Dog.bg Форуми : Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (67 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

#581 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2009 - 09:02 PM

Най-после и ние да се включиме в общата разходка :ad_018: в 14.30 сме на линия!!!!
До утре на всички!!!

#582 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 12:10 AM

14:30 на фонтана откъм Витошка, да!

Имаме си телефоните, ако трябва, ще се координираме в движение :-)

Хайде, до утре! (т.е. вече до днес :-))

#583 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2009 - 10:50 AM

Ние няма да можем :ca_003:

#584 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2009 - 11:14 AM

:zz_224: Хей, приятели, как мина срещата? Нищо не пишете, няма снимки, а ние чакаме! :aa_002:
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#585 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2009 - 02:20 PM

ще се постарая още днес да кача снимки от срещата.

беше много хубаво. А и времето беше доста приятно!

#586 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 12:20 PM

Здравейте!
Срещата наистина мина страхотно!!!Беше много топло и малките сладури успяха да си поиграят на воля!Нашия Бари беше най-активен като по-голям и по-опитен в игрите!Ати и Оззи са много сладки и толкова много си приличат.Надявам се,че Сааб ще успее да качи снимки,за да им се порадвате.
И дано следващия път се съберем повече,сега бяхме само мъжки колектив,липсваха ни Одри и Шърли!!!
Поздрави от нас и до нови срещи!!!

#587 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2009 - 05:43 PM

ще се пробвам да ги кача направо тук съвсем необработени:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Има още много, но трябва да ги обработя, че са доста големи, и ще отнеме малко време (което все го няма...). Обещавам след празниците да кача и останалите снимки!

#588 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 April 2009 - 09:39 AM

:zz_223: Прекрасни снимки. Веднага си личи чудесното настроение. Малките са много сладки. Явно голямо тичане е паднало. Виждам, че имате и други приятели - бигъл, басет. :zz_232:
:if_147: За по-следващата събота и неделя сме планирали ходене в Рила и няма да сме в София. Ако не пътувате за Великден, пишете за среща в понеделник след обяд. :ma_006:
User's Signature

#589 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2009 - 10:12 AM

Хей, много хубави и весели снимки на сладките момченца ! Наистина се надяваме да дойдем на следващата сбирка.
Шърли беше болна от някакъв вирус, а и при мен имаше доста работа, та за това не бяхме писали от доста време. Ако всичко е наред до понеделник, ние с удоволствие ще се включим.
Желаем Весели празници на всички!

#590 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2009 - 10:48 AM

Нас няма да ни има в София в понеделник :ca_003: за съжаление,но вие може да направите хубава разходка!
Тодура,Шърли вече добре ли е?
До скоро и поздрави на всички сладури!

#591 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2009 - 01:00 PM

И нас няма да ни има до понеделник.
Традиционно си караме Великденските празници на село.

#592 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 April 2009 - 02:03 PM

:af_089: Скъпи приятели, весели празници и много усмивки! Срещата ще я направим през следващите седмици. Пожелавам на всички здраве, шарени яйца, вкусни козунаци и много настроение! Направете подаръци и на малките кучовци! :bc_086:
User's Signature

#593 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2009 - 08:10 AM

Здравейте, saab много сладки снимки, благодаря че ги качи. И аз ще кача нашите тези дни, но те не са толкова успешни, мисля че на нито една не се виждат и тримата :ac_007:
За понеделник, и ние тогава ще сме тук, ще се радвам да се видим с двете дами, ако не сте се отказали пишете.
Пожелавам весел празник на всички, и да оставите малко агнешко и на кучовците :md_064:

#594 Потребителят е офлайн   Attila/Atti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2009 - 08:49 AM

Здравейте, явно срещата остава за другата седмица. Сега ще се опитам да кача нашите снимки от срещата миналата седмица :smile: Прикачена снимкаПрикачена снимка[attachment=243
984:Atti_Ozzi1.jpg]

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#595 Потребителят е офлайн   saab Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 21 April 2009 - 10:06 AM

Както сме го подкарали да пускаме снимки, ето няколко снимки на Оззи по време на празниците:
Кръстил съм цялата серия "Кучешки рай"

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   Ирина Икона

Публикувано: 24 April 2009 - 04:14 PM

Здравейте на всички собственици на тези прекрасни кученца :)

От известно време насам искам да си взема кученца и породата, в която се влюбих от пръв поглед бе Кавалер Кинг Чарлз :wub: Искам да ви попитам в България има ли сигурен развъдник на тази порода? Знам, че в някои от магазините в центъра на София ги продават, само че съм чувала, че не е хубаво да си купуваш кученце от такива места. Вие от къде се сдобихте с вашите любимци? Интересно ми е и на какви цени варират и дали може някак си да се поръча от чужбина.

Разгледах част от темата и забелязах, че повечето от кученцата са с предимно черна козинка, а аз като че ли търся с кафеникава. Кои са по-разпространени? :)

Благодаря на онези, които ще имат времето и търпението да ми отговорят на въпросите. Хубав ден и много слънчеви моменти на вас и на вашите малки приятели :re_037:

#597 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 06:57 PM

Здравейте!!!
Сааб,снимките на Оззи са много хубави :da_005:
Ирина,добре дошла при нас.Много се радвам,че и ти ще си вчемеш кавалерче :af_089: няма по-мили кученца от нашите!!!
Сега на въпросите ти:категорично казвам,че в България развъдник на тази порода няма все още.В някои зоомагазини има такива кученца,аз купих Бари точно от зоомагазин.Ако ти се чете,можеш да разгледаш по предни страници от тази тема и ще разбереш как всеки един от нас се е сдобил с любимеца си!Лично аз видях Бари на една витрина и се влюбих в него,просто влязох и го купих :af_089: да ми е жив и здрав.Да,за зоомагазините има всякакви мнения.Но аз мисля,че като си купиш кученце от магазин,спасяваш една душа :ba_025:но всеки прави своя избор! Цената варира от 500 до 800лв. поне така знам аз!А най-разпространената окраска в света по принцип е именно кафявата,която харесваш ти.Въпреки че нашите сладури са почти всички трикольорчета.Между другото ние се срещаме с една женска,която скоро трябва да се разгони и плановете ни са да направиме поколение,въпроса е ,че и на двамата ще им е за първи път и няма гаранция,че ще се получи.Ние много искаме малки Барита :af_089:
Дано съм успяла да отговоря на въпросите ти!Успех ти пожелавам в търсенето на кавалерче!
Поздрави на всички приятели от форума от мен и Бари!!!
Кога ще направиме нова среща???

#598 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 April 2009 - 07:15 PM

Ирина, здравей!
В България няма регистриран развъдник на Кавалер Кинг Чарлс шпаниол. В никакъв случай не си взимай кученце от зоомагазин, по обява или борса! Защо може да прочетеш тук:
http://forum.dog.bg/...?showtopic=3344

Като възможност за закупуване ти пращам няколко линка на развъдници в Сърбия:
http://www.scarlett-team.com/
Проследи и тези линкове:
http://www.scarlett-team.com/links.htm

От Хърватска:
http://free-zg.t-com...iers/index.html
http://www.royal-sweethearts.com/

Надявам се, няма да те стресне, че ще трябва да си взимаш кученце от чужбина. Много хора от форума са минали по твоя път и сега се радват на прекрасни домашни любимци!
Успех!

#599 Потребителят е офлайн   Cavalier Spaniel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2009 - 08:10 PM

Valia and Kara,само искам да ви кажа,че от където и да си вземете кученце,нямате никаква гаранция дали то ще бъде здраво!!!И нямате право да налагате на хората личното си мнение по този начин"В никакъв случай не си взимай кученце от зоомагазин, по обява или борса"!!!Всеки си преценя сам как да постъпи!!!Искам да кажа от личния си опит,че повечето кучета,които познавам за закупени именно от зоомагазини и са живи и здрави!
Може да си вземеш куче от развъдник и пак да почине,нямаш гаранция никога!Просто поемаш риска при решението да си вземеш дамашен любимец!

#600 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 24 April 2009 - 08:25 PM

Абсолютно си налагам мнението, защото съм видяла доста от страданията на хора, взели си кученца от зоомагазини и обява. В нашия форум за голдън ретривърите си имаме една тема за истории на хора, сдобили се така с домашен любимец:
http://bulgoldens.co...opic.php?t=1257

Взимайки си кученце от сигурен и проверен развъдник, то бъдещият собственик ще получи информация за направени изследвания на майката и бащата. Ще може да прецени характера от родителите и до колко той отговаря на типичният за породата. Ще може да разчита на развъдчика си при проблеми, при спецификите за отглеждане на породата и т.н. 100% гаранция няма и никога няма да има, но шансът за здраво и хубаво кавалерче е по-голям.
Купувайки куче от зоомагазин, вие спасявате една душичка, но нейно място идва друга още по-изстрадала:

Цитат

За съжаление, точно е обратно от това което мислиш... По принцип кучета в БГ магазини пристигат основно от три дестинации и то:
-70% от Унгария
-10% от Словакия, Чехия, ...
-20% от Сърбия

Кученца купени от държавите от ЕС ( Унгария, Словакия, Чехия) обикновено идват с микробус ( по 50-60 парчета на веднаж) през Румъния и граничен контрол няма. Разбира се, то че им е потекло от държавите от ЕС изобщо не означава че са купени здрави и прави ( да не говорим родословни). Обикновено се купуват на едро по селски пазари в събота и неделя и то почти на кило. Обикновено това са кученца останали след купувачите на едро от Италия, Франция, Испания,..., щото тие повечко плащат.... За тяхно здравословно състояние, качество, възраст не искам ни да говорим... Много рядко се получава покупка на здраво и право куче...
Кученца от Сърбия идват през граница по вече отдавна утъпкани пътеки. Купуват се обикновено от развъдници и развъдчици който произвеждат колкото повече могат или предлагат евтино. Има по някой път и кученца от добрите родители, но за съжаление всичките имат една обща черта: докарват се тук на супер малка възраст, най вече от желание на производителите да се отърват от тях колкото е възможно по рано по много причини... Както се вижда и без ваксини преминават граници безпроблемно...

• (67 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни