Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 02 August 2007 - 01:49 PM
Цитат
за справка - виж стандарта на породата.
Ами да както казах и аз се учудих защото рядко виждам такива хъскита,но искам да отбележа че тези снимки които пуснах само приличат на тези хъскита за които говоря...иначе не са с навъртяни опашки обикновенно им седят хоризонтално или са съвсем пуснати надолу,просто са със по дълги косми на опашката r) А женската голямата е на 10г вече бебетата са и на 4-5г,обаче да си призная по красиви хъскита не съм виждала особено златното с кафявите очи ми е любимка,много често си играят с моита чаука w) също така не веднъж стопаните са ми казвали че кучетата имат родословие и са записани в клуба,даже помня че преди време когато пускаха женската не можеха да й намерят мъжки и се обърнаха към клуба и от там вече стана работата а бащата е цвят крем и знам че не е много добрудушен bl)

Публикувано: 02 August 2007 - 02:54 PM
Цитат
да не са аляски маламут тези, които си срещала ?
Не абсолютни хъскита са си(доколкото може да се каже хъски)виждала съм маламут,не са такива.Майката е много красива с сини очи и абсолютно отговаря на стандарта(без козината де b) ) много красиво куче е и не е прекалено голяма защото съм веждала доста големи хъскита за женски в смисъл високи.Аз обаче съм влюбена в дъщеря й която е като бащата златна(кремава) с кафяви очи,казва се Каран w) а сестра й е Джена за майката не и знам името.

Публикувано: 02 August 2007 - 03:37 PM
Цитат
Цитат
Ами да както казах и аз се учудих защото рядко виждам такива хъскита,но искам да отбележа че тези снимки които пуснах само приличат на тези хъскита за които говоря...иначе не са с навъртяни опашки обикновенно им седят хоризонтално или са съвсем пуснати надолу,просто са със по дълги косми на опашката r) А женската голямата е на 10г вече бебетата са и на 4-5г,обаче да си призная по красиви хъскита не съм виждала особено златното с кафявите очи ми е любимка,много често си играят с моита чаука w) също така не веднъж стопаните са ми казвали че кучетата имат родословие и са записани в клуба,даже помня че преди време когато пускаха женската не можеха да й намерят мъжки и се обърнаха към клуба и от там вече стана работата а бащата е цвят крем и знам че не е много добрудушен bl)
Не е съвсем вярно това в което ви убеждават.Първо снимката ,както казвате не е на тези кучета,за да правят оценка.Второ ,много е важно ,колко по дълга е косъма и какъв тип е остър, твърд, мек и легнал и т.н.Косъма може да е малко по дълъг и това да се смята за дефект,най важно е да не виси и да не образува така наречения байрак,най често на опашката.За опашките абсолютно не е вярно това което се обяснява.Хъскито ,когато се движи в повечето случаи си държи опашката в полукръг над гърба ,но живата и част не трябва да пресича линията ня гърба или да я навива на геврек ,като маламута и особено лайките,това също е дефект.Също така може да я държи в движение и изправена нагоре вертикално.Само когато стой спокойно на място я сваля долу към скакателните стави.

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 02 August 2007 - 03:37 PM
А във втората май би могло да си бъде и хъски, но по-скоро не.
Опашката на хъскито е вдигната, когато е нащрек, нали така?

В приятелството няма породи!
Публикувано: 02 August 2007 - 04:47 PM
Save_The_World, много красива е станала малката b)
Нашата храна Вирбак свърши. Имаше малко, но Прешъс някак си я е докопала и я е изяла всичката.. Добре, че беше малко, но все пак беше за цял ден, за това ще я нахраня чак утре. Не е издута, не е поръщала, но пак се притеснявам.. изяде 200те грама на едно хранене..
За жалост нямам път до Несебър. Наложи ми се да купя храна на Пурина: Дарлинг. Знам, че храната не е особено добра. Тя и Педигрии са основани само на реклами. cl) Взех и малко пакетче.. Ще трябва да я яде още 5 дни. Чак тогава мога да се добера до Несебър. Във Влас дори няма ветеринарен кабинет! a)
А пък ми е много чудно.. Прешъс си пада повече по измислените храни, отколкото по добрите (изключвам само Роял Канин, която обожава).
Надявам се организма да приеме храната добре.. s)
Публикувано: 02 August 2007 - 05:14 PM
Публикувано: 02 August 2007 - 05:58 PM
Цитат
Напротив има хъскита с такава козина и с такива опашки и то съвсем чистопородни! Нали не бъркате чистопородността с недостатъците? Дългия косъм е недостатък, както и прекалено завитата опашка. Кученца с дълъг косъм се раждат и от родители с нормално окосмяване (които са хетерозиготни по този ген) А това, че хъскитата с по-дълъг косъм не трябва да се развъждат е малко силно казано. Ако човек има достатъчно познания по този въпрос е лесно да се родят кученца с нормално окосмяване, въпроса е в получената хетерозиготност, която по нататък събрана пак с такава ще даде рецесива - т.е. дългия косъм, което не е желателно. По тази логика не трябва да се развъждат и хетерозиготните кучета; в крайна сметка обаче кучетата имат и други качества, които понякога е добре да бъдат запазени и предадени.
С опашките въпроса е доста по сложен ... r)

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 August 2007 - 06:05 PM
Цитат
Дано. Много гузно се чувствам, но нявам друг избор. Останало е съвсем малко от Вирбак /бях отделила за следващият ден 200 гр/ и ще се опитам да я сменя лека по лека.. колкото ми стигне храната. s) Поне си имаме витамини.
Публикувано: 02 August 2007 - 06:28 PM

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 02 August 2007 - 08:10 PM
Цитат

Какво общо има това по темата немога да разбера? bl) Защо превръщате този форум, в който сме се събрали да поговорим за своите кучета и да се повеселим със забавни случки ,в поредния пълен с кавги и флууд.Мисля че повечето от тук се опитват да подминат тези разговори но те вече стават все повече.Съжалявам за намесването! r)
Публикувано: 02 August 2007 - 08:36 PM
Но ... случват се и такива работи, не се ядосвай.

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 August 2007 - 08:55 PM
Пък и малко да се посмеем, аз немога да разбера, черният ми хумор не се посреща добре, когато се опитам с друго да се пошегувам, пак не е посрещнато добре! Направете ми рамка и ми дайте въже, само ще се обеся!

Публикувано: 02 August 2007 - 09:13 PM
... за въже ни на пазара праща,
греховете щял да си изплаща ...
l) oleeee

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 August 2007 - 09:39 PM
Цитат
l) oleeee

Ех сладури. Винаги съм се питал какво ли е да имаш толкова много кучета и по цял ден да си тичате ли тичате, страшно готино.
п.п. Добра рима. И мен ме бива с поезията, обаче последното нещо което написах не се прие добре. А за това дето греховете си да изплащам, аз съм безгрешен ! ! !

Публикувано: 02 August 2007 - 09:44 PM
Цитат
l) oleeee

d) Huskypower много хубава снимка w) А кои са кучетата на тази снимка защото не съм много запозната 1super
Публикувано: 02 August 2007 - 09:52 PM
а това е Бюти на около 2 години
JulyVell's Raving Beauty

JulyVell Siberians

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +