Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 05 February 2006 - 02:05 PM
Цитат
Имам въпрос-От две Пинто ку4ета поколението пинто ли би трябвало да е?
b) ами не е задължително. То пинто получаването не е съвсем напълно разгадано r)
Публикувано: 07 February 2006 - 01:56 PM
Предразположение нямат, но като всяко куче с повече козина трябва ушите им да се почистват по редовно. Опасно е там да се събира ушна кал, поднали косъмчета, въобще трябва да преглеждате и да почиствате редовно. Но не съм чул да са предразположени - напротив, би трябвало да не са, това е порода, създадена да оцелява и да се развива в условията на далечния север, в крайно екстремални условия.
Това е моето мнение, нямам хъски, имам самоед. [/quote]
Благодаря.Нужно ли е да пчиствам уите от космите?

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 07 February 2006 - 02:05 PM
Публикувано: 07 February 2006 - 03:48 PM
Цитат
Цитат
Благодаря!А тази вашата Уини е много сладка.
koce, Благодаря и твоята сладурана е много сладурска w) А Уини в е толкова кротко и добро куче на всеки пожелавам такъв нрав но съвсем наскоро Блейзи я нападна и наби много лошо/нали е гадина тази Блейза / и от тогава Уини стана по резервирана s)
Публикувано: 07 February 2006 - 06:38 PM
С предното съобщение нещто не сполучих,но се се надявам този път всичко да е ок.Скоро ще си взимам хъски и от седмица насам проучвам най-внимателно всяка информация,която ми попадне:>Изчетох този форум буквално от начало до край и ми се струва,че научих много полезни неща.Проблема е,че колкото повече минава времето толкова по-неуверена ставам в себе си:притеснявам се дали ще мога да дам на моето бъдещо кученце абсолютно всичко,от което се нуждае,за да е щастливо.
Искам да ви попитам според вас за апартамент кое е по-подходящо:женско или мъжко хъски?Знам,4е женските са по-дребни и по-самостоятелни и от тази гледна то4ка си мисля,че те са по-добрия вариянт.Същто искам да ви попитам на каква възраст трябжа да се вземе кученцето-на колко дни е безопасно да се отдели от майка си?
Мерси предварително и до скоро
Публикувано: 07 February 2006 - 06:59 PM
Ами там от къде ще си взимаш хъскито не те ли посъветваха нещо, сигурна съм че ако бебето е от развъдник от там ще получиш цялата необходива информаци и ще вземеш и здраво и хубаво бебе super
Това за женски и мъжки нещо не съм много съгласна да се слагат в някакви " рамки " защото аз имам и много гальовни мъжки и много свободолюбиви,които просто не се гушкат като другите това важи и за женските.
Аз лично не бих взела преди 60 ден бебе хъски
Прикачени файлове
-
vsichki_igra_malka.jpg (13.94K)
Брой сваляния: 90
Публикувано: 07 February 2006 - 09:44 PM
North Light, аз също препоръчвам да говорите с хората от развъдника. Първо ще ви дадат много ценни съвети и второ.. те познават малките кученца, които много от рао проявяват характера си и могат да ви помогнат в избора на бебе. А за взимането, по принцип развъдниците избягват да дават кученца на под 2 месеца, а и за бъдещите стопани не е добре да взимат много рано бебетата. Докато те са при майката, с цяла купчина други кученца, се научават на базовите неща за бъдещия им кучешки живот- няма по-добро училище от това super
Публикувано: 07 February 2006 - 11:00 PM
Искам да ви питам как стоят нещата с женските кучета.Вярно ли е,че задължително трябва да им се позволи да имат потомство иначе това ще им се отрази не само психически,а и физически?
П.П. Щях да забравя да попитам за цените.За сега съм чувала да се предлагат съвсем различни суми-150,300,500.Коя според вас отговаря на истината?
Публикувано: 07 February 2006 - 11:29 PM
Ето ти един сайт където можеш да разгледаш видовете ,цветове и т.н. а на първа страница тук е побликуван стандарта на български r)
Huskycolors
Цитат
Това не е вярно категорично ето ти и сайта на БКК " северни кучета " там мжеш да прочитеш за развъдната дейност, при какви условия кучето влиза в разплод и защо.....БКК " Северни кучета "
От побликуваните цени първата е направо нереална
Публикувано: 08 February 2006 - 12:31 PM
Цитат
Искам да ви питам как стоят нещата с женските кучета.Вярно ли е,че задължително трябва да им се позволи да имат потомство иначе това ще им се отрази не само психически,а и физически?
П.П. Щях да забравя да попитам за цените.За сега съм чувала да се предлагат съвсем различни суми-150,300,500.Коя според вас отговаря на истината?
Здрасти отново,
Най-сигурно си е от развъдник. Всъщност височината е най-малкия проблем. От развъдник ще вземеш ЗДРАВО, уравновесено кученце, което ше е гледано с любов и КОМПЕТЕНТНО b) . Самият развъдник ще ви даде съвети, ще ви напътства в началото за доброто на малкото. Две мнения по въпроса просто няма, ако искате здраво (отново да подчертая този факт) кученце, по-добре е да се обърнете към хора, които се занимават сериозно и с любов с кучета.
Колкото до цената, по-добре е да предвидите третата сума. Ако ще да се наложи известно време да събирате пари и да се наложи да изчакате малко. Ако искате всичко описано горе, времето е без значение.
В България има прекрасни развъдници на хъскита, тук има линкове (Noth Face ви даде координатите на клуба, те имат цялата информация, която е нужна).
Обадете се на развъдниците, попитайте дали сега има кученца, а ако няма кога са предвидили следващите кучила. Резервирайте си едночко. Понякога развъдчици се съгласяват да направят отстъпка за цената, ако са сигурни, че кученцето ще отиде на добро място. Но все пак, гледайте да имате пари и не се хвърляйте по обяви, които не идват от тях.
Вече беше казано за разждането. Само ще добавя, че за кучета, които не са ценни представители на породата е по-добре да бъдат кастрирани- и от здравна и от психическа гледна точка, а да не говорим за прекалено големия брой кученца, които свършват на улицата.
Публикувано: 09 February 2006 - 10:54 AM

тихо, коце спи!!!!
Публикувано: 09 February 2006 - 11:13 AM
Прикачени файлове
-
basket.jpg (52.63K)
Брой сваляния: 83
Публикувано: 09 February 2006 - 12:09 PM
- кучетата на JulyVell (във форума пише с ник Huskypower) не се отглеждат в клетки, тъй като се гледат в домашни условия. Би било малко странно човек да си разгради да речем хола на 3-4 клетки, нали b)
- кучетата, отглеждани на двор (което е нормалният случай при наличие на повече от 2... става малко тясно в апартамента...), няма как да се отглеждат "без клетки", най-малкото защото се налага да спят някъде, а и в случай на разгонване мъжките и женските да се разделят b), и тъй нататък.
Друг е въпросът, че и в двата случая на кучетата трябва да се осигурят адекватни условия, грижи, обич, време със собственика и т.н., и естествено - достатъчно и адекватно движение.
Прикачени файлове
-
nemo_zaka1.gif (90.54K)
Брой сваляния: 76

Публикувано: 09 February 2006 - 01:16 PM
Само да те светна но 100% от известните развъдници в Европа и посвета не си гледат кучетата в АПАРТАМЕНТИ по 80 квадрата примерно ouu а и няма как щото имат повече от едно куче b) Ето ти няколко кадърчето от това как се гледат кучата в kennel oo да не се стресираш излишно b)

Това е Влоф Поинт -Румъния

Това е Сибериан Лейди кенъл - Сърбия и Черна Гора
Ciukci kennel - Испания
Ciukci kennel - Испания
Също така доста от развъдниците в БГ си гледат кучета във воалиери и на двора d) d) d)