Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 18 March 2007 - 09:23 PM
Ами аз рядко пиша, но чета редовно форума.
Какво да разкажа за него...казва се Макс - кръстихме го на героя от филма "Осем герои" с надеждата да стане толкова умен и толкова добродушен. Е, поне второто стана.
Никак не слуша, страх ме е да го пускам да се разхожда свободно и затова съм се снабдила с един 10-метров повод та поне хем да си тичка хем да ми е под контрол. Иначе живеем в къща и той си е на двора но вечер го пускаме при нас.
Малко е затлъстял (поне така казват хората като ни срещнат) и от доста време е на диета, т.е. намалена му е дневната дажба, но без резултат...чудя се какво да правя, надявам се някой компетентен във форума да даде съвет.
И най-лошото е че кара някакъв ужасен "пубертет" - маркиране, опити да "качва" всяко срещнато куче, което съответно е предпоставка за сбиване...но слава богу засега не е имало инциденти.
Ами това е за него накратко.Желая на висчки форумци лека вечер и ползотворен първи ден на седмицата!
Публикувано: 18 March 2007 - 09:35 PM
според мен воденето на хъски на повод е мъчение за животното,колкото и да е дълъг повода.потърси някоя полянка и го пусни там.няма да избяга-особено от първи път.колкото и да го разхождаш той пак няма да израсходва достатъчно енергия,защото хъскито има нужда не само да ходи но и да тича.това ще реши проблема със затлъстяването.все пак за да отслабне без тренировки трябва да намалиш дневната му дозировка до такава степен,че ще стане недостатъчна за нормалното.
Публикувано: 18 March 2007 - 09:39 PM
На мен не ми се видя дебел но пък от тази снимка няма как да преценя - колко кг е? Може да опитате да карате колело заедно d)
Публикувано: 18 March 2007 - 09:58 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1174247939.jpg (55.73K)
Брой сваляния: 21
Публикувано: 18 March 2007 - 09:59 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1174247995.jpg (54.5K)
Брой сваляния: 24
Публикувано: 19 March 2007 - 12:29 AM
Ходихме уж на езеро, но както виждате езерото е под 1 м лед bl)
Веселото беше, че на брега имаше малко размръзнало, Лара отиде да пие вода и парчето, на което беше стъпила се откъсна и почна да "отплува" и "потъва" под тежестта и, а тя хич и не разбра какво става... намокри си по-високо краката b)
Прикачени файлове
-
P1070430.JPG (58.85K)
Брой сваляния: 20
Публикувано: 19 March 2007 - 12:37 AM
Спи и крачетата и подритват сами d) d)
Прикачени файлове
-
Untitled_1.jpg (38.3K)
Брой сваляния: 18
Публикувано: 19 March 2007 - 08:54 AM
Цитат
Ходихме уж на езеро, но както виждате езерото е под 1 м лед bl)
Веселото беше, че на брега имаше малко размръзнало, Лара отиде да пие вода и парчето, на което беше стъпила се откъсна и почна да "отплува" и "потъва" под тежестта и, а тя хич и не разбра какво става... намокри си по-високо краката b)
Хи-хи вашите истории са ми любими b) bravoS А за студа...бъррр макар да гледам северняци хич не го понасям l)
Публикувано: 19 March 2007 - 02:43 PM
Прикачени файлове
-
post_29_1174308228.jpg (54.87K)
Брой сваляния: 20
Публикувано: 19 March 2007 - 08:13 PM
Цитат
Красавец е, пу пу! dribble
На снимката не ми изглежда "тлъст" wink и ако е около 25 кг. все още, не повече - значи е добре.

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 March 2007 - 08:23 PM
Цитат
Не съм съгласна с това. Това е хъски все пак, то има нужда да тича и да изразходва енергия, но ако живота му ти е мил и знаеш, че не те слуша ... точно това е нй-доброто решение - дълъг повод и дълги разходки, а щом се гледа и на двор е още по добре - можеш да играеш с него без притеснения там.
Ако имаш куче, което не можеш да контролираш трябва да е непременно на повод. Не можеш да го пуснеш, нито в града където на близо има улици и минават коли, нито в извънградска среда, където може да намери други животни - от кокошки до овце и магарета ... опасно е. Не случайно в характеристиките за породата ще прочетеш именно това:
Сибирското хъски притежава интелигентност над средната и независим ум, който може да ни изненада. То има върховна нужда да тича. Неговата структура и енергия му позволяват да прави скокове и да развива учудващо големи скорости. За съжаление това може да го отведе до някое шосе пред преминаваща кола. И тъй като подчинението и послушанието не са неговото амплоа, за собствената му сигурност и за сигурността на другите то не трябва да се оставя свободно. Много часове всекидневна тренировка и разходка дори с нормална походка са му абсолютно необходими, като идеалният вариант е тренировка във впряг или карт за безснежните райони. Буйно по природа, хъскитотрябва да бъде разхождано, тренирано и обучавано предимно на повод. Ако смятате, че едно куче трябвада се подчинява на поглед или закана с пръст, или че трябва да върви по стъпките ви, и че е по-жестоко да го държите завързано, отколкото да го оставите на естествения му инстинкт и да го видите в беда или може би прегазено, тогава може би си струва да изберете някоя друга порода, а не сибирско хъски.

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 March 2007 - 08:56 PM
Прикачени файлове
-
max2.JPG (175.24K)
Брой сваляния: 18
Публикувано: 19 March 2007 - 09:16 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 19 March 2007 - 09:51 PM
Цитат
Цитат
Имай предвид че само за храна на хъскито ще ти трябват 50 лв на месец МИНИМУМ. Отделно за регистрацията, за ваксини (веднъж годишно) и други непредвидени разходи ще ти трябват още. Така че си направи сметка ще можеш ли да му осигуриш нормален живот. Сибирското хъски е страхотно куче но в неподходящи ръце може да е кошмар. Помисли си.
Благодаря ви все пак че сте прочели моето съобщение, аз просто ще чета и ще се наслаждавам на вашите любимци и може би не мога да си го позволя защото съм 11клас и отново благодаря ви
Публикувано: 19 March 2007 - 09:57 PM