Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 13 August 2006 - 03:28 PM
Все пак и те са хора,и те правят грешка!
А не е и за пренебрегване фактът,че доста от тях са самозванци,аматьори!
Само за факт ще дам,че вече бившият ми ветеринарен лекар,се останови,че бе с фалшива диплума!
Без коментар съм!
Но не с това свършва човешката некадърност!
Тя не обхваща само лекарите,които се занимават с нашите любимци,а самите хуманни лекари!
Може би ще се отклоня от темата,но ще дам пример със самият себе си!
Случи се миналата година на 7.7.2004.,(явно 7 не ми е щастливото число l) ).
Понеже имам алергия към някакви си треви,една сутрин,след като се събудих видях,че мъжреца ми се е оголемил дотолкова,че едва дишах!
Отидох на "Уши-нос-гърло" и там веднага ми предписаха лекарство,откоето той веднага спадна!
Въпреки това ме изпратиха на ренген!
И там познайте какво стана.На снимкта излизат образувания,колкото топчета за тенис на маса.
Едва ли не ми акзаха,че имам не един,а два тумура с огромни размери в главата!
Обиколих всички лекари,(алерголози,невролози,оптици), и никой нищо не ми казваше.Само препращаха топката към следващ техен колега!
Бях отчаян и меко казано побъркан!
Все още бях на 12 и само питах:"Ще умра ли,мамо?"
Беше ужасно!
Най-накрая ми издействаха час за скенер в Стара Загора,но нямаше свободни часове за седмица напред!
Не ме питайте как съм живял тази седмица!Бях ни жив,ни мъртъв!
Семейни приятели,специалисти,казаха,че ако имам такива неща,то очите ми са щели да изхвръкнат.Нямалк ое да мога да се движа дори!
Дойде уреченият ден и отидох на скенер,където се видя,че съм напълно здрав!
Какво облекчение беше само!
След това отидохме в клиниката в Казанлък,но не,за да се караме с тях,(въпреки че имах право да ги осъдя),а за да им кажем,че нещо с провизиите на ренгена им не е наред.Оказа се,че материалите им са от най-евтените и долнопробни!
След като разказахме всичко на директорът,той с цялата си наглост каза:"Има и други клинки!Да не сте избирали нашата!Проблемът си е лично ваш!".
Не регирахме по никакъв начин,тъй като не мисля,че трябва да се отвръща на лошото с лошо!
Страшното е,че не съм единственият случай.Оказа се,че за близките 3 години е имало 8 такива!
Жалко,много жлако!
Е,извинавам се за отклонението!
Wyvern,стискам палци за скорошно оздравяване на сладура! super best
Поздрави,Ицо!
Публикувано: 13 August 2006 - 05:59 PM
Цитат
И аз съм страдал от лекарски неточности, но (да чукна на дърво) не чак толкова страшни. Скоро ме оперираха от апандисит, при което е необходимо поставянето на пълна упойка преди операцията. Никой обаче не се сети да ми направи изследване за тази упойка и по този начин направих алергичен шок в операционната. Въпреки, че знаех какво е станало не нападнах лекарката, виновна за това, дори не й казах и дума. Постъпих така, защото знам, че това е огромно напрежение (майка ми и баща ми са лекари). Лошото е, че понякога стават неща, които не могат да бъдат поправени... s)
Това, което написах, разбира се, не включва простата разсеяност и небрежност. Wyvern дано кученцето ти се възстанови по-бързо worthy.

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 13 August 2006 - 07:22 PM
Най-накрая прочетох целия форум и научих много нови неща за породата!
Съвсем сериозно вече се заех с начинането да проуча всичко свързано със сибирските красавци!
Сега искам да попитам експертите нещо! r)
Бихте ли били така добри да обясните на един аматьор като мен,каква е разликата между куче супер шоу класа,шоу клас на местно или международно ниво или клас домашен любимец?
Мерси предварително!
Поздрави,Ицо!
Публикувано: 14 August 2006 - 09:05 AM
Прикачени файлове
-
kai_067.jpg (854.07K)
Брой сваляния: 30
Публикувано: 14 August 2006 - 09:24 AM
Т.е. : "пет" кучето - дори ако има родословие - е "посредствено" от гледна точка на стандарта, с някакви недостатъци или просто не изпъква с нищо. На изложби няма особен шанс да спечели при наличие на конкуренция... с други думи - домашен любимец за игри и забавления, но няма да прави кариера.
Шоу-класата е куче, което няма недостатъци и изпъква спрямо общата маса; куче, което може да спечели на изложба и има смисъл да се показва и да гради кариера.
Оттук вече и шоу класа на местно ниво, т.е. хубаво спрямо местната маса кучета животно, което е "средна ръка" спрямо европейските; и международно, т.е. такова, което и на голяма изложба ще се класира сред по-първите.
ДОНЯКЪДЕ това е свързано с произхода - колкото по-известни и качествени родители и предци има кучето, толкова по-вероятно е да се роди шоу-класа (т.е. не само "стандартно", но и изпъкващо с качествата си); колкото по-посредствени, световно-неизвестни и смотани са родителите му, толкова по-малък шанс за това... Което обаче не значи, че шоу-родителите не произвеждат и пет кученца.
Малко като за сравнение: всякакви "Миски" и моделки.
От 1000 млади девойки примерно 200 стават за моделки, останалите са "посредствени" (не грозни, просто не отговарят на критериите). От тези 200 моделки примерно 20 са толкова фрапантно хубави, че могат да спечелят по-голям конкурс за "Мис"... Но само 2 са ТОЛКОВА хубави, че има смисъл да се явят за "Мис Вселена". Нещо такова.
d)

Публикувано: 14 August 2006 - 09:30 AM
Публикувано: 14 August 2006 - 10:01 AM
Цитат
А сега се изкушавам да попитам още нещо свързано с класовете!
Каква е разликата между куче супер шоу клас и шоу клас на международно ниво?Въобще съществува ли такава?
Поздрави,Ицо!
ами на международно ниво е много трудно...хъм сега като се замисля пресен пример ще бъде Световното изложение в Полша там се очаква една цифра от около 300 350 кучета и то все хубави,нагласени ( ако мога така образно да се изразя ) и тогава вече говорим за конкуренция,състояние на самото куче в деня на изложението r) движения в деня на изложбата въобще много неща зависят на такива изложби от състоянието на хендлера неговата настройка е важна за кучето....хъм,което ме кара да си споня за Пламен когато изкара Уини миналата година на европейското в Тулун...майка беше много притеснена,аз...абе и аз а той незнам какво му е било вътре но беже железен,спокоен и естествено и Уини също....
Така ,че често се получава много хубави кучета да не се класират за финалната четворка (така да го наречем ), което не означава,че кучето не е шоу клас
случват се много неща...може да е супер но два три дена преди изложбата да почне да линее или нещо да се стресне в деня на изложението. А да не забрявяме и процента субективност на съдиите...все пак b)
Публикувано: 14 August 2006 - 10:17 AM
Следващият ми въпрос вече лети към вас! b)
Тъй като аз разполагам с дост голяма къща,която има и не малка градина,а тук понеже гъмжи от експерти по тази порода,искам да ви помоля да ме посъветвате къде да го гледам!Все си мисля,че вкъщи е по-добре,но в някои други теми четох,че хъскитата много обичали да си живеят навън!
Сега очаквам вашото мнение.Мнението на най-запознатите с тази порода!
Поздрави,Ицо!
Публикувано: 14 August 2006 - 10:26 AM
Цитат
Следващият ми въпрос вече лети към вас! b)
Тъй като аз разполагам с дост голяма къща,която има и не малка градина,а тук понеже гъмжи от експерти по тази порода,искам да ви помоля да ме посъветвате къде да го гледам!Все си мисля,че вкъщи е по-добре,но в някои други теми четох,че хъскитата много обичали да си живеят навън!
Сега очаквам вашото мнение.Мнението на най-запознатите с тази порода!
Поздрави,Ицо!
ха пък и аз съм на линия b) и бързо ще ти кажа при факта ,че имаш къща ехе какво по добро от това бъдещото ти бебче пак може да си влеза и в къщата но за хубавата козина е добре да си живее навън. А сега като съвет почни да обезопасяваш двора ако с ограда...да няма дупки,пролуки,железа и т.н. а ако си с дувар е направо идеално за да може хъскито да си дивее и ти да си спокоен.
Публикувано: 14 August 2006 - 10:33 AM
Публикувано: 14 August 2006 - 11:52 AM
През деня сигурно ще е нон-стоп на разходка,(аз нямам спиране),така че предполагам,че вечер ще си я взимам вътре!
Това добре ли е според вас?
Най-добре е свободно да се влиза и излиза,но не знам как ще стане това!
Някакви предложения?
Не мисля,че ще ми разрешат да направя дупка във входната врата! l)
Иначе,да,с довар съм това ми дава предимства!
Публикувано: 14 August 2006 - 02:54 PM
Цитат
bl) ей стига бе оф мойте 20 кво досега да са измрели като мухи n) /оф чукам на дърво / . Породата ни е много жилава и приспособима това не значи че кучетата са фенове на жегите но има къде,къде породи които се чувстват много по зле от жегата....