Кавалер Кинг Чарлз шпаньол
Публикувано: 03 July 2009 - 11:46 PM
Ох, трудно ми е да пиша, т.к. Оззи се опитва да ме вдигне от компютъра. Качва ми се на бюрото и ме бута с лапа да му обърна малко внимание...
Публикувано: 06 July 2009 - 12:09 PM
Публикувано: 06 July 2009 - 07:18 PM
Еврика.........Някой е чул молбите ни, ние с Кори сме от Варна и се радваме, че вече не сме сами :)
Нашето момиченце също идва от Словакия, вече е на два месеца, когато ни я донесоха беше само на 45 дни.
Имаме си доктор, познат на всички домашни любимци във Варна, казва се д-р Венцислав Тодоров, много сме доволни от него, следваме инструкциите и малката расте и е в много добро здраве. Този петък сме на трета вакцина и с нетърпение чакаме разходките. Също нямаме опит с кавалерчетата, но бързо се учим, защото малката ни зарежда с толкова любов.
Поздрави от Кори на Макс.
Публикувано: 06 July 2009 - 09:30 PM
А може ли координатите на д-ра,че ние още проучваме за добър ветеринар.Искаме вет с опит с Кавалерите.
За 5-те дена, от които имаме Макс напредваме постепенно с изграждането на навици и режим.Имаме проблем само с храненето-малко хапва,за 5 дена смъкна 60 грама ( от 1340 на 1280).Днес започнахме да трошим гранулите на дребно и чак сега почна да хапва.
Публикувано: 07 July 2009 - 06:32 AM
Още като си взехме Коринка ни казаха да отидем при доктора за да я види. От магазина ни дадоха Роял Канин стартер с препоръка да я храним с него, но док каза че тя е много стресирана от пътя и е по добре да започнем с варен ориз и малко пилешко месце, като слагахме по две три гранулки в купичката. Ориза помага против разстройство. Така я захранихме и на втората седмица минахме само на гранули. Сега умира за Роял Канин стартер и е много лакума. Док я обезпаразити външно и вътрешно, на втората ваксина и дадоха пак от лекарството за вътрешни паразити.
От магазина ни препоръчаха тоалетната за кученца с памперсите и капките, не върши работа, идеална е за игра :) Трябва много търпение и внимание за тези работи. За сега това, ще пишем пак, че бързаме за работа.
Не сме виждали други кавалерчета във Варна, на вас кой ви донесе маника?
Публикувано: 07 July 2009 - 09:04 AM
Публикувано: 07 July 2009 - 09:21 AM
Поздрави
Публикувано: 07 July 2009 - 06:21 PM
Публикувано: 07 July 2009 - 08:50 PM
asg, в Jul 7 2009, 05:21 PM, написа:
Много е игрив и жизнен,но за не повече от 20 минути.После се изморява и заспива.
Днес спи направо цял ден.Нормално ли е това?Взех да се притеснявам.Да не би да се
претопля-засега докато се учим с тоалетната живее на терасата,която е остъклена.
Не се притеснявайте :) Макс е много мъничък още и е нормално да се изморява бързо, но е възможно и жегата да не му се отразява много добре, затова нека винаги да си има сенчесто местенце и студена водичка :) Следете го дали поема достатъчно течности, защото обезводняването прави кучовците лениви. Успех в отглеждането! Уверявам Ви, че всяко усилие ще Ви бъде заплатено стократно от чаровния Макс :)
Публикувано: 10 July 2009 - 06:44 AM
Поздрави от Коринка на всички муцунки.

Вход

Горе
Цитиране +