Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 29 May 2007 - 01:09 PM
имам хъски на 2.5 месеца. Имам обаче един голям проблем....много ни хапе...то не са крака, ръце...караме му се и го пошляпваме...казвам му НЕ и вместо захапаната ми ръка му давам играчка, но то предпочита чов. плът. Що да правя???-дайте ми съвет...Вие имали ли сте такива проблеми с вашия мъник?
Публикувано: 29 May 2007 - 05:44 PM
Ударяй го по-силно и ако отново те захапе-пак. След известно време ще престане, но не бива да те е страх да го удариш, трябва да разбере, че това, което прави е много лошо и не бива да го прави. Е, все пак не го стресирайте.
Тупвате го след което казвате силно НЕ, ако след като го ударите пак посегне, пак се повтаря същото. И когато престане го прегръщате и наградка : ).
Това го четох във форумна за самоеди samoyedbg.goodforum.net. Algona e източника, тя на много хора е помогнала, пробвайте и вие.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 29 May 2007 - 05:48 PM
Цитат
На 26.05.2007г. Стили /CH.Secret Style of Wolf Point / и Бандит /CAN.CH.Trishamar's Hot Diggity Dawg / станаха родители на шест прекрасни бебета,четири момчета и две момичета super best . Скоро и на тях ще им сложим снимки. Да са ни живи и здрави мишлетата worthy drink
w) w) w)
BTW Huskypower не мога да се нарадвам на снимкити, които пускаш : )

Публикувано: 29 May 2007 - 05:52 PM
Цитат
Ударяй го по-силно и ако отново те захапе-пак. След известно време ще престане, но не бива да те е страх да го удариш, трябва да разбере, че това, което прави е много лошо и не бива да го прави. Е, все пак не го стресирайте.
Тупвате го след което казвате силно НЕ, ако след като го ударите пак посегне, пак се повтаря същото. И когато престане го прегръщате и наградка : ).
Това го четох във форумна за самоеди samoyedbg.goodforum.net. Algona e източника, тя на много хора е помогнала, пробвайте и вие.
Хайде като не ги прочел добре недей да даваш съвети.Първо куче на 2,5 месеца си е бебе и с нищо не е закъснял/а n) Не знам според теб кога е едно време сигурно докато е сучело от майка си.Ако си беше направил труда да попрочетеш по-внимателно кутрето запшочв3а да се обучава от 3 месец.Е вярно е че според теб са старички ама на.Другото което е всяко бебе хапе независимо дали е хъски,ротвайлер, кокер,дого или каквото там се сетиш.За тях това е вид игра и контакт със собственика.За това с удрянето няма да коментирам изобщо като метод да корекции.Освен да стресира кучето ,да го наплаши и озлоби нищо друго. Има си начин за корекция и това е с разтърсване за врата и НЕ.Единствените верни неща които си написал са последните две изречения
Nioni Прочети темите в раздел Възпитание ,обучение и спорт и Агресия и доминантно поведение,както и темите в подписа на потребителя Mil има много полезни неща.Успех 1super
Публикувано: 29 May 2007 - 05:53 PM
Цитат
На 26.05.2007г. Стили /CH.Secret Style of Wolf Point / и Бандит /CAN.CH.Trishamar's Hot Diggity Dawg / станаха родители на шест прекрасни бебета,четири момчета и две момичета super best . Скоро и на тях ще им сложим снимки. Да са ни живи и здрави мишлетата worthy drink
Цитат
Честито, да са много здрави, живички и игриви! Дано да не правят много бели (като копаене на дупка под земята например b) ) и да те слушат много!
cheers
Публикувано: 29 May 2007 - 05:55 PM
Цитат
Цитат
Хайде като не ги прочел добре недей да даваш съвети.Първо куче на 2,5 месеца си е бебе и с нищо не е закъснял/а n) Не знам според теб кога е едно време сигурно докато е сучело от майка си.Ако си беше направил труда да попрочетеш по-внимателно кутрето запшочв3а да се обучава от 3 месец.Е вярно е че според теб са старички ама на.Другото което е всяко бебе хапе независимо дали е хъски,ротвайлер, кокер,дого или каквото там се сетиш.За тях това е вид игра и контакт със собственика.За това с удрянето няма да коментирам изобщо като метод да корекции.Освен да стресира кучето ,да го наплаши и озлоби нищо друго. Има си начин за корекция и това е с разтърсване за врата и НЕ.Единствените верни неща които си написал са последните две изречения
Nioni Прочети темите в раздел Възпитание ,обучение и спорт и Агресия и доминантно поведение,както и темите в подписа на потребителя Mil има много полезни неща.Успех 1super
извинявам се, наистина не съм прочела добре ouu :/. Мислех че става въпрос за 2,5 годишно. Просто значи му растът зъбки.. Ох съжалявам.. Много се изложих, а само исках да помогна ouu

Публикувано: 29 May 2007 - 09:46 PM
Между другото той има голдън и хъски и въпреки, че има ХЪСКИ (сиво-бяло), казва че кафявите са лайки и щом няма сини очи, значи е мелез. NNN
Публикувано: 30 May 2007 - 11:24 AM
Имах ротвайлер, който в началото хапеше на поразия- уж на игра, но в последствие, когато стана на 4 месеца, ухапването му пробиваше кожата и болеше много. Тъй като ротовете са си доминантна порода, време беше да взема мерки. Нарочно се заигравах с него, разчитайки на това, че той вече знае какво е "НЕ!".Когато се стигаше до захапване, така изкрещявах "НЕЕЕЕ", че той направо замръзваше/ съседите също/ , спираше да хапе и сядаше уплашен. Ако пък се увлечеше, имах под ръка вестник, свит на руло, с който го "възпитавах". Хубавото на кучетата е, че са много умни и не е нужно да го биеш- нещо, което ми е немислимо, за да му покажеш, че е сбъркало. Често пъти едно шляпване с шумящ вестник по муцуната е вършело чудеса.
И още- Ето какво простичко нещо ви предлагам да направите. Сложете и каишка с повод. Оставете я известно време с него и я провокирайте за игра. Или провокирайте ситуацията, в която тя най- често налите да хапе. В момента, в който това се случи, издърпвате рязко повода и изкрещявате "НЕ!". И така до безкрай. Когато се случи да предизвикате ситуация , в която обикновено е хапала, а тя не хапе, изчакайте малко и я наградете с гранулка.
Ако ви хапе, когато си играете, сложете си дебели ръкавици и се заиграйте с нея. В момента, в който ви захапе, я обърнете по гръб, притиснете я към земята и пак изкрещете "НЕ!". Ако тя вече се смята за цар и господар на глутницата, вероятно яростно ще се съпротивлява. Тя отлично знае, че се страхувате от зъбите й и ще ги използва. Тя очаяква да отстъпите, защото така става, когато някой- в случая вие- оспорите лидерството на водача - в случая тя.
Не отстъпвайте. Дръжте я притисната към пода , докато спре да ръмжи и да се гърчи. Научете се да говорите със строг тон. Ама наистина строг. И запомнете , че командите не са дълги. Едно " НЕ" или "ФУ" е напълно достатъчно.
Така мисля, защото съм се справяла с подобни методи с предишните ми кучета . Вероятно някои от вашите кучета са по- темпераментни , по- доминантни, но мисля, че няма куче, което да не може да бъде обучено и възпитано като добър член на кучешкото общество. Методите всеки си ги избира сам, но често пъти не са успешни, защото изискват постоянство, а хората се отказват лесно.
Благодаря за вниманието и много моля- щом сте решили да цитирате, цитирайте точно, защото един лош съвет може да навреди много повече. Благодаря.
Публикувано: 30 May 2007 - 01:02 PM
Little Miss of Golden Nicol отново е първа в класа си и е best puppy victoryVVV victoryVVV victoryVVV

Публикувано: 30 May 2007 - 08:01 PM
Публикувано: 30 May 2007 - 09:24 PM
Цитат
По скоро се разиграва но ако много се е напил с вода по добре е да го успокоиш с галене не му давай с пълен стомах да дивее.
Публикувано: 30 May 2007 - 09:35 PM
А и под удряне не съм имала в предвид да се набие кучето, ох.. Аз не съм се занимавала с обучението на моето, тате го правеше, но когато не ме е слушало съм го "удряла" и започва да ме слуша.
Наистина не съм искала да кажа, че кучето трябва да се бие злобно и силно. s) s) s)
Съжалявам наистина много.
И поздравления на North Face :}

Публикувано: 30 May 2007 - 10:01 PM
Цитат
Аз имам и пекинез нямат общо породите но моето прави абсолютно същото след разходка пие малко вода и 10-15 мин няма спиране почва да бяга да скача и да лудее. Няма му нищо просто го прави на игра b) r)
Публикувано: 30 May 2007 - 10:44 PM
Цитат
Little Miss of Golden Nicol отново е първа в класа си и е best puppy victoryVVV victoryVVV victoryVVV

r) 1super super best victoryVVV drink БРАВО-БРАВО-супер е малката drink drink drink cheers cheers cheers bravoS
Публикувано: 31 May 2007 - 09:15 AM
Цитат
Нищо притеснително, просто на разходката кучето не се е наиграло и в къщи си наваксва. След разходка с натоварване , кучето пие вода и ляга да спи.
Публикувано: 31 May 2007 - 12:11 PM