Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4401 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 June 2007 - 10:56 AM

Здравейте.Отдавна не съм писала тук.Поли,честито за рождения ден на Никита bravoS още дълго да те радва!
ние имаме малък проблем...Ари е влюбена в един мой приятел.не е нужно да споменавам,че като всяко уважаващо себе си хъски тя се мисли за човек,но това вече е прекалено.когато моя приятел дойде в нас тя се засилва към него с лай покатерва се по него да я гушне и започва да го целува целенасочено по устата!!!не знам какво да правя вече,като си тръгва плаче (вие за него)!

ето един нагледен пример какво прави през цялото време когато той е тук!

http://i.data.bg/07/06/27/436989.jpg

#4402 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 June 2007 - 11:03 AM

хаха и моите женски са такива особено Уини....докато бяхме в Загреб голямо ухажване направи (love) Голяма досада беше l)

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Zagreb.JPG (28.68K)
    Брой сваляния: 23

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#4403 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 11:19 AM

eто как се справяме с жегите...от една седмица живее в банята и отказва да излезне освен на разходка http://i.data.bg/07/06/27/437006.jpg http://i.data.bg/07/06/27/437010.jpg

не успях да я извадя от банята дори да я премеря,така че трябваше да занеса кантара при нея...тежи 18 кг.
имам още 1 въпрос.ари не ми дава да я реша.гледам да внимавам и да не я скубя но пак не дава.какво да направя?

#4404 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 11:27 AM

north face,какво ще кажеш за ари-добре ли е на големина и килограми за възрастта си до колкото можеш да прецениш от снимките?

#4405 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 June 2007 - 12:04 PM

Цитат

north face,какво ще кажеш за ари-добре ли е на големина и килограми за възрастта си до колкото можеш да прецениш от снимките?

Tя колко голяма стана на възраст?
User's Signature

Качена снимка

#4406 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 12:26 PM

ами няма 9 месеца още..

#4407 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2007 - 09:21 PM

Цитат

ами няма 9 месеца още..

Ами снимките не показват много но 18кг е ок. То по принцип зависи и от структората на самото куче....А сега през жегите в комбинация с линеене е нормално кучето да загуби малко от теглото си.
User's Signature

Качена снимка

#4408 Потребителят е офлайн   vaseto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 11:24 PM

Здравейте. Току що се регистрирах и това ми е първото мнение. Незнам дали да пиша тук, но таа прецених. Ако съм сгрешил, моля мнението ми да бъде преместено на правилното място. Да започна направо. Значи, откакто се помня, винаги съм меко казано обожавал кучетата. Не знам какъв човек съм, но като видя куче, (може би ако изкл
чим бездомните) ми се пронизва сърцето. Независимо каква порода е. До преди една година живеех в Козлодуй, където апартаментът ми беше тристаен, и сигурно не е минал и ден без да убеждавам родителите си да си вземем куче. Баща ми попринцип е луд по кучетата също, но майка ми е животномразка. отказва да гледа каквито и да било животни. Постоянно ми разправяше неща от рода на "Като си вземем кой ще го разхожда/чисти след него/къпе и впрочем. Само това и ги върти. Аз я убеждавах, че ако си купим куче, тя няма да положи и 1 път каквато и да било грижа за него, но за съжаление не ми вярваше, а директно сменяше темата. Напоследък тактически я питам, какво е направи ако един ден се върне от работа и я посрещна, заедно с един малък приятел на вратата, а тя казва, че ще го изхвърли, но с усмивка и със сигурност не го мисли. Забравих да спомена, че имам и сестра, която също много иска куче. Сега живея в София, но след няколко дни ще ходя за лятната ваканция в Козлодуй, при баща ми, и ще си поговорим отностно една покупка на хъски. Хъски, заедно с немската овчарка са ми любимите породи кучета, но за съжаление отново живея в тристаен апартамент(без кухнята и банята), а немската овчарка, доколкото знам си изисква двор задължително. Живея в кв. Стрелбище на 200 метра от Южният парк. Всеки ден ще извеждам хъскито минимум по два пъти на разходка, от по час/час и половина. Заедно със сестра ми, ще го дарим с много, ама много обич, просто ви е бедна фантазията. Мислите ли, че на едо хъски ще му е добре в 3 стаен апартамент с много разходки в паркът и с много обич? Почти няма да остава само и ще му отделям постоянно внимание. Не съм агресивен човек, няма да ми е голям проблем, ако ми се изходи където му падне. Голяма работа. Ще почистя и край. :)

Ще отделя 300 лева за хъски. Кажете от къде най-добре да купя, като се има в предвид, че това ще стана (80%-тово) чак на есен, към Септември. Благодаря на всички, които ще ме посъветват и ще ми помогнат. wink worthy

#4409 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 27 June 2007 - 11:32 PM

bravoS

Прикачени файлове

#4410 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2007 - 11:33 PM

1super

Прикачени файлове

#4411 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2007 - 11:33 PM

1super

Прикачени файлове

#4412 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2007 - 11:53 PM

Цитат

хаха и моите женски са такива особено Уини....докато бяхме в Загреб голямо ухажване направи (love) Голяма досада беше l)

Аааа North Face с Уини много се обичаме такова нещо като досада няма b) Само ти си мислиш така wink
User's Signature

In Life only Death is certain.

#4413 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 09:14 AM

Цитат

Цитат

хаха и моите женски са такива особено Уини....докато бяхме в  Загреб голямо ухажване направи (love)  Голяма досада беше  l)

Аааа North Face с Уини много се обичаме такова нещо като досада няма b) Само ти си мислиш така wink

Аааа,добре де аз нали си я знам,че ни се е качила на главата и така от неудобство b) казвам досадна b) като почне да "издевателства " за целувки и от други l)
User's Signature

Качена снимка

#4414 Потребителят е офлайн   Polikarp(A) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 02:57 PM

Цитат

Здравейте. Току що се регистрирах и това ми е първото мнение. Незнам дали да пиша тук, но таа прецених. Ако съм сгрешил, моля мнението ми да бъде преместено на правилното място. Да започна направо. Значи, откакто се помня, винаги съм меко казано обожавал кучетата. Не знам какъв човек съм, но като видя куче, (може би ако изкл
чим бездомните) ми се пронизва сърцето. Независимо каква порода е. До преди една година живеех в Козлодуй, където апартаментът ми беше тристаен, и сигурно не е минал и ден без да убеждавам родителите си да си вземем куче. Баща ми попринцип е луд по кучетата също, но майка ми е животномразка. отказва да гледа каквито и да било животни. Постоянно ми разправяше неща от рода на "Като си вземем кой ще го разхожда/чисти след него/къпе и впрочем. Само това и ги върти. Аз я убеждавах, че ако си купим куче, тя няма да положи и 1 път каквато и да било грижа за него, но за съжаление не ми вярваше, а директно сменяше темата. Напоследък тактически я питам, какво е направи ако един ден се върне от работа и я посрещна, заедно с един малък приятел на вратата, а тя казва, че ще го изхвърли, но с усмивка и със сигурност не го мисли. Забравих да спомена, че имам и сестра, която също много иска куче. Сега живея в София, но след няколко дни ще ходя за лятната ваканция в Козлодуй, при баща ми, и ще си поговорим отностно една покупка на хъски. Хъски, заедно с немската овчарка са ми любимите породи кучета, но за съжаление отново живея в тристаен апартамент(без кухнята и банята), а немската овчарка, доколкото знам си изисква двор задължително. Живея в кв. Стрелбище на 200 метра от Южният парк. Всеки ден ще извеждам хъскито минимум по два пъти на разходка, от по час/час и половина. Заедно със сестра ми, ще го дарим с много, ама много обич, просто ви е бедна фантазията. Мислите ли, че на едо хъски ще му е добре в 3 стаен апартамент с много разходки в паркът и с много обич? Почти няма да остава само и ще му отделям постоянно внимание. Не съм агресивен човек, няма да ми е голям проблем, ако ми се изходи където му падне. Голяма работа. Ще почистя и край. :)

Ще отделя 300 лева за хъски. Кажете от къде най-добре да купя, като се има в предвид, че това ще стана (80%-тово) чак на есен, към Септември. Благодаря на всички, които ще ме посъветват и ще ми помогнат. wink worthy

здравей b) аз гледам кучето си в двустаен апартамент без кухнята и банята и досега не се е оплакала b) реално погледнато на кучето не му трябва голямо пространство,ако получава достатъчно разходки.ние се разхождаме по половин час сутрин и около 3 часа вечер..за 300 лева можеш да си намериш куче без родословие...най ефтините с родословие мисля че са по 400...сега около 5 човека ще ме оборят но не мисля че родословието е толкова важно...по голямо значение има да обичаш кучето,то да ти е приятел и да го харесваш каквото е,не защото родителите му са еди-кои си там...

поздравявам те за решението да вземеш хъски ! 1super

#4415 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 03:06 PM

ахам, само дето неродословните често носят наследствени болести. Пет клас струват около 300 лева.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4416 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 04:39 PM

Аз също смятам, че отглеждането на куче в малък апартамент носи повече неудобство за хората, отколкото за животното. Важно е, да се извежда на дълги разходки, за да изразходва енергията. Ако не можеш да си го позволиш, по-добре не си вземай куче, а друг домашен любимец. Не че нещо може да се сравни с отглеждането на открито, и то на сибирско хъски, но доста кучета ги държат в клетки или вързани на "синджир"...
Що се отнася до наследствените болести - не смятам, че неродословните "носят" повече наследствени болести. Може би е по-тоцно да се каже, че за куче, закупено от известен развъдник, може да се надяваш да получиш накакъв вид гаранция за подобни изненади. Риск винаги съществува и никой не е застрахован от изненади.

#4417 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 06:37 PM

Цитат

Аз също смятам, че отглеждането на куче в малък апартамент носи повече неудобство за хората, отколкото за животното. Важно е, да се извежда на дълги разходки, за да изразходва енергията. Ако не можеш да си го позволиш, по-добре не си вземай куче, а друг домашен любимец. Не че нещо може да се сравни с отглеждането на открито, и то на сибирско хъски, но доста кучета ги държат в клетки или вързани на "синджир"...
Що се отнася до наследствените болести - не смятам, че неродословните "носят" повече наследствени болести. Може би е по-тоцно да се каже, че за куче, закупено от известен развъдник, може да се надяваш да получиш накакъв вид гаранция за подобни изненади. Риск винаги съществува и никой не е застрахован от изненади.

Напълно подкрепям това мнение 1super и мисля, че е много точно казано това за гаранциите и болестите. Разбира се, че и от развъдник можеш да вземеш куче с проблем, развъдници има всякакви и съвестни и мошенници. Въпроса понякога не опира само до съвестността на развъдчика, защото генетиката не е точна наука и не може на сто процента да се прогнозира какво може да се случи. Родословието не прави кучето здраво или болно. Всеки ще се съгласи с това, че има много неродословни кучета, (че и безпородни), които са в много по-добро здраве от някои родословни.
Що се отнася до цените, които тук май често се обсъждат, аз съм на мнение, че всеки има право сам да си определи на колко ще си продава кученцата, без да се влияе от това дали са с документи или не. Т.е. ако имам кученца без родословия, мога да им искам 1000 лева, (ако ще родословните такива да струват и по-малко) и никого не карам на сила да си купува от мен. Ако имам кученца с родословия пък мога и да ги подарявам ако искам. Все пак логично и съвсем нормално е кучетата, които са от развъдчици запознати с породата и са специално селектирани да струват повече от тези, които са "случайно развъдени". И в двата случаяй обаче няма стопроцентови гаранции за каквото и да е.
Освен шоу клас и клас домашен любимец, съществува още един клас - развъден. Най-общо казано, това са кучета, които нямат сериозни недостатъци, но и не блестят с особен екстериор или имат някой недостатък, който им пречи на изложбената кариера. Те обаче въпреки това могат да бъдат добри производители - т.е. от тях да се получи чудесно потомство. И тук разбира се пълни гаранции няма, както няма и за това, че от шоу клас кучета не може да излезнат и домашни любимци....
Важното е, когато човек си взима куче, да е на ясно с каква цел го взима. Дали иска жив и здрав домашен любимец за компания, разходки и т.н, или иска куче за развъждане, или непременно иска да има изложбен шампион. Тези неща могат и да са свързни, разбира се едното не пречи на другото. Малко са хората, които решават да станат сериозни развъдчици и да ходят на изложби изразходвайки за това много време, средства и нерви. Това го приемам за съвсем нормално, както приемам за нормално и това, че домашните любимци трябва да се кастрират. Така е по-добре и за кучето и за породата - да бъде "в ръцете" на запознати и посветили се на това хора. Най-трудно е когато се взима куче, от което се очаква да има добра изложбена кариера, да има определени качества и да даде един ден добро потомство. За да имат такова куче ви трябват две неща - първото е отговорен развъдчик (който не прави компромиси с неща, за които не се правят компромиси в развъждането) и второто важно нещо е късмет!
d)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#4418 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 08:57 PM

1super

Прикачени файлове

#4419 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 June 2007 - 09:02 PM

1super

Прикачени файлове

#4420 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2007 - 09:57 PM

dog.bg Много хубави снимки! 1super
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни