Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#3361 Потребителят е офлайн   jechkata Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2007 - 11:18 PM

мале аз виках,че се подаряват.....аа те стрували 300 лв bl) Сега чакам отговор от North Face дали ще имам честа да имам невероятно хъски :)

#3362 Потребителят е офлайн   Arizona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 11:28 PM

Цитат

дано кученцето се намери.но все пак не мисля,че някой притежател на хъски може да постъпи по такъв начин,затова по скоро мисля че е объркване.тези кучета толкова те привързват към тях,че не можеш без тях едва ли не.и предполагам всеки притежател на хъски е преживявал поне 1-2 краткотрайни бягства,които обаче са придружени с много много тревоги!не вярвам някой притежател на хъски да причини подобно нещо на друг човек!

Малките кученца са много сладки,аз смятам когато Ари роди да си оставя едно бебе,сиво или кафяво.исках да попитам някой от развъдниците дали мога по нататък да чифтосам моето куче,с някое от техните,при условие че моето няма родословие?

майката и бащата на Ари имат родословия,но на оплождането не е присъствал човек от комисията и няма как да се извади и на малката... s)

а кучетата от развъдниците ви са страшно красивиw) ,искам да я чифтосам със сив или кафяв

Здравей Polikarp като собственик на развъдник благодаря за хубавите думи за нашите кучета.
А по въпроса за развъждането Wyvern е абсолютно прав,според новия правилник за развъждане само в изключително редки случаи се разрешава заплождане с куче без родословие.А и в интерес на истината никой развъдчик няма да си пусне най хубавото куче на куче без родословие и то за кученце.Защотото линията на развъждане при истинския развъдчик е съвсем друга но назад по темите Ва Банк е писала по този въпрос.
Мой съвет не повтаряй грешката на собствениците на майката и бащата на твоето куче поради една или друга причина да продължаваш да създаваш кученца без произход (родословие) в най добрия случай с бели родословия.Както казваш теб родословия не те интересуват -добре но така вредиш на породата ,а на ли това е любимата ти порода!!!!
Обичай си твоето куче,възпитавай го спортувай с него има толкова разнонобразни спортове с кучета.
А за поколение не е задължително да има според мен и ветринарите които познавам тезата че ако не роди кучето не било хубаво можело да се разболее не е вярна и го знам от собствен опит.
Ако пък толокова мнго държиш да си имаш кученце и възможностите ти позволяват купи си кученце по твой вкус от развъдник,вместо да си оставяш от твойта кученце.Ако си вземеш пак женско кученце и все таки решиш да си имаш бебета.Най доброто е отрано да контактуваш с БКК "Северни кучета"
User's Signature

Golden Nicol kennel

#3363 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2007 - 11:43 PM

Ето какви грижи полагат за опазването на нашата любима порода в Англия. Това което следва е договор за продажба на хъски от развъдник в Англия. Беше ми пратен днес и е преведен 1:1

Купувачът получава кученцето при следните условия:

- Кученцето се продава като домашен любимец. Няма гаранция че може да участва в изложби или да се ползва за разплод.
- Кученцето има следните ограничения вписани в документите за регистрация към Клуба - "Потомството няма да бъде регистрирано" и "Експортно родословие не се издава" което означава че потомството ако евентуално има такова няма да има родословия и че кучето не може да се изнася от страната без разрешението на развъдчика.
- Ако купувачът има планове за развъждане горното ограничение може да се премахне само със съгласието на развъдчика
- Такова решение може да се вземе само в случай че развъдчика реши че кучето притежава достатъчно добър темперамент и качество, възрастта му е минимум 2 години и резултатите на следните тестове са задоволителни:

Очи: Катаракт, PRA, Глаукома отрицателни.
Тазобедрена дисплазия - под 12 (UK).

- Кучето не може да се продава,подарява или преотстъпва на друг човек
- Ако по някаква причина купувачът не може да се грижи за кучето той е задължен да го върне на развъдчика без значение възраста на животното и с всички необходими документи.
- Развъдчика трябва да бъде информиран за всички промени в адреса на купувача

Купувачът е съгласен да осигури следното на кучето:
- подходящи условия за неговото развитие и здраве.
- подходяща храна за неговата възраст и здравословно състояние
- подходящи ветеринарно-медицински грижи за неговото добро здраве

Ако по някаква причина част от договора бъде нарушена купувачът се задължава да върне кучето на развъдчика с всички необходими документи без да получи парична компенсация.

В този договор липсваше точката за кастриране но много от останалите развъдници държат на това.
User's Signature

In Life only Death is certain.

#3364 Потребителят е офлайн   luk4o Икона

Публикувано: 22 February 2007 - 09:37 PM

Искам да питам още веднъж от каде мога да си купя куче порода ХЪСКИ
Bini ми каза за един развъдник ама там няма .Пишете на e-mail :lupo_love@mail.bg
Очаквам отговори

#3365 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 10:12 PM

Golden Nicol - има кученца, ако четеше темата щеше да видиш.
July Vell - не знам дали има кученца, трябва да се свържеш с тях
X Ni Ra - и тук незнам дали имат кученца, свържи се с тях.
Препдолагам, че ако наистина толкова се интересуваше от породата щеше да намериш развъдници, за тях пише почти навсякъде, където се споменават хъскита. В книгите за хъскита, в дог БГ, в темата дори!

#3366 Потребителят е офлайн   DIDOSL Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2007 - 10:38 PM

Здравейе, отдавна не съм писал тук. Храня моята Никита с храна Бест Чойс-Хъски.Някой би ли казал мнение дали тя е добр или тряба да я сменя?
И още един въпрос - как да да я науча вече да не ходи до тоалетна на терасата, а само като е навън?
User's Signature

Всичко е възможно, стига да има желание.

#3367 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 12:50 AM

Цитат

Здравейе, отдавна не съм писал тук. Храня моята Никита с храна Бест Чойс-Хъски.Някой би ли казал мнение дали тя е добр или тряба да я сменя?
И още един въпрос - как да да я науча вече да не ходи до тоалетна на терасата, а само като е навън?

За такава храна не съм чувал ама имам усещането че за български консерви става дума. И какво е това хъски накрая да не би да е приготвена специално за хъскита (за такава също не знам). Купи и гранули КАЧЕСТВЕНИ в темата за храненето пише подробно. Колкото до другия въпрос също е обяснено има си и тема за това.
User's Signature

#3368 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 12:59 AM

Цитат

Искам да питам още веднъж от каде мога да си купя куче порода ХЪСКИ
Bini ми каза за един развъдник ама там няма .Пишете на e-mail :lupo_love@mail.bg
Очаквам отговори

В България има 4 развъдника за сибирско хъски (за толкова знам) провери, обади се, питай. И още нещо за качествено куче хората чакат с месеци. Не става "искам куче още утре" ако си късметлия някаде ще има бебета ако не записваш се и чакаш. Ако този вариант не ти харесва има и друг казва се БОРСА, ЗООМАГАЗИН ИЛИ КВАРТАЛНА СКАЧКА ама не ти го препоръчвам по няколко причини:
1. не се знае дали това което ще купиш ще е хъски
2. не се знае как е гледано
3. не се знае какво е здравословното му състояние
4. няма никаква гаранция за характера му

Това май стига
User's Signature

#3369 Потребителят е офлайн   loshotia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 04:06 PM

Цитат

1. не се знае дали това което ще купиш ще е хъски
2. не се знае как е гледано
3. не се знае какво е здравословното му състояние
4. няма никаква гаранция за характера му

Това май стига

Аз пък не съм на 100% съгласен с това :

1. Купих си мойто хъски по обява в този сайт!
не е от нито един от 4-те гореспоменати развъдника, въпреки че и майка му и баща му са с родословие.

2. за 1 месец откакто се е родило е било гледано сравнително добре предполагам, а дори и да не е от момента в който съм го купил тепърва аз ще се грижа за него.

3. здравословното му състояние може да се види и видимо, дали е жизнено дали не е, така или иначе трябва да му се правят ваксини и се води на ветеринар непосредствено след купуването му. (а може и преди това!)

4. за характера на което и да е куче няма никаква гаранция.

5. много се радвам че не си взех хъскито от един от гореспоменатите 4 развъдници (нито искам да правя антиреклама нито да обиждам някой, нищо лично). Просто мойто хъски е супер и без да е оттам, ок?!

6. няма нищо лошо пък да си купите и от тези развъдници хъскито, въпрос на личен избор

#3370 Потребителят е офлайн   loshotia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 04:10 PM

7. само хъскитата от тези развъдници ли са в изрядно добро състояние? и с родословие? в зоомагазините сигурно като е написано че е хъски - може и да не е ?

а столицата на йордания знаете ли как се казва ?

и едно допълнение към т.4 - във въпросните 4 развъдника, дават ли гаранция за характера, и под каква форма е тая гаранция ?

#3371 Потребителят е офлайн   georgy_n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 05:15 PM

може ли да ми изброите кучета от малки породи да не са с голяма космена покривка

#3372 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 06:00 PM

Цитат

6. няма нищо лошо пък да си купите и от тези развъдници хъскито, въпрос на личен избор

l) b) oleeee То оставаше и да кажеш накрая, че да си вземеш куче от развъдник е лошо oleeee . Всеки си има право на избор, за това си прав - никой не може да те задължи да си вземеш хъски от развъдник. Но аз се питам все пак дали си даваш сметка, че най-доброто място, откадето можеш да си вземеш куче - това е регистрирания развъдник. Защото има лични мнения, но има и факти 1super .
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#3373 Потребителят е офлайн   Sn@kebite Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 06:04 PM

Злати, с голямо закъснение искам да ви честитя мъниците, страхотни са bravoS , но каквото и да кажа за тях ще повторя някой l) . То вече не ми остава и много време да пиша, но все пак се старая да съм редовен b)
User's Signature

SIBERIAN HUSKY - your best friend

#3374 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 February 2007 - 08:13 PM

Цитат

и едно допълнение към т.4 - във въпросните 4 развъдника, дават ли гаранция за характера, и под каква форма е тая гаранция ?

Само на този въпрос си струва да ти се огтовори...защо за мен е важен!

1.Във въпросните развъдници кучетата се продават с договор,в който са упоменати правата и задълженията на купувач/продавач.
2. Във въпросните развъдници самите бебета имат документ за произход.
3.Във въпросните развъдници родителите на тези бебета имат всички необходими здравни изследвания за оцъствие на тазобедрена дисплазия и наследствени очни заболявания както и тяхните родители прапра родители нещо,което съм 98% убедена че родителите на вашето бебе нямат.
4. Във въпросните развъдници като основен начин на развъждане е залегнала правилната селекция, подходящ имбриидинг /ако има / и още няколко неща,които предполагам не ви вълнуват затова и няма да изпадам в подробности. Тук развъждане на принципа ...за здрави и те много се харесаха няма.
И в този ред на мисли аз смятам,че всеки човек носи глава на раменете си за това какво прави,как го прави и т.н. ....и сам си носи последствията за своите решения. По конкретно от къде точно ще си купи куче.... d) Всеки си преценява какво куче иска,от къде ще го купи и така. Аз лично съм купувала моите кучета от развъдници в чужбина - ето това е моят личен избор.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3375 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 23 February 2007 - 08:15 PM

Sn@kebite Благодаря 1super

Bini При нас и двете бебета са с предварителна резервация....така че практически нямаме свободни бебета.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3376 Потребителят е офлайн   DIDOSL Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 09:30 PM

Ne, e konserva hranata.Granuli sa.
Proizwedena e ot nqkakva emska asociaciq.A Haski zna4i 4e e proizwedea specialno za ku4eta poroda haski-po visoko kalori4na.
E vse pak nqkoi moje li da mi kaje kak da nau4a ku4enceto da hodi do toaetna,samo na van?

Blagodarq predvaritelno
User's Signature

Всичко е възможно, стига да има желание.

#3377 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 09:54 PM

Цитат

E vse pak nqkoi moje li da mi kaje kak da nau4a ku4enceto da hodi do toaetna,samo na van?

Здравей,
Мога да ти опиша при нас каква е ситуацията ...
Значи първо беше само в банята, после мина на балкон, и тя сама си го пожела. Като иска да излезе застава на два крака на балконската врата. Ако я хвана и я изведа за минута долу на тревата тя си свършва там работата. В началото се разсейваше, искаше да играе и забравяше, че някога и се е пишкало.
Понякога нарочно не я пускам да излезе или не я извеждам за да види, че може и да истиска. Е не че не сме се напишквали така позорно пред вратата. bl)
Също така, ако е сама се случва да се изпишка в банята, надявам се това да мине с възрастта...

Не можеш ли да я (го) извеждаш и ти ?

Чела съм за разни номера .. да изнесеш вестник напоен с пиш на тревата и да го оставиш там за да и мирише на "тоалетна". Не съм ги правила такива, защото на нашта полянка няма как да не си помислиш, че там е тоалетна n) n) n)

Успех!
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#3378 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2007 - 11:43 PM

Цитат

Bini При нас и двете бебета са с предварителна резервация....така че практически нямаме свободни бебета.

Извинявай, не знаех, че са заети. Значи да знам от по-рано да казвам за кученце, че ако се окажат запазени .... аз няма да издържа още месеци да чакам за кученце.

#3379 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2007 - 12:34 AM

Цитат

1. Купих си мойто хъски по обява в този сайт!
не е от нито един от 4-те гореспоменати развъдника, въпреки че и майка му и баща му са с родословие.

2. за 1 месец откакто се е родило е било гледано сравнително добре предполагам, а дори и да не е от момента в който съм го купил тепърва аз ще се грижа за него.

3. здравословното му състояние може да се види и видимо, дали е жизнено дали не е, така или иначе трябва да му се правят ваксини и се води на ветеринар непосредствено след купуването му. (а може и преди това!)

4. за характера на което и да е куче няма никаква гаранция.

5. много се радвам че не си взех хъскито от един от гореспоменатите 4 развъдници (нито искам да правя антиреклама нито да обиждам някой, нищо лично). Просто мойто хъски е супер и без да е оттам, ок?!

Ето ти моите отговори:

1. Кучето ти няма родословие как може тогава да си сигурен че точно това са родителите му ???? Или просто това са ти казали собствениците а ??

2. Ти този първи месец от развитието на кученцето за маловажен ли го смяташ? Няма значение как е гледано аз ще го оправя после, добре ще се грижа за него.

3. Съжелявам че ще те разочаровам ама освен ваксините има още един куп работи които са жизнено важни. Много ми се иска да разбера как ще забележиш тазобедрената дисплазия или проблем с очите евентуално при бебе на два месеца. И какво после ветеринаря като ти каже че има такива.

4. Има развъдници които дават гаранция за характера на кучетата си.

5. По-добре че не си го взел от там човек с мислене като твоето не заслужава такова куче.
User's Signature

#3380 Потребителят е офлайн   loshotia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 February 2007 - 11:13 AM

ок, развъждайте си ги и си правете бизнес с тях, или не правите това ?

какво би трябвало да последва от това което сте написали, демек извода:

САМО ВЪВ ВАШИТЕ РАЗВЪДНИЦИ ЛИ СА ЧИТАВИ КУЧЕТАТА?!

много ви здраве

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема