Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 31 July 2007 - 02:10 PM
Ето ТУК има преведена статия за цветовете (публикувана е с изричното съглание на Ан Хернандес) Там пише и за цвета агути. А стандарта сам по себе си казва, че се допускат всички цветове. Широко разпространени са маските, но не пише, че са задължителни.

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 July 2007 - 02:18 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 31 July 2007 - 02:30 PM
За това колко са леки също не по снимка, интересното е че стандарта при женските е от 15,5 кг., Аз имам женска, която изглежда лека на външен вид, но в действителност теглото и е около 19 - 19,5 кг, което на външен вид не е за вярване, но иначе е факт. И тогава честно казано не си я представям ако тежи 16 кг. примерно как ще изглежда... и честно казано аз лично тук не съм виждала хъски под 18 кг., но това е вече друга тема. wink

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 July 2007 - 02:52 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 31 July 2007 - 04:04 PM

В приятелството няма породи!
Публикувано: 31 July 2007 - 06:49 PM
Мислите ли, че къщичка за куче е добър вариянт, когато ставав въпрос за кученце живеещо вътре?
Разглеждам аз по онлайн сайтовете и не стига, че са над 300 лева, а и са някакви размери като за йорки...
До 200 лева съм готова да дам стига в клетката да може да се побере кучето изправено и да има място за него и за купичките му.

Публикувано: 31 July 2007 - 07:08 PM
shemet и Прешъс на бебешките снимки е много ама много черна, а сега е светло сива с черна линия на гърба и главичка в черно. Мисля, че като си смени окраската обаче пак ще потъмнее.
А за кошарка нещо си се объркал.. 200 лева не минават. За размера за хъски 120-200 лв най-много. При нас са на такива цени. Прешъс има, но не спи почти в нея.. топло и е.
Eто бебешки снимки.

Публикувано: 31 July 2007 - 08:51 PM
Цитат
Има си стандарт на породата и той е един, така че не спорим за нищо.
Относно килограмите на работните кучета, там имам малко по-друго мнение и то се основава предимно на опита на старите мъшери от "едно време" и именно за това мисля, че е създадено и аляското хъски, като работно куче и най-вече като куче за състезания (в случая разбира се не говорим за товароподемност, където се изявяват едни други братовчеди).

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 July 2007 - 08:53 PM
Цитат
вълчосивото куче как се плези w)
Кефи ме снимката, как е хванат момента. l)
Иначе това същото куче, като бебе беше почти самурено, чак се колебаехме за цвета му. Като изровя бебешките му снимки ще пусна да ги видиш.

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 July 2007 - 08:55 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 31 July 2007 - 09:10 PM
Цитат
Благодаря,съжелявам че не пиша но просто тези дни едвам се добирам до компа ;)
Ето ни с Ари на разходка в Морската градина и тук е момента да благодаря на Wyvern за прекрасните разходки,които ни организира r)
Прикачени файлове
-
Ary_Zlaty.jpg (59.21K)
Брой сваляния: 33
Публикувано: 31 July 2007 - 10:14 PM
Значи клетка мисля да му взема, но Росен ми каза, че са много тежки и не бих могла да я нося. И за това се замислих за кошара, не че ще е по лека, но няма да я пренасям поне.
Bini ти колко взе своята, можеш ли да ми я покажеш?
ИСкам да ви попитам и за нещо друго. В книгата за хъски, която имам пише, че обучението чрез клетка е най-добрият вариянт, вие какво мислите? Според майка ми е малко "съдистичен" начин за обучение, а и аз всъщност нямам кой знае какви проблеми с обучението, моето животинче не е изобщо твърдоглаво..
Може да изпълнява командата НЕ перфектно и съм много доволна от това. Винаги отговаря на командата ЕЛА и също съм много доволна! Сега упражняваме много сериозно тези две команди и започваме с СЕДНИ, за сега с щедри награди = ).
Имате ли идея как да го науча какво е ФУ?
На мен ми се струва не толкова полезно, защото отговаря на НЕ. Вашето мнение какво е?
А Аризонаа w) w) w)

Публикувано: 01 August 2007 - 08:42 AM
Публикувано: 01 August 2007 - 08:51 AM
От плат

От метал

От пласмаса

Публикувано: 01 August 2007 - 08:54 AM
Публикувано: 01 August 2007 - 09:12 AM
Цитат
Харесмам нея, защото така като я гледам е най-голяма, пък и най-удобна. А и се почиства доста по лесно от тези от плат, поне така предполагам.
За почистването и двата вида се почистват лесно.Лошото е,че не помня къде тук се продават метални а и дали се продават изобщо.Ще попитам и ще ти кажа.