Сибирско хъски (стара тема)
Публикувано: 22 October 2007 - 09:44 PM
Northerner със сигурност имате нужда от диета, за сваляне на поне 2 кг, може и повече, тъй като от снимките не мога да преценя точно колко е едро. Принципно нищо свинско не препоръчвам за кучета.

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 October 2007 - 10:03 PM
Цитат
Northerner със сигурност имате нужда от диета, за сваляне на поне 2 кг, може и повече, тъй като от снимките не мога да преценя точно колко е едро. Принципно нищо свинско не препоръчвам за кучета.
Едър е и в никакъв случай не изглежда дебел. :->) Мисля, че няма нужда от диета,... а свинското е 2-3 пъти месечно. :P

Siberian husky - a dog who find the way to my heart
Публикувано: 22 October 2007 - 10:15 PM
Това куче е 25 кг. и е високо 57,5 см и в момента е почти на 12 години.
Мисля, че Чари не е по-едър от него и със сигурност е значително по-млад, което означава, че би следвало и да изразходва доста повече енергия.

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 October 2007 - 10:50 PM

Публикувано: 22 October 2007 - 10:53 PM
Прикачени файлове
-
333.JPG (440.05K)
Брой сваляния: 23 -
333.JPG_thumb (106.71K)
Брой сваляния: 20

Публикувано: 23 October 2007 - 09:40 AM
Тъкмо говорите за норми, стандарти и килограми, мога ли да споделя и аз своето безпокойство: Тара е вече почти 17 кг.а е на 5 м. и една седмица.Яде всичко-гранули, хляб,закуски, обща храна и само някой от нас да извади нещо за ядене и тя е приклекнала до него и чака задължително да й се даде.Иначе е игрива и подвижна, но се притеснявам да не стане дебела и да излезе от стандарта.Колко е нормата по ръст и килограми за женско Хъски на нейната възраст? Ако някой знае, моля пишете накратко:поздрави :wub:
Публикувано: 23 October 2007 - 09:46 AM
Килограмите не са строго определени защото кучетата не са всички под индиго вадени....има с по едра костна система има и по лекички но средно за женска кучка 22 /23кг е добре. Но това е само статистика и средна норма преди всичко си зависи от кучето. ;)
да се поправя 22 /23кг. става дума за пораснало куче. иначе за 5м. 17кг ми се виждат множко.
Публикувано: 23 October 2007 - 10:05 AM
Цитат
да се поправя 22 /23кг. става дума за пораснало куче. иначе за 5м. 17кг ми се виждат множко.
Според мен доброто средно тегло за женско куче е 20 до 21 кг.
22-23 вече отиваме на горна граница, от която лесно се излиза. Да не забравяме че стандарта започва от 15,5 кг. макар че аз лично май тук не съм виждала толкова леко и дребно куче, но стандартът е нещо към което трябва да се придържаме.
monenciмомичето ти върви едричко, 17 кг не са чак прекалено много, но както каза North face наблегни в храненето на добра гранула и по-малко други неща.
З тази възраст може да се каже че около 47-8 см при холката е добре

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 October 2007 - 10:09 AM
Публикувано: 23 October 2007 - 10:10 AM
Цитат
С възрастта много от кучетата имат склонност да натрупват килограми. при някои от тях това може да се регулира с храненето, но при други е до тип обмяна на веществата и е по-трудно. За това ми беше мисълта и за Чари, че е още млад и трябва да внимавате с килограмите. Не е добре за кучето да е дебело принципно. Не казвам, че той сега е дебел, но си поддържам мнението, че би било добре да свали малко и то щом е спокоен и общо взето мързелив, може да му увеличите малко разходките. Едва ли ще се разсърди ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 October 2007 - 10:19 AM
Цитат
Можеш да даваш малки порции като цяло, като от начало слагаш повече пилешко месце накъсано на малки парченца и 2-3 по големички които да събудят малко апетита в началото и малко бульон. После постепенно ще промениш съотношението гранула-пилешко. Ако кучето ти обича кашкавал, може да пробваш като настържeш с ренде примерно 100 грама кашкавал в гранулата. Много е трудно да отбере кашкавалчетата без да изяде и гранулки.
Общо взето кучетата ги привличат миризмите, но не и точно качеството на храната. За това ако няко куче яде с охота свинско шкембе, а не яде гранула, това не означава че трябва да се храни с шкембе. Целта е пълноценно хранене. Кучетата не различават вкусовете така както ни хората, за това и могат да ядат една и съща храна без да им омръзва и без да имат нужда от разнообразие.

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 October 2007 - 10:44 AM
Цитат
И аз така правя ;D особено на Уини тя обича да стачкува с дни...и няма как прибягваме до хитринки :yahoo: Каквото и допълнително да сложа към гранулата гледам да го разбъркам много добре и така няма как да не се изяде всичко....всъщност има за по голямите инати но като цяло се изяжда и гранулата.
Публикувано: 23 October 2007 - 12:24 PM
Как са ви сибирците?? Като стана на въпрос за килограмите на мен ми казаха че моето диване е слабичко, със слаби крачета и затова почнахме по усилено хранене. Искам да попитам дали в момента сме в нормата, вече се храним по таблицата на чувала ни с гранули и мисля че се развиваме според стандарта ;)
Бленика е на 3 месеца и 16 дена и е 6,500 кг., не знам колко е висока, ще трябва да я измеря. ;D

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 23 October 2007 - 12:32 PM
На 3 месеца бяхме 7,5 кила. :huh:
Относно храната. При много кучета като се почне с месо и после трудно се преминава на гранули. Ако храня Прешъска дори и един ден с месо на другият гранулите дори няма да ги помирише. Иначе и ние гладувахме по 2/3 дни, но като и се прияде много хапваше по малко. Накисвах ги с малко пилешка супа и ставаше (тогава беше на 3 месеца), сега си ядем гранули без никакъв проблем.
И кашкавала действа безупречно. Ще не ще обира половината гранули.
Публикувано: 23 October 2007 - 01:01 PM
А как става точно това мерене на ръст в холката-не ми е ясно? Някой да помогне, че да се премерим тази вечер... ;)