Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 10 January 2007 - 01:51 PM
Husky Lara е права - 1-2 дни на "хляб и вода" се отразяват много добре. И със сигурност повечко вода (или варианта "обикновена попара", за да не се обезводните).
А по въпроса за тия храни - аз поне мисля, че когато няма качествена храна (тук в Русе често го имаме тоя проблем) е по-добре да яде "попарки", отколкото такива "гръмпита". Май трябва такъв тип храни да се продават с warning като на цигарите bash
Публикувано: 10 January 2007 - 02:03 PM
Цитат
Аз живея до Метро тук понякога се събираме по 6-7 хъскита (като вчера например) и пада голяма игра. Има достатъчно място за бягане без опасност да стане нещо.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 10 January 2007 - 02:20 PM
Цитат
http://knigibg.com/b...hp?book_id=6829
Приятен и ползотворен ден на всички!!
Nevi, случайно майката на вашия Макс да се казва Дизел?
(по родословие X Ni Ra's Diesel, черно бяла също от Варна)

JulyVell Siberians
Публикувано: 10 January 2007 - 02:36 PM
А да, да добавя- наистина внимание с такива храни. По принцип смяната е кофити за коремите им, а и някои несъвсем чудесни храни големи поразии правят. Аз вече свикнах да купувам големи количества и ако съм взела две чувалчета от по 3 килограма, като свърши едното си напомням да купя друго- така винаги има запаси човек. 1super
Публикувано: 10 January 2007 - 09:56 PM
Публикувано: 10 January 2007 - 09:56 PM
Благодаря дя съветите. Ще го спазвам стриткно.
А сега информация - може би по-скоро за Vabank - Елена.
Не съм аз Тайра - това е нашето любимо момиченце, което стана майка. То е детенце на CRY OUT BLACK LISY и ADRIAKERTI WOLF KIDS KITTY, или поне така пише в паспорта му.
Ще ме простите всички ортодокси на породата, но дори и да не е така, моето е незаменимо.
А сега роди 4 фантазии от ALEM, всичките кафяви.
Доколкото знам, Елена, ALEM е дете на LARA, която май пак е твоя.
Но пак повтарям, от когото и да са сигурно ще предизвикам гнева на "пуристите"), по-сладки (и по-вредни) създания от тия 4 бестии няма (с изключение на последното котило на Злата).
Сега, след това признание мое в любов, очаквам от всички вас помощ - защото ми е за първи път и съм практически полудял.
Публикувано: 11 January 2007 - 12:34 PM
Цитат
Питах, защото много ми прилича на Дизел, както и на сестра и Дива.
Дизел за щастие я намериха и си е у дома. Дива обаче изчезна мистериозно на пет месечна възраст през 2003 г. от двора на къщата където живееше. Така че нищо чудно и да имат нещо общо.
Ето пускам тук снимка на Дива (на около 4-5 месеца, преди да изчезне)
Прикачени файлове
-
diva_02.jpg (27.34K)
Брой сваляния: 63

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 January 2007 - 12:37 PM
Цитат
До колкото ми е известно нито Лара, нито сина и Алем имат нещо общо с Vabank. cl)

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 January 2007 - 04:02 PM
Цитат
Цитат
Това е извадка от стандарта. В допълнение мога да добавя /мое мнение / много игриви,свободолюбиви но при добро възпитание в началните месеци стават и добре контролирани.Не стават за пазчи r)
Публикувано: 11 January 2007 - 05:39 PM
Ето още една снимка:
Прикачени файлове
-
PC170626.JPG (189.03K)
Брой сваляния: 29
Публикувано: 11 January 2007 - 07:15 PM
Да усетя ли обида в репликата ти? Аз просто питам за произхода на таткото. В интерес на истината, избрах го спонтанно, без да мисля за родословието му. Но си свърши работата както трябва, съдейки по резултатите.
Пак казвам, може би ще засегна някой от "пуристите", но за мен е не по-малко важно, че съм помогнал за даване на живот на 4 очарователни създания.
Публикувано: 11 January 2007 - 08:36 PM
Казах това защото знам, че произхода на тези кучета не води към кучета от развъдника Vabank.
Бащата на Алем е "Бенджи", внесен от Унгария, но не помня как му беше името по родословие. Майка му както знаеш е Лара, която е с баща Рой, (от Канада), а мисля че майка и се казваше "Дарси" и е от Сърбия. Това е което аз знам. r)

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 January 2007 - 08:42 PM
Цитат
Ето още една снимка:
Именно! Приликата наистина е поразителна и това събуди любопитството ми. Като се замисля в същност минало е достатъчно време, за да може Макс да ни е дори пра внук b) но това сега няма как да го знаем. Ако случайно знаеш нещо за родителите му или в последствие разбереш, можеш да ми пишеш ако искаш на лично съобщение, ще ми бъде интересно. r)

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 January 2007 - 08:49 PM
Цитат
Ето още малко от стандарта:
ТЕМПЕРАМЕНТ:
Темпераментът, характерен за сибирското хъски е приветлив и благ, но също така жив и дружелюбен. То не показва характерните за кучетата пазачи качества на силно чувство за собственост, нито е прекалено подозрително към непознати и не е агресивно към други кучета. От зрялото куче може да се очаква известна степен на резервираност и достойнство. Неговата интелигентност, послушание и желанието му да общува го правят приятен компаньон и изпълнителен работник.
и това също е полезно:
Сибирското хъски притежава интелигентност над средната и независим ум, който може да ни изненада. То има върховна нужда да тича. Неговата структура и енергия му позволяват да прави скокове и да развива учудващо големи скорости. За съжаление това може да го отведе до някое шосе пред преминаваща кола. И тъй като подчинението и послушанието не са неговото амплоа, за собствената му сигурност и за сигурността на другите то не трябва да се оставя свободно. Много часове всекидневна тренировка и разходка дори с нормална походка са му абсолютно необходими, като идеалният вариант е тренировка във впряг или карт за безснежните райони. Буйно по природа, хъскитотрябва да бъде разхождано, тренирано и обучавано предимно на повод. Ако смятате, че едно куче трябвада се подчинява на поглед или закана с пръст, или че трябва да върви по стъпките ви, и че е по-жестоко да го държите завързано, отколкото да го оставите на естествения му инстинкт и да го видите в беда или може би прегазено, тогава може би си струва да изберете някоя друга порода, а не сибирско хъски.
ако случайно те интересува още информация за произхода на породата, можеш да погледнеш тук
d)

JulyVell Siberians
Публикувано: 11 January 2007 - 10:33 PM
Ако "Тайра" е Банановото шейкче, ще се радвам да се видим някой път и да си приберете законния документ 1super ... и да не е тя, пак ще се радвам да си видя дъщеричката.
Братчето - Биг Банг - замина за Македония, но и неговите собственици изчезнаха вдънземя fow
А ми беше (и все още ми е) много любопитно какво е излязло от това кучило - мъчехме се да плодим майката мисля 3 години, веднъж роди 1 бебе и то почина, втория път - 1, което оцеля и замина за чужбина и след това хоп - 9 бебока!!! b)