Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#5461 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2007 - 07:35 PM

да, не в софия на 15 минути път от софия... Както и да е. Това е твое решение, единственият губещ от него е Дженис.
Бош не може да се купи от магазините или поне се купува от много малко магазини, плюсът е, че се поръчва на дистрибуторът и той я праща, общо взето за 24 часа е на посоченото място.
Bini ако повръща и ги кисни във вряла вода, така са мекички и по този начин поне аз нямам проблем.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#5462 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 07:35 PM

Цитат

Чудя се, първия път колко може да издържи в разходка, гледам един преход за 4 часа в планината, дали ще и е много?

Това, което си замислил, е неразумно.

Започва се с кратки разходки от по 15-20 мин, и постепенно се проучава на хигиенни навици, както и на срещи с други кучета, с хора, с 2 думи - опознава света навън.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#5463 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 07:36 PM

Четири часа в планината се правят поне след шестия месец! ПЪРВАТА РАЗХОДКА Е 15-20 МИНУТИ МАКСИМУМ!
User's Signature

#5464 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 07:48 PM

Цитат

Цитат

Чудя се, първия път колко може да издържи в разходка, гледам един преход за 4 часа в планината, дали ще и е много?

Това, което си замислил, е неразумно.

Започва се с кратки разходки от по 15-20 мин, и постепенно се проучава на хигиенни навици, както и на срещи с други кучета, с хора, с 2 думи - опознава света навън.

В книжката това не го пишеше. Там пише, че в началото напълно са достатъчни по два часа разходка сутрин и вечер. Ех, кога ще порасне, до година и половина още колко време има, ще остарея до тогава!
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#5465 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 07:55 PM

Цитат

да, не в софия на 15 минути път от софия... Както и да е. Това е твое решение, единственият губещ от него е Дженис.
Бош не може да се купи от магазините или поне се купува от много малко магазини, плюсът е, че се поръчва на дистрибуторът и той я праща, общо взето за 24 часа е на посоченото място.
Bini ако повръща и ги кисни във вряла вода, така са мекички и по този начин поне аз нямам проблем.

Това за 24 часа е в района на София, толкова неща съм поръчвал Онлайн, че вече незнам какво представлява магазина. Онлайн пазаруването си е готина работа.
User's Signature

Save Our Wildlife.

#5466 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 07:57 PM

Между другото shemet незнам дали само при мен се получава, но нещо май ти се е прецакал аватара!
User's Signature

Save Our Wildlife.

#5467 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 08:00 PM

Говоря специално за Бош. Аз живея в Петрич и днес ми се праща храната, утре е при мен.
User's Signature

#5468 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 08:12 PM

Цитат

Говоря специално за Бош. Аз живея в Петрич и днес ми се праща храната, утре е при мен.

Днес си я поръчала и утре е при теб? Не ми се вярва толкова бързо да ти пристигне, но ще видим! d)
User's Signature

Save Our Wildlife.

#5469 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 08:50 PM

Цитат

Цитат

Днес си я поръчала и утре е при теб? Не ми се вярва толкова бързо да ти пристигне, но ще видим! d)

Онлайн поръчките биха се забавли седмица ако поръчваш от чужбина, тук доставките са за по 2-3 дни!

#5470 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 08:57 PM

Ами два, три дни. Ама днес да поръчаш и утре да пристигне!
User's Signature

Save Our Wildlife.

#5471 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 11:17 PM

Оф, като кажа, че е така, така е. Днес се обаждам на Росен и му казвм да ми прати чувал. Праща го по еконт експрес и утре в 10.00 сутринта е при мен. Ако не вярваш, няма как да те убедя.
User's Signature

#5472 Потребителят е офлайн   BaiTosho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:35 AM

И ткаа от къде да започна...имам нужда от малко професионална помощ....таа моята хъска е на година и 8 месеца,страхотно куче е,много здраво и енергично,но има 1 много сериозен проблем.Едва ли съществува по-злоядо куче от нея.Мисля,че за стандарта на породата е малко дребна,но може и да е защото въобще не се храни.Още от малка родителите ми започнаха да и дават храна направо от масата.Аз ги предупредих още тогава,че това ще причини големи проблеми 1 ден,но майка ми е мекушаво същество и като видеше кученцето как стои и чака до нея не се сдържаше...и сега има моменти,когато кучето отказва да яде кюфтета,кебапчета,дори луканка,и е малко притеснително...ветеринарката ми предложи да я пусна да се заплоди и каза,че евентуално това ще реши проблема с храненето...аз обаче мисля,че е млада още,макар че всички "квартални професионалисти" ме убеждават в противното...а честно казано имаме предложения от няколко наистина красиви хъскита,с които си струва да се създаде поколение...сега е 2-ри ден откакто и започна цикъла ако не се лъжа и родителите ми напират да разуча кое как е с цел евентуален заплод след седмица....та мисълта ми е да дадете някои съвет ако можете как да процедирам...и моля ви за обосновани отговори

#5473 Потребителят е офлайн   Ivi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 09:14 AM

Предлагам да и промениш режима на хранене. Храни я когато вашите не са вкъщи, а когато сте на масата просто прояви характер затвория в друга стая и не отстъпвай. Храненето с домашно пригитвени храни или такива от магазин е опасно, защото те са доста пикантни и сега може да няма проблем но след няколко години ще се мъкнете по ветове и не дай си боже да си докарате проблеми със стомаха или червата тогава ще видите що е зор и капризно хранене.
User's Signature

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!

#5474 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 11:10 AM

Наистина имате сериозни проблеми...

1. Храните, които давате (кебапчета, кюфтета, луканка) са за хора, а не за кучета. А и лошия навик, който сте създали - да й давате от масата.

Прегледайте темите тук, и се опитайте да промените храненето. Ако не иска гранулирана храна, по-добре й гответе отделно, балансирано,
според нейните нужди, които не са като нашите (за това също има много дискусии във форума)

2. Както има злояди деца, така има и злояди кучета, това си е проблем
индивидуален и трудно решим.

3. Аз лично не виждам връзка между бременност, раждане и апетит - най-добре питайте във вет кабинета.
Ако пък просто искате да роди, това е съвсем друга тема.
User's Signature

#5475 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 11:22 AM

Цитат

И ткаа от къде да започна...имам нужда от малко професионална помощ....таа моята хъска е на година и 8 месеца,страхотно куче е,много здраво и енергично,но има 1 много сериозен проблем.Едва ли съществува по-злоядо куче от нея.Мисля,че за стандарта на породата е малко дребна,но може и да е защото въобще не се храни.Още от малка родителите ми започнаха да и дават храна направо от масата.Аз ги предупредих още тогава,че това ще причини големи проблеми 1 ден,но майка ми е мекушаво същество и като видеше кученцето как стои и чака до нея не се сдържаше...и сега има моменти,когато кучето отказва да яде кюфтета,кебапчета,дори луканка,и е малко притеснително...ветеринарката ми предложи да я пусна да се заплоди и каза,че евентуално това ще реши проблема с храненето...аз обаче мисля,че е млада още,макар че всички "квартални професионалисти" ме убеждават в противното...а честно казано имаме предложения от няколко наистина красиви хъскита,с които си струва да се създаде поколение...сега е 2-ри ден откакто и започна цикъла ако не се лъжа и родителите ми напират да разуча кое как е с цел евентуален заплод след седмица....та мисълта ми е да дадете някои съвет ако можете как да процедирам...и моля ви за обосновани отговори

Вземи качествена храна от зоо магазин ЗА КУЧЕТА!Когато Никита отказваше да яде ни посъветваха така:Има си режим на хранене например -сутрин,обед и вечер!Сутрин сипваш дадения грамаж изчакваш 15-на минути и ако кучето ти отказва да яде махаш купичката!И така отново на обяд даваш купичката чакаш 15-на минути и махаш купичката!Естествено ако си видял че яде не я махаш!След този съвет който ни беше даден решихме нашия проблем с храненето!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#5476 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 11:35 AM

Права си, Poli, но това се отнася за куче, което от малко е ЗАХРАНЕНО с гранули, и в последствие по някакви причини се е "разглезило", станало злоядо и пр.

Пример: на майка ми котката, ако й сложиш гранули, просто няма да ги яде изобщо, след като години наред е хранена с домашна храна.
Така беше едно време....
User's Signature

#5477 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 12:31 PM

Здравейте, аз си храня кучето с хубави гранули, но сега са на привършване, а камионът с храната пристига чак в сряда и 1-2 дена ще трябва да сме на готвено.
Какво количество телешко е подходящо за почти 3 месечно бебе и какво е подходящо за 10 годишна немска овчарка?
Благодаря.
User's Signature

#5478 Потребителят е офлайн   BaiTosho Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 01:29 PM

Опитвал съм и със наи-скъпите гранули,и с тези препопръчани за хъскита и не ги иска...прибягва до тях само вечерно време,когато представям си колко е гладна.Аз и взимам едни гранули среден клас специално за хъски...тях ги яде малко или много,но пак не в задоволителни количества...Единственото,което ми действа малко от малко успокоително е че не показва по някакъв начин че страда от глад,дори напротив,тя е изключително енергично куче.Ще се опитам да и направя 1 хранителен режим...о още нещо...тя обожава сладки неща...но знам,че по принцип захарта е вредна за кучето...по колко сладко мога да и давам и в какъв период от време....

А що се отнася до заплождането,предполагам,че въпросътт ми е дали е достатъчно голяма за такава процедура,така да се каже,която е износване и отглеждане....

#5479 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:07 PM

Няма такава храна, специално за хъскита, има различни фирми,
има за mini, medium and etc породи;
има среден, премиум и суперпремиум клас храни.

Моят съвет - купете някаква хубава храна - роял канин или нутра голд / нутра нъгетс, и давайте САМО от нея, 1-2 пъти на ден.
+ вода, нищо друго !!!
Никакви глезотии от масата, никакви кебапчета, никакво сладко.

*Едит
Като начало пробвайте да смесите гранулите с нещо, което обича, примерно пиле или телешко, добре сварено, без кости и без подправки.
User's Signature

#5480 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 02:29 PM

Цитат

о още нещо...тя обожава сладки неща...но знам,че по принцип захарта е вредна за кучето...по колко сладко мога да и давам и в какъв период от време....

Сладко НЕ!!! Глезя Никита със сладки неща но това са например:някакъв плод докато аз хапвам и тя ме гледа и лае да й дам! l) А за храна аз я храня с NUTRA NUGGETS и съм доволна от нея!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 272
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни