Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 21 February 2007 - 11:28 PM
Цитат
Малките кученца са много сладки,аз смятам когато Ари роди да си оставя едно бебе,сиво или кафяво.исках да попитам някой от развъдниците дали мога по нататък да чифтосам моето куче,с някое от техните,при условие че моето няма родословие?
майката и бащата на Ари имат родословия,но на оплождането не е присъствал човек от комисията и няма как да се извади и на малката... s)
а кучетата от развъдниците ви са страшно красивиw) ,искам да я чифтосам със сив или кафяв
Здравей Polikarp като собственик на развъдник благодаря за хубавите думи за нашите кучета.
А по въпроса за развъждането Wyvern е абсолютно прав,според новия правилник за развъждане само в изключително редки случаи се разрешава заплождане с куче без родословие.А и в интерес на истината никой развъдчик няма да си пусне най хубавото куче на куче без родословие и то за кученце.Защотото линията на развъждане при истинския развъдчик е съвсем друга но назад по темите Ва Банк е писала по този въпрос.
Мой съвет не повтаряй грешката на собствениците на майката и бащата на твоето куче поради една или друга причина да продължаваш да създаваш кученца без произход (родословие) в най добрия случай с бели родословия.Както казваш теб родословия не те интересуват -добре но така вредиш на породата ,а на ли това е любимата ти порода!!!!
Обичай си твоето куче,възпитавай го спортувай с него има толкова разнонобразни спортове с кучета.
А за поколение не е задължително да има според мен и ветринарите които познавам тезата че ако не роди кучето не било хубаво можело да се разболее не е вярна и го знам от собствен опит.
Ако пък толокова мнго държиш да си имаш кученце и възможностите ти позволяват купи си кученце по твой вкус от развъдник,вместо да си оставяш от твойта кученце.Ако си вземеш пак женско кученце и все таки решиш да си имаш бебета.Най доброто е отрано да контактуваш с БКК "Северни кучета"

Golden Nicol kennel
Публикувано: 21 February 2007 - 11:43 PM
Купувачът получава кученцето при следните условия:
- Кученцето се продава като домашен любимец. Няма гаранция че може да участва в изложби или да се ползва за разплод.
- Кученцето има следните ограничения вписани в документите за регистрация към Клуба - "Потомството няма да бъде регистрирано" и "Експортно родословие не се издава" което означава че потомството ако евентуално има такова няма да има родословия и че кучето не може да се изнася от страната без разрешението на развъдчика.
- Ако купувачът има планове за развъждане горното ограничение може да се премахне само със съгласието на развъдчика
- Такова решение може да се вземе само в случай че развъдчика реши че кучето притежава достатъчно добър темперамент и качество, възрастта му е минимум 2 години и резултатите на следните тестове са задоволителни:
Очи: Катаракт, PRA, Глаукома отрицателни.
Тазобедрена дисплазия - под 12 (UK).
- Кучето не може да се продава,подарява или преотстъпва на друг човек
- Ако по някаква причина купувачът не може да се грижи за кучето той е задължен да го върне на развъдчика без значение възраста на животното и с всички необходими документи.
- Развъдчика трябва да бъде информиран за всички промени в адреса на купувача
Купувачът е съгласен да осигури следното на кучето:
- подходящи условия за неговото развитие и здраве.
- подходяща храна за неговата възраст и здравословно състояние
- подходящи ветеринарно-медицински грижи за неговото добро здраве
Ако по някаква причина част от договора бъде нарушена купувачът се задължава да върне кучето на развъдчика с всички необходими документи без да получи парична компенсация.
В този договор липсваше точката за кастриране но много от останалите развъдници държат на това.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 22 February 2007 - 10:12 PM
July Vell - не знам дали има кученца, трябва да се свържеш с тях
X Ni Ra - и тук незнам дали имат кученца, свържи се с тях.
Препдолагам, че ако наистина толкова се интересуваше от породата щеше да намериш развъдници, за тях пише почти навсякъде, където се споменават хъскита. В книгите за хъскита, в дог БГ, в темата дори!
Публикувано: 22 February 2007 - 10:38 PM
И още един въпрос - как да да я науча вече да не ходи до тоалетна на терасата, а само като е навън?

Всичко е възможно, стига да има желание.
Публикувано: 23 February 2007 - 12:50 AM
Цитат
И още един въпрос - как да да я науча вече да не ходи до тоалетна на терасата, а само като е навън?
За такава храна не съм чувал ама имам усещането че за български консерви става дума. И какво е това хъски накрая да не би да е приготвена специално за хъскита (за такава също не знам). Купи и гранули КАЧЕСТВЕНИ в темата за храненето пише подробно. Колкото до другия въпрос също е обяснено има си и тема за това.

Публикувано: 23 February 2007 - 12:59 AM
Цитат
Bini ми каза за един развъдник ама там няма .Пишете на e-mail :lupo_love@mail.bg
Очаквам отговори
В България има 4 развъдника за сибирско хъски (за толкова знам) провери, обади се, питай. И още нещо за качествено куче хората чакат с месеци. Не става "искам куче още утре" ако си късметлия някаде ще има бебета ако не записваш се и чакаш. Ако този вариант не ти харесва има и друг казва се БОРСА, ЗООМАГАЗИН ИЛИ КВАРТАЛНА СКАЧКА ама не ти го препоръчвам по няколко причини:
1. не се знае дали това което ще купиш ще е хъски
2. не се знае как е гледано
3. не се знае какво е здравословното му състояние
4. няма никаква гаранция за характера му
Това май стига

Публикувано: 23 February 2007 - 04:06 PM
Цитат
2. не се знае как е гледано
3. не се знае какво е здравословното му състояние
4. няма никаква гаранция за характера му
Това май стига
Аз пък не съм на 100% съгласен с това :
1. Купих си мойто хъски по обява в този сайт!
не е от нито един от 4-те гореспоменати развъдника, въпреки че и майка му и баща му са с родословие.
2. за 1 месец откакто се е родило е било гледано сравнително добре предполагам, а дори и да не е от момента в който съм го купил тепърва аз ще се грижа за него.
3. здравословното му състояние може да се види и видимо, дали е жизнено дали не е, така или иначе трябва да му се правят ваксини и се води на ветеринар непосредствено след купуването му. (а може и преди това!)
4. за характера на което и да е куче няма никаква гаранция.
5. много се радвам че не си взех хъскито от един от гореспоменатите 4 развъдници (нито искам да правя антиреклама нито да обиждам някой, нищо лично). Просто мойто хъски е супер и без да е оттам, ок?!
6. няма нищо лошо пък да си купите и от тези развъдници хъскито, въпрос на личен избор
Публикувано: 23 February 2007 - 04:10 PM
а столицата на йордания знаете ли как се казва ?
и едно допълнение към т.4 - във въпросните 4 развъдника, дават ли гаранция за характера, и под каква форма е тая гаранция ?
Публикувано: 23 February 2007 - 06:00 PM
Цитат
l) b) oleeee То оставаше и да кажеш накрая, че да си вземеш куче от развъдник е лошо oleeee . Всеки си има право на избор, за това си прав - никой не може да те задължи да си вземеш хъски от развъдник. Но аз се питам все пак дали си даваш сметка, че най-доброто място, откадето можеш да си вземеш куче - това е регистрирания развъдник. Защото има лични мнения, но има и факти 1super .

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 23 February 2007 - 06:04 PM

SIBERIAN HUSKY - your best friend
Публикувано: 23 February 2007 - 08:13 PM
Цитат
Само на този въпрос си струва да ти се огтовори...защо за мен е важен!
1.Във въпросните развъдници кучетата се продават с договор,в който са упоменати правата и задълженията на купувач/продавач.
2. Във въпросните развъдници самите бебета имат документ за произход.
3.Във въпросните развъдници родителите на тези бебета имат всички необходими здравни изследвания за оцъствие на тазобедрена дисплазия и наследствени очни заболявания както и тяхните родители прапра родители нещо,което съм 98% убедена че родителите на вашето бебе нямат.
4. Във въпросните развъдници като основен начин на развъждане е залегнала правилната селекция, подходящ имбриидинг /ако има / и още няколко неща,които предполагам не ви вълнуват затова и няма да изпадам в подробности. Тук развъждане на принципа ...за здрави и те много се харесаха няма.
И в този ред на мисли аз смятам,че всеки човек носи глава на раменете си за това какво прави,как го прави и т.н. ....и сам си носи последствията за своите решения. По конкретно от къде точно ще си купи куче.... d) Всеки си преценява какво куче иска,от къде ще го купи и така. Аз лично съм купувала моите кучета от развъдници в чужбина - ето това е моят личен избор.
Публикувано: 23 February 2007 - 08:15 PM
Bini При нас и двете бебета са с предварителна резервация....така че практически нямаме свободни бебета.
Публикувано: 23 February 2007 - 09:30 PM
Proizwedena e ot nqkakva emska asociaciq.A Haski zna4i 4e e proizwedea specialno za ku4eta poroda haski-po visoko kalori4na.
E vse pak nqkoi moje li da mi kaje kak da nau4a ku4enceto da hodi do toaetna,samo na van?
Blagodarq predvaritelno

Всичко е възможно, стига да има желание.
Публикувано: 23 February 2007 - 09:54 PM
Цитат
Здравей,
Мога да ти опиша при нас каква е ситуацията ...
Значи първо беше само в банята, после мина на балкон, и тя сама си го пожела. Като иска да излезе застава на два крака на балконската врата. Ако я хвана и я изведа за минута долу на тревата тя си свършва там работата. В началото се разсейваше, искаше да играе и забравяше, че някога и се е пишкало.
Понякога нарочно не я пускам да излезе или не я извеждам за да види, че може и да истиска. Е не че не сме се напишквали така позорно пред вратата. bl)
Също така, ако е сама се случва да се изпишка в банята, надявам се това да мине с възрастта...
Не можеш ли да я (го) извеждаш и ти ?
Чела съм за разни номера .. да изнесеш вестник напоен с пиш на тревата и да го оставиш там за да и мирише на "тоалетна". Не съм ги правила такива, защото на нашта полянка няма как да не си помислиш, че там е тоалетна n) n) n)
Успех!
Публикувано: 23 February 2007 - 11:43 PM
Цитат
Извинявай, не знаех, че са заети. Значи да знам от по-рано да казвам за кученце, че ако се окажат запазени .... аз няма да издържа още месеци да чакам за кученце.
Публикувано: 24 February 2007 - 12:34 AM
Цитат
не е от нито един от 4-те гореспоменати развъдника, въпреки че и майка му и баща му са с родословие.
2. за 1 месец откакто се е родило е било гледано сравнително добре предполагам, а дори и да не е от момента в който съм го купил тепърва аз ще се грижа за него.
3. здравословното му състояние може да се види и видимо, дали е жизнено дали не е, така или иначе трябва да му се правят ваксини и се води на ветеринар непосредствено след купуването му. (а може и преди това!)
4. за характера на което и да е куче няма никаква гаранция.
5. много се радвам че не си взех хъскито от един от гореспоменатите 4 развъдници (нито искам да правя антиреклама нито да обиждам някой, нищо лично). Просто мойто хъски е супер и без да е оттам, ок?!
6. няма нищо лошо пък да си купите и от тези развъдници хъскито, въпрос на личен избор
Ето ти моите отговори:
1. Кучето ти няма родословие как може тогава да си сигурен че точно това са родителите му ???? Или просто това са ти казали собствениците а ??
2. Ти този първи месец от развитието на кученцето за маловажен ли го смяташ? Няма значение как е гледано аз ще го оправя после, добре ще се грижа за него.
3. Съжелявам че ще те разочаровам ама освен ваксините има още един куп работи които са жизнено важни. Много ми се иска да разбера как ще забележиш тазобедрената дисплазия или проблем с очите евентуално при бебе на два месеца. И какво после ветеринаря като ти каже че има такива.
4. Има развъдници които дават гаранция за характера на кучетата си.
5. По-добре че не си го взел от там човек с мислене като твоето не заслужава такова куче.