Dog.bg Форуми : Сибирско хъски (стара тема)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (336 Страници) +
  • « Първа
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Сибирско хъски (стара тема)

#6421 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2007 - 06:08 AM

Още адреса не е уточнен, а за експертна оценка на място се ходи и се записва.

Ние имаме един много лош навик. Вече не издържам, по цял ден тичам с парцала и тоалетната хартия. Не мога да я науча да пишка само на вън. Сутринта се изпишка два пъти и се изака само докато се преобличам. На второто пишкане вече я ударих през дупето. На вън нищо не направи (разходка половин час). Върнахме се сега преди малко и се изпишка и изака! Пак и се карах много да разбере, че така не може. :huh: Връщам се към 1:30/2:00 .. до тогава вече се е изакала и и изпишкала и на разходката нищо не прави. После айде пак по някое време и евентуално си върши работите на разходката към 5:30, после на вечерната към 9 нищо не прави и всичко вкъщи.
Не знам какво да правя вече, но наистина по цял ден чистя. Паркета се изду на едно място вече.. имам чувството, че е безнадежден случай. :'( :rolleyes:

#6422 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 08:21 AM

Ето го Макс като бебче

Прикачени файлове

• Прикачен файл  index.jpg (15.43K)
    Брой сваляния: 178

User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#6423 Потребителят е офлайн   stelco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 08:23 AM

На колко месеца сте,Bini

#6424 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 09:14 AM

Благодаря ви за съветите и мненията по моя въпрос!
Ами Тара ми е първото Хъски и първото куче въобще, което гледам и то в апартамент: така че за всичко гледам да се допитвам или до ветеринар или до вас.
Тукашни кучкари ме съветваха лятото да я къпя всеки ден, да се разхлаждала-добре че не съм послушала тези акъли.Наистина ще ги разредя на 30-40 дни къпанията и то повече с вода.А лятото, като я водехме на язовира, макар и малка Тара сама влизаше във водата и плуваше с нас, значи й е приятно.Обаче морето определено я плашеше, а и беше на 2 м.само.
Досега съм сложила 3-те задължителни ваксини, но да ви попитам: вярно ли е че ваксината за бяс забавяла растежа и се препоръчвала след 6-я м.Това е пак съвет на ветеринар.Ако не ви затруднявам, моля пишете накратко:поздрави
User's Signature

Качена снимка

#6425 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 09:32 AM

:huh:Ужас!!! Сменяйте спешно ветеринаря!!! Какви са тези глупости?:rolleyes:Ваксините са задължителни и само те гарантират в голяма степен предпазването на кучето от смъртоносни за него заболявания като гана, порвовироза и бяс! Никоя от тях не забавя растежа, що за простотия е това...? Друг е въпроса, че беса е смъртоносен и за човека!!! :o Не мога да повярвам, че лекар дава подобни съвети! :angry: Той сигурно се е побъркал или иска да ви съсипе кучето! :sos:
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#6426 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 09:37 AM

:huh: :huh: :huh:
User's Signature

#6427 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 10:05 AM

Ок, разбрах, поредната простотия.
Това е мнение на друг ветеринар, този път не е нашия. Мен също много ме учуди, но нали не съм специалист-си замълчах.
Досега съм сложила на Тара:
1. NOBIVAC  PUPPY  DP  A005B01 на 28.06.    /intervet/
2. NOBIVAC  DHP  A006C01            на 30.07.  /intervet/
3. NOBIVAC  DHPPI  A019A01 + NOBIVAC  RL  A001A02  на 31.08.  /intervet/
Третата ваксина била комвинирана.
За вътрешно обезпаразитяване съм давала Biheldon и CESTAL PLUS. За външно предпазване ми дадоха сини капки, които се слагат на гърба.
Нещо друго има ли, което е важно, а не сме сложили или направили?
User's Signature

Качена снимка

#6428 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 10:18 AM

Здравейте!И аз и давам Бихелдон и съм доволна от него и  за външно обезпаразитяване Frontline,който също е добър.А що се отнася до ваксината за бяс,на мойта принцеса тази ваксина ще и я бият чак на 28 февруари,а тогава ще бъде на 1година и 2месца.Незнам дали забавя растежа,но сигурно има причина да и я бият чак тогава. :blink:

#6429 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2007 - 10:20 AM

Много от вет. докторите поставят баса на 6 месеца.
Вашата схема на васкиниране включва всичко необходимо до момента. Само не зная защо времето между първата и втората ваксина е толкова много. За обезпаразитяването също нещата са в ред, но не зная колко често ги прилагате.
За къпането - кучетата не се потят и не миришат ,като хората които не са се къпали известно време. В природата никое животно не се къпе със сапун или шампоан. Козината им е пригодена да се самопочиства, и това което се събира по нея е предимно кал и прах. (ако се извъргаля в мърша е отделен въпрос) Има разлика между къпане и/или миене/мокрене само с вода. Редовното разресване има добър ефект за козината и за кожата. Освен това не забравяйте, че кучетата сменят старата си козина с нова, която е чистаV За това къпането се препоръчва само в наложителни случаи, а миенето може да е толкова често, колкото си искате

п.с. за сини капки не съм чувала, да не би да искате да кажете, че цвета на тубичката е син?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6430 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:01 AM

NOBIVAC RL съдържа бяс, така че всичко е наред! Ваксините, които ползвате са  комбинирани и няма нужда да се поставя допълнително бяс. Това се прави само в случаи, когато има регистрирани болни животни в района, в който живее кучето, с цел профилактика. :P
User's Signature

#6431 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 11:30 AM

:Pясно,ахах

#6432 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 12:07 PM

Ами прощавайте, че разпитвам с подробности и ви ангажирам с проблеми, но с първо куче е така с всеки предполагам. От много престараване, може и грешки да се допускат.Толкова различни препоръки дават дори и самите ветеринари и направо човек се шашка  :rolleyes:
Huskypower благодаря за изчерпателния отговор.Така ми каза ветеринарят-през месец разлика се поставяли ваксините и ми записа кога да ходя,т.е. в края на месеца-ваксина, докато сложим и трите.А за третата ми каза, че включва и бяс и аз затова се стреснах преди няколко дни, като чух мнение /от друг ветеринар/, че не трябвало да бързаме с тази ваксина.
Засега Тара си е добре:навърши 5 м.и е над 15 кг., почти 16, има апетит, игрива е и дружелюбна.Няма нито бълхи по нея, нито кърлежи-редовно я проверявам, понеже спи до спалнята ми.Козинката й се сгъсти доста и потъмня значително...скоро ще пусна снимки.Благодаря и поздрави на всички!
User's Signature

Качена снимка

#6433 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 12:31 PM

Цитат

На колко месеца сте,Bini

На 4 :( . Сега се върнах и няма поражения. Направи всичко на вън. :yahoo:

#6434 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 12:44 PM

Еми ето вече почва да свиква да прави нещата навън :yahoo:

#6435 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 01:28 PM

Huskypower за съжаление не мога да кажа името на капките, но определено са сини на цвят и с остър мирис.Шишенцето им е стъклено и се слагат с капкомер по гърба на няколко места.Козината се разтваря и се слагат на самата кожа-веднага попиват и до 1-2- дни се разнася синкавото петно.Разпространявали се по мастните клетки на кожата и предпазвали кучето 3 м.от външни паразити.Ще погледна в къщи дали пазя опаковката им, за да кажа и как точно се наричат.
User's Signature

Качена снимка

#6436 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 02:34 PM

Цитат

Още адреса не е уточнен, а за експертна оценка на място се ходи и се записва.

Ние имаме един много лош навик. Вече не издържам, по цял ден тичам с парцала и тоалетната хартия. Не мога да я науча да пишка само на вън. Сутринта се изпишка два пъти и се изака само докато се преобличам. На второто пишкане вече я ударих през дупето. На вън нищо не направи (разходка половин час). Върнахме се сега преди малко и се изпишка и изака! Пак и се карах много да разбере, че така не може. :huh: Връщам се към 1:30/2:00 .. до тогава вече се е изакала и и изпишкала и на разходката нищо не прави. После айде пак по някое време и евентуално си върши работите на разходката към 5:30, после на вечерната към 9 нищо не прави и всичко вкъщи.
Не знам какво да правя вече, но наистина по цял ден чистя. Паркета се изду на едно място вече.. имам чувството, че е безнадежден случай. :'( :rolleyes:

Пробвала ли си след като си свърши работата вкъщи да напръскаш с някакев спрей(по зоомагазините има такива) който подтиска миризмата,казвали са ми и че с оцет става. Защата кучето усеща миризмата там където си е свършило работата един път и го прави пак там. Пробвайте като я разхождате и там дето един път си е вършила работата пак да минете и я задръж повече време около това място.
User's Signature

Качена снимка

#6437 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 03:49 PM

Привет Bini!
С моя малък опит в отглеждането на Хъски ще ти разкажа какво правя с Тара:още като я доведохме в апартамента на 2 м.беше, тя се изака и изпишка точно до хладилника.Направи го за секунди, понеже пътувахме дълго от Китен до Кърджали.Скарах й се и тя се скри под дивана.Намокрих вестник в пишото й.Избърсах и изчистих всичко с Доместус.След това на половин час я извеждах на терасата, имаме огромна сушилня на 2 м.от вратата на нашето жилище и там върху вестника,напоен с нейната урина я карах да си прави тоалета.Разхождах я по-продължително на това място и издавах звук "пииииишшшш".Особено след хранене не тръгвах, докато не си свърши работата на тази тераса.Ако тя се колебае и се върти, настоявах и я водех дето е пишала преди това и пак и казвах многократно:"пииииишшшш".Като се изпишваше я галех, давах и солени бисквитки и тя беше доволна.Това продължи 3-4 дни и мога да кажа, че възприе бързо.Сега само да й кажа, като сме у дома:"хайде Тара пиишшш! " и тя веднага скача и тръгва след мен.А ако съм заета и не я подканя, тя идва, бута ме по крака с муцунка и подскача нетърпеливо докато не стана да й отворя.Често застава до вратата и скимти в очакване.От 3-я си месец въобще не се е изтървала у дома, ходим си навън, на терасата редовно.Това е:дано с нещо да ти помогне:поздрави
User's Signature

Качена снимка

#6438 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 03:52 PM

Здравейте.  B)
monenci  пак първо куче...но трябва да се внимава, постепенно стават работите ;) , подкрепям съвета на northever  да смените ветеринаря, защото до сега което си споменавала като съвети от него, почти нищо не е вярно, съжалявам но е така, някои са ветеринари само по документи :(
Добре сте направили ваксините, ние вътрешното обезпаразитяване го правим с канидон, външно фронтлайн комбо. Доволна съм, въпреки че бленика пак се почесва, но ми казаха че е съвсем нормално. Ние ще направим ваксинката за бяс когато станем на 6 месеца. Иначе първите ги правихме през 1 месец.
Lub0 и Northever макс и чари са страхотни  :wub: прекрасни даже бих казала  :yahoo: Чари с тая божествената рядка козина, а пък Макс с тази муцунка, чак да ти се разтопи сърцето  :wub: :wub:
Bini не съм запозната още много с разходките, но доколкото четох когато кученцето се изпиша или изака на празвилното място, даваш му НАГРАДА, а следващият път отивате пак на същите места, ако пак го направи пак награда и така няколко пъти. По този начин се изгражда навика ;);) Дано стане.
Въпрос: Вярно ли е че когато кучето се изходи на публично място трябва да....почиствате след него??  :rolleyes: :o :huh: иначе имало глоба??
И друго задължително ли е да се записваме в общината на града, всъщност да се регистрираме и съответно да плащаме данък?
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#6439 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2007 - 04:04 PM

Не е необходимо непременно да има глоба, за да почистват хората след кучетата си. Просто е неприятно на вървиш сред лайна с извинение. За това аз винаги си нося пликчета, в случай, че нещо се случи на неподходящо място и бих посъветвала всеки да прави така.
Регистрацията на кучета се извършва в общините по местоживеене. не зная от къде сте, но надявам се в общината да могат да ви ориентират, че е малко тромава системата.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6440 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2007 - 04:08 PM

Ами да Rositoo, харесах си една жена ветеринар-много е любезна и подробно обяснява: дано е по-навътре в материала, че ми писна от некомпетентност.А и за Тара ще е по-безопасно.
На въпроса ти Rositoo-да, трябва да се почиства след кучето.Аз в чантата си нося найлонови ръкавици и пликче, за да изчистим при такъв проблем, направен на видно обществено място.Досега не са ни правили забележки и не знам кои са органите, които могат да ни глобят за замърсяване-може би ХЕИ-то.
Има данък за собствениците на домашни кучета: плаща се във всяка община и тя го определя като размер-поне така беше преди.Аз също не съм се регистрирала и нищо не съм платила все още за Тара. Ще видим по-нататък, ако се появят задължителни изисквания, тогава няма накъде...поздрави
User's Signature

Качена снимка

• (336 Страници) +
  • « Първа
  • 320
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена