Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 14 July 2007 - 12:10 PM
Караш кучето да седне и с лакомство над главата му го караш да се вдигне и да стои така докато му го дадеш. Един вид "да проси". Става и с играчка, а после и без нищо. В началото помагаш на кучето да се изправи и внимваш да не залитне назад, докато разбере какво се иска от него. Така Астра знае много номера super best
ето още една със същия номер - това е Айра w)

JulyVell Siberians
Публикувано: 14 July 2007 - 12:59 PM
Цитат
Караш кучето да седне и с лакомство над главата му го караш да се вдигне и да стои така докато му го дадеш. Един вид "да проси". Става и с играчка, а после и без нищо. В началото помагаш на кучето да се изправи и внимваш да не залитне назад, докато разбере какво се иска от него. Така Астра знае много номера super best
Това е на същия принцип по който Канцлер описва основните команди в книжката. Примерно за командата "легни". Слагаш малко храна под главата на кучето между предните два крака и натискаш задницата му докато не легне. Щом като легне му каваш легни. След това му даваш храната и започваш с лигавщините, че се е справило добре. Това го повтаряш докато не свикне. Аз опитах с Дженис, ма тя не разбира, по скоро ще ми изяде ръката за да вземе храната, от колкото да научи нещо, тя неможа да се научи да пикае дето трябва, та команда ли ще научи. Мисля, че съм я разглезил много и мисля вече да почна да прилагам леко "груби" мерки, защото няма да ми става лигаво куче! :)

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 14 July 2007 - 01:03 PM
Цитат
Бтв страшно сладурче е Дженис : )
А колкото до това. Тя ако знаеш какво причинява на тая играчка ти е бедна фантазията, а по нея няма и драскотина. Не съм я гледал много, но тя ги редува толкова играчки има, че незнае на коя да се задържи! :)

Публикувано: 14 July 2007 - 01:11 PM

Публикувано: 14 July 2007 - 02:07 PM
Цитат
Цитат
Това е на същия принцип по който Канцлер описва основните команди в книжката. Примерно за командата "легни". Слагаш малко храна под главата на кучето между предните два крака и натискаш задницата му докато не легне. Щом като легне му каваш легни. След това му даваш храната и започваш с лигавщините, че се е справило добре. Това го повтаряш докато не свикне. Аз опитах с Дженис, ма тя не разбира, по скоро ще ми изяде ръката за да вземе храната, от колкото да научи нещо, тя неможа да се научи да пикае дето трябва, та команда ли ще научи. Мисля, че съм я разглезил много и мисля вече да почна да прилагам леко "груби" мерки, защото няма да ми става лигаво куче! :)
Абсолютна грешка,никога не се насилва кучето да изпълни команда и след това да му се даде самата команда.Първо се подава съответната команда и ако не я изпълнява, тогава се принуждава,примерно да легне,задава се команда легни и след това се принуждава, няма значение по какъв начин.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 14 July 2007 - 02:19 PM
Прикачени файлове
-
Picture_17845.jpg (52.87K)
Брой сваляния: 20
Публикувано: 14 July 2007 - 02:21 PM
Прикачени файлове
-
Picture_17890.jpg (60.76K)
Публикувано: 14 July 2007 - 02:24 PM
Прикачени файлове
-
Picture_17892.jpg (61.9K)
Брой сваляния: 21
Публикувано: 14 July 2007 - 02:25 PM
Прикачени файлове
-
Picture_17886.jpg (71.23K)
Брой сваляния: 24
Публикувано: 14 July 2007 - 09:10 PM
Цитат
По добре ми дай линк към интернет книжарница, ако може r) ...
Ако не може, ами и твоето е вариянт.
Благодаря за предложението.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 15 July 2007 - 09:38 AM
Прикачени файлове
-
Photo_59.jpg (66.54K)
Публикувано: 15 July 2007 - 09:40 AM
Прикачени файлове
-
Photo_61.jpg (57.21K)
Публикувано: 15 July 2007 - 09:41 AM
Прикачени файлове
-
Photo_66.jpg (66.11K)
Брой сваляния: 18
Публикувано: 15 July 2007 - 09:45 AM
Публикувано: 15 July 2007 - 12:03 PM
Цитат
Ей това ДВД как ме е яд че съм го пропуснал. А колкото до книгите те са две, едната е посветена само на сибирското хъски, а другата е за дресировки като цяло, ей сега ще ти дам линк към двете.
Сибирско хъски - това е книжката изцяло за Сибирското Хъски
Обучение на Кучето - Това е книга която е показано как да обучаваш кучето си
И във първата има основните команди, но втората е изцяло за обучение на хъски! :)