Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 12 October 2007 - 10:28 PM

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 12 October 2007 - 10:39 PM
Цитат
Лара беше много против ресането като малка, но и аз не се отказвах .... Дърпаше се, бягаше, ядеше си гребена ... Имах два, давах и единия да го мрази, а с другия я решех .. После почнах да и давам да яде кожени кокали ... изяжда един за 10 мин, та аз имах 10 мин да я реша. Постепенно почна да свиква, бавно, но крайния резултат е налице .. вече се решим съвсем спокойно, без да я подкупвам, просто се оставя се занимавам с нея :->) Същото беше и с къпането ...
Струвами се, че е силно казано да се говори за агресия при толкова малко кученце ... но сега е времето да се изкореняват вредните навици.. с упоритост и методичност. :pionercheta:
Poli, North face, благодаря! Ще си разправяме после ;D
Публикувано: 13 October 2007 - 12:04 AM
Rositoo, наистина е лошо да е агресивна. Покажи и, че ти си шефа в цялата история и не трябва да ти ръмжи така. Прешъс като беше на два месеца ми изръмжа за купата с храна. Тогава да видиш какво стана, взех и храната, скарах и се строго и и седи под носа храната, но не и я давам. Като отмина повече не е посмяла нищо да ми каже. А за ресането е съвсем нормално. И ние от скоро почнахме по обратната посока и ръцете ми на нищо стават. Почваш с шамарите. Ако те охапе шамар + каране и така иначе няма отърване и аз я щадях от начало, но вече разбрах, че иначе на главата ще ми се качи с това хапане. Изобщо да не я "щадиш". Аз много патих от това.. сега тепърва се учим да не хапем. Сега като сме двама души единият държи на Прешъс главата да не хапе, а другият реше на бързо ;D .
Сега Прешъс е най-добродушното кученце. Не би изръмжала на никой и на нищо каквото и да стане.. Дори на злобни кучета се радва. Изключителна е. Само хапането.. :kuchence: . Оникс често и ръмжи и я е хапала. Прешъс пищи, ама нищо друго.. не и е изръмжала нито веднъж. Като се замисля никога не съм я чувала да ръмжи освен това с купата.
Това с ръмженето задължително трябва да коригираш.
Публикувано: 13 October 2007 - 06:43 AM
Цитат
BG много се радвам за вас, че свиквате. Каква ви е марката гранулки?? :blink:
Bini, вече трянираме като не опъваме повода нагоре а го осатвяме пуснат.... да ти кажа пак е същото (ще пратя снимки ;) ) ;D
За разходките, първият път ще те послушам и няма да я разкарвам повече от 2 часа, даже 1,30 мин мисля че ще е добре, както и 1. ;) Изложбите другата година във варна, сигурно ще сме там, така че ще се видим ако и вие идвате B)
Въпрос:Бленика напоследък е агресивна, какво да правя?? :huh: Спиокойна е когато и давам храна и посягам към купичката и, там нямаме проблем. Но когато вземе нещо ( играчка или кожения си кокал) и като тръгна да и го взимам започва да ръмжи, бяга от мен и когато я стигна и я хваа имам чувството че ако не и е заета устата ще ме захапе :'( Много ме е страх от това да не се е настървила, защото като прави глупости я плескам през муцинката, ако се наложи и няколко пъти, ако не е силно пак се настървава. Къде мога да прочета за агресията при кученцата и как може да се избегне, защото сега сме малки и имаме време за подобряване. Агресия има само в конкретни случаи :(
Публикувано: 13 October 2007 - 07:25 AM
Прикачени файлове
-
DSC00026.JPG (326.11K)
Брой сваляния: 32 -
DSC00026.JPG_thumb (578.61K)
Брой сваляния: 42 -
DSC00044.JPG (328.33K)
Брой сваляния: 25 -
DSC00044.JPG_thumb (548.51K)
Брой сваляния: 23 -
DSC00038.JPG (341.73K)
Брой сваляния: 22 -
DSC00038.JPG_thumb (540.26K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 13 October 2007 - 10:49 AM
Публикувано: 13 October 2007 - 10:50 AM
Поздрави:Поли
Публикувано: 13 October 2007 - 11:21 AM
Bini...не знам какво ще правим без тебе :->) Досега всичко което си ни казвала дава резултат, БЛАГОДАРЯ :wub: (УТРЕ Е ГОЛЯМИЯТ ДЕН, дайте най доброто от себе си, което 1000% съм согурна че не е малко ;) )Късмет и на всички други
Lubo^ за съжаление наистина не съм от Варна, а от Шумен, иначе с радост щяхме да се запознаем, но.... Другата година на изложбите във Варна ако сте там ще се видим и с вас и с Прешъс B) И ще ги запознаем "кучовците" ;) ;D

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 13 October 2007 - 11:27 AM
Цвета на повода има значение. Хубаво е да вземеш тъмен.
Rositoo, благодарим и на теб.
А съветите и на мен ми ги даваха до скоро, за което благодаря на Злати (North face).
Пожелавам и на вас с Ванеса и Аризона УСПЕХ утре на изложбата! :->)
Публикувано: 13 October 2007 - 11:39 AM
И ще чакаме снимки! :P
Bini Благодаря за информацията!Тей като Никита е черно-бяла трябва ли да се откажа от черния повод защото контрастира и да взема червен или син?
Публикувано: 13 October 2007 - 11:40 AM
Цитат
Цвета на повода има значение. Хубаво е да вземеш тъмен.
Rositoo, благодарим и на теб.
А съветите и на мен ми ги даваха до скоро, за което благодаря на Злати (North face).
Пожелавам и на вас с Ванеса и Аризона УСПЕХ утре на изложбата! :->)
Благодаря, и ние следобяд ще се подготвяме за изложбата най- вече с Аризона,който от кремав трябва да стане бял ;D и няма как да му се размине банята.