Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 22 August 2007 - 01:17 PM
п.с. видях,че играе с меки играчки не му я оставяйте докато е сам възможно е ако я разкъса да се налапа с пълнежа от играчката а аз съм сигурна,че ще я разкъса в някакъв момент l)
Публикувано: 22 August 2007 - 02:40 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Това, което си замислил, е неразумно.
Започва се с кратки разходки от по 15-20 мин, и постепенно се проучава на хигиенни навици, както и на срещи с други кучета, с хора, с 2 думи - опознава света навън.
В книжката това не го пишеше. Там пише, че в началото напълно са достатъчни по два часа разходка сутрин и вечер. Ех, кога ще порасне, до година и половина още колко време има, ще остарея до тогава!
В кногите пише много неща, но не можеш всичко да научиш оттам. Трябва и да мислиш. Не е нужно да четеш в книгите, за да знаеш, че трябва да започнеш с по-кратки разходки. Ако не беше така и вълците щаха да водят обичайния си скитнически период, а не да чакат вължетата да пораснат и укрепнат физически. Я си представи едно човешко дете да го опнеш на една разходка в планината. Или да не си спортувал една година, колко време ще издържиш да бягаш, без да припаднеш от задух. Имам чувството, че повечето неща ги пишете, колкото да има какво да се пише.
Публикувано: 22 August 2007 - 04:35 PM
Цитат

Сладкото малко магаренце w) w) w) Много е мила, направо се разтапям като я гледам, бебе-Лара ми липсва много ... а тя е същата като нея b) b) b)
Намачкай я от мен и се наслаждавай на всеки миг с палето ... w) w) w) bravoS
А за "кремчето" и "шоколадчето" .. нямам думи w) w) w)
Публикувано: 22 August 2007 - 05:01 PM
Ето малко информация за активноста на хъскито :

Прилики с чужди пройзведения на труда и авторски права е напълно случайна! 1super

So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!
Публикувано: 22 August 2007 - 05:10 PM

Публикувано: 22 August 2007 - 05:16 PM
Публикувано: 22 August 2007 - 05:33 PM
Цитат
Сега докато е малка трябва да се научи да пишка на вън, така че два пъти на ден няма да са достатъчни за добри резултати ... не говоря за дълги разходки, а за пиш-разходка b)
След хапване и след ставане от сън е най-доброто време за слизане до тревичката отвън, в началото няма да се получава, ще се разсейва и няма да иска да пишка и ака, но ти няма да се предаваш b) Ако случайно свърши нещо полезно почваш ... Ама браво на кучето, какво е умно! И я черпиш нещо вкусно за награда r) Тя ще разбере постепенно какво се иска от нея ....
Имаше един период, в който Лара си мислеше, че излизаме на вън за да играем и трябва да се стиска докато се приберем за да се изпишка в къщи s)
А за дългите разходки вечер .. по хлад, може да и сложиш една купичка и едно шишенце вода в раницата ти, много обичат милите да пият ...
Ние имаме чешмички в махалата, тя като ги види сама се качва и иска да пие.
Публикувано: 22 August 2007 - 06:10 PM
Цитат
днеска я измерих моята след като св върнахме от село
понеже там по цял ден тичаше сега е 53 см висока
и 19 кг тежка и ми изглежда малко слабичка
нз вие как мислите :S
На сантиметри е супер а кг много зависят и от структурата на кучето. Имам женска,която като е 19 -20кг е супер но имам и женска,която трябва да е около 24кг за да изглежда добре.
Публикувано: 22 August 2007 - 06:58 PM

Публикувано: 22 August 2007 - 08:23 PM
Zein дай снимки да видим ама още 3-4 кила няма да и се отразят зле
п.с. Save_The_World само кучета с родословие се допускат до изложба

In Life only Death is certain.
Публикувано: 22 August 2007 - 08:50 PM
Цитат
Save_The_World От пишештите тук май само Банско има средствата,терена а и сега вече нужната бройка кучета да си тренира,прави впрягове и т.н. така че по полека с заключенията за изложбените поводи. Похвално е ,че си толкова запален дано е така и след 15 септември b)
Можеш да поговориш с развъдчика на твоето куче и да научиш ценни уроци по това как тренира той с кучето си,навици, опит и т.н. контакта с развъдчика е важен.
Публикувано: 22 August 2007 - 09:32 PM
Цитат
Цитат
Save_The_World От пишештите тук май само Банско има средствата,терена а и сега вече нужната бройка кучета да си тренира,прави впрягове и т.н. така че по полека с заключенията за изложбените поводи. Похвално е ,че си толкова запален дано е така и след 15 септември b)
Можеш да поговориш с развъдчика на твоето куче и да научиш ценни уроци по това как тренира той с кучето си,навици, опит и т.н. контакта с развъдчика е важен.
Какво пък има общо 15 септември. Аз пак казвам просто съм си запален бе хора, не съм тръгнал да правя впряг и да печеля "Iditarod", просто ми е интересно, радва ме. С едно куче няма да направя впряг, но искам кучто да е куче, между другото да те питам тия кучета дето ходят на изложби тренират ли, всмисъл повече от това да се напрегне и да се качи на изложбения ринг, и да си отвори устата съдията да види дали зъбките са и бели. Дженис тя е още малка, но естествено, че ще се допитам до разбиращ от тия неща, и ще стане от нея куче в истинския смисъл на думата. Ох как чакам с нетърпение, каква хубава дървена шейна си имам, и като стане достатъчно добра 3 бали цимент, абе ще стане спортист от моята сладинка, милинка Дженис!

Публикувано: 22 August 2007 - 09:45 PM

In Life only Death is certain.

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +