Dog.bg Форуми : Спрингер и велш спрингер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спрингер и велш спрингер спаньол

#21 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 March 2007 - 09:02 AM

galsteg(някога трябва да си кажеш и истинското име l) )сигурна съм, че ако се свържеш с Dusko и имаш търпение, ще имаш прекрасно кученце! Знам, че желанието да имаш кученцето сега, в този момент е много силно, но то понякога играе лоша шега. Има хора, за които кучето е просто предмет за размяна, за печелене на пари, от такива се пази! Докато чакаш, може да запълваш времето с четене за породата - стандарт, особености, темперамент, предназначение и т.н. Това ще е от полза и за теб и за бъдещия мъник. 1super
На мен ми се ще да науча повече неща за спрингера. Ако имаш информация, давай! Все пак сме от една група...8-ма породна група! Там са голдъните, лабрадоите, кокерите и т.н. Със сигурност обединяващото, освен ловното им предназначение, е че никога не порастват, големи са дечковци d)
За голдъна, с удоволствие ще си говорим! Каквото те интересува, питай, не че съм специалист, поназнайвам някои неща. Ако искаш може да пишем в темата за голдъните, за да не разваляме тази, посветена на спаниолите.
yani4ka, цената която спомена е минималната, но всичко зависи от развъдчика. Това е горе-долу цената на родословен, със всички изследвания за наследствени болести, чип и ваксини. Но както казах всички зависи от развъдчика, той определя и дали на теб ще даде кученцето си.
Толкова от мен, че се отплеснах!
Поздрави на всички малки и големи bravoS

#22 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2007 - 08:20 PM

Здравейте и извинявайте, че два -три дни нямах време да ви пиша.
yani4ka, браво на теб. Как се справяш с трите си и то много различни гадинки. Трябва да имаш време за всяко едно. Аз едвам смогвам да надвия на Дейзи. Тя просто не ме оставя на мира, само да ме види, тежко ми горко. Тези дни стана нещо интересно. Дойдоха нейните стопани на гости в къщи и тя започна да ги лае. Много не им стана хубаво, но какво пък се сърдят, явно животното усеща кой го обича и кой го пренебрегва.
Радвам се за те би твоите животинки. Евала ти давам bravoS !
Кофти, че времето го дават дъждовно през почивните дни, няма да можем да се разходим с Дейзи, но карай, има и такива дни.
Радвам се също, че впечатлението създадено у мен от теб, че си тъжна, НЕ Е ВЯРНО super best !
Какво ти направи впечатление, че питаш на колко съм години? Незнам , редно ли е да казвам? Дали няма да е по-добре, без допълнителни персонални конкретизации! Незнам s) !!!

#23 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2007 - 08:39 PM

Valia & Kara , здравей!
Името ми е близко до псевдонима ми, така, че ако се позамислиш, можеш да го познаеш, но ако не успееш, ще се обадиш.
Да си призная, незнам кой знае какво за английските спрингер спаньоли. То ... просто няма или аз поне не намирам кой знае каква информация - чела съм само за начина на хранене, развитие, поколение, от части характерни особености. Това не ме впечатли. Аз обичам когато имам животно, да го наблюдавам, да му следя навиците и може би, това ми дава повече информация за характера на животното. Имали сме и други кучета, но тази порода е най-внимателна, обичлива, игрива и... още какво ли не. Просто съм се възхитила, нищо че прави от време на време,по всяко време, били, то аз за това, още повече я обичам. В началото на тази тема, Hustypower (много Благодаря на Hustypower) е прикачил снимка на първия спрингел спаньол в България. Просто "моята" Дейзи е копие на тази прикачена снимка.
Стига толкова, че ще те отегча. За сега чао wink .

#24 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 March 2007 - 09:52 PM

Еми не ми е голям проблем.Тя кучката е на 11 години и не иска кой знае какво.Не е като малко куче.Не че не и се обръща внимание,тя просто не го иска.Предпочита да си спинка.За заека също нямам проблеми.Него го имам от 4 години и съм му свикнала на маниера.Проблем е само като му мия клетката че е много голяма,но и с това свикнах.А за мишока той ми е от няколко месеца и още му свиквам,ама се справям добре и с него.Сега ще заминавам за няколко дена във Варна и незнам как ще се справят нашите.Със кучето нямат проблеми,заека също,но мишката bl) А за възраста просто любопитство.Аз не си крия моята.Има ми я в профила.

Айде разказвай сега повече за Дейзи,че размихме темата w)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2007 - 07:58 PM

Здравей yani4ka!
Ще задоволя любопитството ти - на 36 г., но акълът ми е на ...., няма да уточнявам. Омъжена съм и имам дъщеря на 10 г. и сме си големи приятелки.
Сега ще ти кажа Дейзи каква беля направи днес:Има си "гарсониера" в която живее.От едната страна има струпана подредена камара цигли и тази сутрин като излизам да я храня и като поглеждам - няма я bl) . Изтръпнах. Като й извиках по име, какво да видя, тя тича d) по покрива на къщата, като котка и се върна обратно в къщата си по най-невероятен начин, накрая следе в гарсониерата си по тия цигли. Жива енциклопедия.
Открих информация в темата "Кокерите - най палавите..." в този форум за развъдници на кокерите като порода - в Сърбия. Сега чакам евентуален отговор за цени и разни други.
Приятно изкарване във Варна super best .

#26 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2007 - 06:04 PM

Ей голяма калпазанка тази Дейзи d) Какви ги твори.Мойта вече я мързи да прави бели.Ама то нормално това за Дейзи като е още бебе.Ще и свикнете.
В темата за кокерите намери инфо за спрингер или се насочи към кокер?
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2007 - 07:37 PM

Здравей yani4ka!
В темата за кокери, се пишеше специално за английски кокер и други кокери, но аз отправих запитване, относно английския спрингер спаньол, на което запитване получих отговор,че много рядко се срещат спаньолите,дори на еднта изложба в Крагуевац на специалка за спаниели, имало 3 кучета, английски спаньлои, които били от Белград. Но ще се постараят да ми намерят някаква информация.
Така си и знаех. Отдавна се ровя тук-там,но относно английския спрингер спаньол информацията е много оскъдна и за това реших да започна да си кореспондирам чрез "dog bg" с хора и ето, че научавам нови неща и ми е интересно. А и да си призная, имам нужда така с някого да си споделям, тъй като прекалено ми е ангажирано ежедневието с разни други откачени неща и в момента когато си пиша с теб, се разнообразявам, защото ми е приятно да говорим за тия палавници.
Тази вечер например се скъса да тича по двора, хвърляхме пръчка, носи я, но накрая започна да се глези и да заобикаля всички борчета и градинки в двора, докато ми я донесе. После легна в мене (аз я научих да я чеша) и започна да се глези, а това означава"чеши ме".То не бяха целувки, то не бяха прегръдки с лапи. Размазах се от кеф.

Да видим каква информация ще получа, интереснно ми е да разбера и ще ти пиша. Разкажи ми за твоето куче, нищо,че е на 10 г. и ние си имаме друго куче, което е на 16 г.,беше много див-крътоска между немска овчарка и канадски вълк, нещо разкошно, но сега явно годинките и при животните си оказват влияние, не е както преди.

#28 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 April 2007 - 09:29 PM

Ей голям кеф да имаш малко куче в къщи.Аз имам голям мерак да гледам мялко куче,но нямам време.Мисля като отида да следвам да си купя,ама не се знае още.Чак на мен ми става забавно като чета как се държи Дейзи.

А за моето куче,мии какво да ти кажа.Тя не е много по послишанието,ама какво да се направи,като никой не се е занимавал с нея докато е била малка.Иначе преди обичаше да си играе.А пък щом става дума за лигавене равни няма.И е ламя и половина.Само гледа да яде. w) w) w)

Айде като ти дадът мякакво инфо от кокерите,кажи че ми е интересно.И ако можеш да пуснеш някоя снимка на Дейзи w) .

Ако имаш скайп или ICQ може да ми ги пуснеш на лично да си говорим и там 1super .

Ще драсна пак като се върна от Варна.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2007 - 07:51 AM

Здравей yani4ka!
Имам два скайпа и две кю-та.Ще ти напиша първо двата,на които можеш да ми пишеш от 08,00 ч. до 17-00 ч.,а другите два-след 17,30 ч.насетне.
1/ скайп galya1904, icq galsteg 329-579-950
2/скпап stifipigi , icq stef 382-428-261 (те са на дъщеря ми,но това не е проблем).Само ме предупреди,за да мога да знам,че си ти.
Имали сме много кучета,все сме ги вземали от малки и съм ги гледава вътре,а в последствие навън, но винаги нещо става с тях.Не ни върви.Дано с Дейзи да няма проблеми,защото вече наистина ще се почувствам много нещастна.
Когато се върнеш от Варна,обади се. Ние с Дейзи ако направим друга фантасмагория, веднага ще те уведомим. Тъкмо ще ти въздействаме,че да си вземеш и ти малък кокерски кучек d) .

#30 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2007 - 07:53 AM

Valya & Kara, къде изчезна?
Немога да намеря темата за голдъна a) !
Може и да не съм я видяла, но ако ми окажеш съдействие, ще е по-добре.Те също са ми слабост,но може би няма да мога да си го позволя.
Поздрави от мен и Дейзи!

#31 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 April 2007 - 09:04 AM

Съжалявам, че не съм писала, но нямам интернет. Както и да е...прочетох в темата на кокера, че си се свързала с правилните хора за спрингер! Вярвам, че те ще могат да ти помогнат w)
За голдъните може да прочетеш тук:
Клубен форум
или
БГРК

Аз чета си дивотиийките на Дейзи! d) Така трябва да е малката сладурана, щастлива и луда
Поздрави от мен!

#32 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2007 - 08:38 AM

ок!
Разходих се из Клубния форум и БГРК, дори тук там драснах нещичко.
Не познавам лично характера на голдъна,но мисля,че ще се справя и с тая порода,ако мога да си взема.
Аз и на спрингера не познавах характера, но когато заживяхме в "едно домакинство", всичко се подреди. Коренно различни са от тия кучета, които съм имала. Установих, че Спрингерите,а може би и кокерите като цяло (кокер не съм имала) са много на първомясто красиви (всички са красиви) - гальовни, глезени, любопитни,милички,игриви и много послушни.

#33 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 April 2007 - 05:34 PM

Здравейте,аз се завърнах днеска b) Как е малката сладка Дейзи.Някоя нова дивотийка не е ли направила?

За това което се е случвало с предишните ти кучета,кофти.Но не си мисли че и с Дейзи ще е така.Гледай положително на нещата w)

Айде сега кажи как вървят нещата с търсенето на спрингерче или кокерче или голдънче.Вече се обърках какво точно искаш r)
User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2007 - 07:55 AM

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ НА ВСИЧКИ!!!
Надявам се, че сте изкарали хубаво.
yani4ka, как е морето?
С Дейзи си бяхме на вилата в едно китно балканско селце.
Играхме, тичахме и щуряхме.
Най-смешното беше, че я заведохме (с нас имаше 4-5 деца) до реката на разходка.Много беше смешна, защото установих, че се страхува от водата. Голям зор беше, докато се престраши да стъпи с предните си лапи. А когато я къпем в банята, няма страх от водата,а на реката направи сто кръгчета, разтрепера се от страх и най-накрая реши, че не е толкова страшно и си натопи муцунката. bravoS на Дейзи! А после да видиш какво става - d) тичане през глава с децата, то от мен просто нямаше нужда.
Досега не съм имала куче, което да се страхува от реката.

Любопитствам за голдъна, защото ми е интересно и ги харесвам.
Но за покупка не съм сигурна,защото били скъпички.
Относно кокерите - харесват ми, но спрингера по ми харсева, защото става по едър, макар, че са от една и съща порода и доколкото знам са причислени към осмата група от поридите кучета, но определено не искам кокер.

Това е за сега от мен.Пуснала съм ти скайповете и кю-тата си по-нагоре в темата,ако искаш,обади ми се по тях.

#35 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 April 2007 - 11:11 PM

Воистина Воскресе!
Ами ако питаш за морето във Варна добре.Ако питаш за морето в Бургас(от Бургас съм) пак добре 1super
Доли също се плаши от водата.Независимо дали в банята или в морето.Не я обича.Ей налудял се е дребосъка.
Аз определено искам да си взема голдън,ама също така определено ще трябва да чакам няколко години.Дано си намериш спрингерче както искаш.
За скайповете и кютата съм ти пратила запитване за пълномощно.
Ако имаш нови снимки на Дейзи качвай да я глдаме как расте.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 07:59 AM

относно снимките, нямам апартче и сега (другата седмица) имаме семеен празник и ще си купим нов, тъй като претърпяхме грабеж в къщи и измежду всички други неща, са взели и фотоапарата тия идиоти.
Като го купим, аз ще снимам Дейзи, но щя трябва да зачета по форума тук-там, как се качват снимки, аз и това незнам, направо съм гола вода.А ако не ти представлява трудност и ако знаеш, когато си вземем апарата, ти ще ми казваш какво да правя, че съм много зле.
По тази причина само гледам всички от форума как качват снимки и им се кефя b) на четириногите ушковци от една страна, а от друга ми става тъжно s) ,че нямам фотоапартче и немога да направя нищо.
Приела съм ти полномощните,когато се появиш,можеш да драснеш там.
За сега толкова,поздрави от мен и Дейзи, а снощи докато играха с дъщеря ми навън, първо й спука топката , а след това счупи една роза и още койзнае какво щеше да направи, ако не я бяхме прибрали в "гарсониерата й"

#37 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2007 - 03:06 PM

Ей лудетина е тази Дейзи.Тя на колко стана?За снимките няма проблем ще ти обясня как става.Айде че вече нямам търпение да я видя.А по принцип има ли някакъв шанс тя да си остане при вас завинаги?Да не си я вземат там хората на които е.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2007 - 09:47 PM

Здравей yani4ka!!!
Дейзи е родена на 06.02.2006 г. - значи е на 1 г. 2 м. и няколко дни.
Имайтърпение за снимките, щото моето вече се изчерпа,но ще стискам зъби до другата седмица.
За шанса - надявам се, но все пак нищо не се знае.
За това рано или късно,ще трябва да си вземем друг ушко,че хем да си е наш,хем да не ни е тъжно.
Ох,нямам търпение да ти я покажа,чакам с нетърпение фотоапаратчето,че-е-е-е
да ти я снимам и да я видиш.
За сега чао от мен.Ще се чуем по-късно.Може да ти разкажа за някоя друга случка - например за кучето което ходи по тавана и спи до лампата,или куче алписист,или кой знае какво.

#39 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2007 - 11:12 PM

Тя била голяма,аз си мислех че е бебе още.Абе до другата седмица ще го дочакаш фотоапаратчето споко b) Така и така само ние си пишем в тази тема може да разправяш какви лудории прави Дейзи.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   galsteg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2007 - 12:16 PM

ехо-о-о-о, много е постна тази тема?
Защо така s) ?
Сега ще ви разкажа какво направи Дейзичка тази сутрин, след като я нахраних:След изяждането на съдържанието в купата, помислих, че Дейзичка, ще си се поразходи и ще си полегне, но не.... Това лудото нещо си отвори вратата (която аз трудно отварям) и започна да d) из двора. Няма лошо. Но ме е страх да я оставя цял ден така, защото може да изчезне.
Реших, че ще ме послуша както всеки друг път, когато й викам по име, но... Този път реши, че няма да стане по моята, мина покрай мен, влезе си в "гарсониерата" и отам през едни лабиринти и на покрива на гаража, че от там и на покрива на къщата (вече за кой път) oleeee .
След няколкоминутно обяснение от моя страна, тя склони да се върне обратно. Ще видя довечера, с какво ще ме сюпризира bl) .
Дали всички английски спрингер спаньоли правят така?

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни