Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 04 October 2007 - 08:24 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 October 2007 - 08:32 PM
Публикувано: 04 October 2007 - 08:39 PM
Прикачени файлове
-
111111.JPG (631.77K)
Брой сваляния: 25 -
111111.JPG_thumb (609.4K)
Брой сваляния: 13

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 04 October 2007 - 08:56 PM
Цитат
Замълчах си по въпроса с конкретни имена, за да не се засегне някой.

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 October 2007 - 09:41 PM
North face, Northever,Huskypower i killaruna87.
North face подкрепям те напълно, както killaruna87 и Huskypower. ;) ;) Наистина куче без минуси няма, всяко си има своите недостатъци макар da sa незабележими или добре прикрити.
За monenci:
Цитат
Не одобрявам това че я ограничаваш, дори и гладна да я държиш тя ще си остане същата, защото е такава каквато се е родила и не може да се промени. Единственото до което може да стигнете е ветеринарната клиника. Недей я ограничава, тя не е виновна затова че се е родила такава. Това е просто съвет. :)
За изложбите...., не мога да говоря защото не съм присъствала на нито една( за сега ;) )и не съм виждала кчуетата които са там, но както виждам има кучета от развъдници, които имат недостатъци (историята на Huskypower ). Според мен единствената разлика между развъдника и добрият производител, са изложбите. Ако си вземеш куче от едното ще можеш да ходиш по изложби, ако си вземеш куче от другото няма как. В крайна сметка всеки преценява сам за себе си от къде ще си вземе домашния любимец, все пак и в двата случая това си е живо същество което ще ви обикне.
Изложбата или експертната оценка могат да покажат до колко кученцето отговаря на породата си. ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 04 October 2007 - 09:52 PM
Цитат
Това не го разбрах добре. Ако можеш поясни.
Развъждането е трудно нещо, има неща, които могат да се прогнозират, но има и не малък процент изненади. Генетиката не е точна наука като математиката 2 и 2 прави 4 и затова е доста по сложно. Понякога и от добри родители може да се получи нещо, което да не те задоволява и да е неочаквано. Но пък образно казано от лоши родители едва ли може да се очаква нещо добро.

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 October 2007 - 09:55 PM
Ето например Бандит. Той е доста едро хъски (едно от най-едрите, които съм виждала). И най-красивият също.
едит:
Не казвам, че това е правилно, просто аз такива харесвам. Е, не голями колкото маламути де, но...

В приятелството няма породи!
Публикувано: 04 October 2007 - 10:01 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 October 2007 - 10:02 PM
Ами имах предвид че до изложби не се допускат кучета без родословие, дори да отговарят на стандарта. С "добрият производител" имах в предвид чоек който отглежда хъскита без издадено родословие, но притежава и майката и бащата или поне ги познава добре. :) Не знам дали го обясних правилно ::)
Работата е там че ако кучето не е от развъдник няма как да се яви на изложба и съответно да направи добро впечатление. Все пак на изложба отиват кучета които искат да бъдат показвани и да станат "шампиони", но при положение че са от развъдник.
Миля че това имах в предвид ;D ;D ;D

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 05 October 2007 - 12:49 PM
Цитат
Ами имах предвид че до изложби не се допускат кучета без родословие, дори да отговарят на стандарта. С "добрият производител" имах в предвид чоек който отглежда хъскита без издадено родословие, но притежава и майката и бащата или поне ги познава добре. :) Не знам дали го обясних правилно ::)
Работата е там че ако кучето не е от развъдник няма как да се яви на изложба и съответно да направи добро впечатление. Все пак на изложба отиват кучета които искат да бъдат показвани и да станат "шампиони", но при положение че са от развъдник.
Миля че това имах в предвид ;D ;D ;D
"Добър производител" не може да бъде наречен човек, който развъжда кучета без родословия! Да познаваш майката и бащата още нищо не значи, има много други неща, които човек не може сам да преценява ей така без познания. Пък и преценките се правят предимно от оторизирани лица - съдии, вет. лекари и от развъдчици навътре в нещата.
Не е вярно това, че само кучетата от развъдници получават родословие и могат да ходят на изложби. Разбира се, че могат да се развъждат хубави кучета и от хора притежаващи само едно куче и малките им да имат родословия. Просто на изложби участват само кучета с родословия, без значение от къде са. Кучетата, които отиват на изложба не отиват непременно с целта да станат шампиони, а преди всичко да бъдат оценени и един ден евентуално допуснати до разплод. Шампиони могат да станат и кучета, които не са взимани от развъдници и разбира се не е правило, че хубаво куче може да се вземе само от развъдник.

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 October 2007 - 03:02 PM
Много поздрави от мама Зизу и от нас.
Публикувано: 05 October 2007 - 04:04 PM
Добър дебат се получи за родословията, за развъжданията въобще!Ами да-идеални кучета няма, както и идеални хора.Но тава не ни пречи да се обичаме един друг, както и да обичаме своите питомци, без значение дали са с родословие или не:поздрави
Публикувано: 05 October 2007 - 06:38 PM
Цитат
Ех каква усмивка само ;D ;D ;D Мнго са сладки, и Зак, и на mrT намигването ...
Всички имате много поздрави от Лара... Имам да я похваля нещо :-* От тази седмица сме на ново място и Лара вече се шири навсякъде когато е сама, просто няма врати, които да затворим.... До момента не е изяла нищо, хехехе, казвам до момента, има време :P Малко е шашната, като сме си вкъщи само ходи по нас, сяда ми върху краката, затиска ме хубаво и гледа да не ни и избягам. На фона на пакостите, които правеше преди .... като да си пусне водата във ваната, да се намокри цялата и да стъпва по стените с мокрите лапи... сега си е направо ангелче ;D
Публикувано: 05 October 2007 - 06:58 PM
Публикувано: 05 October 2007 - 09:33 PM
Huskypower благодаря за подробното обяснение, но не съм сигурна дали точно разбрах част от него, в смилсъл такъв как така може да се извади родословие на куче, в случая хъски, което не е от развъдник и изобщо може ли?! :)
Поздрави от мен и Бленика :-*

Публикувано: 06 October 2007 - 01:27 AM
Ако родителите му намат родословие то по никакъв начин не може да получи истинско си коректно родословие.
Децата му могат да получат непълно родословие, ако и двамата родители имат отлични ексепрти оценки (до колкото разбрах при женските може и оценка много добър, но не съм сигурна). Евентуално някогашните деца на децата на децата на децата на вашето куче биха могле да имат коректно родословие.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 06 October 2007 - 08:53 AM
Поздрави от Прешъс
Прикачени файлове
-
DSC00081.jpg (59.31K)
Брой сваляния: 31 -
DSC00081.jpg_thumb (438.62K)
Брой сваляния: 22
Публикувано: 06 October 2007 - 10:11 AM
Прикачени файлове
-