Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#641 Потребителят е офлайн   d0gyyy Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2006 - 08:44 PM

Съдейки по доста некачествената снимка, кучето е ужасно слабо и плоско - то движи ли се достатъчно? Достатъчна храна ли получава? Колко е тази "достатъчна храна"? Обезпаразитявано ли е редовно?
--
Вариантите са два:
- действително, имате някаква грешка с храненето...
- или 2) това е типичен злощастен пример за "магазинско хъски", което е започнало зле живота си още преди да се роди... и родителите му са "съседското квартално" и "тая женската на съседа"... и резултатът е развали-порода... с разни вродени заболявания и тъй нататък...
Едно добре развито куче на 7 месеца изглежда... другояче.
VABANK ZUMA ZULUMA - точно на 7 месеца... малко "следзимна" снимка с несвалена още бебешка козина, но мисля дава доста добра представа за развитието на кучето и вида му.

Vabank - кучето си го взех от едно село до провадия от една рускиня и не е от магазин, живеело навън в нещо като голяма клетка със всичките си братя и сестри, а майката и бащата също бяха там и двете кучета ми изглеждаха доста добри. Те казаха че са внесли кучетата от Русия. Те ги гледаха на двора и ми изглеждаха нормални. Тя обче има големи проблеми с храната, в началото гледахме да я храним с най-различни храни направени като попари понеже беше малка и заради тези попари фекалиите й бяха леко редки. Но като беше на четири месеца се разболя доста сериозно - сичко което хапнеше излизаше като разстройство почти веднага, но такова разстройство, че всичко беше като вода и тогава я заведох на ветеринар понеже ме беше страх да не се обезводни. Тогава беше станала като хрътка много слаба беше. И като я заведох ветеринаря каза че по принцип хъскитата до 7-8 месец имат голям проблем с храната и било нормално това. Тогава кучето ми беше 4 дена на ижекции, но от тогава не е боледувала, а ветеринаря ми каза да и намеря една храна и да й давам само от нея докато направи поне 8 месеца. И сега я караме само на гранули CHICOPEE и й даваме точно колкото е предписано за тази големина кучета и тегло като освен гранули и даваме и по още нещо. Но това че е толкова слаба най-вероятно е тази болест дето искара пане аз така си го обяснявам, а по отношение на снимката наистина е лоша и кучето ми не е излязло така както наистина изглежда не е чак толкова слабо колкото изглежда r)

#642 Потребителят е офлайн   gladness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2006 - 10:18 PM

kostov мерси. все пак някой ако знае условията за изложбите да ми пише fow

Прикачени файлове

#643 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 08:09 AM

2 d0gyyy
Значи съм двойно права... n)
Второ, че това, което си си взела, вярно, не е магазинско, но е "кучето на съседа" и "кучката от оня двор", в случая - собственост на един и същи човек от незнайна и неизвестна дупка. Извинявам се, че обиждам неволно жената, но: а) хъскито в Русия е несъществуваща порода, едва в последните 3-4-5 години започва да се развива и това, което минава там за хъски, са основно кучета от спортни линии (внесени в последно време) и не-толкова основно: на кой каквото му падне, общоизвестни "слухове" са, че първите вносни хъсове в Русия са заплождали лайки, аборигенни "шпицове" и всякакви такива. Тоест, ДОРИ ако тези две кучета са внесени наистина от Русия, нямат много общо с хъскито като порода... bl) Да добавим и че СПОРТНИТЕ линии на породата също нямат много общо с това, което се вижда по ринговете - те са по-слаби и сухи, по-дългомуцунести, по-дългокраки... разликите са много. Малко (или по-скоро много) като при НОК - работното развъждане много смътно прилича на изложбеното... НО дори и така си си купила куче със 101 неизвестни (същите такива стигат и до зоомагазините)... Пак ще се повторя, че ако това прозвучи обидно, ефектът се е получил неволно. Как точно е била гледана женската по време на бременността и как са подхранвани малките - никой не знае... Дай Боже да не съм права и да са били гледани ДОБРЕ.
И първо (според двете ми предположения) - храната... и боледуването. АКО наистина ветеринарен лекар може да е казал, че хъскитата по принцип имат до 7-8 м. проблеми с храната (т.е. ако сте го разбрали правилно...), мога само да се хвана за главата. Хъскито е проблемно в смисъл на капризно животно (но не до 7-8 месеца, а изобщо). Голям процент от хъскитата седят и гледат умно в чинията си, ако два дни по ред им се сервира едно и също... това обаче не значи, че имат проблем с храносмилането! Напротив, като цяло се славят като идеални в това отношение, почти без гастритни проблеми; могат и камъни да ядат без да се "повредят"... при това породата като такава притежава свойството "много добра усвояемост на храна", т.е. нужни са им по-малки количества в сравнение с други породи. У дома в Аляска всеки от вряга е трябвало да работи усърдно по цял ден и вечерта е получавал една замразена лакерда - дажба от 400-500 гр. храна... това е стигало да поддържа силите на кучетата. С други думи - има нещо кардинално не наред с твоето хъски.
Да започнем оттам: въпросното разстройство, както го описваш, може да се дължи или на упорита бактериална инфекция, или на глисти. И в двата случая се взима проба от изпражненията и се изследва - както под микроскоп, така и в лаборатория. И в двата случая се разрушава "повърхностният" слой на червата - "власинките", които извличат хранителни вещества от минаващата през червото каша - и крайният резултат е намалена усвояемост на храната, т.е. освен от лечение, кучето се нуждае от специфична диета, предназначена да подобри чревната флора и да възстанови изгубената способност да се извличат хранителните вещества. Това, ако правилно разбирам, не е направено от ветеринаря. Не е късно - направете го! Направете и кръвни проби, за да се установи какво е положението и в кръвта - упоритото разстройство, освен до разрушаване на червата, води и до "непостъпване" на съдържащите се в храната вещества - минерали, витамини..., които също не могат да се извлекат от болните черва, тоест - възможен е сериозен дисбаланс на какво ли не в организма... пак чрез изследване на кръвта може да се докаже и наличието на възпалителни огнища - повишени левкоцити - в червата или стомаха, резултат дори не от самото "заболяване", а от полученото увреждане на червата...
С други думи - идете не при кварталния вЯтЪринар, а в добре оборудвана клиника и НАСТОЯВАЙТЕ за всичките тези изследвания. Като кореняк-варненец Марта с булмастифите може да даде по-конкретен съвет кой разполага с нужното оборудване.
Пак в същата тема - избрали сте една храна... bl) bl) За здраво, възрастно куче - да, може и да става... за растящо, при това боледувало/боледуващо животинче - сигурно ще е по-добре да го храните с талашит. Ползата ще е същата. Предполагам, че това има при вас в магазина и/или ви отърва като цена? СМЕНЕТЕ този масов боклук! "Чапи" съдържа не 22 или 23% протеин и 10-12% мазнини като "нормалните" храни за възрастни кучета - съдържа ПЕТНАДЕСЕТ процента протеин с неизвестен произход! НЕ съдържа обаче най-съществените, особено за "страващи" черва добавки за по-добра усвояемост... Общо-взето, това е "Макдоналдс"-а на кучешките храни - ядеш нещо си, организмът после го изхвърля като безполезно... Има голяма тема за храненето на форума, там пише и други кардинални истини 1super
Във Варна е центърът на вноса на "Чикопи" например: цената е СЪЩАТА в общи линии, храната е в много пъти по-добра и, за разлика от "Чапи", има отлични формули за малки и подрастващи кученца. Пак "със сигурност" във Варна има "внос" на други средни като цена и отлични като качества храни - питай Iliev от форума за "Нутра Нъгетс" например - ще ти даде съвет и коя формула е най-подходяща за твоя случай; питай Sheltie за "Бош" (извинявам се на модераторите за рекламата...)... Повечето фирми имат и ветеринарни формули (вярно - по-скъпички са...) специално за кучета с чревни проблеми - тези храни ветеринарят може (че и е длъжен, мен ако питаш) да предпише в подобен случай, за да улесни възстановяването на кучето...
Изобщо (извинявам се, че се афектирам малко...), скоро ще идвам към Варна, Провадия и региона - с радост ще се запозная с лекувалия ви вЯтЪринар да му обясня някои факти от живота и какво точно трябва да си направи с дипломата, след като веднъж я е взел... като например да си я използва за "отбелязка" във ветеринарния справочник, докато чете усърдно за основоположните неща в професията му.
Впрочем, от ход бих "предписала" и едно почти вълшебно средство, което - доколкото ми е известно - ползват 90% от ветеринарните лекари, при това с голям успех: Katozal на "Байер", което БИ ТРЯБВАЛО да съпътства лечението особено на малко и растящо кученце с упорито разстройство... Иначе крайният резултат е на лице: изтощен организъм, който се опитва да расте, ама няма с какво... Да не упоменавам други класически средства като бирена мая, витаминки, калций...
Което ми напомня да попитам: а какво е "другото", което давате освен Чапи?
И още едно предложение: ако кучето яде кисело мляко, опитайте с "Активия" за 14 дни... също би трябвало да се отрази добре - или, ако не яде такова чудо, разпитайте АПТЕКАРКАТА (не вЯтЪринаря...!) за въпросната вълшебна съставка на "Активия"-та, но на хапчета.... Има и такова чудо b)
Ще си позволя и, нарушавайки собствения си съвет от ветеринарния форум, да "предпиша" още едно класическо, но почти неизползвано във ветеринарията средство - пчелен прашец и/или, специално в случая, пчелно млечице. Това последното го има на хапчета в аптеката. Дозата е като за 10-12 годишно дете.
Решителен подход към "лекуването" на кученцето, известна доза упоритост и малко търпение (и известно капиталовложение...) - и, ако проблемът не е нещо по-тежко (това вече го казва ветеринарният доктор, не "съвет по интернет"), за 1-2 месеца кучето кардинално ще се промени, ще набере тегло и ще се развие...
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#644 Потребителят е офлайн   d0gyyy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 12:16 PM

:) Vabank благодаряти за това само да те поправя за храната явно не си го видяла, ние я храним с "Чикопи", а не с "Чапи" r). А за ветеринаря я водихме в ОБЕДИНЕНА ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА незнам мисля че са най-добрите ама може и да греша ще попитам Марта както ми каза. И още нещо забравих да добавя докато беше на инжекции беше на диета. Първия ден беше на гладна диета и после 2 седмици на "Роял Канин" но мисля че казаха някакъв специален дето само във ветеринарните клиники го продават и бил точно за такива случаи.
Това за Русия не го знаех, грешката е моя и както сам виждам си нося последствията, но дори и така да е кучето ми няма да остане без грижи всички си го обичаме d) super best .
А за това още нещо което й даваме имам предвид кисело мляко, месо най-различни-плодове и лакомства, но в ограничени количества. Тя не е капризна яде всичко, но гледаме да и го наложим постепенно за да нямаме пак проблеми.

#645 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 03:12 PM

Малко се отклонявам но искам да ви питам дали в BG има съзтезания с впрягове. r)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#646 Потребителят е офлайн   gladness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 03:49 PM

Съмнявам се, че има такива състезания с хъскита тук bl)

#647 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2006 - 04:37 PM

Аз съм чела че в град.......... не мога да се сетя кой можело да бъдеш возен от хъскита.За съзтезания си мисля че има но не съм сигурна.
User's Signature

Качена снимка

#648 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 27 March 2006 - 06:51 PM

Здравейте и от нас за всички от любимия ми форум dribble
Малко сме уморени след Белградските изложби но скоро ще се включиим отново активно тук
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#649 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 07:54 AM

2 d0gyyy
Извинявай за Чапи-то, и аз като спя сутрин - блея... bl)
В Обединената ветеринарна работят добри специалисти, доколкото знам... толкова по-странно е това изказване за проблемните 7-8 месеца и фактът, че не са взели проба... "Чикопи" е добра като цена и качество храна... каква разновидност ползвате в момента? Ако кучето има добър апетит, т.е. изяжда си всичко, може да се опитате да вдигнете с около 1/3 дозата - да видим дали ще има ефект за 1-2 седмици.
Силно препоръчвам все пак да си вземете и занесете проба от изпражненията - дето се вика, за собствено спокойствие. Кажете, че искате да я погледнат ПОД МИКРОСКОП за наличие на яйца от глисти и отделно да се изследва за бактерии. Поинтересувайте се и от "Катозал".
Как протичат разходките ви? Ако изследването на изпражненията е "чисто" откъм едното и другото, може да се пробва... как да го наречем - настоятелна терапия за набиране на маса? Но: въпросната терапия няма да има ефект, ако хърбавостта на кучето се дължи на някакъв глист (все едно да се хранят чревните обитатели, а не самото животно) или бактерия; а и за да даде резултат, ще трябва кучето да се товари поне по половин час на ден с тичане... най-добре с колело, но и кросчета пеша вършат работа. Както се казва - готово ли е семейството за жертви в това отношение?
Дори ако приемем, че родителите на животното са "спортна" линия и то некачествена (т.е. хърбави и плоски по природа), пак може да се направи много за доброто му развитие... В крайна сметка шоу или спортно, едно хъски е предвидено като конструкция да тегли шейна, не да изглежда като хрътка.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#650 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 02:45 PM

Цитат

Здравейте и от нас за всички от любимия ми форум dribble

Здравей North face.Добре дошла отново!!!!
User's Signature

Качена снимка

#651 Потребителят е офлайн   d0gyyy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 09:29 PM

значи VABANK в момента тя яде "Чикопи" за подрастващи кучета. Даваме й два пъти по 150гр. сутрин и вечер, защото толкова е предписано на опаковката - за кучета от 6-9 месеца по 300гр. на ден. Освен това на обяд и даваме по 2 лъжици кисело мляко или сварено яице или месо, но всичко това в доста огрничени количества. Значи тя след боледуването ядеше като невидяла - направо гълташе без да дъфчи и просто за секунди умитше сичко, но сега като че ли оргнизмът и се насити и започна да яде нормално, започна бавно да дъвчи и спокойно. Даже понякога както каза по - горе гледа си умно храната и чак след няколко минути започва да яде, но вупреки това изяжда всичко което и сложим.
За пробата от изпражненията още утре ще ги занеса да ги иследват. Аз носех миналата седмица, но ми казаха че трябва да мине известно време, защото няколко дена преди това и бях дал хапче против глисти. Но още утре ще занеса да ги проверят.
Значи за разходките тя е навън всеки ден минимум по 2 часа панеже я разхождам по 4 пъти на ден и мисля че се движи доста. Сега трябва да отбележа че не винаги я пускам да бяга, защото имаме проблем с хващането й малко е своенравна, но няма какво да ти обяснявам ти знаеш r). Тука от няколко дена я водя на стадиона да бягаме и мисля, че в това отношение сме на ниво b).
Родители й не бяха хърбави даже напротив бащата ми се стори доста едър, а майката изглеждаше по скромна, но това може би ми се е сторило така понеже първо видях таткото и после нея.
А за това КАТОЗАЛ в клиниката ли да питам?

#652 Потребителят е офлайн   petkox_ray Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2006 - 10:13 PM

Мисля да направя Сайт за хъскитата :) но ще ми трябва малко помощ та ако има желаещи да пишат. Ще ми е нужен голям снимков материал инфо и т.н. :)

#653 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 28 March 2006 - 10:22 PM

Цитат

Мисля да направя Сайт за хъскитата :) но ще ми трябва малко помощ та ако има желаещи да пишат. Ще ми е нужен голям снимков материал инфо и т.н. :)

Какъв точно сайт искаш да направиш? С каква насоченост...кажи по подробно защото има доста сайтове за хъскита
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#654 Потребителят е офлайн   gladness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2006 - 10:23 PM

аз мога да ти предложа снимки на моето куче надявам се като го направиш да ми пратиш сайта r) http://www.snimka.bg...?album_id=27689 тук има много снимки на кучето ми има към 5-6 албума super best аиде успех дано да стане

#655 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 01:56 PM

Добра идея за сайта.Защо нямаме специализиран форум тук?
User's Signature

Качена снимка

#656 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 01:58 PM

Вярно ли е че ако докато хъскито е малко и го захапеш за ухото почва да те слуша l)
User's Signature

Качена снимка

#657 Потребителят е офлайн   gladness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 03:14 PM

това от филма северни кучета ли го видя l)

#658 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 03:38 PM

Да, l) l) l) l) филма е "Снежни кучета"
User's Signature

Качена снимка

#659 Потребителят е офлайн   gladness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 03:48 PM

ами предполагам ,че си разбрала какво имат в предвид ,а не наистина да ги хапят по ушите

#660 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2006 - 03:52 PM

Да разбира се.Демон е страхотен/кучето от филма/
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни