Цитат
Мерси за съветите :) А относно развъдника-точно там е работата,че не съм сигурна дали кученцето ще се вземе от там или от някоя обява...Ако се вземе от друго място ме притеснява това,че може да има смеска в породата (примерно с маламут) и в такъв случей животното ще порасне доста повече на ръст от предвиденото.Може би ако живеех в къща това нямаше да ме интересува толкова,но понеже съм в апартамент бих искала да съм сигурна,че хъскито ще си остане с нормалните за породата размери-преполагам едно по-голямо куче би се измъчвало малко или много в затворено пространство.
Искам да ви питам как стоят нещата с женските кучета.Вярно ли е,че задължително трябва да им се позволи да имат потомство иначе това ще им се отрази не само психически,а и физически?
П.П. Щях да забравя да попитам за цените.За сега съм чувала да се предлагат съвсем различни суми-150,300,500.Коя според вас отговаря на истината?
Здрасти отново,
Най-сигурно си е от развъдник. Всъщност височината е най-малкия проблем. От развъдник ще вземеш ЗДРАВО, уравновесено кученце, което ше е гледано с любов и КОМПЕТЕНТНО b) . Самият развъдник ще ви даде съвети, ще ви напътства в началото за доброто на малкото. Две мнения по въпроса просто няма, ако искате здраво (отново да подчертая този факт) кученце, по-добре е да се обърнете към хора, които се занимават сериозно и с любов с кучета.
Колкото до цената, по-добре е да предвидите третата сума. Ако ще да се наложи известно време да събирате пари и да се наложи да изчакате малко. Ако искате всичко описано горе, времето е без значение.
В България има прекрасни развъдници на хъскита, тук има линкове (Noth Face ви даде координатите на клуба, те имат цялата информация, която е нужна).
Обадете се на развъдниците, попитайте дали сега има кученца, а ако няма кога са предвидили следващите кучила. Резервирайте си едночко. Понякога развъдчици се съгласяват да направят отстъпка за цената, ако са сигурни, че кученцето ще отиде на добро място. Но все пак, гледайте да имате пари и не се хвърляйте по обяви, които не идват от тях.
Вече беше казано за разждането. Само ще добавя, че за кучета, които не са ценни представители на породата е по-добре да бъдат кастрирани- и от здравна и от психическа гледна точка, а да не говорим за прекалено големия брой кученца, които свършват на улицата.