Цитат
Здравейте на всички! Като гледам снимките на последните страници за пореден път се убеждавам, че нашата порода е 1super Бих искала да попитам тези, които имат опит с тренировките теглене на гума, какво е нормалното натоварване на едногодишно куче? Колко пъти седмично, на какво разстояние, колко минути и т.н.? d)
виждам,че и вие се запалихте по тренировките по теглене на гума 1super ,първо ще ви поздравя с една снимчица,на едно красиво и доста щастливо маймунче,с правилни тренировки освен всичко друго,кучето се чувства перфектно,от опит го знам.
Нека да разкажа с няколко думи аз как тренирам моя Аксел,самоед на почти 2 г. Ние започнахме с тренировките на около година и два месеца,само че започнахме с 3 литрова туба пълна с пясък,1 път седмично,както каза Wyvern около 10-15 мин.прав терен,спокойно място,без кучета, и хора които ни гледат така bl) ,карах песчо да сяда и след това по команда(избор голям)го карах да тегли,като аз вървях плътно до него за кураж wink ,наградките и похвалите бяха задължителни,само че аз, за разлика от Wyvern,3 месеца нито увеличих тежеста нито разтоянието,незнам так прецених,чак след това сложих гума.