Цитат
Докато там има 2-3 които се водят за шефовете на поляната, и нашия избягва всякакъв контакт с тях, а при такъв им се подчинява по много непривичен за един бултериер начин.
Определено го депресират. Не знам дали да продължавам да го водя там, да не му влияят зле на изграждането на характера.
И аз имах такъв проблем, при това пак с немски овчарки. Кучката ми - стаф, като малка беше подтискана от няколко такива. Избягвах да я разхождам с тях, но веднъж се засякохме и я натиснаха няколко наведнъж. Не бяха я нахапали толкова, колкото я намачкаха и наплашиха. След това и трябваше доста време за да го преодолее. От цялата работа и остана една особена "любов" към черни кучета - овчарки, ротвайлери и добермани. Като ги види и ...
Дори когато се събират за малко, кучетата са си глутница - с всичките и невидими схеми на доминиране и подчинение. Натискат твоето, защото не показва с езика на тялото, че приема безприкословно структурата на глутницата. Ако го оставиш, един ден ще покаже кой е лидера, но знаеш какъв сеир ще е.