Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#4909 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2007 - 05:44 PM

Мразя го тоя сезон, след един месец като почна да я извеждам незнам как ще е. Сутрин от 5 до 9, и после вечерта от 9 до към 12. Попринцип в моята стая е прохладно, не прониква много слънце защото не му позволявам, но днеска е особена жега термометъра ми е забил на 28 градуса. Обичам зимата, предпочитам да има само есен и зима, ама ей на няма, и това глобално затопляне....
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#4910 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 23 July 2007 - 06:16 PM

Един двумесечен бебок Хъски си търси ново семейство! Бебето е на 2 месеца и момичето което го е купило, не може да го гледа. Ще ми пратят и снимки. Информация за палето можете да получите и на св.св.Константин и Елена, до р-т Манастирска изба, при художничката- Рени или в Рент-а-кар-а при Зори и Дени! Аз незнам нищо за кученцето, но ако някой иска информация може да пише и ще питам! Дано се намерят възможно най-скоро хора които да го гледат, докато бебето е още мъничко! d) ПОМАГАЙТЕ! d)
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#4911 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 09:41 PM

Искам да питам хората, които хранят своите хъскита с гранули, добре ли е да й ги давам намокрени с вода?Само така ги яде, консерви в тази жега не купувам за нищо на света.Та понеже нямам опит с гранулите и да попитам.

#4912 Потребителят е офлайн   Ivi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2007 - 11:46 PM

Относно броя на яденетата на бебето, то в тея жеги на кой му е до ядене?
Не се притеснявай пробвай като killaruna87 да понямокряш гранулките с вода или бульон. Няма проблем с накисването на гранулите. Като цяло ми е направило впечатление, че всички ядат по-малко през лятото, просто храносмилането изисква енергия, а получената от него такава в тея жеги не може да се изхаби правилно с тичане особено при северните породи. Даже, ако храните кучовци с по-скъпи гранули, по-висок клас ви препоръчвам да намалите малко дажбите като грамаж. И се разхождайте внимателно да не получи някой топлинен удар...
User's Signature

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!

#4913 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 09:20 AM

Да и на мен все това ми казват като се оплаквам "В тези жеги на кой му се яде?". Вече взе да се храни малко повече две сигурни дози на ден. И храната е Вирбак, не Вибарк, объркала съм я нещо.

Save_The_World, научих я на седни доста трудно, но определено не мога да я науча на "Не", но има време. Още е малка, но има команди, които ще се стремим да знаем, като "Мирна", "Не" и "Ела тук".

Доколкото жегите наистина е голямо мъчение. Днес и напълних съвсем малко в едно легенче студена вода и тя влезе вътре и почна да я рови. Разплиска всичко. b) Много и се иска да излезе на вън, на сянката в двора, но и остава още дълго време къщен живот. На 21 ни е третата ваксина, значи в край на Август ще почнеме да се извеждаме. Нямам търпение.

А в София поне имахме климатик и като седи по цял ден включен Прешъс се чувстваше добре, но тук без климатик е голямо мъчение... s)
Преместихме се в най-хладната стая. Слагаме легенчета, студена вода, доколкото мога да и помагам. Нямам търпение да дойде зима, да и е хубаво на нея.

#4914 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 11:08 AM

Интересува ме как точно сваляте старата козина от врата на кучето,защото с гребена дето съм и взел нещо нестава.Вижда се че има стара но като я реша нищо не пада или съвсем минимално количество,тя нейната козина там е много пухкава и даже някой път като я сресвам чак гребена неможе да мине и я скубе.
User's Signature

Качена снимка

#4915 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 11:19 AM

Като стана въпрос за козина, кога Прешъс ще почне да си сменя бебешката? Тя е на 2 месеца почти (месец и 28 дни).

#4916 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 12:26 PM

Цитат

А истинският проблем е, че от както сме тук постепенно сменихме храната от Роял Канин на Вибарк, както е описано в книгите да се сменя. Първият ден малко, после малко повече и така.. Имаме цял човал от нея, а доктора ни каза, че тя е добра храна на едно ниво с Роял Канин. Сега от няколко дни обаче не яде. Трябва да яде по 4 пъти на ден, но тя яде 2 пъти най-много. Или и е нещо некомфортно или не и харесват. В моментя нямам кола и нямам път към Несебър. Да и сменям ли храната? Не знам какво да правя :( . Ветеринаря ни даде мостра на нова добра храна Хил`с. Нейните гранули са за бебета, но са по-едрички и тях ги използвах за обучение (Знаеме вече седни), но тях ги яде. Смесих и ги с другата храна тя се опита максимално да обере само Хил`с, но тя вече свършва. Какво да правя. Да и купя ли друга храна. Роял Канин, Хил`с или нещо?

Не знам къде сте прочели, че трябва да смените храната, или имате предвид минаване от starter за бебета нa junior за подрастващи след 2-рия месец?

Royal canin имат подходящи храни за всякакви възрасти и породи. Hill's ние не сме пробвали, защото не съм намирала на пазара, но казват, че е добра. Има и други марки качествени хранули.

Която храна й харесва, и я яде с апетит, от нея й давайте, стига да е висок клас.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#4917 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 12:33 PM

Цитат

Като стана въпрос за козина, кога Прешъс ще почне да си сменя бебешката? Тя е на 2 месеца почти (месец и 28 дни).

Не знам при хъскитата как е, но мисля че както и при смяната за млечните зъби, си е индивидуално, би трябвало до към 8 -10 месеца b)
User's Signature

#4918 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 12:46 PM

Цитат

Цитат

А истинският проблем е, че от както сме тук постепенно сменихме храната от Роял Канин на Вибарк, както е описано в книгите да се сменя. Първият ден малко, после малко повече и така.. Имаме цял човал от нея, а доктора ни каза, че тя е добра храна на едно ниво с Роял Канин. Сега от няколко дни обаче не яде. Трябва да яде по 4 пъти на ден, но тя яде 2 пъти най-много. Или и е нещо некомфортно или не и харесват. В моментя нямам кола и нямам път към Несебър. Да и сменям ли храната? Не знам какво да правя :( . Ветеринаря ни даде мостра на нова добра храна Хил`с. Нейните гранули са за бебета, но са по-едрички и тях ги използвах за обучение (Знаеме вече седни), но тях ги яде. Смесих и ги с другата храна тя се опита максимално да обере само Хил`с, но тя вече свършва. Какво да правя. Да и купя ли друга храна. Роял Канин, Хил`с или нещо?

Не знам къде сте прочели, че трябва да смените храната, или имате предвид минаване от starter за бебета нa junior за подрастващи след 2-рия месец?

Royal canin имат подходящи храни за всякакви възрасти и породи. Hill's ние не сме пробвали, защото не съм намирала на пазара, но казват, че е добра. Има и други марки качествени хранули.

Която храна й харесва, и я яде с апетит, от нея й давайте, стига да е висок клас.

Не съм прочела, че трябва да се смени. Просто имаме цяло човалче подарък храна Вирбак. Сменихме я постепенно, от начало я ядеше, но после загуби апетит. Всички ми казват, че яде по-малко заради големите жеги.
Тя обича много Хилс и Роял Канин. В София имаме Роял Канин.

А за козинката се надявах да си я смени тук. l)

#4919 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 01:01 PM

Подарък, ок, но аз не бих си насилвала кучетата за гранули, които не им харесват, колкото и да са добри, и при условие, че имам избор
/за Вирбак знам, че е фирма за разни добавки, лекарства, препарати, каишки и др. аксесоари, но може да имат и храни, човек не може да знае всичко/

Рано е да сменяте козина на 2 месеца ... w)
User's Signature

#4920 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 01:34 PM

http://212.36.3.59/s...27_P3220035.jpg
User's Signature

В приятелството няма породи!

#4921 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 01:36 PM

shemet, честито бебе w)
User's Signature

#4922 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 03:24 PM

Цитат

Ау, много е сладко. Честито отново! w)

И ние имаме подобна снимка w)
Качена снимка

#4923 Потребителят е офлайн   katerinke Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 03:30 PM

Здравейте!
Отдавна не сме писали... Чета редовно, но сякаш нямам много време да пиша ;)
Иска ми се да ви разкажа малко за "обучението" на нашия малчо.
Той вече е на три годинки и разбира всичко - ама буквално всичко. Знае да сяда, да ляга, да се тръска, дава лява и дясна лапа, когато поискаме... изобщо всички циркаджийски номера, когато му е изгодно си ги прави d) bravoS
Ако разбере, че го очаква лакомствоооо.... тогавааа... тогава изрежда всичко без дори и да го караш angelpik
В момента очакваме бебета и ремонтираме малко вкъщи. Решили сме бебешката стая да я запазим от космите колкото се може, ииии в началото да не са в много близки контакти бебетата с кучо. Затова по време и след ремонта не го пускаме да влиза в стаята. (инак той си е цар вкъщи и си ходи където си поиска).
Обяснили сме му много внимателно и подробно (ама точно като на човек), че положението е такова и там не може да се влиза.
Ииии... работим си ние нещо в стаята, въртим се вътре... влизаме, излизаме и той по едно време бавно-бавно се намъква... но с внимание да не го 'хванем'. Поглеждам го аз, и му казвам спокойно: Миличък ти не можеш да влизаш тука - айде навън... и то милото свива ушички и си прави от неговата си физиономия angelpik "еееее, пак не мина номера"... и се измъква лека-полека

Малко се поулях в разказа, но мисълта ми е, че всичко разбира и знае МНОГО добре кое трябва и кое не трябва да прави, но като си е решил да прави нещо, и се пробва - току виж му минал номера...
Големи са сладури... да са ни живи и здрави - за да ни радват, защото без тях е твърде скучно w)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимкаКачена снимка
Качена снимка

#4924 Потребителят е офлайн   Eagle Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 04:28 PM

Здравейте ,от известно време и аз си търся Хъски :)
Както се очертава ще си взема от Northfest ,имат точно каквото аз искам - мъжко и черничко ,но ще трябва да го почакам още 40 дена.... както и да е радвам се че има такова място от където мога да събера информация за породата ...и ще пиша пак като си взема дивака d)

#4925 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 04:39 PM

Ivi, благодаря :)
shemet, честито бебоче, да те радва много 1super Пусни ако можеш още снимки, въобще който може нека пуска повече снимки на хъски-бебета, страшно ги обичам! w) w) w)

#4926 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 04:45 PM

Цитат

Големи са сладури... да са ни живи и здрави - за да ни радват, защото без тях е твърде скучно  w)

Много сладка история l)
И Лара е професор у дома, цар на номерата ... но забравя всичко прекрачи ли прага
d)

Шемет, да ти е здраво и игриво хъсчето d) w) Снимай и качвай, и аз си умирам за бебешки снимки!!!!! w)
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#4927 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 04:57 PM

Аз на моята Дженис имам 1128 до момента, като имам 2 пропуснати дни от както е при мен в които няма снимки.
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#4928 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2007 - 05:42 PM

Благодаря, толкова съм щастлива, че нямам сили да разказвам...
Пожелавам го на всеки човек... За втори път изживявам подобно нещо... Прекрасно е, няма нищо по-хубаво, поне аз не съм изживявала.. Толкова ми се иска цял живот да се занимавам само с кучета...
User's Signature

В приятелството няма породи!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 249
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена