Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4149 Потребителят е офлайн   Nioni Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 May 2007 - 01:09 PM

Здравейте,
имам хъски на 2.5 месеца. Имам обаче един голям проблем....много ни хапе...то не са крака, ръце...караме му се и го пошляпваме...казвам му НЕ и вместо захапаната ми ръка му давам играчка, но то предпочита чов. плът. Що да правя???-дайте ми съвет...Вие имали ли сте такива проблеми с вашия мъник?

#4150 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 05:44 PM

Аз мисля, че малко си закъснял с обучението... И ако едно време е било само детска игра, то сега сигурно боли. А хапането за хъскито не е характерно, те са много дружелюбни.
Ударяй го по-силно и ако отново те захапе-пак. След известно време ще престане, но не бива да те е страх да го удариш, трябва да разбере, че това, което прави е много лошо и не бива да го прави. Е, все пак не го стресирайте.
Тупвате го след което казвате силно НЕ, ако след като го ударите пак посегне, пак се повтаря същото. И когато престане го прегръщате и наградка : ).
Това го четох във форумна за самоеди samoyedbg.goodforum.net. Algona e източника, тя на много хора е помогнала, пробвайте и вие.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4151 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 05:48 PM

Цитат

r) Айде още една чудесна новина от света на хъсешките бебета w)
На 26.05.2007г. Стили /CH.Secret Style of Wolf Point / и Бандит /CAN.CH.Trishamar's Hot Diggity Dawg / станаха родители на шест прекрасни бебета,четири момчета и две момичета super best . Скоро и на тях ще им сложим снимки. Да са ни живи и здрави мишлетата worthy  drink

w) w) w)
BTW Huskypower не мога да се нарадвам на снимкити, които пускаш : )
User's Signature

#4152 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 May 2007 - 05:52 PM

Цитат

Аз мисля, че малко си закъснял с обучението... И ако едно време е било само детска игра, то сега сигурно боли. А хапането за хъскито не е характерно, те са много дружелюбни.
Ударяй го по-силно и ако отново те захапе-пак. След известно време ще престане, но не бива да те е страх да го удариш, трябва да разбере, че това, което прави е много лошо и не бива да го прави. Е, все пак не го стресирайте.
Тупвате го след което казвате силно НЕ, ако след като го ударите пак посегне, пак се повтаря същото. И когато престане го прегръщате и наградка : ).
Това го четох във форумна за самоеди samoyedbg.goodforum.net. Algona e източника, тя на много хора е помогнала, пробвайте и вие.

Хайде като не ги прочел добре недей да даваш съвети.Първо куче на 2,5 месеца си е бебе и с нищо не е закъснял/а n) Не знам според теб кога е едно време сигурно докато е сучело от майка си.Ако си беше направил труда да попрочетеш по-внимателно кутрето запшочв3а да се обучава от 3 месец.Е вярно е че според теб са старички ама на.Другото което е всяко бебе хапе независимо дали е хъски,ротвайлер, кокер,дого или каквото там се сетиш.За тях това е вид игра и контакт със собственика.За това с удрянето няма да коментирам изобщо като метод да корекции.Освен да стресира кучето ,да го наплаши и озлоби нищо друго. Има си начин за корекция и това е с разтърсване за врата и НЕ.Единствените верни неща които си написал са последните две изречения
Nioni Прочети темите в раздел Възпитание ,обучение и спорт и Агресия и доминантно поведение,както и темите в подписа на потребителя Mil има много полезни неща.Успех 1super

#4153 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 05:53 PM

Цитат

r) Айде още една чудесна новина от света на хъсешките бебета w)
На 26.05.2007г. Стили /CH.Secret Style of Wolf Point / и Бандит /CAN.CH.Trishamar's Hot Diggity Dawg / станаха родители на шест прекрасни бебета,четири момчета и две момичета super best . Скоро и на тях ще им сложим снимки. Да са ни живи и здрави мишлетата worthy  drink

Цитат

Докато се ровя за снимки на Грейси тя взе ,че ни направи Аризона горд баща на седем сладки бебета  drink  victoryVVV  (love) Да са ни живи и здрави сладурите 4 момичета и 3 момчета. Другата седмица ще има и снимки super best

Честито, да са много здрави, живички и игриви! Дано да не правят много бели (като копаене на дупка под земята например b) ) и да те слушат много!

cheers

#4154 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 05:55 PM

Цитат

Цитат

Хайде като не ги прочел добре недей да даваш съвети.Първо куче на 2,5 месеца си е бебе и с нищо не е закъснял/а n) Не знам според теб кога е едно време сигурно докато е сучело от майка си.Ако си беше направил труда да попрочетеш по-внимателно кутрето запшочв3а да се обучава от 3 месец.Е вярно е че според теб са старички ама на.Другото което е всяко бебе хапе независимо дали е хъски,ротвайлер, кокер,дого или каквото там се сетиш.За тях това е вид игра и контакт със собственика.За това с удрянето няма да коментирам изобщо като метод да корекции.Освен да стресира кучето ,да го наплаши и озлоби нищо друго. Има си начин за корекция и това е с разтърсване за врата и НЕ.Единствените верни неща които си написал са последните две изречения
Nioni Прочети темите в раздел Възпитание ,обучение и спорт и Агресия и доминантно поведение,както и темите в подписа на потребителя Mil има много полезни неща.Успех 1super

извинявам се, наистина не съм прочела добре ouu :/. Мислех че става въпрос за 2,5 годишно. Просто значи му растът зъбки.. Ох съжалявам.. Много се изложих, а само исках да помогна ouu
User's Signature

#4155 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 09:46 PM

Днес ми падна ченето. b) b) bl) Казах на един от класа ми "Някой ден искам да си взема кафяво-бяло хъски. Страшно много искам!". И той каза "Кафявоо... то е лайка." b) b) b) b)
Между другото той има голдън и хъски и въпреки, че има ХЪСКИ (сиво-бяло), казва че кафявите са лайки и щом няма сини очи, значи е мелез.
NNN
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#4156 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 10:01 PM

Това за сините очи е глупаво :/
User's Signature

#4157 Потребителят е офлайн   Nioni Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 07:53 AM

misheto7 и shemet благодаря за съветите. Тези теми и аз ги четох (възпитание, агресия и т.н.) още щом взех кутрето, а то си беше на 1.5 месеца. Ще опитам със съветите на misheto7 и ще Ви пиша 1super

#4158 Потребителят е офлайн   algona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 11:24 AM

Мила ShemeT, много те моля, когато цитираш мое мнение, да го правиш точно.Човек остава с убеждението, че съветвам да се бие кучето, докато не започне да слуша. Прочети отново темата "Моля за съвети, имаме проблеми", където съм обяснила как да се справят с хапещата самоедка Алли. Едно е да шляпнеш кучето, съвсем друго се разбира от това, което си написала. Ще копирам част от моя пост, може да помогне.

Имах ротвайлер, който в началото хапеше на поразия- уж на игра, но в последствие, когато стана на 4 месеца, ухапването му пробиваше кожата и болеше много. Тъй като ротовете са си доминантна порода, време беше да взема мерки. Нарочно се заигравах с него, разчитайки на това, че той вече знае какво е "НЕ!".Когато се стигаше до захапване, така изкрещявах "НЕЕЕЕ", че той направо замръзваше/ съседите също/ , спираше да хапе и сядаше уплашен. Ако пък се увлечеше, имах под ръка вестник, свит на руло, с който го "възпитавах". Хубавото на кучетата е, че са много умни и не е нужно да го биеш- нещо, което ми е немислимо, за да му покажеш, че е сбъркало. Често пъти едно шляпване с шумящ вестник по муцуната е вършело чудеса.

И още- Ето какво простичко нещо ви предлагам да направите. Сложете и каишка с повод. Оставете я известно време с него и я провокирайте за игра. Или провокирайте ситуацията, в която тя най- често налите да хапе. В момента, в който това се случи, издърпвате рязко повода и изкрещявате "НЕ!". И така до безкрай. Когато се случи да предизвикате ситуация , в която обикновено е хапала, а тя не хапе, изчакайте малко и я наградете с гранулка.
Ако ви хапе, когато си играете, сложете си дебели ръкавици и се заиграйте с нея. В момента, в който ви захапе, я обърнете по гръб, притиснете я към земята и пак изкрещете "НЕ!". Ако тя вече се смята за цар и господар на глутницата, вероятно яростно ще се съпротивлява. Тя отлично знае, че се страхувате от зъбите й и ще ги използва. Тя очаяква да отстъпите, защото така става, когато някой- в случая вие- оспорите лидерството на водача - в случая тя.
Не отстъпвайте. Дръжте я притисната към пода , докато спре да ръмжи и да се гърчи. Научете се да говорите със строг тон. Ама наистина строг. И запомнете , че командите не са дълги. Едно " НЕ" или "ФУ" е напълно достатъчно.

Така мисля, защото съм се справяла с подобни методи с предишните ми кучета . Вероятно някои от вашите кучета са по- темпераментни , по- доминантни, но мисля, че няма куче, което да не може да бъде обучено и възпитано като добър член на кучешкото общество. Методите всеки си ги избира сам, но често пъти не са успешни, защото изискват постоянство, а хората се отказват лесно.
Благодаря за вниманието и много моля- щом сте решили да цитирате, цитирайте точно, защото един лош съвет може да навреди много повече. Благодаря.

#4159 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 May 2007 - 01:02 PM

r) Май тези дни съм по новините. На Международна изложба в Украйна,Одесса "ЗОЛОТОЙ БЕРЕГ-2007" CACIB-FCI + CAC-UA " 26.05.2007г.
Little Miss of Golden Nicol отново е първа в класа си и е best puppy victoryVVV victoryVVV victoryVVV
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4160 Потребителят е офлайн   Georgi_T Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 03:13 PM

bgflag Браво на Little Miss of Golden Nicol да продължава да жъне успехи така и за напред 1super victoryVVV

#4161 Потребителят е офлайн   Georgi_T Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 08:01 PM

HI на всички имам 1 проблем които мн. ме тревожи когато прибера Bars от разходка пие вода и веднага почва да откача качва се на леглата диваните почва да рови ляга скимти и лае иадосан е и това в продължение на 6-10 мин. просто нз. на игра ли е или ..... моляви даите съвет притеснен съм s)

#4162 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 May 2007 - 09:24 PM

Цитат

HI на всички имам 1 проблем които мн. ме тревожи когато прибера Bars от разходка пие вода и веднага почва да откача качва се на леглата диваните почва да рови ляга скимти и лае иадосан е и това в продължение на 6-10 мин. просто нз. на игра ли е или ..... моляви даите съвет притеснен съм s)

По скоро се разиграва но ако много се е напил с вода по добре е да го успокоиш с галене не му давай с пълен стомах да дивее.
User's Signature

Качена снимка

#4163 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 09:35 PM

Няма смисъл да се оправдавам, че съм глупава.. Ама да знаете, че със сигурност единстевеното, което съм искала е да помогна.. s) s) s)
А и под удряне не съм имала в предвид да се набие кучето, ох.. Аз не съм се занимавала с обучението на моето, тате го правеше, но когато не ме е слушало съм го "удряла" и започва да ме слуша.
Наистина не съм искала да кажа, че кучето трябва да се бие злобно и силно. s) s) s)
Съжалявам наистина много.

И поздравления на North Face :}
User's Signature

#4164 Потребителят е офлайн   IcAkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 10:01 PM

Цитат

Аз имам и пекинез нямат общо породите но моето прави абсолютно същото след разходка пие малко вода и 10-15 мин няма спиране почва да бяга да скача и да лудее. Няма му нищо просто го прави на игра b) r)

#4165 Потребителят е офлайн   distan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 10:44 PM

Цитат

r) Май тези дни съм по новините. На Международна изложба в Украйна,Одесса "ЗОЛОТОЙ БЕРЕГ-2007" CACIB-FCI + CAC-UA " 26.05.2007г.
Little Miss of Golden Nicol отново е първа в класа си и е best puppy victoryVVV victoryVVV victoryVVV
Качена снимка

r) 1super super best victoryVVV drink БРАВО-БРАВО-супер е малката drink drink drink cheers cheers cheers bravoS

#4166 Потребителят е офлайн   Тони Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 09:15 AM

Цитат

Нищо притеснително, просто на разходката кучето не се е наиграло и в къщи си наваксва. След разходка с натоварване , кучето пие вода и ляга да спи.
User's Signature

Качена снимка

#4167 Потребителят е офлайн   Mayap Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 31 May 2007 - 11:17 AM

Каризма на разходка след успешната изложба
Качена снимка

Прегръдка за кака след абитуриентския бал :) w)

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4168 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2007 - 12:11 PM

Mayap E,разкошни снимки w) Много са сладки и Криси и Кари angelpik
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210