Dog.bg Форуми : изложби

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (68 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

изложби

#941 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 30 September 2009 - 04:58 PM

Цитат(DOWNFACE @ Sep 30 2009, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Честито на победителите!!!
А как се представиха останалите 3 Булита?
Някой знае ли?

г-жа съдийката им е дала "диск" и аут, зад борда на кораба... ab_041.gif
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#942 Потребителят е офлайн   LAND SHARK II Икона

• Група: Изгонени

Публикувано: 30 September 2009 - 07:58 PM

Цитат(TORMENTOR @ Sep 30 2009, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поради каква причина?

#943 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 October 2009 - 01:33 AM

Цитат(LAND SHARK II @ Sep 30 2009, 06:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(TORMENTOR @ Sep 30 2009, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Поради каква причина?

Незнам бе, да не съм бил там !!! ab_041.gif Злите езици викат, щото и заприличали на БРАЗАЯ в устите! ud_009.gif Ха, ха, ха...
User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#944 Потребителят е офлайн   DOWNFACE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 01 October 2009 - 08:08 AM

Странно... Явно вече съдят Бултериерите по други параметри.
User's Signature

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!

Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel

#945 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 08:47 AM

Цитат
Незнам бе, да не съм бил там !!! ab_041.gif Злите езици викат, щото и заприличали на БРАЗАЯ в устите! ud_009.gif Ха, ха, ха...

Кучетата не са дисквалифицирани (въпреки препоръката да се направи от страна на наблюдаващия изложбата), но не са отсъдени, т.е. те са само описани. Причината - обратна захапка.

п.п. това е доколкото знам, но собствениците най-добре могат да кажат какво им пише в оценителните листове.

п.п.2 "Челюсти: Зъбите са здрави, чисти, силни, с добра големина, равномерно разположени с плътна захапка като ножица, освен това горния ред зъби плътно покрива долния без наличие на празнини и зъбите са поставени в челюстите вертикално. Устните са сухи и добре прилепнали."
User's Signature

Качена снимка

#946 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 11:04 AM

@ фех -
Притежавали сте бултериер, или само цитирате стандарт на порода, която сте виждали отдалеч?
Хората които пишат тук познават стандарта, както и особеностите на бултериера.

#947 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 11:16 AM

Бултериер не, но родословно куче да.
Аз знам, че се оценява съобразно стандарта. Не знаех, че за вашата порода има различни правила.
Всъщност на изложба под егидата на ФСИ мисля правилата са еднакви за всички. Ако не е така ще се радвам да ми обясните как се отсъжда бултериер не отговарящ в някаква степен на стандарта wb_052.gif
Не претендирам нито да съм спец по булове, нито да съм съдия. Правилата, които аз знам са такива. С моето куче ходя на изложба и знам, че ще ме съдят по тях.
На специализирана изложба може би се съди по друг начин, но на ЦАЦ и ЦАЦИБ правилата са си правила, защо се засягате?

п.п. ако видът на захапката не е важна за породата и селектиращите породата защо не индикирате промяна в стандарта?
User's Signature

Качена снимка

#948 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 11:55 AM

Цитат(фех @ Oct 1 2009, 09:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Бултериер не, но родословно куче да.
Аз знам, че се оценява съобразно стандарта. Не знаех, че за вашата порода има различни правила.
Всъщност на изложба под егидата на ФСИ мисля правилата са еднакви за всички. Ако не е така ще се радвам да ми обясните как се отсъжда бултериер не отговарящ в някаква степен на стандарта wb_052.gif
Не претендирам нито да съм спец по булове, нито да съм съдия. Правилата, които аз знам са такива. С моето куче ходя на изложба и знам, че ще ме съдят по тях.
На специализирана изложба може би се съди по друг начин, но на ЦАЦ и ЦАЦИБ правилата са си правила, защо се засягате?

п.п. ако видът на захапката не е важна за породата и селектиращите породата защо не индикирате промяна в стандарта?

