Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 19 August 2007 - 02:35 AM
Публикувано: 19 August 2007 - 09:14 AM

Гледайте филма EARTHLINGS, заслужава си!!!
Публикувано: 19 August 2007 - 11:10 AM
1. Храните, които давате (кебапчета, кюфтета, луканка) са за хора, а не за кучета. А и лошия навик, който сте създали - да й давате от масата.
Прегледайте темите тук, и се опитайте да промените храненето. Ако не иска гранулирана храна, по-добре й гответе отделно, балансирано,
според нейните нужди, които не са като нашите (за това също има много дискусии във форума)
2. Както има злояди деца, така има и злояди кучета, това си е проблем
индивидуален и трудно решим.
3. Аз лично не виждам връзка между бременност, раждане и апетит - най-добре питайте във вет кабинета.
Ако пък просто искате да роди, това е съвсем друга тема.

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!
Публикувано: 19 August 2007 - 11:22 AM
Цитат
Вземи качествена храна от зоо магазин ЗА КУЧЕТА!Когато Никита отказваше да яде ни посъветваха така:Има си режим на хранене например -сутрин,обед и вечер!Сутрин сипваш дадения грамаж изчакваш 15-на минути и ако кучето ти отказва да яде махаш купичката!И така отново на обяд даваш купичката чакаш 15-на минути и махаш купичката!Естествено ако си видял че яде не я махаш!След този съвет който ни беше даден решихме нашия проблем с храненето!
Публикувано: 19 August 2007 - 11:35 AM
Пример: на майка ми котката, ако й сложиш гранули, просто няма да ги яде изобщо, след като години наред е хранена с домашна храна.
Така беше едно време....

Публикувано: 19 August 2007 - 12:31 PM
Какво количество телешко е подходящо за почти 3 месечно бебе и какво е подходящо за 10 годишна немска овчарка?
Благодаря.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 19 August 2007 - 01:29 PM
А що се отнася до заплождането,предполагам,че въпросътт ми е дали е достатъчно голяма за такава процедура,така да се каже,която е износване и отглеждане....
Публикувано: 19 August 2007 - 02:07 PM
има за mini, medium and etc породи;
има среден, премиум и суперпремиум клас храни.
Моят съвет - купете някаква хубава храна - роял канин или нутра голд / нутра нъгетс, и давайте САМО от нея, 1-2 пъти на ден.
+ вода, нищо друго !!!
Никакви глезотии от масата, никакви кебапчета, никакво сладко.
*Едит
Като начало пробвайте да смесите гранулите с нещо, което обича, примерно пиле или телешко, добре сварено, без кости и без подправки.

Публикувано: 19 August 2007 - 02:29 PM
Цитат
Сладко НЕ!!! Глезя Никита със сладки неща но това са например:някакъв плод докато аз хапвам и тя ме гледа и лае да й дам! l) А за храна аз я храня с NUTRA NUGGETS и съм доволна от нея!
Публикувано: 19 August 2007 - 03:05 PM
"Захарта е абсолютно забранена за кучето. Не е съвсем така. Както и за човека, така и за кучето захарта е полезна, тъй като допринася за попълване на силите. Ето защо в незначителни количества тя трябва да се добави в храната. Малко парченце захар това е лакомство, с което вие поощрявате кучето по време на обучението и, което до голям степен определя успеха на дресировката. Но ако прекалите, като приучите своето куче към захар, бонбони и шоколад, не се чудете, когато то затлъстее и стане чест посетител при ветеринарния лекар"

Публикувано: 19 August 2007 - 05:35 PM
Цитат
за храненето, докато пристигнат гранулите.
За готвенето ... дано не е късно :)
Лара от много време е само на готвено и честно казано положението е "куче да си в нас" b)
Та...
Свари и един пилешки крак с 1 картоф и 1 морков, обезкости го, сложи и 2-3 хапки клебче и това трябва ще е достатъчно за мъника за целия ден. После ще паднеш от смях като го видиш как си ближе лапите и си търка муцунката от кеф :)
За големия куч .. ми Лара вече е глоляма и яде цял крак с 1 филя на едно ядене.
Същото може да се постигне с каквото и да е друго месо, ако има кокал свари го и него, кокала си пуска сока ...
За сладкото ... аз сладко не давам, никакви бисквидки, шоколадчета и т.н. Никога! Яде само плодове понякога. Знам от детството си, че кучетата не преработват захарта и за това страдат фатално от диабет. (трябва да седна да проверя тази аксиома b) )
А храненето от масата .... това е най-строгата забрана у дома l) И сега Лара е ангелче в това отношение, седнем ли на масата, тя ляга от долу и заспива .... даже гостите ни се дивят колко е послушна angelpik
Както се казва, едно нещо може да прави, но го прави като хората/кучетата ....
Да добавя ... Лара пие витамини и бирена мая. Яде веднъж на ден. Месото го замразяваме на порции и се вари през ден, за да е прясна храната и винаги.
Решението за готвене го взехме след случая с отровната кучешка храна в Северна Америка ... оказа се, че във всички гранули има от отровната съставка и се разочаравах много. Това означава едно - всички компании, без значение от името и реномето си купуват едни и същи генномодифицирани добавки (в случая царевичен гултамат), така че изгубих "доверието" в марковите храни ...
Освен всичко изброено месото е доста по-евтино от това в БГ, 1 кг пилешки крака е 2 лв, 4-5 лева е свинското и телешкото ... но доколкото знам (зашото аз месо НЕ ям) и на вкус не е като това в БГ bl)
Публикувано: 19 August 2007 - 06:21 PM
Градски мит или?
Благодаря много Husky Lara, ние днес сме си на кучешка храна, за утре няма да има много-много и ще се наложи някое от храненията да бъде заместено с домашно приготвено, за във вторник също няма да имаме.

Публикувано: 19 August 2007 - 07:03 PM
Цитат
Уха, аз съм вегетарианец, но дори и да не бях, не бих понесъл такива храни, та какво остава за едно животинче! Иначе, аз примерно избягвам да и давам от масата, но понякога направо немога да я спра, тя налита като лешояд на мърша, а пък надуши ли месо (защото родителите ми и сестра ми са месоядни) направо става нахална та знае ли се, аз вече се налага да слагам храната на средата на масата защото почва всичко да достига и е невъзможно да я спра. Днеска станах до хладилника да взема нещо, за няма и секунда обръщам се и тя беше взела половин филия хляб. Може и да не и давам, може и да и се карам, по някой път изяжда по някое шамарче, но от този навик просто няма как да се отучи, или поне ще стане като порасне, но за сега, просто няма как да стане, толкова е хищна, че ще ми изяде ръката но ще вземе това което иска, от колкото да се предаде и да стои мирна!

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 19 August 2007 - 07:16 PM
Яя! Аз не му ям от гранулите и той няма да ми яде от яденето!
r)

Публикувано: 19 August 2007 - 07:32 PM
Но също като Дженис преди това изяде доста неща и направи доста магарии l)

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +