Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 10 December 2006 - 08:18 PM

In Life only Death is certain.
Публикувано: 11 December 2006 - 04:11 PM
От доста време чета из разни форуми и не спирам да се чудя - защо толкова много хора са на мнение, че хъскитата са глупави?
Аз не съм кой знае какъв експерт, но просто правя сравнение - преди хъскито имах 2 немски овчарки, а преди това и бигъл. Нито едно от тях не успя да научи толкова бързо на основните неща (седни, легни, ела и т.н.), колкото Аякс. Вярно, че имат собствено мнение, ама това не значи по никой начин, че са тъпи.
Та въпросът ми към по-запознатите е - аз ли съм в грешка и наистина са глупави? А ако все пак не са и според вас - защо всички мислят обратното?
Мерси предварително и извинявайте, ако някой вече е задавал въпроса.
Публикувано: 11 December 2006 - 05:04 PM

Публикувано: 11 December 2006 - 06:56 PM
Цитат
Ами ако продължаваш така да го храниш може и да не доживее 2008. Пипни му гръдния кош. Ако не напипваш ребрата работата е много зле и намаляш яденето наполовина.

Публикувано: 11 December 2006 - 07:09 PM
Цитат
Цитат
Ами ако продължаваш така да го храниш може и да не доживее 2008. Пипни му гръдния кош. Ако не напипваш ребрата работата е много зле и намаляш яденето наполовина.
Наполовина? Това е подрастващо куче, такива драстични мерки могат да направят големи бели. Нека се консултира човека с ветеринаря си, така е най-лесно. На някои хъскита е много трудно да се напипат ребра, а много хора нямат опит колко точно от ребрата трябва да се напипват. В крайна сметка едно голямо, мъко хъски може да си е 27-28 килограма без да има ни най-малък проблем, в самия стандарт се приемат до 27 ако не ме лъже паметта. Просто трябва да е съобразено с големината и пола както споменах.
Моля всички, които нямат опит с оправяне на тегло на куче, особено на хъски, първо питайте ветеринарите си- не правете сами нищо, за да не съсипете здравето на кучето! r)
Публикувано: 11 December 2006 - 07:21 PM

Публикувано: 11 December 2006 - 08:28 PM
Цитат
От доста време чета из разни форуми и не спирам да се чудя - защо толкова много хора са на мнение, че хъскитата са глупави?
Аз не съм кой знае какъв експерт, но просто правя сравнение - преди хъскито имах 2 немски овчарки, а преди това и бигъл. Нито едно от тях не успя да научи толкова бързо на основните неща (седни, легни, ела и т.н.), колкото Аякс. Вярно, че имат собствено мнение, ама това не значи по никой начин, че са тъпи.
Та въпросът ми към по-запознатите е - аз ли съм в грешка и наистина са глупави? А ако все пак не са и според вас - защо всички мислят обратното?
Мерси предварително и извинявайте, ако някой вече е задавал въпроса.
В никакъв случай не са глупави! Така може да мислят хора, които нямат такова куче, или не могат да го разберат, възпитат и обучат. Хъскитата са много умни и много бързо схващат. При тях просто по-трудно се постига послушанието. Инстинктите са над всичко, именно това е направило тази порода да оцелее при суровите условия където е създадена. Все пак интелекта и послушанието са различни неща. Хъскито е куче приятел, но не и роб. То има самочуствие, че може да се справя само и не се страхува, любопитно и енергично. Както и хората, то обича да преценява само, а не да му заповядват и да се подчинява на секундата. В този смисъл са своенравни. При тях е определяща силата на дразнителя, и в такъв момент сами взимат решения. За това трябва да се внимава в градски условия с преминаващи коли и котки ... както и на места където има други животни (кокошки, зайци.....)
Не мисля, че всички ги мислят за глупави. Обучението при тях изисква търпение, а резултатите, които постигат са много добри. Така че нега не бъркаме глупостта с послушанието или неспособността на някои хора да се справят.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 December 2006 - 08:33 PM
Цитат
Цитат
Мойто е на 8 месеца а е 19-20 кг, различно отчита понякога .
Това май също е затлъстяване :)
абе като стана дума за затлъстяване .. мойто е на 6 месеца и 6 дена и е 22 килограма b)
На тази възраст (около 6 месеца) едно нормално хъски не трябва да е повече от 16-17 кг.
Стига да не отглеждаш някой "мутант", който и на височина е над допустимото за възрастта.

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 December 2006 - 09:12 PM
Публикувано: 11 December 2006 - 09:28 PM
Цитат
Така е b) Който е имал и дори за малко време хъски, знае много добре, че знаят много добре всичко, че са умни и хитри като лисици, но ... хихи много са упорити и своенравни и са големи дивачета. Абе перфектни са. Ех, така ми липсва моето. s)
Публикувано: 11 December 2006 - 10:24 PM
Прикачени файлове
-
BELLA2_izr.jpg (23.24K)
Брой сваляния: 46
Публикувано: 11 December 2006 - 11:19 PM
Цитат
Ами не знам има ли някаква вероятност да не е чисто хъски защото примерно ако е кръстоска с маламут това обяснява всичко. В случай че е хъски най-добре отидете на ветеринар.

Публикувано: 11 December 2006 - 11:23 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 01:29 AM

Публикувано: 12 December 2006 - 11:52 AM

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +