Публикувано: 01 May 2007 - 06:08 PM
Здравейте!
Днес в най-неподходящото време и на не особено подходящо място скъсахме нашийника и по спешност се наложи да купуваме нов. Били сме на нагръдник (много дърпаше, накрая се скъса разбира се), после на кожен нашийник, а този път купихме строг за да видим дали пак ще дърпа. Не знам дали си въобразявам, или кучето вече беше уморено, но края на разходката беше сравнително спокоен, т.е. без много опъване. Даже си мисля, че с помощта на този нашийник има някакъв шанс да се усвои командата "На ред". Знам, че използването на такива нашийници се счита за жестоко, а в действителност, толкова ли е вредно за кучето??? Не става въпрос за постоянно ползване, а само докато се научи да върви както трябва...
Имам въпрос относно храненето. Купила съм чувал "Chicopee adult performance", разбрах че това е най-доброто, след като изчетох мненията във форума. Озадачава ме отбелязаната в таблицата дневна дажба - за куче 20-25 кг - 230 г на ден. Възможно ли е това количество да е достатъчно???Защото имам чувството че кучето ми си ходи вечно гладно :)
Чао ви казвам засега и много целувки на малките вълчи муцунки!