Ами общоприето от ВСИЧКИ ремонирани и ЗАПОЗНАТИ с особеностите на бултериера съдии е, че захапката на куче след 2-3 годишна възраст не се гледа и оценява.Бултериерите масово обръщат захапка до тази възраст.Причините са ясни.
Не е много редно да се изказва човек, който не е запознат в детайли.Правилата, по които се съди не са едни за специалките, а други за CAC/CACIB изложби.Ако имам пред мен в ринга 2 кучета - едното с обратна захапка, другото с ножицовидна, и ако първото конструктивно е отличен булетриер, с хубава глава, здрав, заъглен, с коректни линии, а другия е добре изглеждащ, но не достатъчно мощен, с по-лека конструкция и не толкова добра глава, с отлично заъгляване, то бих сложил първия на призовото място!
Това, че един съдия започва да съди едно куче от към зъбите само показва колко е съдия той... ea_103.gif
При типичен представител на породата, не мисля, че една захапка би трябвало да е решаваща...

Да не говорим, че на доста БГ съдии им се налагат да съдят породи, които виждат за максимум трети път...И пишат глупости в оценителните листове!
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#949 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 01:02 PM

Правилата са си правила. Относно тях и типа изложба имах предвид друго. На една специалка се търси съдия с изключителен интерес и име в дадената порода. Той може, а съответно е и търсен заради това, защото може и преценява куче извън писания стандарт. Той не мери само красотата на индивида, но го преценява и като селекционен и развъден потенциал в известна степен. Пък и да не забравяме, че ЦАЦ и ЦАЦИБ-а са кандидатури за Шампион по красота и предвид множеството отсъждани породи на едни такива изложби заобикалянето на стандарта става по-трудно.

Но при условие, че е имало булове не само отговарящи на стандарта, но определено хубави кучета, невиждам проблем в отсъждането. В крайна сметка си е отсъдено по вашия стандарт. За това и писах, че ако смятате, че не отговаря точно на породата то вие сте тези дето да работите и индикирате промени в него.
Пък и точно днес май тук някъде (във форума) четох, че всеки може да избере дали да отиде да бъде оценен от даден съдия или не и че в ринга съдиата е този дето тълкува стандарта, а там за захапката си пише ясно и съдията е този дето преценява как да отсъди разминаването със стандарта.
User's Signature

Качена снимка

#950 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 01:06 PM

Цитат(фех @ Oct 1 2009, 12:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Правилата са си правила. Относно тях и типа изложба имах предвид друго. На една специалка се търси съдия с изключителен интерес и име в дадената порода. Той може, а съответно е и търсен заради това, защото може и преценява куче извън писания стандарт. Той не мери само красотата на индивида, но го преценява и като селекционен и развъден потенциал в известна степен. Пък и да не забравяме, че ЦАЦ и ЦАЦИБ-а са кандидатури за Шампион по красота и предвид множеството отсъждани породи на едни такива изложби заобикалянето на стандарта става по-трудно.

Но при условие, че е имало булове не само отговарящи на стандарта, но определено хубави кучета, невиждам проблем в отсъждането. В крайна сметка си е отсъдено по вашия стандарт. За това и писах, че ако смятате, че не отговаря точно на породата то вие сте тези дето да работите и индикирате промени в него.
Пък и точно днес май тук някъде (във форума) четох, че всеки може да избере дали да отиде да бъде оценен от даден съдия или не и че в ринга съдиата е този дето тълкува стандарта, а там за захапката си пише ясно и съдията е този дето преценява как да отсъди разминаването със стандарта.

Пишеш така, все едно си съдия...Основното, което ТРЯБВА да гледа един съдия е принадлежността към породата - тип, конструкция, глава, ъгли, линии, излъчване, движение, зъби.Точно в този ред.Е, къде са зъбите?В началото или в края? smile.gif
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#951 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 01:18 PM

Ок зъби, на които и ред да са, противоречат на стандарта, т.е възприема се като дефект.
Съдията в ринга съди спрямо стандарта.
В ринга е имало кучета, хубави кучета отговарящи на стандарта - оценени са и са класирани подобаващо.
Отделно има достатъчно много, хубави и правилни кучета за да се толерират кучета с недостатъци дори недостатъците им да са в края на изречението :)
И не, не съм съдия, но приемам оценката на моето куче с ясното съзнание, че то е съдено спрямо стандарта, останалите в ринга и виждането на съдията, защото аз записвам моето куче да се отсъди от този съдия и не роптая и не обиждам съдията. Между другото това май си ни е балканска черта, не знам другаде да съдият отсъждането на даден съдия.

Всъщност, как би оценил ти animal тези екземпляри, все пак си навътре в породата и как би ги класирал? Аз наистина не претендирам да съм наясно с вашата порода.
User's Signature

Качена снимка

#952 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 01:56 PM

Цитат(фех @ Oct 1 2009, 12:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ок зъби, на които и ред да са, противоречат на стандарта, т.е възприема се като дефект.
Съдията в ринга съди спрямо стандарта.
В ринга е имало кучета, хубави кучета отговарящи на стандарта - оценени са и са класирани подобаващо.
Отделно има достатъчно много, хубави и правилни кучета за да се толерират кучета с недостатъци дори недостатъците им да са в края на изречението :)
И не, не съм съдия, но приемам оценката на моето куче с ясното съзнание, че то е съдено спрямо стандарта, останалите в ринга и виждането на съдията, защото аз записвам моето куче да се отсъди от този съдия и не роптая и не обиждам съдията. Между другото това май си ни е балканска черта, не знам другаде да съдият отсъждането на даден съдия.

Всъщност, как би оценил ти animal тези екземпляри, все пак си навътре в породата и как би ги класирал? Аз наистина не претендирам да съм наясно с вашата порода.

Не съм ги виждал на живо => няма как да ги отсъдя!
Обясних ти КАК ТРЯБВА да съди един съдия, щото съм бил такъв, това е.Ако искаш да си добър съдия, преценяваш ПЪРВО положителните качества, породността, конструкцията...най-накрая е "ама то има обратна захапка, значи аут!".Когато сравняваш 2-3 кучета, първо ги сравняваш по плюсовете, после по минусите.
Какво ни е "балкнаското" не знам, аз се гордея с всичко "балканаско" в мене ab_041.gif
Всъщност, защо постоянно се намесваш в порода, която ти е непозната?Ако те интересува нещо - питай, но не ни поучавай-става маалко смешно.
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#953 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 02:26 PM

Отговорих на конкретен въпрос, от там се зачепка принципна дискусия. Относно непознатото, ми нещо днес ни е непознато утре не е. Хубаво е човек да е поне мъничко смирен. Предпочитам да гледам, слушам, чета и да не се правя на нещо дето не съм. А за питане нямам нужда. Смята, имам наблизо достатъчно вещи лица и сред вашата порода, които мога да питам на живо mc_004.gif А относно намесването, няма как да се популяризира една порода, ако не й се намесват недотам запознати rc_036.gif
Но незнам защо прецени, че първо са видяни зъбите? Още не съм виждала съдия да започва от захапката. В случая кучетата са описани, стига се до захапката става скандал в ринга по въпроса тъй като собственика не е съгласен с констатацията, вика се наблюдаващия изложбата, който обърнете внимание препоръчва дисквалификация, но съдията не ги дисквалифицира, просто не им дава оценка. Та така, като не искаме да ни съди даден съдия не се показваме пред него, за това не е нужно да си спец в дадена порода, нали?
Та аз имах предвид, че просто правилата не са нарушени, няма как когато се върви по стандарта.

User's Signature

Качена снимка

#954 Потребителят е офлайн   kaloqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 03:20 PM

Аз бях на изложбата и не мисля да коментирам решението на съдията или "наблюдаващият изложбата" - право е на всеки съдия да отсъди по свое усмотрение.
Това не означава, че отсъждането е вярно или грешно- това е мнението на съдията в ринга!

Не видях да е станало скандал в ринга, хората които си извеждаха бултериерите споменаха какво знаят и какво очакват за отсъждане. Не са коментирали решенията на съдията! Коментарите бяха в посока специфичност на бултериера!
Аз лично съм чувал от алл-роунд съдия - "много е хубаво кучето, с леко криви крака, също като булдог, много мощно- отличен".
А са ми разказвали, че съдии са понижавали оценка заради "много тесни очи", "прекалено мощна глава".

Едва ли има смисъл да зщитавате нещо/някой без даже този някой да е обвинен!

#955 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 03:33 PM

Ех, от къде се тръгна, къде се отиде...
Ми какво да кажа, попитаха нещо, отговорих. Пък то се почна един дебат.

Но тук сме на едно мнение:
"... и не мисля да коментирам решението на съдията или "наблюдаващият изложбата" - право е на всеки съдия да отсъди по свое усмотрение.
Това не означава, че отсъждането е вярно или грешно- това е мнението на съдията в ринга!..."

Иначе нищо не защитавам, просто за принципи си говорехме и за леката ирония по повод отсъждането.

Поздрави! rc_036.gif
User's Signature

Качена снимка

#956 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 04:22 PM

Цитат(фех @ Oct 1 2009, 01:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В случая кучетата са описани, стига се до захапката става скандал в ринга по въпроса тъй като собственика не е съгласен с констатацията, вика се наблюдаващия изложбата, който обърнете внимание препоръчва дисквалификация, но съдията не ги дисквалифицира, просто не им дава оценка.Та така, като не искаме да ни съди даден съдия не се показваме пред него, за това не е нужно да си спец в дадена порода, нали?

Извинявайте,че се намесвам в разговора ви,обаче феx откъде да знаем,че съдята не е запознат с породата? Особено,ако е 'нова звезда' сред съдийската гилдия...но дори и да го познаваме,откъде да сме сигурни,че ще съди точно и правилно? smile.gif Ще ти дам пример с Евро дог шоу 2007 и по-специално 'нещата' случили се при дого аржентино.Съдията е Р. М. Алкрудо,добре известен спец по породата,та той дава 'уникални' оценки на кучета,за да може негов познат да спечели класа.Аперо,вицесветовен шампион в клас междинен получава оценка,която е меко казана смешна,а класа го печели куче с тумор на крака,което едвам ходи,тича и стои в стойка...
Та да се върна към темата,дори и съдията да е спец,това гарантира ли ни,че ще съди точно?

rc_036.gif
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#957 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 04:28 PM

Цитат(LilTed @ Oct 1 2009, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(фех @ Oct 1 2009, 01:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
В случая кучетата са описани, стига се до захапката става скандал в ринга по въпроса тъй като собственика не е съгласен с констатацията, вика се наблюдаващия изложбата, който обърнете внимание препоръчва дисквалификация, но съдията не ги дисквалифицира, просто не им дава оценка.Та така, като не искаме да ни съди даден съдия не се показваме пред него, за това не е нужно да си спец в дадена порода, нали?

Извинявайте,че се намесвам в разговора ви,обаче феx откъде да знаем,че съдята не е запознат с породата? Особено,ако е 'нова звезда' сред съдийската гилдия...но дори и да го познаваме,откъде да сме сигурни,че ще съди точно и правилно? smile.gif Ще ти дам пример с Евро дог шоу 2007 и по-специално 'нещата' случили се при дого аржентино.Съдията е Р. М. Алкрудо,добре известен спец по породата,та той дава 'уникални' оценки на кучета,за да може негов познат да спечели класа.Аперо,вицесветовен шампион в клас междинен получава оценка,която е меко казана смешна,а класа го печели куче с тумор на крака,което едвам ходи,тича и стой в стойка...
Та да се върна към темата,дори и съдията да е спец,това гарантира ли ни,че ще съди точно?

rc_036.gif

Трябва да сте наясно, че субективизъм има.
Кой, защо, кога, как - всичко лежи на човека все пак.Ако иска да толерира- толерира, ако не иска - съди като специалист.Примери и от по-ново и от по-старо време, и наши и чужди има доста...
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#958 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 08:34 PM

Цитат(kaloqn @ Oct 1 2009, 02:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз лично съм чувал от алл-роунд съдия - "много е хубаво кучето, с леко криви крака, също като булдог, много мощно- отличен".

...еееее, айде сега,
Цитат
"леко криви крака, също като булдог"

направо не е честно, булдога не трябва да е с криви крака, даже това си е чист недостатък!
...за останалото, съм съгласна с всички познаващи породата- бултериер!

#959 Потребителят е офлайн   Виктория Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2009 - 09:55 AM

Male -World Winner -Jensi Pajar
Female -World Winner- Nansy New Star Timar
reserves -HERKULES Klopo´s and NELLY NAVARA Timar

#960 Потребителят е офлайн   jockitch Икона

• PALACHA
  • PipPipPip
  • Interests:A.P.O.C.A.L.Y.P.T.O
Публикувано: 10 October 2009 - 10:06 PM

Цитат(фех @ Oct 1 2009, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Още не съм виждала съдия да започва от захапката.

На прдната специалка wb_052.gif започна от там и стигна до там ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ужасТ

• (68 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни