Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#2801 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2007 - 01:45 PM

Я имало още някой от Варна r) и аз мислех да ходя да я търся но сега вече няма смисъл. Явно ще почакаме още.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#2802 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 01:50 PM

Wywern, ти къде живееш??? Ние сме във Виница и малко ми е проблем слизането до Морската градина :( А и там няма как да пусна кучето свободно защото хуква след всеки, особено ако носи нещо за ядене или просто шумяща торбичка...

#2803 Потребителят е офлайн   daKobold Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 01:51 PM

Bia, и ние имахме подобен проблем - пак от някаква такава странна марка храна.
Husky Lara е права - 1-2 дни на "хляб и вода" се отразяват много добре. И със сигурност повечко вода (или варианта "обикновена попара", за да не се обезводните).
А по въпроса за тия храни - аз поне мисля, че когато няма качествена храна (тук в Русе често го имаме тоя проблем) е по-добре да яде "попарки", отколкото такива "гръмпита". Май трябва такъв тип храни да се продават с warning като на цигарите bash

#2804 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 02:03 PM

Цитат

Wyvern, ти къде живееш??? Ние сме във Виница и малко ми е проблем слизането до Морската градина :( А и там няма как да пусна кучето свободно защото хуква след всеки, особено ако носи нещо за ядене или просто шумяща торбичка...

Аз живея до Метро тук понякога се събираме по 6-7 хъскита (като вчера например) и пада голяма игра. Има достатъчно място за бягане без опасност да стане нещо.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#2805 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2007 - 02:20 PM

Цитат

Относно книгата "Сибирско хъски" на Катлийн Канцлер от поредицата "Моето куче", засега я няма в по-големите книжарници във Варна (вчера пообиколих). Нищо не можаха да ми кажат и кога я очакват. Но пък открих сайт откъдето евентуално може да се поръча. Ето линка:

http://knigibg.com/b...hp?book_id=6829

Приятен и ползотворен ден на всички!!

Nevi, случайно майката на вашия Макс да се казва Дизел?
(по родословие X Ni Ra's Diesel, черно бяла също от Варна)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2806 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 02:36 PM

Bia, ако мога да споделя малко опит с такива проблеми. Смектата е много добра за "разстроено куче". Продават я навсякъде за хора, във всяка една аптека. Попитай ветеринаря си дали я е използвал и какво мисли по въпроса. Моята ветеринарка редовно дава. Смектата е кафеникаво прахче, което се разрежда в чашка вода и служи за "лепенка" на стомаха и червата. Един вид полепва по стените им. Аз я давах навремето половин-един час преди ядене, като натопявах черен хляб в нея. Ветеринарката ми я е смесвала с ориз, за да я изде кучето и. Каквото работи с твоето куче.. После му даваш лека храна, ориз, бяло месо (ако го понесе)- такива работи. Това няколко дни, докато му се стегнат изпражненията и после започваш да вкарваш постепенно друга храна. Ако бялото месо не го е понасяла, сложи само булион и после със захранването вкарай месото и след месото мини бавно на гранули.

А да, да добавя- наистина внимание с такива храни. По принцип смяната е кофити за коремите им, а и някои несъвсем чудесни храни големи поразии правят. Аз вече свикнах да купувам големи количества и ако съм взела две чувалчета от по 3 килограма, като свърши едното си напомням да купя друго- така винаги има запаси човек. 1super

#2807 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 06:39 PM

Huskypower, нашето куче няма родословие, и е донесено от Ловеч. А въпросната Diesel, мисля че преди време бях видяла обява че е изгубена. Какво е станало не знам, дано са си я намерили хората...

#2808 Потребителят е офлайн   гал4енцето Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2007 - 09:19 PM

4.Н.Г. и от мен bgflag Изкам да попитам имали ЖЕНСКО ХЪСКИ около или в Панагюрище r)

#2809 Потребителят е офлайн   Bia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 09:56 PM

hihik & daKobold мерси много :) в момента Айси пие даже прекалено много вода и като се наспи "наводнява" коридора : ) А проблема с изпражненията продалжава. От днес започнах само с попарки и така ще продължа 2-3 дни. ако ли не ще видя какво ще правя. Иначе тя не проявява някакви симптоми на болест. Доста активна и игрива. Изяде ми Пумите (маратонките). И хич не се хаби когато играем хапе доволно. Дано се оправи мерси още 1 път

#2810 Потребителят е офлайн   tayra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 09:56 PM

Golden Zlate,
Благодаря дя съветите. Ще го спазвам стриткно.
А сега информация - може би по-скоро за Vabank - Елена.
Не съм аз Тайра - това е нашето любимо момиченце, което стана майка. То е детенце на CRY OUT BLACK LISY и ADRIAKERTI WOLF KIDS KITTY, или поне така пише в паспорта му.
Ще ме простите всички ортодокси на породата, но дори и да не е така, моето е незаменимо.
А сега роди 4 фантазии от ALEM, всичките кафяви.
Доколкото знам, Елена, ALEM е дете на LARA, която май пак е твоя.
Но пак повтарям, от когото и да са сигурно ще предизвикам гнева на "пуристите"), по-сладки (и по-вредни) създания от тия 4 бестии няма (с изключение на последното котило на Злата).
Сега, след това признание мое в любов, очаквам от всички вас помощ - защото ми е за първи път и съм практически полудял.

#2811 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2007 - 12:34 PM

Цитат

Huskypower, нашето куче няма родословие, и е донесено от Ловеч. А въпросната Diesel, мисля че преди време бях видяла обява че е изгубена. Какво е станало не знам, дано са си я намерили хората...

Питах, защото много ми прилича на Дизел, както и на сестра и Дива.
Дизел за щастие я намериха и си е у дома. Дива обаче изчезна мистериозно на пет месечна възраст през 2003 г. от двора на къщата където живееше. Така че нищо чудно и да имат нещо общо.
Ето пускам тук снимка на Дива (на около 4-5 месеца, преди да изчезне)

Прикачени файлове

User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2812 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2007 - 12:37 PM

Цитат

Доколкото знам, Елена, ALEM е дете на LARA, която май пак е твоя.

До колкото ми е известно нито Лара, нито сина и Алем имат нещо общо с Vabank. cl)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2813 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 02:59 PM

Здрявейте били ми разказъл някой за характера на Хъскитата и тяхните способности.

#2814 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 11 January 2007 - 04:02 PM

Цитат

Здрявейте били ми разказъл някой за характера на Хъскитата и тяхните способности.

Цитат

Обобщение: Най-важните характеристики на породата сибирско хъски са средният ръст, средно мощната костна система, добре балансираните пропорции, лекотата и свободата на движенията, подходящата козина, симпатичните глава и уши, правилно носената опашка и добрия характер. Всякакви прояви на излишна тежест на костите и тегло, ограничена или тромава походка, или дълга, груба козина трябва да се наказват. Сибирското хъски никога не изглежда толкова тежко или "сурово", че да има вид на товарно животно, нито пък е толкова леко и крехко, че да има вид на спринтьор. И при двата пола сибирското хъски има вид на склонно към изключителна издържливост. В допълнение към вече споменатите дефекти, очевидните структурни недостатъци, присъщи за всички породи са нежелани и за сибирското хъски, както и при всяка друга порода, дори ако не са специално споменати тук.

Това е извадка от стандарта. В допълнение мога да добавя /мое мнение / много игриви,свободолюбиви но при добро възпитание в началните месеци стават и добре контролирани.Не стават за пазчи r)
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2815 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 05:39 PM

Ха , наистина поразителна прилика с Дива.Абсолютно еднакво изражение имат. Ами кой знае, ако е била открадната нищо чудно да се е озовала в друг град и може даже да имат с моето роднинска връзка. Едва ли обаче е възможно да се установи такова нещо...Радвам се че другото куче се е намерило.
Ето още една снимка:

Прикачени файлове

#2816 Потребителят е офлайн   tayra Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 07:15 PM

HUSKYPOWER,
Да усетя ли обида в репликата ти? Аз просто питам за произхода на таткото. В интерес на истината, избрах го спонтанно, без да мисля за родословието му. Но си свърши работата както трябва, съдейки по резултатите.
Пак казвам, може би ще засегна някой от "пуристите", но за мен е не по-малко важно, че съм помогнал за даване на живот на 4 очарователни създания.

#2817 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2007 - 08:36 PM

Аз не виждам да съм написала нещо обидно, bl) нито пък съм имала такава цел.
Казах това защото знам, че произхода на тези кучета не води към кучета от развъдника Vabank.
Бащата на Алем е "Бенджи", внесен от Унгария, но не помня как му беше името по родословие. Майка му както знаеш е Лара, която е с баща Рой, (от Канада), а мисля че майка и се казваше "Дарси" и е от Сърбия. Това е което аз знам. r)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2818 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2007 - 08:42 PM

Цитат

Ха , наистина поразителна прилика с Дива.Абсолютно еднакво изражение имат. Ами кой знае, ако е била открадната нищо чудно да се е озовала в друг град и може даже да имат с моето роднинска връзка. Едва ли обаче е възможно да се установи такова нещо...Радвам се че другото куче се е намерило.
Ето още една снимка:

Именно! Приликата наистина е поразителна и това събуди любопитството ми. Като се замисля в същност минало е достатъчно време, за да може Макс да ни е дори пра внук b) но това сега няма как да го знаем. Ако случайно знаеш нещо за родителите му или в последствие разбереш, можеш да ми пишеш ако искаш на лично съобщение, ще ми бъде интересно. r)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2819 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 January 2007 - 08:49 PM

Цитат

Ето още малко от стандарта:
ТЕМПЕРАМЕНТ:
Темпераментът, характерен за сибирското хъски е приветлив и благ, но също така жив и дружелюбен. То не показва характерните за кучетата пазачи качества на силно чувство за собственост, нито е прекалено подозрително към непознати и не е агресивно към други кучета. От зрялото куче може да се очаква известна степен на резервираност и достойнство. Неговата интелигентност, послушание и желанието му да общува го правят приятен компаньон и изпълнителен работник.

и това също е полезно:

Сибирското хъски притежава интелигентност над средната и независим ум, който може да ни изненада. То има върховна нужда да тича. Неговата структура и енергия му позволяват да прави скокове и да развива учудващо големи скорости. За съжаление това може да го отведе до някое шосе пред преминаваща кола. И тъй като подчинението и послушанието не са неговото амплоа, за собствената му сигурност и за сигурността на другите то не трябва да се оставя свободно. Много часове всекидневна тренировка и разходка дори с нормална походка са му абсолютно необходими, като идеалният вариант е тренировка във впряг или карт за безснежните райони. Буйно по природа, хъскитотрябва да бъде разхождано, тренирано и обучавано предимно на повод. Ако смятате, че едно куче трябвада се подчинява на поглед или закана с пръст, или че трябва да върви по стъпките ви, и че е по-жестоко да го държите завързано, отколкото да го оставите на естествения му инстинкт и да го видите в беда или може би прегазено, тогава може би си струва да изберете някоя друга порода, а не сибирско хъски.

ако случайно те интересува още информация за произхода на породата, можеш да погледнеш тук
d)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#2820 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 10:33 PM

tayra, а коя е Тайра - Вабанк Банана Шейк или някое от варненските бебета? Пояснявам: в кучилото на тези родители имаше 9!!! бебочета, две от които дойдоха тук в София и единствено за тях има извадени родословия (собственикът на кучката така и не благоволи да си плати неговите и се скарахме; по-нататък не знам какво е станало с "децата"). Бананка w) - много сладка шоколадовокафява кучица - бе купена от една жена за подарък за нейни приятели в Драгалевци или Бояна; ако правилно си спомням, жената дори не дойде да вземе на следващата седмица родословието и така и не се обади повече...
Ако "Тайра" е Банановото шейкче, ще се радвам да се видим някой път и да си приберете законния документ 1super ... и да не е тя, пак ще се радвам да си видя дъщеричката.
Братчето - Биг Банг - замина за Македония, но и неговите собственици изчезнаха вдънземя fow
А ми беше (и все още ми е) много любопитно какво е излязло от това кучило - мъчехме се да плодим майката мисля 3 години, веднъж роди 1 бебе и то почина, втория път - 1, което оцеля и замина за чужбина и след това хоп - 9 бебока!!! b)
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни