Цитат
Ами игнорирай я - щом захапе, моментално преустановяваш играта.
Не помага, ако я игнорирам, хапе ме, все едно съм коженият и кокал. Ако я оставя, най-вероятно ще ме изяде.
Husky Lara, за съжаление нямаме бамбук, пробвах само със силно НЕ, но не помага, НЕ + перкане през муцунката се заиграва още повече. Сериозният тон, който използвам я стимулира да играе още повече. Почва да се лае, да тича и да играе и най-вече да хапе още повече.
Много неприятно хапе, защото е доста силно.
Относно храната на всяко човалче на дадена марка е написано за колко килограмово бебе колко храна. Ние сме около 5 кила.
Нашата Virbac е 150 -200 грама на ден. Разпределям и ги в 3 хранения, 4 не ги яде .. оставя храната. Ветеринаря ми каза да пробвам да ги намаля на три давания, същият грамаж и стана. 100 грама закуска, 50 обяд и 50 вечеря.
А грамажа се мери със специални кофички. Всяка храна има различна кофичка, имаме и за Роял Канин, като се приберем вкъщи.
Забравих да спомена най-гадният номер с хапане. Тя се научи да се качва на леглото и почна да ми спи над главата, на възглавницата демек, а аз без. Не мога да я отуча... никой не я е учил на легло, тя просто си се качва. Не ми пречи, но като стане голяма не знам.. Спи при мен около час/два после се събужда, почва да се разхожда в/у мен и ме скубе.. хапе ме и ме дърпа за косата. После до около 5 сутринта спи на пода, на хладно после пак идва при мен и ме хапе по носа и изобщо по лицето, където най-много боли. И естесвено аз се събуждам. После едвам заспивам пак, почна да ме боли главата от недоспиване.. Ако поне не ме хапеше щях да си спя, поне да ближе.., но тя хапе! bl)