - 11:15 AM

Защо съобщенията ми в темата за кокера не се виждат? Някой знае ли? От 9-ти март до сега не ги намирам, а ги имам в моя списък със съобщения? Какво става?
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 09:47 AM

В Русе има мъжки кавалер........Ако има желание за бащинство.......

#35 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 12:09 PM

Благодаря, че писахте, но нямаме намерение да я заплождаме. Като стане на подходящата възраст ще я кастрираме. Казаха ми към 1,5 годинки. Още повече, че Русе е далече. Трябва време да се харесат и опознаят, а разстоянието не е малко. /София-Русе/ Разкажете нещо за характера и навиците на кавалерчето, как се казва, какъв цвят е и изпратете снимки. Моята е много дребничка и сладка. Видели сте я на снимките. Сега не се чувства много комфортно, но .. няма избор. Все още е бебе /6,5 мес./ и много й се играе. Непрекъснато тича, скача, гони пилетата, носи клечки. Много е щура и забавна. Има недостатъци - гони си опашката, доколкото знам това е лош навик, но не мога да я отуча; гони нещо из въздуха, някакви невидими мушици или не знам какво и тези дейстия са доста изнервящи. Но като си играе с играчките се забавлява много и забравя за тези навици.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 March 2007 - 09:23 PM

Да ви е живо и здраво кавалерчето.Много е сладка.Ако имате още снимки качете w)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#37 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 09:41 PM

Цитат

Аз направих безуспешeн опит да кача една снимка на Арабела, но отговорът винаги беше, че не публикува такъв тип файлове. Намалила съм я, но е в програма paint.

Форамата на снимката трябва да e .jpg - мисля, че това е проблема.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:12 AM

Аз съм голям ескимос по отношение на форматите. Това са снимки, които сканирам и качвам, защото, милото кученце, го няма вече. При сканирането ли се определя в какъв формат и програма да бъде или след това? Четох обясненията за качване на снимки, намалих я до необходимия р-р, но пак ми отказа да я прикачи. Явно нещо сериозно бъркам и неразбирам.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 10:53 AM

Както ти е намалена сега снимката я отвори с някоя програма, примерно paint, избери File => Save As и от падащото меню избираш за формат .jpg и даваш Save.
Ако и така не стане прати ми я на email (кликни на ник-а ми и после на 'изпрати email' мисля се води)
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#40 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2007 - 12:57 PM

четейки из форума попаднах на тази тема и Ви изпращам снимка от първата разходка на един господинчо, която беше в събота.

Качена снимка

• (67 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни