Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 16 February 2006 - 12:45 PM
Искам някой до ми обясни разликато м/у хъскито и маламута....? Как мога да ги различа на пръв поглед. Понеже не съм ги виждала едно до друго, пък и маламут съм виждала само веднъж и то малък, се интересувам ако може и от снимков материал. Мерси предварително.
ЕДИТ: Видях сега понагоре линка...... извинявам се много! Ще прочета първо, ако имам въпроси ще питам пак. oleeee
Публикувано: 16 February 2006 - 06:04 PM
Цитат
няма такова по стандарт d)
Публикувано: 16 February 2006 - 07:15 PM
Прикачени файлове
-
chinuk.jpg (12.75K)
Брой сваляния: 310
Публикувано: 16 February 2006 - 08:46 PM
Публикувано: 16 February 2006 - 09:24 PM
Цитат
аз имам мопс;а моя приател има хъски(реги).
тези кучета наистина са супер,но досега сам виждала само едно което се разхожда без кайшка.
с всички хъскита ли е така или само с тези от моя квартал?
Да, хъскитата принципно трябва да се разхождат на повод. Моите кучета се разхождат свободно в парка, (иначе по улиците из града и кварталите са на повод) както и хъскитата на много мои познати. Но с това не всеки може да се справи, и за това не го препоръчвам. Ако не можете да управлявате кучето си, независимо от породата, то трябва да се разхожда на повод. На сайта ми можете да видите и следния текст кратък и ясен:
ПРЕПОРЪКА КЪМ ТЕЗИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СИ ВЗЕМАТ СИБИРСКО ХЪСКИ
Сибирското хъски притежава интелигентност над средната и независим ум, който може да ни изненада. То има върховна нужда да тича. Неговата структура и енергия му позволяват да прави скокове и да развива учудващо големи скорости. За съжаление това може да го отведе до някое шосе пред преминаваща колa. И тъй като подчинението и послушанието не са неговото амплоа, за собствената му сигурност и за сигурността на другите то не трябва да се оставя свободно. Много часове всекидневна тренировка и разходка дори с нормална походка са му абсолютно необходими, като идеалният вариант е тренировка във впряг или карт за безснежните райони. Буйно по природа, хъскито трябва да бъде разхождано, тренирано и обучавано предимно на повод. Хъскито е куче което не се стреми да ви избяга, но е куче което вие трябва да можете да управлявате, ако решите да бъде свободно пуснато. То е енергично куче, което притежава силно любопитство, ловен инстинкт (може да лолува за своя сметка) и естествения за всички кучета инстинкт за продължение на рода. Това за съжаление в условията на града, може да го доведе до гибел, или да го загубите от погледа си. Ако смятате, че едно куче трябвада се подчинява на поглед или закана с пръст, или че трябва да върви по стъпките ви, и че е по-жестоко да го държите завързано, отколкото да го оставите на естествения му инстинкт и да го видите в беда или може би прегазено, тогава може би си струва да изберете някоя друга порода, а не сибирско хъски.
... иначе ето така се разхождаме ние
Прикачени файлове
-
DMC_1240.JPG (140.77K)
Брой сваляния: 175

JulyVell Siberians
Публикувано: 16 February 2006 - 09:28 PM
Цитат
Дългокосместото хъски не е отделна порода, но то съществува!!! И стандрта не го изключва. Така както съществуват кучетата с по-завити опашки или кучетата със слаб гръб, разпуснати пръсти, криви крака или други недостатъци - така съществуват и дългокосместите хъскита. Естествено на изложбения ринг те не могат да бъдат победители. Друг е въпроса, че наистина могат да бъдат много красиви. Прекалено дългият косъм при сибирското хъски е недостатък и ето какво казва стандарта за това:
КОСМЕНА ПОКРИВКА:
КОСЪМ: Космената покривка на сибирското хъски е двойна, средно дълга, създаваща впечатление за добра окосменост, но никога не е толкова дълга, че да скрива ясно очертаните линии на кучето. Подкосъмът е мек и гъст и с достатъчна дължина, за да подържа покривния косъм. Защитния покривен косъм е прав и някак гладко лежащ, никога груб или стърчащ от тялото. Трябва да се отбележи, че отсъствието на подкосъма по време смяната на козината е нормално. Позволено е подстригване на мустаците, козината между пръстите около стъпалата, за да се придаде поддържан вид. Подстригване на козината (триминг) на всяка друга част от кучето не е за пренебрегване и трябва строго да се наказва.
НЕДОСТАТЪЦИ:
Космена покривка: Дълга, груба или рунтава космена покривка; твърде груба или твърде копринена структура на косъма; подстригване, освен разрешеното по-горе.

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 February 2006 - 02:02 PM
Цитат
КОСМЕНА ПОКРИВКА:
КОСЪМ: Космената покривка на сибирското хъски е двойна, средно дълга, създаваща впечатление за добра окосменост, но никога не е толкова дълга, че да скрива ясно очертаните линии на кучето. Подкосъмът е мек и гъст и с достатъчна дължина, за да подържа покривния косъм. Защитния покривен косъм е прав и някак гладко лежащ, никога груб или стърчащ от тялото. Трябва да се отбележи, че отсъствието на подкосъма по време смяната на козината е нормално. Позволено е подстригване на мустаците, козината между пръстите около стъпалата, за да се придаде поддържан вид. Подстригване на козината (триминг) на всяка друга част от кучето не е за пренебрегване и трябва строго да се наказва.
НЕДОСТАТЪЦИ:
Космена покривка: Дълга, груба или рунтава космена покривка; твърде груба или твърде копринена структура на косъма; подстригване, освен разрешеното по-горе.
Много ви благодаря. super
Публикувано: 19 February 2006 - 03:34 PM
Публикувано: 19 February 2006 - 04:40 PM
Kakvo e tova ?
Публикувано: 19 February 2006 - 06:09 PM
Ка4их и филм вижте го >>>>http://huski.dir.bg/_files/50773.AVI
Вижте това филм4е и отгорете на въпросите от него :)
My huski v atakaaa
Публикувано: 19 February 2006 - 08:47 PM
Цитат
Ка4их и филм вижте го >>>>http://huski.dir.bg/_files/50773.AVI
Вижте това филм4е и отгорете на въпросите от него :)
My huski v atakaaa
съжелявам нож в момента не съм в състояние да пиша на дълго и подробно d) ако до утре никой не ти е отговорил ще пиша но днес....съм скапана
Публикувано: 19 February 2006 - 09:13 PM
Цитат
CH.BG UNUSUAL NOVER DE LA VALLEE DE MORAVA( Ушу)-BIS bravoS bravoS worthy
Благодаря w)
Много сме щастливи от днешния ден и от наградите на нашето момче Уши (love)
въпреки хлъзгавата настилка той се справи отлично в движение за разлика от малкия Аризона b) ,който много се хлъзгаше и даже не го изкарахме за бест джуниър.
Пета група беше представена от шиба-ину,самоед,малък щпиц,фароново куче и сибирско хъски 1super
Ето и малко резултати r)
шиба ину
клас млади - оценка отличен,бест джуниър
фароново куче - САС,BOB & R.BOG 1super
Честито на Вита /Mirage Revue A'Nubis Vita /
самоед
клас подрастващи
...........съжелявам не му знам името /помагайте / BIS подрастващи
малък щпиц- клас млади
Джуди / не и знам цялото име /отличен jBOB & BOB
сибирско хъски
Аризона / Arizona's Mountain White de la Vallee de Morava / - j.BOB
клас интермедия мъжки
Electric Redman of Golden Nicol - отличен ,САС
соб. Мария-Магдалена Попова
клас открит
Artic Dream of Golden Nicol - отличен 1,САС
соб. Георги Ангелов
Арес / не му знав цялото име / отличен2 R.CAC
клас шампиони
Крис / не му знам цялото име /отличен
Unusual Nover de la Vallee de Morava - CAC,BOB,BOG & BIS 1super
женски
клас открит
Юки / Unreal Dreal de la Vallee de Morava / - отличен,САС & BOS най добра женска
соб. Валя Конова гр. Плевен
клас шампиони
Уини / Ueene Nolwen Princess de laVallee de Morava / - CAC
---------
Искам да благодаря на всичките ни приятели и колеги,които бяха до нас и се подкрепяхме взаимно cheers и изкарахме един страхотен ден
Благодарим ви victoryVVV

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +